Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

06:12 - 07/09/2014

Κάτι ξέρει, κάτι ξέρει… Ο Σόρος διπλασίασε το μερίδιό του στην κρατική εταιρεία πετρελαίου της Αργεντινής!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Κάτι ξέρει, κάτι ξέρει… Ο Σόρος διπλασίασε το μερίδιό του στην κρατική εταιρεία πετρελαίου της Αργεντινής!

Ένας από τους θρυλικούς επενδυτές του κόσμου ανεβάζει το στοίχημά για τη βιομηχανία πετρελαίου σχιστόλιθου και φυσικού αερίου της Αργεντινής, σε μια επίδειξη εμπιστοσύνης για την παραγωγή σχιστόλιθου στο μεγαλύτερο αντισυμβατικό βραβείο της Νότιας Αμερικής – και μια μεγάλη ώθηση για κολοσσούς και μικρότερους παίκτες που κάνουν μεγάλες κινήσεις στην καρδιά των περιοχών νέων ανακαλύψεων.

Ο George Soros έχει διπλασιαστεί το μερίδιό του στην YPF SA, την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Αργεντινής, η οποία βρίσκεται στην κορυφή μερικών εκ των μεγαλύτερων κοιτασματων πετρελαίου σχιστόλιθου και φυσικού αερίου στον κόσμο και είναι έτοιμος να πάρει ακόμη μεγαλύτερο, μετά από μια νέα ανακάλυψη κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες ενός δεύτερου βασικού κοιτάσματος σχιστόλιθου.

Η Αργεντινή κατέχει κατ “εκτίμηση 27 δισεκατομμύρια βαρέλια τεχνικά ανακτήσιμου πετρελαίου και 802 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια τεχνικώς ανακτήσιμου σχιστολιθικού φυσικού αερίου, μεγάλο μέρος του οποίου βρίσκεται στο Vaca Muerta, ένα τεράστιο σχηματισμό σχιστόλιθου στη λεκάνη Neuquen – το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα σχιστολιθικού φυσικού αερίου και το τέταρτο μεγαλύτερο σχιστολιθικό κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο.

Και στις 14 Αυγούστου, η YPF ανακοίνωσε την ανακάλυψη πετρελαίου σε άλλο σχιστολιθικό σχηματισμό Agrio shale, στην ίδια λεκάνη. Κάποιες εκτιμήσεις δείχνουν ότι σε συνδυασμό, τα αποθεματικά των δύο κοιτασμάτων θα μπορούσαν να αξίζουν ως και 3 τρις δολάρια. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτή την ανακάλυψη που αποδεικνύει ότι ο σχηματισμός D-129 του Chubut και η Vaca Muerta δεν είναι οι μόνες πηγές σχιστόλιθου που πρέπει να εκμεταλλευτούμε στην Αργεντινή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο CEO της YPF Miguel Galuccio, σύμφωνα με το Bloomberg. «Οι δοκιμές είναι πολύ ελπιδοφόρες, αλλά ακόμα, είναι πολύ νωρίς για να παρέχουν στοιχεία».

Εν τω μεταξύ, η εμπιστοσύνη του Σόρος βοηθά να παρακαμφθούν κάποια αρνητικά περιστατικά που είχαν κρατήσει πίσω τις επενδύσεις σχιστόλιθου της Αργεντινής, συμπεριλαμβανομένης της απαλλοτρίωσης του 2012 της YPF από την κυβέρνηση, που τότε ανήκε στην ισπανική εταιρεία Repsol και την αποτυχία της κυβέρνησης να κάνει μια πληρωμή ομολόγων, η οποία οδήγησε σε αντιπαράθεση με ένα hedge fund για απλήρωτους λογαριασμούς πίσω στην τελευταία προεπιλογή το 2001.

Η κυβέρνηση της Cristina Fernandez de Kirchner, ωστόσο, έχει λάβει μέτρα για να αποκαταστήσει τη σχέση της Αργεντινής με τις διεθνείς αγορές και μάλιστα άλλαξε τη φορολογική νομοθεσία του 2013 για να δώσει ειδικές παροχές σε μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες που επιθυμούν να επενδύσουν περισσότερα από 1 δις δολάρια στη χώρα.

Η κίνηση αυτή ακολούθησε την ανακοίνωση της Chevron ότι θα εισέλθει σε μια κοινοπραξία με την YPF. Για να παράσχει κίνητρα στην παγκόσμια ενεργειακή βιομηχανία να επενδύσει περαιτέρω, πρόσθετα μέτρα έχουν ληφθεί, καθώς και συζητήσεις για ένα νέο νομοσχέδιο υδρογονανθράκων που θα μπορούσε να τυποποιήσει περαιτέρω και να δώσει κίνητρα στη βιομηχανία, σε μεγάλες και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.

Η νεώτερη ανακάλυψη είναι σίγουρα δικαίωση για το στοίχημα Σόρος για την Αργεντινή. Η εταιρεία του, Soros Fund Management LLC, πήρε μια ισχυρή θέση στην YPF κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, διπλασιάζοντας τη θέση της. Ελέγχει τώρα το 3,5 τοις εκατό των αμερικανικών αποθετήριων της YPF, αξίας $ 450.5 εκατομμυρίων.

Η κίνηση του Σόροςυποδηλώνει ότι η εταιρεία του δεν εστιάζει στα βραχυπρόθεσμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αργεντινή, αλλά πιστεύει ότι οι γεωλογικές βασικές αρχές είναι πιο σημαντικές. Με την αύξηση της συμμετοχής του στην YPF, στοιχηματίζει ότι η Αργεντινή κάθεται σε κάποια προσοδοφόρα έργα που θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερα από ό,τι το Eagleford ή Bakken στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τους Financial Times, «μερικά από τα μεγαλύτερα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου του κόσμου παίρνουν μετοχές της Αργεντινής, ποντάροντας σε μια οικονομική ανάκαμψη της χώρας, ακόμη και αν αθετήσει το χρέος της για δεύτερη φορά σε 13 χρόνια».

Και ενώ η αγορά έχει πιαστεί στον παράγοντα «Σόρος», δεν έχει ακόμη πιαστεί στις μικρότερες εταιρείες που είναι σε θέση να ωφεληθούν από το σχιστόλιθο Vaca Muerta και το νέο εύρημα Agrio.

Η λεκάνη Neuquen είναι επίσης όπου η YPF, σε συνεργασία με την Chevron, παράγει αργό από το σχιστόλιθο Vaca Muerta και αναμένει να έχει περίπου 300 γεωτρήσεις στην περιοχή της Loma Campana / Loma La Lata.

Είναι μεγάλη είδηση για τη Chevron, αλλά είναι επίσης μεγάλη είδηση ​​για τους μικρότερους παίκτες με μεγάλα ίχνη σε αυτό το σκηνικό που θα επωφεληθούν από όλες τις τεράστιες γεωτρήσεις στην αναδυόμενη Vaca Muerta και τους νέους σχιστολιθικούς σχηματισμούς, καθώς και από την ενίσχυση της εμπιστοσύνης που παρέχεται από τον Σόρος.

Υπάρχουν μόνο μερικές μικρές εταιρείες που έχουν σημαντικές εκτάσεις γης, στη Neuquen της Αργεντινής, μεταξύ των οποίων η Madalena Energy Inc., η οποία θα επωφεληθεί από τα σχέδια της Chevron για τη διάνοιξη 300 πηγάδιών ακριβώς δυτικά του μπλοκ Coiron Amargo.

Το θέμα είναι καθώς οι κολοσσοί θα κάνουν γεωτρήσεις, οι μικρότερες επιχειρήσεις να αποκομίσουν οφέλη, τοποθετώντας τον εαυτό τους για μεγάλες ανταμοιβές με μεγάλους παίκτες οι οποίοι στοχεύουν σε μεγάλες εκτάσεις γης σε αυτήν την πολλά υποσχόμενη λεκάνη.

«Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του αποθεματικού σε Vaca Muerta και Agrio, η Αργεντινή είναι το σπίτι ενός από τα μεγαλύτερα αντισυμβατικά έργα στον κόσμο», δήλωσε ο Kevin Shaw, Διευθύνων Σύμβουλος της Madalena Energy, η οποία ελέγχει περίπου 1 εκατομμύριο στρέμματα στην Αργεντινή και σχεδιάζει να αρχίσει την ανάπτυξη σχιστόλιθου στο σχηματισμό Agrio αργότερα φέτος ή στις αρχές του 2015.

«Ορισμένες από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να τρυπάνε και να αξιολογούν το σχιστόλιθο της Vaca Muerta και αρχίζουν τώρα να κάνουν δουλειά στο σχιστόλιθου Agrio», δήλωσε ο Shaw.

Για τους εξερευνητές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, μικρούς και μεγάλους, η Αργεντινή επέστρεψε -με ενδεχομένως περισσότερο σχιστόλιθο από ό, τι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η βιομηχανία είναι πιο ενεργή από ποτέ ..

Όπως ο Warren Buffet, όταν ο George Soros κάνει μια μεγάλη κίνηση, οι άνθρωποι το προσέχουν. Οι αποφάσεις τους, που μερικές φορές έρχονται σε αντίθεση με τη συμβατική σοφία, συχνά εκ των υστέρων αποτελούν σήματα των τάσεων που που λίγοι επενδυτές παρατηρούν.

OilPrice.com

Μετάφραση-Απόδοση: Hellasforce

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*