12:05 - 28/04/2015

Κατάσταση έκτακτου ανάγκης στην Βαλτιμόρη. Βίαιες ταραχές διαδηλωτών και αστυνομικών μετά την κηδεία πολίτη

Διαδηλωτές στην αμερικανική πόλη Βαλτιμόρη την Δευτέρα απόγευμα συγκρούστηκαν με την αστυνομία μετά την κηδεία του Freddy Gray, που πέθανε στις 19 Απριλίου σε στην φυλακή. Οι ταραχές στην πόλη είναι εκτός ελέγχου και ο δήμαρχος κήρυξε την κατάσταση έκτακτου ανάγκης.

Αυτό δήλωσαν διάφορα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το AP οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια στην αστυνομία κατά την χρησιμοποίηση δακρυγόνων. Τουλάχιστον δεκαπέντε αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, δύο από τους οποίους παραμένουν στο νοσοκομείο. 35 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί από την αστυνομία.

Σε πολλά μέρη οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά. Ο Κυβερνήτης του Μέριλαντ, κηρύξει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κάλεσε την Εθνοφρουρά στην πόλη του

Περίπου στις 10 μ.μ. η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι πυροβολήθηκε ένας αστυνομικός δήλωσε η Baltimore Sun. Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι πεντακόσιοι έφεδροι καλούνται να έρθουν στην πόλη και ο δήμαρχος ζήτησε την άμεση βοήθεια πέντε χιλιάδων αστυνομικών από τις διπλανές πολιτείες.

Επίσης απαγορεύτηκε η ελεύθερη κυκλοφορία από το βράδυ της Τρίτης για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Η Βαλτιμόρη είναι μια πόλη στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, και δεν απέχει πολύ από την Ουάσιγκτον την πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Η δήμαρχος της Βαλτιμόρης μίλησε με τον Πρόεδρο Barack Obama για τις ταραχές στην πόλη του. Και μίλησαν επίσης με το νέο υπουργό της δικαιοσύνης, την Loretta Lynch, για την κατάσταση.

ΚΟΡΑΞ

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί