Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

08:06 - 10/05/2014

Και το φως κάνει ηχώ: Η κοσμική μηχανή του χρόνου αποκαλύπτει το παρελθόν του διαστήματος Βίντεο

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Και το φως κάνει ηχώ: Η κοσμική μηχανή του χρόνου αποκαλύπτει το παρελθόν του διαστήματος Βίντεο

Στη Γη, η ηχώ παράγεται όταν τα ηχητικά κύματα αναπηδούν στις επιφάνειες και επιστρέφουν πίσω. Ωστόσο στο διάστημα, η «ηχώ» που αναπηδά προέρχεται από το φως.

Ακριβώς όπως η ηχώ επαναλαμβάνει τον ήχο στη Γη, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με το φως στο διάστημα. Απλά αντί να αναπηδήσει σε υγρούς τοίχους σπηλαίων όπως ο ήχος στη Γη, το φως στο σύμπαν συγκρούεται στα σύννεφα σκόνης και επιστρέφει πίσω.

Μερικές φορές αυτό συμβαίνει μετά από μία θεαματική έκρηξη, όπως μία σουπερνόβα. Στη Γη, το φως που βλέπουμε από τα άστρα έρχεται κατευθείαν εδώ. Αλλά στην περίπτωση της σουπερνόβα που εκρήγνυται σε τρεις διαστάσεις, το φως διαχέεται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ετσι μερικές φορές το φως από την έκρηξη ταξιδεύει στο διάστημα μέχρι να συγκρουστεί με κάποιο νέφος σκόνης και να επιστρέψει στη Γη δια της πλαγίας οδού, με αποτέλεσμα η «εικόνα» της έκρηξης να μας έρθει πολύ πιο καθυστερημένα από το ίδιο το φαινόμενο και πιθανότατα όταν η σούπερνόβα θα έχει ήδη από καιρό σβήσει.

Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται ηχώ του φωτός και ενεργεί ως αστρονομική μηχανή του χρόνου ή πύλη στο παρελθόν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αστρονόμοι έχουν αποκρυπτογραφήσει λεπτομέρειες που αποκαλύπτουν ποια είδη αστεριών εξερράγησαν τον 16ο και 17ο αιώνα – πληροφορίες που διαφορετικά θα χάνονταν στο σύμπαν, δεδομένου ότι τα τηλεσκόπια της εποχής δεν είχαν τα κατάλληλα φασματόμετρα για να διαβάσουν τις χημικές υπογραφές των άστρων στο φως.

Η ηχώ του φωτός χρησιμοποιείται επίσης για να λύσει το μυστήριο της Τρόπιδος , ένα από τα πιο περίεργα και πιο θυελλώδα δυαδικά αστρικά συστήματα του γαλαξία που βρίσκεται 7.500 έτη φωτός μακριά, στο νεφέλωμα Καρίνα.

Ένα από τα δύο αστέρια της είναι ένα διογκωμένο πυρηνικό μεγαθήριο με μάζα 100 φορές μεγαλύτερη από τον ήλιο και είναι 1.000.000 πιο φωτεινό. Αυτό το τεράστιο αστέρι έχει και μία γιγαντιαία σύντροφος η οποία ωστόσο δεν είχε εντοπιστεί μέχρι το 1996, που την παρατήρησε ο Βραζιλιάνος αστρονόμος Αουγκούστο Νταμινέλι.

Η έκρηξη του ξεκίνησε στις αρχές του 1800 και το ξέσπασμα διήρκεσε δύο δεκαετίες, μεταξύ 1837 και 1858, με αποτέλεσμα για ένα διάστημα, το συγκεκριμένο άστρο να είναι το δεύτερο φωτεινότερο στον ουρανό.

Η ηχώ του φωτός μπορεί όμως να είναι φευγαλέα και απατηλή, όπως αποδεικνύεται από τις εικόνες που δημοσιεύθηκαν από μία άλλη διάσημη νόβα που γνωστή ως V838 Μονοκερότις, αφού πολλές φορές αυτό που μοιάζει με ένα διαστελλόμενο νέφος είναι στην πραγματικότητα το φως από την έκρηξη που ταξιδεύει προς τα έξω και αντανακλάται στη κοιλότητες του ήδη υπάρχοντος νέφους.

iefimerida.gr

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*