Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

12:25 - 11/09/2014

Κίνδυνος να μην πληρωθούν οι συντάξεις Οκτωβρίου

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Οι διοικήσεις των τριών μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ) με κατεπείγουσες εκκλήσεις τους στο Μέγαρο Μαξίμου και τα υπουργεία Οικονομικών και Ασφαλίσεων, τους προειδοποιούν ακόμα και για «στάση πληρωμών συντάξεων» τέλος Οκτωβρίου, γιατί τα αποθεματικά τους στα ταμεία έχουν εξαντληθεί.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Με λίγα λόγια, τα ταμεία δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τις συντάξεις του Οκτωβρίου.

Με δεδομένη την απαγόρευση της τρόικα να χρηματοδοτούνται πλέον τα ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι άγνωστο πώς θα βρεθούν τα 2,3 δισ. περίπου για να πληρωθούν οι συντάξεις στους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους των τριών μεγάλων ταμείων.

Με το εφάπαξ όσων βγαίνουν στη σύνταξη ουσιαστικά να έχει καταργηθεί (οι δικαιούχοι του το παίρνουν 3-4 χρόνια μετά την έξοδό τους στη σύνταξη) και με την απόδοση σύνταξης στους νεοεξερχόμενους από την εργασία να ξεπερνάει τους 8 με 10 μήνες, η κατάσταση στα ταμεία και στους ασφαλισμένους τους έχει πάρει δραματική μορφή.

Με τα άδεια ταμεία των Ταμείων, τώρα κινδυνεύουν ακόμα και αυτοί που παίρνουν μία πενιχρή σύνταξη, να βρουν άδειους τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τέλη Οκτώβρη, γιατί δεν θα έχει κατατεθεί η σύνταξής τους.

Πάντως, για τη σύνταξη του Σεπτέμβρη, το ποσό με διάφορες αλχημείες θα καλυφθεί. Στο τέλος του Οκτώβρη, όμως, δεν υπάρχουν χρήματα.

Το αδιέξοδο είναι πλήρες και η μόνη λύση που εμφανίζεται εφικτή είναι ο νέος δανεισμός από ξένες τράπεζες για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία.

www.newsbomb.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (12)

  1. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 12:46 ΜΜ

    Ας μην επαιζαν τα χρηματα των ταμειων στο χρηματηστηριο.Ο πατερας μου που ειναι συνταξιουχος αυτη την στιγμη και ολων μας οι γονεις ειχαν πληρωσει κανονικοτατα αυτα που επρεπε προς τα ταμεια τους που ειναι τα χρηματα αυτα;Τελικα τα μονα ταμεια που δεν εχουν προβλημα ειναι αυτα που δινουν τις υπουργικες και βουλευτικες συνταξεις;ασχετα που η συνταξη ενος μηνα αντιστοιχει σχεδον σε συνταξη ενος χρονου για τον καθε θνητο εργαζομενο;

  2. μπλακ-αης 09/11/2014 @ 2:09 ΜΜ

    ωχ μακαρι ΕΛΛΗΝΙΚΟ συμπαν κανε την μαγεια σου αληθινη
    να μην πληρωθει ο σαπιογερος και η σκατογρια
    να μην εχουν να αγορασουν ουτε τα πανια για την ακρατια τους
    να δουμε αν τον Δεκεμβριο ψηφισουν παλι την Δεξα και τον Αντρεα….
    καινει να γενοι να μην πληρωθουν …..για την ΕΛΛΑΣ ρε γμτ!!!!

  3. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 2:36 ΜΜ

    Εαν δεν πληρώσει ΚΕΝΕΝΑΣ ΕΝΦΙΑ για 2 μήνες,
    τους γονατίσαμε!!!!

    Μην πληρώσετε τίποτα!!!!

    Το πρόστιμο πλεον (δεν το λένε) είναι βάσει ΕΕ 8,5% το έτος.
    Αρα σε μηνιαία βάση είναι 0,7% !!!
    Και στο ΙΚΑ και στο ΤΕΒΕ. Παντού.

    Δηλ. χρωστάς δόση ΕΝΦΙΑ πχ 150 ε. (δόση)
    Σε ένα μηνα το πρόστιμο ειναι 1 ευρώ!!!

    Μην πληρώσετε !!! Διώχτε τους !!!!!

  4. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 3:10 ΜΜ

    αχ ρε παιδιά…μακάρι ρε ….. να πανε τα παπούδια στις τράπεζες και να παρουν τρία τους …μακάρι ρε
    για δυο λόγους…
    πρώτον για να μάθουν να ψηφίζουν
    και δεύτερον για τα μεσηλικα παιδιά τους για να μάθουν να κάθονται με το φρέντο στο ένα χέρι και το άλλο ανοιχτό για τη σύνταξη του μπαμπά….
    ΑΛΛΑ ΜΗ ΦΑΤΕ….
    Η ΧΟΥΝΤΑΡΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ
    ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ….
    Νικ δε επέτ γκρικ

  5. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 4:31 ΜΜ

    Γεια σου κυριε χαρδαβελα…

    τι χαμπαρια στο ψυχικο??

    Παμε παλι να πουμε για διληματα εκλογικα?

    Τελειωσε το καλοκαιρι και οι φιλοι του ευρω επιασαν δουλεια….

    καλο χειμωνα φιλε μου…

  6. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 4:49 ΜΜ

    Κύριε Χαρδαβέλλα το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι ντρέπομαι για λογαριασμό σας. Αντί να είσαστε στις επάλξεις μαζί με άλλους πρώην επιφανείς και πολύ ομιλητικούς για τα δρώμενα στην χώρα ''αγωνιστές'' κοιμίζεται την κοινωνία με χαζό εκπομπούλες και χαζά τραγουδάκια και ούτε κουβέντα για το μάρμαρο. Ντροπή γιατί κάποτε σας άκουγα και σας θαύμαζα!

  7. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 8:54 ΜΜ

    o xardavelas egine xardoyvelis xaxaxa

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*