11:04 - 13/08/2014

Κακώς ήρθατε στον πλανήτη Γη !

Κακώς ήρθατε στον πλανήτη Γη !

«Η ευφυία του Διαβόλου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέσα στην πλειάδα των “ανταρσιών” που ήδη ξεπροβάλλουν από το Ηνωμένο Ανθρώπινο Σύμπαν, όλες εκτός από ΜΙΑ τον εξυπηρετούν. Σε οποιαδήποτε “ανταρσία” – πρέπει να το τονίσουμε αυτό – ο Διάβολος βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά.

Συνειδητοποιούμε τη διάσταση της δύναμής του όταν καταλάβουμε ότι σε θέματα “κυριαρχίας”
βρισκόμαστε τουλάχιστον δύο παρτίδες πίσω»

Μωρίς Νταντέκ

ΕΞ ΟΝΥΧΩΝ ΤΟΝ (ΧΑΜΑΙ)ΛΕΟΝΤΑ

– το ακόμη ανεξήγητο του Κόσμου – το ένα ζώο που τρώει το άλλο – οι φρικαλεότητες του Κολοσσαίου – η λέπρα που σαπίζει το σώμα ζωντανό – οι στρατιές των ταλαίπωρων ευνούχων – οι αμέτρητοι νεκροί στα θεμέλια του Μεγάλου Σινικού Τείχους – οι μαζικές ανθρωποθυσίες των Αζτέκων για να μη σβήσει ο ήλιος – οι αφόρητοι πόνοι της γέννας – οι μέχρις εσχάτων πόλεμοι μελισσών και σφηκών και διαφόρων «φυλών» μυρμηγκιών – τα οστά από τους ελέφαντες του στρατού του Αννίβα στα παγωμένα ύψη των Άλπεων – τα βρώμικα οικογενειακά μυστικά – οι απανθρακωμένοι αγκαλιασμένοι νεκροί της Πομπηίας

– τα δεκάδες εκατομμύρια νεκρών της επιδημίας του Μαύρου Θανάτου στην Ευρώπη και η αλλοφροσύνη των ζωντανών – το μέλι του έρωτα που γίνεται κεντρί κι ο πόλεμος των δύο φύλων – οι Βίκινγκς που λεηλατούσαν ανελέητα επί αιώνες την Ευρώπη – τα εκατοντάδες μαρτυρικά θύματα του Κυανοπώγωνα – η αιματοβαμμένη Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου – οι χιλιάδες παλουκωμένοι του Βλαντ Τέπες – ο ακούραστος Εκατονταετής Πόλεμος – τα 30 και πλέον εκατομμύρια πτώματα των αιμοσταγών ορδών των Μογγόλων

– τα φρικαλέα βασανιστήρια της Ιεράς Εξέτασης και οι καμένοι ζωντανοί για «μαγεία» – το εφιαλτικό δουλεμπόριο – το σύνδρομο του Ιάγου: «τι θα ήμουν αν δεν κατηγορούσα;» – οι 500.000 νεκροί της Μεγάλης Στρατιάς του Ναπολέοντα στις παγωμένες στέπες της Ρωσίας – οι έντεκα κατακρεουργημένες γυναίκες από τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη – τα 6 εκατομμύρια νεκρών Κονγκολέζων του βασιλιά Λεοπόλδου Β΄ του Βελγίου – οι στρατιώτες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου χωμένοι για τέσσερα χρόνια μέσα στα λασπωμένα ορύγματα σαν τα ποντίκια

– το σύνδρομο της Μήδειας – το αποτρόπαιο φαινόμενο Χίτλερ – ο κομμουνιστικός τρόμος, οι Δίκες της Μόσχας και τα γκούλαγκ – η φράση του Στάλιν, «ένας θάνατος είναι τραγωδία, ένα εκατομμύριο θάνατοι είναι στατιστική» – η αιώνια κι αιματηρή βεντέτα υαινών και λιονταριών – η πρωτοφανής βαρειά βιομηχανία θανάτου των ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης – το τοπίο μετά την τιτάνια μάχη του Κουρσκ – η πυρηνική Αποκάλυψη στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι – τα 50 εκατομμύρια νεκροί του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου – οι αναρίθμητες βασανισμένες κι ακρωτηριασμένες στρατιές των πειραματόζωων – τα δεκάδες θύματα του δολοφόνου-κανίβαλου Αντρέι Τσικατίλο – κλπ., κλπ., κλπ. – Κακώς ήρθατε στον πλανήτη Γη!

Λοιπόν, ας εντοπίσουμε εξ ονύχων τον υπερβατικό (χαμαι)λέοντα, τον Κοσμικό Δυνάστη.

– Όνυξ I. Η Αλήθεια του Κόσμου είναι πολύ καλά κρυμμένη επειδή απλούστατα βρίσκεται σε κοινή θέα. Το κάθε έμβιο ον είναι περιορισμένο στην αντίληψη του τμήματος εκείνου της Πραγματικότητας που σχετίζεται άμεσα με την επιβίωση και την αναπαραγωγή του. Αυτός είναι και ο κόσμος του, ολόκληρο το υπόλοιπο φάσμα μένει εκτός των προσλαμβανουσών και των ενδιαφερόντων του. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον δήθεν εξελιγμένο κι ανώτερο άνθρωπο, με κάποιες σπάνιες εξαιρέσεις (οι οποίες συνήθως δεν αντέχουν το αβάσταχτο βάρος της αλήθειας και παραφρονούν ή αυτοκτονούν).

Ο άνθρωπος, βέβαια, έχει μια σαφώς πιο συνολική εικόνα του περιβάλλοντός του, αλλά αυτό που του συσκοτίζει συχνά τη σκέψη και την κρίση είναι η ανθρωποκεντρική αντίληψη (θρησκευτική ή επιστημονική) ότι είναι ποιοτικά εντελώς διαφορετικός και στην ανώτατη βαθμίδα από όλα τα υπόλοιπα όντα, ενώ στην ουσία είναι κι αυτός αναπόσπαστο μέρος του Γεωσυστήματος. Δεν αναρωτιέται ποτέ πώς δικαιολογείται αυτή η ανωτερότητα, όταν ολόκληρη η Ιστορία του, εκτός από τα θαυμαστά επιστημονικά και πολιτιστικά επιτεύγματα, βρίθει παράλληλα από πάσης φύσεως φρικιαστικές κι αποτρόπαιες πράξεις εντελώς ξένες στον «κατώτερο» κόσμο των ζώων.

– Όνυξ II. Το συνολικό Γεωσύστημα έχει ένα θεμελιώδες δομικό πρόβλημα: κάθε έμβιο ον για να επιβιώσει πρέπει να σκοτώσει και να φάει κάποιο άλλο. Στο επίπεδο του είδους του πρέπει να δώσει άλλη μια σθεναρή μάχη, για να ζευγαρώσει με τον κατάλληλο σύντροφο και να διαιωνίσει, με τον καλύτερο τρόπο, τα γονίδιά του, για να εξασφαλίσει μια ικανοποιητική θέση στην κοινωνική ιεραρχία, κλπ. Το Γεωσύστημα, λοιπόν, εξ ορισμού βάζει όλα τα όντα σε διαρκή ανταγωνισμό, αντιπαράθεση, κι αλληλοσπαραγμό. Ένας τόσο εφιαλτικός Κόσμος δεν μπορεί, φυσικά, να έγινε ούτε τυχαία (όπως υποστηρίζουν οι άθεοι υλιστές/επιστημονιστές), ούτε από κάποιον Πάνσοφο και Πανάγαθο Θεό (όπως υποστηρίζουν οι πιστοί μονοθεϊστές). Ο αποτρόπαιος επίγειος Κόσμος αντικατοπτρίζει μοιραία την αποτρόπαια φύση του αδιαμφισβήτητου Δημιουργού του.

– Όνυξ III. Επομένως, η εκδοχή «Πειραματικό Εργαστήριο Γη» είναι πιθανότατη, αν σκεφτεί κανείς τις πέντε μεγάλες μαζικές καταστροφές της ζωής στον πλανήτη (μετά από τις οποίες μια πληθώρα νέων ειδών εμφανίστηκε ταχύτατα) και τις δεκάδες μικρότερης κλίμακας. Επίσης, η επί πλέον διαπίστωση ότι όλα τα όντα είναι σε μια συγκρουσιακή κατάσταση μόνιμης έντασης και ποικίλων αρνητικών συναισθημάτων, αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο του «Γήινου Εκτροφείου Παραγωγής Αρνητικής Ενέργειας» κι εκμετάλλευσής του σε κάποιο ανώτερο επίπεδο, ασύλληπτο από εμάς (κι εδώ αρκεί να αναφέρουμε τις ανακαλύψεις της σύγχρονης Φυσικής, που μιλάει για την ύπαρξη περισσοτέρων διαστάσεων μη-αντιληπτών από μας, ώστε να αντιληφθούμε την περιορισμένη μας αντίληψη της Πραγματικότητας).

– Όνυξ IV. Η δεύτερη διαπίστωση, εκείνη του εκτροφείου (ούτως ή άλλως άμεση συνάρτηση της πρώτης), ενισχύεται και από το γεγονός ότι ο άνθρωπος, που θεωρείται (και είναι, μέχρι νεωτέρας) το πιο εξελιγμένο είδος που εμφανίστηκε στη Γη, από τη μια πλευρά αναπτύσσοντας τον εφαρμοσμένο ορθολογισμό (Επιστήμη) έχει φτάσει σε απίστευτα τεχνολογικά επιτεύγματα, κι από την άλλη αδυνατεί να διευθετήσει ορθολογικά κάποια απλά καθημερινά θέματα κοινωνικής συμβίωσης. Από τις απαρχές της εμφάνισής του η αγαπημένη του ασχολία φαίνεται να είναι η αντιπαράθεση με τους ομοίους του, η οποία συχνότατα φτάνει στην αιματηρή και φονική εκείνη σύγκρουση που λέγεται «πόλεμος».

Επίσης, οι ανεξήγητες και κακόβουλες πράξεις του (πιθανότατα υποβολιμιαίες), σε ένα πολύ εκτεταμένο φάσμα δραστηριοτήτων, συνηγορούν σαφώς υπέρ της εκδοχής του «Εκτροφείου Παραγωγής Αρνητικής Ενέργειας»: κακοποίηση ζώων, χρησιμοποίησή τους σε αποτρόπαια θεάματα «ψυχαγωγίας», σε πολέμους, τεράστια ποικιλία σεξουαλικών διαστροφών, βιασμοί, σεξουαλική κακοποίηση και δολοφονίες γυναικών και παιδιών (συχνά δικών του), φρικτά βασανιστήρια για φυλετικές, θρησκευτικές, ιδεολογικές διαφορές ή και συχνά μόνο για «διασκέδαση», παράλογοι πόλεμοι και γενοκτονίες, κλπ. – που είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες στον «κατώτερο» ζωικό κόσμο. Ακόμη και για την ικανοποίηση θεοτήτων που υποτίθεται ότι ζουν σε έναν διαφορετικό, ανώτερο, υπερβατικό χώρο, επιλέγονται συστηματικά αιματηρές θυσίες ζώων κι ανθρώπων. Όλα αυτά συνθέτουν ένα άκρως αφύσικο σκηνικό που καταλήξαμε να θεωρούμε αποκλίνων κι ενοχλητικό μεν αλλά και παράλληλα (σχεδόν) φυσιολογικό.

Ουσιαστικά η Επιστήμη δεν έχει εξηγήσει επαρκώς όλη αυτή τη διαστροφή, τη σαδιστική και τη δολοφονική μανία του ανθρώπου, που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με κανένα από τα δύο βασικά ένστικτα (επιβίωση, αναπαραγωγή), αντιθέτως μάλιστα, φαίνεται να έχει ως απώτερο σκοπό τη συνεχή κι αναίτια πρόκληση αρνητικών συναισθημάτων (πόνου, φόβου, τρόμου, απόγνωσης, οργής, κλπ.) και συνεχείς (αυτο)καταστροφικές συμπεριφορές.

– Όνυξ V. Ένα άλλο σημαντικό και πανάρχαιο ερώτημα είναι εκείνο της ελεύθερης βούλησης. Ακόμη κι αν οι ιδέες περί μιας συμπαντικής αναγκαιότητας (πεπρωμένο, μοίρα, ειμαρμένη) ήταν επί αιώνες διαδεδομένες σε πολλούς λαούς, η ιδέα ότι ο άνθρωπος διαθέτει ελεύθερη βούληση και είναι κύριος της ζωής του παραμένει ανυποχώρητη, κυρίως στη Δύση την μετά τον Διαφωτισμό περίοδο. Εδώ, αρκεί να θέσει κανείς το βασικό και καίριο ερώτημα για να διαφανεί η ψευδαίσθηση αυτής της αντίληψης: «Δεν διαλέγουμε τα δύο βασικά στοιχεία της ζωής μας, τη γέννηση και τον θάνατο, και νομίζουμε ότι στο ενδιάμεσο διάστημα έχουμε ελευθερία επιλογών;» Όπως επίσης δεν διαλέγουμε την οικογένεια στην οποία θα γεννηθούμε, τη φυλή, τον λαό και τη χώρα, την ιστορική περίοδο.

Για να μην αναφέρουμε και τις «μοιραίες συμπτώσεις», από τις οποίες καθοδηγείται συχνά η ζωή μας, το ανεξήγητο της ερωτικής έλξης, κλπ. (Υπάρχουν βέβαια και οι εκδοχές των ανατολικών μονοθεϊσμών ότι όντως εμείς επιλέγουμε την εκάστοτε ενσάρκωσή μας, ανάλογα με την οφειλή που πρέπει να ξεπληρώσουμε, αλλά δεν φαίνονται και πολύ πειστικές. Ποιος θα άφηνε αυτόβουλα την ουράνια νιρβάνα για να ενσαρκωθεί σε μια περιοχή που σπαράσσεται από λιμούς, πολέμους, επιδημίες, κλπ., και «να ξεπληρώσει κάρμα»;).

– Όνυξ VI. Επίσης, πολλοί παλιότεροι αλλά και σύγχρονοι φιλόσοφοι κι επιστήμονες ασχολούνται με τη διερεύνηση της πιθανότητας ο Κόσμος μας να είναι ένα είδος εικονικής πραγματικότητας (αγνώστων λοιπών στοιχείων) ή μια γιγάντια προσομοίωση μέσα σε ένα υπερυπολογιστή κάποιου ανώτερου εξωανθρώπινου πολιτισμού. Η πιθανότητα να ισχύει αυτή η εκδοχή επιβεβαιώνεται από πολλές ενδείξεις που προϋποθέτουν κάποιους εξωγενείς παράγοντες.

Η πρώτη είναι ότι το Σύμπαν δεν έχει υλική υπόσταση αλλά ενεργειακή (η ύλη είναι συμπυκνωμένη ενέργεια). Η Αστροφυσική απέδειξε ότι ουσιαστικά ζούμε σε έναν άμορφο ωκεανό από ενέργεια και η εικόνα του Κόσμου που έχει κάθε έμβιο ον σχηματίζεται βάσει των αισθητηριακών ερεθισμάτων που προσλαμβάνει με τον βιολογικό του εξοπλισμό και την περαιτέρω επεξεργασία τους. Οπότε, κάθε είδος ζει στη δική του ιδιαίτερη σήραγγα πραγματικότητας κι έχει ελάχιστη ή καμία αντίληψη όλων των υπολοίπων. Στον άνθρωπο αυτή η ιδιαιτερότητα κατακερματίζεται ακόμη περισσότερο, δεδομένου ότι και το κάθε άτομο ζει στη δική του προσωπική σήραγγα πραγματικότητας, γεγονός που καθιστά τόσο δύσκολη την επικοινωνία, τη συνεννόηση, και την ομαδική δράση.

Η δεύτερη είναι οι συμπτώσεις. Η ίδια η ζωή στη Γη αναδύθηκε χάρη σε μια απίστευτη σειρά «συμπτώσεων» οι οποίες αν δεν συνέτρεχαν απλώς δεν θα είχε εμφανιστεί. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζουν οι καθοριστικές συμπτώσεις, τόσο σε ατομικά όσο και σε συλλογικά ιστορικά γεγονότα (συχνά αλλάζουν την πορεία μιας ζωής, την έκβαση μιας μάχης, τον ρου της Ιστορίας).

Η τρίτη είναι το φαινόμενο της ανθρώπινης δημιουργικότητας. Αν σκεφτεί κανείς το μυστήριο μιας και μόνο ανθρώπινης επινόησης, όπως είναι η γλώσσα, δεν μπορεί παρά να μείνει εμβρόντητος. Μια ομάδα πιθηκανθρώπων αρχίζει ξαφνικά να περιγράφει με ήχους το περιβάλλον της, τις πράξεις της, τα συναισθήματά της, τις σκέψεις της, διάφορες αφηρημένες έννοιες, μετά «κλειδώνει», για σταθερότητα, τον κάθε διαφορετικό ήχο με το σημαινόμενό του, επινοεί συντακτικούς και γραμματικούς κανόνες για ακριβέστερη χρήση της γλώσσας, και τέλος εφευρίσκει το αλφάβητο για να μπορεί να διατηρεί στον χρόνο, μέσω ενός υλικού υποβάθρου, όλα αυτά που θέλει να εκφράσει με τον κώδικα της γλώσσας.

Τώρα, αν βάλουμε και την απίστευτη, μέσα στον χωροχρόνο, πλειάδα και όλων των υπόλοιπων εφευρέσεων, με αποκορύφωμα την πρωτοφανή κι επιταχυνόμενη τεχνολογική έκρηξη που παρατηρείται στη Δύση, κυρίως τα τελευταία διακόσια χρόνια, είναι πασιφανές ότι όλα αυτά δεν μπορεί να είναι δημιούργημα του ανθρώπινου εγκεφάλου, όπως θέλουμε να πιστεύουμε – ειδικά όταν έχει πλέον αποδειχτεί ότι η σκέψη δεν ρέει από τον εγκέφαλο όπως η χολή από το ήπαρ.

Εξ άλλου, αυτό το επιβεβαιώνουν και πολλοί επιστήμονες, αναφέροντας ότι νοιώθουν πως οι ιδέες για τις ανακαλύψεις και τις εφευρέσεις τους συχνά τους έρχονται σαν επιφοίτηση από κάποιον άγνωστο υπερβατικό χώρο, και μάλιστα σε στιγμές που δεν ασχολούνται καν με το συγκεκριμένο θέμα. Ολόκληρη η εμφάνιση και η εξέλιξη του Γεωσυστήματος, συμπεριλαμβανομένου του φαινομένου «άνθρωπος» αφήνει να διαφαίνεται σαφώς η ύπαρξη κάποιου εγγενούς λογισμικού ή κάποιων εξωγενών παρεμβάσεων.

– Όνυξ VIΙ. Το πανάρχαιο θρησκευτικό συναίσθημα στον άνθρωπο, ύστερα από μια αρχική φάση πολυθεϊσμού (καλοί και κακοί θεοί), σταθεροποιήθηκε στους πέντε μεγάλους σύγχρονους μονοθεϊσμούς (ινδουισμός, βουδισμός, ιουδαϊσμός, χριστιανισμός, μουσουλμανισμός). Η διαφορά τους με τον «δημοκρατικό» πολυθεϊσμό, όπου το άτομο μπορούσε να επικαλεστεί τις καλές θεότητες για να αντιπαλέψει τις κακές, είναι ότι τώρα είναι στο έλεος μιας και μοναδικής θεότητας, η οποία του μεταθέτει την αποκλειστική ευθύνη για το χάλι της ζωής στη Γη (ας μη ξεχνάμε ότι και η κατ’ εξοχήν κακή οντότητα, ο Σατανάς, είναι κι αυτή δημιούργημα του Θεού).

Γι’ αυτό ευθύνεται αποκλειστικά και μόνον ο άνθρωπος ο οποίος, είτε κάποτε εξέπεσε εξ ουρανού στον κόσμο της ύλης για να ξεπληρώσει ασαφείς και μυστηριώδεις «καρμικές οφειλές» μέσω των διαδοχικών μετενσαρκώσεων (ινδουισμός, βουδισμός), είτε εξ αιτίας του «θανάσιμου αμαρτήματος» να παρακούσει τον Δημιουργό του (ιουδαϊσμός, χριστιανισμός, μουσουλμανισμός). Για το γεγονός ότι όλα τα όντα – και όχι μόνον ο άνθρωπος – είναι παγιδευμένα σε ένα αιματηρό παιχνίδι συνεχούς αντιπαλότητας, που ακυρώνει εξ αρχής κάθε έννοια «ηθικής», δεν δίνεται καμία ικανοποιητική εξήγηση.

Αντιθέτως, αντηχούν παράλογες φράσεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα: «Όλα είναι Ένα», «Η ζωή είναι ιερή», «Ο Θεός είναι αγάπη», «η Αλήθεια είναι μέσα μας», κλπ. Αποτέλεσμα αυτής της μονοθεϊστικής επικράτησης της ενοχοποίησης του ανθρώπου είναι να μην εστιάζει πλέον αυτός στο γενικό πλάνο της ζωής στον πλανήτη, ώστε να υπάρχει η πιθανότητα να φτάσει στην Αλήθεια και να εξεγερθεί ενάντια στον Δυνάστη του, αλλά να αυτομαστιγώνεται μαζοχιστικά στον βωμό του για «ανήθικη συμπεριφορά», ζητώντας συγνώμη, έλεος, και άνωθεν χαρισματική σωτηρία.

Επίσης, μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι ότι όλες οι μονοθεϊστικές θρησκείες απαγορεύουν με τιμωρία την εθελούσια έξοδο από τον επίγειο θάλαμο βασανιστηρίων δια της αυτοκτονίας, οι ανατολικές με πιο επώδυνη μετενσάρκωση και οι άλλες με αιώνια τιμωρία στο πυρ της Κολάσεως. Προφανώς ο Κακός Ποιμένας θυμώνει πολύ όταν κάποιο παγιδευμένο ζώο καταφέρνει να δραπετεύσει, με αυτόν τον απελπισμένο τρόπο, από το εφιαλτικό εκτροφείο του.

Στη μόνη περίπτωση που περιγράφεται αρνητικά ο Άρχων του Κόσμου τούτου είναι στον Γνωστικισμό. Αλλά κι εκεί δεν του αποδίδεται κακή πρόθεση αλλά άγνοια κι ανικανότητα, λόγω κατωτερότητας σε σχέση με τον Αληθινό Θεό, τη δημιουργία του οποίου προσπάθησε ατυχώς να μιμηθεί, σπινθήρας του οποίου υπάρχει μέσα μας, διατηρώντας έτσι τη δυνατότητα σωτηρίας.

Το ερώτημα πώς το Ανώτερο άφησε κάτι υποδεέστερο να του κλέψει ένα τμήμα της θεϊκής ουσίας του και να φτιάξει έναν ατελή κόσμο δυστυχίας ενσωματώνοντάς το εκεί και γιατί μετά δεν επενέβη διορθωτικά, για την αποκατάσταση της θεϊκής συμπαντικής τάξης, απαντάται από τον Γνωστικισμό με έναν τρόπο αρκετά δαιδαλώδη, μυθιστορηματικό, κι ελάχιστα πειστικό. Ωστόσο, πρέπει να του αποδοθούν τα εύσημα για την όντως θεμελιώδη διαπίστωση, «στραβά αρμενίζουμε επειδή στραβός είναι ο γιαλός».

– Όνυξ VIII. Η διαπίστωση ότι ο Κόσμος μας διαθέτει ένα θεμελιώδες δομικό πρόβλημα που τον μετατρέπει μοιραία σε αιματηρό σφαγείο, στρέφοντας τα όντα όλα εναντίον όλων είναι αδιαμφισβήτητη κι εμφανώς πέρα από ουσιαστικές παρεμβατικές δυνατότητες του ανθρώπου. Το γεγονός όμως ότι συχνά ο άνθρωπος εντείνει εθελοντικά αυτή την κατάσταση, δημιουργεί επί πλέον ενδείξεις για το αφύσικο του Κόσμου κι ερωτήματα για την αυτόβουλη κι αυτεξούσια φύση της «κορωνίδας» των όντων.

Από αρχαιοτάτων χρόνων ο πόνος και ο τρόμος ζώων κι ανθρώπων ήταν η μεγαλύτερη και πιο διαδεδομένη μορφή διασκέδασης. Εμβληματική εικόνα αυτής της ανεξήγητης «ψυχαγωγίας» αποτελεί το ρωμαϊκό Κολοσσαίο, μέσα στην αρένα του οποίου έβρισκαν, επί αιώνες, μαρτυρικό θάνατο αναρίθμητα ζώα και άνθρωποι, προς τέρψη κι απόλαυση των συνωστισμένων θεατών. Ακόμη και σήμερα, σε πολλές χώρες, επιβιώνουν απομεινάρια αυτής της αρρωστημένης μορφής απόλαυσης: ταυρομαχίες, κυνομαχίες, κοκορομαχίες, κλπ.

Η άλλη ένδειξη έχει σχέση με μια από τις σημαντικότερες εφευρέσεις του ανθρώπου και το σημαντικότερο, ίσως, μέσο επηρεασμού των μαζών, την τηλεόραση. Στις αρχές του 21ου αιώνα βρίσκεται σχεδόν μέσα σε κάθε σπίτι των 7,5 δισεκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη. Κι ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ανεβάσει το πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων (με ποιοτικές ταινίες, μουσικές, ντοκυμαντέρ, κι εκπομπές), αντιθέτως εκβάλλει καθημερινά (τόσο με τα δελτία ειδήσεων όσο και με τις σειρές και τις ταινίες) μια αποτρόπαια παλίρροια εικόνων που έχουν σχέση με τα χαμηλότερα ένστικτα του ανθρώπου: σεξουαλικές διαστροφές, βασανισμοί, εγκλήματα, δολοφονίες, ναρκωτικά, κλπ. Σε αναλογία, μπορούμε να πούμε ότι η τηλεόραση είναι το ηλεκτρονικό Κολοσσαίο του σύγχρονου κόσμου.

Κι εδώ τίθεται το ερώτημα: πώς είναι δυνατόν ο άνθρωπος να διασκεδάζει με καταστάσεις τις οποίες ο ίδιος δεν θα ήθελε με τίποτα να ζήσει, να βλέπει όχι μόνο χωρίς ενόχληση αλλά και με απόλαυση αρρωστημένες κι οδυνηρές ιστορίες – τις οποίες συχνά μιμείται και στην αληθινή ζωή; (Η ψυχολογική εξήγηση της ασφάλειας που αισθάνεται, ως θεατής αλλότριων μαρτυρίων, κλπ., έχει σαφώς κάποια όρια). Και αυτή η συνισταμένη, δεδομένου ότι συντελεί στην πρόκληση αρνητικών συναισθημάτων στους τηλεθεατές (φόβος, αγωνία, αηδία), συνηγορεί υπέρ της εκδοχής «Εκτροφείο Παραγωγής Αρνητικής Ενέργειας».

Παρανυχίδες. Υπάρχουν πολλές αποχρώσες ενδείξεις αυτής της ακραίας Γνωστικής εκδοχής του Κόσμου μας, πολλά ίχνη αόρατων εξωγενών παραγόντων, αναφέρουμε δειγματοληπτικά μερικές από αυτές.

– Οι πάσης φύσεως συμπτώσεις, που ήδη αναφέραμε, και οι οποίες κονιορτοποιούν τον νόμο των πιθανοτήτων και οδηγούν στο περί του αντιθέτου συμπέρασμα.

– Η μυστηριώδης «άνωθεν προστασία» που φαίνεται να απολαμβάνουν συχνά αποτρόπαιοι δικτάτορες (Χίτλερ, Στάλιν, Πολ Ποτ, Κάστρο, κ.ά). Είναι γνωστό ότι πολλοί από αυτούς γλύτωσαν από βέβαιο θάνατο κι από πολλές απόπειρες δολοφονίας (το απόλυτο ρεκόρ φαίνεται να κατέχει ο Κάστρο: πάνω από 635 αναφέρουν οι μυστικές υπηρεσίες της Κούβας).

– Η περίφημη «τύχη του πρωτάρη» που έχουν όσοι παίζουν για πρώτη φορά τυχερά παιχνίδια, λες κι αυτό γίνεται για να εθιστούν έτσι στον τζόγο και να καταστραφούν στη συνέχεια, με μαθηματική ακρίβεια, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα.

– Η σαδιστική φύση της ερωτικής σχέσης: η αρσενικότητα στον άντρα και η θηλυκότητα στη γυναίκα, εμποδίζουν τα δύο φύλα να έχουν ανθρώπινες σχέσεις και δημιουργούν τα γνωστά προβλήματα συμβίωσης – κυρίως μόλις η αρχική αποβλακωτική επίδραση του έρωτα εξασθενήσει.

– Η τυφλή προσήλωση με την οποία οι άνθρωποι επιδίδονται σε καταστροφικές και αυτοκαταστροφικές πράξεις.

– Οι μολυσματικές ιδεοληψίες (θρησκείες, ιδεολογίες) που κυριεύουν τους ανθρώπους και προκαλούν συχνά εκατόμβες θυμάτων.

– Το γεγονός ότι κάθε απόπειρα βελτίωσης των κοινωνικών δεινών καταλήγει συστηματικά σε απείρως χειρότερα αποτελέσματα (κλασική περίπτωση η στυγνή κομμουνιστική δικτατορία του Πολ Ποτ η οποία, μέσα σε πέντε χρόνια, έσπειρε τον απόλυτο τρόμο στην Καμπότζη και προκάλεσε τον θάνατο 2 εκατομμυρίων ανθρώπων – το ¼ του συνολικού πληθυσμού).

– Η διαπίστωση ότι το ίδιο συμβαίνει και με την τεχνολογία, η οποία αντί να απελευθερώσει την ανθρωπότητα, έκανε ένα κομμάτι των εργαζομένων ακόμη πιο εξαρτημένο από το οικονομικό σύστημα παραγωγής αγαθών, καταδίκασε ένα άλλο στην ανεργία και την ανέχεια, και συντελεί τα μέγιστα στην οικολογική καταστροφή του πλανήτη.

– Οι θεμελιωδώς ανόητες κι εντελώς ατεκμηρίωτες ανθρώπινες αντιλήψεις που έχουν καταστροφικά αποτελέσματα στη χλωρίδα και την πανίδα του πλανήτη: το κέρατο του ρινόκερου θεραπεύει την αντρική ανικανότητα, το αλκοολούχο απόσταγμα φιδιού τονώνει τον οργανισμό, οι χαυλιόδοντες του ελέφαντα είναι ένα πολύτιμο υλικό.

– Η ανεξήγητη χαρά που νοιώθουν οι άνθρωποι όταν γεννούν κι άλλους σκλάβους σε αυτό το αποτρόπαιο στρατόπεδο συγκέντρωσης: «τα παιδιά είναι ευλογία Θεού», «τα παιδιά είναι χαρά», «χωρίς παιδιά η ζωή δεν έχει νόημα».

– Η καθημερινή ανεξήγητη εφαρμογή από χιλιάδες γονείς της λαϊκής ρήσης, «δουλειά δεν είχε ο Διάβολος πηδούσε τα παιδιά του».

Κλπ., κλπ., κλπ…

Κατακλείδα: Επομένως, όλα δείχνουν ότι η φύση της Αλήθειας είναι η αλήθεια της Φύσης: εντελώς Αφύσικη.

Όλα δείχνουν ότι «ο εχθρός δεν είναι ο Άλλος, ο Εχθρός είναι αλλού» (ουσιαστικά παντού).

Λανθασμένες εκτιμήσεις μιας κατάστασης οδηγούν μοιραία σε λανθασμένες κι αποτυχημένες στρατηγικές και «λύσεις». Παράδειγμα, οι απανταχού αναρίθμητες αποτυχημένες επαναστάσεις και τα αποτυχημένα οικονομικο-κοινωνικά πειράματα, τα οποία ωστόσο συνεχίζουν να γοητεύουν τους ανθρώπους. Για όσο διάστημα η ανθρωπότητα δεν θα συνειδητοποιεί ότι είμαστε κατάδικοι σε ένα είδος τεχνητού κι αποτρόπαιου κάτεργου το οποίο καταλήξαμε να θεωρούμε σχεδόν φυσιολογικό, για όσο διάστημα δεν θα κατανοεί ότι εντελώς ανεξήγητες και φρικαλέες πράξεις, ντεσιμπέλ παράνοιας, αναίτια βουνά πτωμάτων και ποταμοί αίματος μπορούν να εξηγηθούν από οικονομικο-κοινωνικές θεωρίες περί «συμφερόντων» κι «εξουσίας», από ψυχολογικές αναλύσεις περί «ασυνείδητου», «υποσυνείδητου», «παιδικών τραυμάτων», «ψυχικών ασθενειών», κλπ.

δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να αρχίσει η ύστατη επανάσταση και η υπέρτατη τιτάνια μάχη, της οποίας η έκβαση δεν είναι καθόλου δεδομένη: εκείνη της εξέγερσης των δημιουργημάτων ενάντια στον παντοδύναμο Δημιουργό τους!

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (34)

 1. 0
  0
  ΟΛΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ!ΕΥΓΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ΄ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ
 2. 0
  0

  ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΌ ΤΟ ΑΡΘΡΟ !! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ . Η ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ- ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ, ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΕΝΟΧΗΣ .

  ΑΝ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΤΟΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ!! ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΨΥΧΗ, ΕΧΟΥΝ ΧΤΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΟ & ΥΠΕΡ- ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΟΥΣ!

  ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΟΙ " ΔΟΥΛΟΙ ΟΥ ΘΕΟΥ" ΚΑΙ "ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ" ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ " ΠΑΝΣΟΦΟ " ΔΥΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΟΥ .
  ΑΓΓΕΛΙΚΗ
  • 0
   0
   ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ,ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΣ.

   ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ

   ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΑΜΕΣΑ…

   ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ,

   ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ! ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ-ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ,

   ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ..

   ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ…

   ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ

   Ο
  • 0
   0
   ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΡΧΗΓΕ…ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΚΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ 2 ΗΜΕΡΩΝ ΜΕΧΡΙ 102 ΧΡΟΝΩΝ …ΟΤΙ ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΘΕΟΥΛΗΣ…ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΙΣΡΑΕΛ ΚΑΙ Η ΑΓΕΛΗ ΑΓΓΕΛΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΑ ΒΕΝΙΑΜΙΝ [ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ]…….ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΟΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

   ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
   ΑΡΕ ΤΕΝΕΚΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ…
   • 0
    0
    τώρα είναι στο έλεος μιας και μοναδικής θεότητας, η οποία του μεταθέτει την αποκλειστική ευθύνη για το χάλι της ζωής στη Γη (ας μη ξεχνάμε ότι και η κατ’ εξοχήν κακή οντότητα, ο Σατανάς, είναι κι αυτή δημιούργημα του Θεού).

    ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ;
    Ή ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ;

    ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΜΙΣΟΓΥΝΗΣ;
    • 0
     0
     μισογυνης ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ειναι!
     οτι εχει δικηο να σου επιτιθεται ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΛΛΑ
     αυτο ειναι ΒΕΒΑΙΟΝ!!
     αληθεια ο ΜεγαΑλεξανδρος σου θυμιζει κατι τις;
 3. 0
  0
  τη λέξη Ψυχή διεργραψέ την απο όποιο κειμενο θες…
  απο μεσα σου μπορεις ????
 4. 0
  0
  Αγγελικη με καλυψες πληρως. ΕΥΓΕ….
 5. 0
  0
  οΙ Ανθρωποι όταν γράφουν κεφαλαία γινοντε ελληνες στο καπακι.Να που η λύσα εχει ακορεστη διψα.Ριχνοντας ένα κερμα στη λεκάνη της ιδεολογίας ταραζεις μεν τα ουρα της αλλα τα ηρεμήβ λαμενη
 6. 0
  0
  Η ολοφάνερη πτώση του ανθρώπου εχει ξεπεράσει το σημείο που ο ίδιος δέν καταλαβαίνει ποιό το καλό ποιό το κακό.Αν δέν γίνει κατι σύντομα τουτο θα κυριεύση ολη την ανθρωπότητα
 7. 0
  0
  Αφου ειναι ολα ματαια οπως λεει το αρθρο και το υπερασπιζεσαι με τοσο παθος γιατι δεν αυτοκτονεις?
 8. 0
  0
  έυστοχο και καλογραμμένο το άρθρο..
  (σε βαθμό που με βάζει σε σκέψεις,για το ποιός το έγραψε)

  θα ήθελα να πώ μόνο,οτι στο εργοστάσιο παραγωγής αρνητικής ενέργειας,
  γίνονται καθημερινά ΚΑΙ εκατομμύρια όμορφες-καλές πράξεις και σκέψεις!!

  εγώ αν ήμουν εργοστασιάρχης, και ήθελα να πιάσω την μέγιστη απόδοση
  της επιχείρησης μου,θα είχα ήδη, εδώ και καιρό φροντίσει ώστε τα θετικά
  να μην περιορίζουν την παραγωγή αρνητικότητας που είναι το αντικείμενο
  μου και ο στόχος μου.

  αφού δεν το έχω πετύχει αυτό σαν εργοστασιάρχης, τότε είμαι, αν όχι
  αποτυχημένος, σίγουρα όχι ικανοποιημένος με την απόδοση μου.

  στους άλλους βέβαια,μπορεί να φαίνομαι ισχυρός,με τις εγκαταστάσεις μου
  και το δυναμίκο που απασχολώ στην επιχείρηση μου. ΑΛΛΑ μέσα μου ξέρω
  οτι το εργοστάσιο και οι στόχοι μου παραπαίουν.
  σαν έμπειρος γνωρίζω
  πόσο έυθραυστοι είναι οι γυάλινοι πύργοι…και αγωνιώ για το τι μου ξημερώνει.

  όπως είπε ο πρώτος σχολιαστής,που έδειξε ενθουσιασμό απο το κείμενο..
  η σπηλιά του Πλάτωνα είναι πάντα εδώ.το ίδιο ισχύει και για την έξοδο απ'αυτό.

  και ο τρόπος είναι ένας και μοναδικός.
  κανένα κείμενο,καμία διάλεξη δεν δύναται να τον ανατρέψει-σιωπήσει-κουκουλώσει.
  γιατί είναι η Αλήθεια :

  η Αγάπη είναι απάντηση και η λύση για όλα τα ερωτήματα και προβλήματα.

  η Αγάπη είναι το πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής θετικής ενέργειας.
  τι μπορεί να κάνει μπροστά του,το εργοστάσιο που καίει κάρβουνο;;

  τα φιδάκια μπορούν σιγά σιγά και με γοργό ρυθμό να προετοιμάζονται για
  την χειμερία νάρκη,διότι το επιβάλει ο καιρός και ο Ανώτερος Δημιουργός.

  το νού σας λοιπόν γιατί έρχομαι με φόρα και Αγάπη πολύ….

  υ.γ καλή η terra αλλά και η Ελλάδα..ευλογημένη.

  https://www.youtube.com/watch?v=HP0cJz7fTp4

  sketo original
 9. 0
  0
  Στην αλληγορία του σπηλαίου υπάρχει κάποιος που πρέπει να σπάσει τα δεσμά και να σε τραβήξει έξω από το σπήλαιο.Εμείς απλά ξέρουμε ότι υπάρχει ο αληθινός κόσμος έξω απο το σπήλαιο,που δεν μπορόυμε ούτε να τον φανταστούμε, ούτε να τον δόυμε.Τα δεσμά είναι το θέμα ,ποιός θα μας τα λύσει…..
 10. 0
  0
  πολυ καλο αρθρο. ο σκετο οριτσιναλ το χει πιασει το νοημα και ειμαι και εγω στην ιδια αποψη. δεν ειναι ευκολο γιατι καθημερινα οι ανθρωποι που ερχεσαι σε επαφη,ακομα και μονο οπτικη αναδυουν αρνητικη ενεργεια και τα παραγωγα αυτης και ειναι δυσκολο να διαχειριστεις αυτο που σου προκαλει.ομως αξιζει το κοπο να προσπαθησεις γιατι το οφελος ειναι πολαπλο στο εσωτερικο και εξωτερικο κομματι του ευατου σου!!! σωτηρης
 11. 0
  0
  Το νυχακι νουμερο V , μπορει να στο " λιμαρει " ο παππους ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ , μεσα απο ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΗΡΟΣ-και οχι μονο-αν μπεις στον κοπο να τον δια-βασεις=δια-βεις και οχι να τον αναγνωσεις οπως δυστυχως κανουμε ολοι . Οσο αφορα τη γλωσσα , ας μην ξεχναμε πως δεν την εφτιαξαν μαιμουδανθρωποι και ανυπαρκτοι ινδοευρωπαιοι , αλλα την Δημιουργησαν ΕΛΛΗΝΕΣ .Την ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ . Αυτα . Κατα τα αλλα σε γενικες γραμμες -ειδικα στο θεμα παιδια-συμφωνουμε . ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ Η ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ , ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΛΟΥΜΠΑ … ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΑΝΑΠΟΔΑ ΑΠ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΙΝΟΥΝ-ΔΕΙΧΝΟΥΝ . ΒΟΥΛΕΣΑΙ ;
 12. 0
  0

  με κανατε κ δεν ειδα την πηγη γμτ
  σε ζαλιζει,σε ζαλιζει,σε ζαλιζει κ στο τελος σου πεταει μια teratwdh paparia ως συμπερασμα
 13. 0
  0
  Α ΡΕ ΚΟΡΟΙΔΑ,ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ !!! ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΛΕΞΗ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΑ ΚΙΝΕΙ (ΨΥΧΗ) ΔΛΔ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ.
  ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΑΣ Μ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΕΚΝΑ ΘΕΟΥ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΑΞΥ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ,ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΑΠ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ,ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ,ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΑΓΩΝΙΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ.
  ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΩΣ ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.
  ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.
  ΕΛΛΑΝΙΟΥΣ ΤΙ ΕΙΠΑ ΤΩΡΑ Ο ΑΤΙΜΟΣ!!!!!
  ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΤΙΜΟΣ ΜΕ ΘΑΥΜΑΖΩ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ!!!!
  ΧΑΧΑΧΑ!!!! ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΡΙΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ.
  • 0
   0
   ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ στο ειπαμε οτι εισαι ο πρωτος των πρωτων … θαυμασιε!!! ο τζεσουα και η μυριαμ …παντα μαζι σου!!!
   • 0
    0
    ΕΓΩ ΤΟΝ ΞΕΡΩ,ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΠΙΣΗΣ.
    ΕΣΥ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΥΤΤΑΖΕΙΣ ΨΗΛΑ?ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΟΝΟΝ ΜΗΝ ΣΚΟΝΤΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΣΕΙΣ!!
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΟΡΕΞΗ ΝΑΡΧΟΜΑΙ ΚΑΤΑ ΚΟΖΑΝΗ ΜΕΡΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΗΚΩΣΩ.
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΩΝΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ !!ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ!! ΞΕΡΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ.
    ΧΑΙΡΕΤΑΙ.
  • 0
   0
   Γεια σου Γιανναρα….σε ολα μεσα εισαι παιχταρα μου…κοιτα και λιγο δεξια αριστερα γιατι περναν και φευγουν
   • 0
    0
    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 11.53 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ…ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΗΡΑ ΤΟΣΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ…
    ΑΤΙΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ….ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
 14. 0
  0
  ΜΟΛΙΣ ΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΟΓΓΟΛΑΚΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
  ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ STRANGER !!
  ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ,ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΥΧΕΙ!!
  ΘΑΛΑΤΤΑ,ΘΑΛΑΤΤΑ!!!
 15. 0
  0
  Η γνώμη μου είναι, ότι έχει σωστή προσέγγιση και απεικόνιση της πραγματικότητας αλλά, χάνει στην έξοδο από το "τούνελ".
  Σωστά ο sketo original, επισήμανε ότι το εργοστάσιο παράγει και ΚΑΛΑ πράγματα.
  Μάλλον όμως ό σκοπός του δεν είναι αυτός που αναφέρεται ως «Γήινου Εκτροφείου Παραγωγής Αρνητικής Ενέργειας» γιαυτό και οι 5 καταστροφές που επίσης εύστοχα αναφέρθηκαν.
  Αυτό όμως που δεν αναφέρθηκε, μπορεί και εσκμένα, είναι ο Ερμης ο Τρισμέγιστος.
  Αυτος μας πρωτομίλησε για τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ.
  Η Αγάπη είναι η αλήθεια και αυτή μπορεί να μας σώσει.
  Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτό. Μην κάνεις ότι δεν θες να σου κάνουν.
  Απλα τα πράγματα. Η "θρησκεία της αγάπης" ή οι κανόνες αγάπης είναι η έξοδος από την σπηλιά.
 16. 0
  0
  ΒΡΗΚΑ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΠΟΝΗΜΑ, Ο ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ , ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ, ΤΟΥ ΔΙΠΟΛΟΥ ΚΑΛΟ-ΚΑΚΟ, ΟΙ "ΚΑΛΟΙ" ΛΕΥΚΟΙ, ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΧΡΙΣΜΕΝΟΙ ΧΡΙΣΤΟΙ "ΘΕΟΣ"ΠΕΙΤΕΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΚΟΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΦΩΤΟΣ, ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΙΕΚΕΣ ΣΠΙΘΕΣ ΣΕ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ…
 17. 0
  0
  εξεγερση λοιπον κατα του Δημιουργου σαν να φταιει αυτος για τα λαθη μας; μαλλον αυτος που το εγραψε χρησιμοποιει πολλες αληθειες για να πλανησει. εμεις ειμαστε χριστιανοι ορθοδοξοι και εχουμε ως πυξιδα το ΦΩΣ του Ευαγγελιου κ εκει ο διαβολος αποκαλειται ανθρωποκτονος οπως και πραγματι ειναι.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ομως τον νικησε με την Ανασταση του.
 18. 0
  0
  Ουτε οι χριστιανοι εχουν παρει χαμπαρι την ιδια τους την μυσταγωγια. οτι ολοι τελικα πιστευουν στον Ιεχωβα δεχομενοι και οι ορθοδοξοι 36 Εβραικα ιερα κειμενα στην θρησκευτικη τους εκδηλωση.

  Ξυπνηστε θρησκευομενοι κοιμαστε βαθυτατα πιστευοντας ολοι στον ιδιο απατεωνα με διαφορα ονοματα
  • 0
   0
   ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΕΒΡΑΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΑΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΕΛΛΗΝ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ.
   ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ.
   ΑΠΛΑ ΔΩΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΕΒΡΑΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ,ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΑΙΞΕ ΡΟΛΟ,ΚΥΡΙΟ ΡΟΛΟ ΟΜΩΣ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.
   • 0
    0
    χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα….εχεις πολυυυυιιιιιιιιιι μεγαλη πλακα στον εγκεφαλοοοοοο
   • 0
    0
    ΟΛΗ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, ΚΑΙ ΕΛΛΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΣ ΠΑΟΚΤΖΟΑΡΙΑΝΟΣ Η ΠΑΝΑΘΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΣ.. ΣΑΛΟΜ ΜΟΣΙΑΧ ΓΙΑΧΣΟΥΑ ΙΜΑΝΟΥΕΛ
 19. 0
  0
  no pain,no gain.παντου και παντσ..
 20. 0
  0
  ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ(ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ) ΛΕΓΩ ΕΚ ΠΑΡΗΣΣΙΑΣ. ΕΧΩ ΠΕΙ, ΕΑΝ ΣΤΑΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΟΥΣΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΑΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΑΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΑΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΘΡΟ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΠΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΗ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ MAC KAI TA FAST

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί