07:08 - 20/02/2015

Κάτι βρώμικο ετοιμάζουν στην Κριμαία. Η ρωσική FSB ανακάλυψε κρύπτες με βαρύ οπλισμό που ανήκουν στο «Δεξιό Τομέα»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, ανακαλύφθηκαν κρύπτες στην Κριμαία που ανήκουν στον «Δεξιό Τομέα». Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν τέσσερις κρύπτες όπλων, τα οποία προορίζονταν για την διοργάνωση μαζικών ταραχών στην χερσόνησο, τις οποίες προετοίμαζαν Ουκρανοί εξτρεμιστές, αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι tvc.ru.

Την ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής της FSB στην Κριμαία και την Σεβαστούπολη Victor Palagin.

Δύο κρύπτες όπλων και πυρομαχικών βρέθηκαν στην Γιάλτα. Είχαν προετοιμασθεί από πράκτορες της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου (άνοιξη του 2014), υποστηρίχθηκε από την ουκρανική πλευρά. «Στην Γιάλτα, κατασχέθηκαν δύο τέτοιες κρύπτες, οι οποίες ήταν γεμάτες με πυρομαχικά ψευδαργύρου, πυροβόλα όπλα, εκρηκτικά και πυρομαχικά», δήλωσε ο επικεφαλής της FSB.

Δύο ακόμη κρύπτες, σύμφωνα τον Palagina, βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας της ποινικής υπόθεσης εναντίον του ακτιβιστή της πλατείας «Μαϊντάν» Alexander Kostenko. «Καταφέραμε να μάθουμε από τον Kostenko για τις δύο κρύπτες των εξτρεμιστών, οι οποίες θα χρησιμοποιούνταν για την διοργάνωση μαζικών ταραχών και την αντιμετώπιση των αρχών», δήλωσε ο επικεφαλής της FSB.

Στις 8, Φλεβάρη οι εισαγγελείς της Κριμαίας ανακοίνωσαν την σύλληψη του πρώην βοηθού αναπληρωτή του επιτελείου της επανάστασης στην πλατεία Μαιντάν Alexander Kostenko . Η ενεργό συμμετοχή του στις ταραχές στο Κίεβο , τον Φεβρουάριο του 2014 , και ιδιαίτερα η συμμετοχή του στην επίθεση κατά της μονάδα «Berkut», τον είχε τοποθετήσει ως βασικό στόχο των αρχών .

Ο Palagin σημείωσε ότι «η Ουκρανία έχει αναπτύξει διάφορα μυστικά προγράμματα που αποσκοπούν στην υπονόμευση της αξιοπιστίας, των ρωσικών αρχών στην Κριμαία. «Μόνο στην Κριμαία υπάρχουν περίπου 15 τέτοια προγράμματα», είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, ένα από τα σχέδια αφορά την στρατολόγηση διανοούμενων στην Χερσόνησο , οι οποίοι θα πρέπει να υποστηρίζουν συνεχώς την Ουκρανία.

« Ένα άλλο έργο που ονομάζεται «Κριμαία» προβλέπει την στρατολόγηση σκεπτόμενων ανθρώπων στην Κριμαία, Δημοκρατικών αρχών, για την συλλογή πληροφοριών από αυτούς, καθώς και την χρήση των εν λόγω ατόμων για σαμποτάζ», δήλωσε ο Ρώσος επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Η Δικηγόρος Natalia Poklonskaya, με την σειρά της, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι αξιωματικοί της FSB, κατά τους τελευταίους μήνες στην Κριμαία, κατασχέτουν συνεχώς οπλισμό, κάτι που αποδεικνύει μυστικά σχέδια .

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostgama.gr,οι Ουκρανοί έχουν αφήσει πίσω τους στην Κριμαία όταν έφυγαν « όλα αυτές τις κρύπτες », με την βοήθεια των οποίων έλπιζαν κάποια μέρα να ξαναπάρουν πίσω την περιοχή . Κάτι όμως το οποίο αποτελεί όνειρο απατηλό, διότι το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων είναι Ρώσοι .

ΠΗΓΗ

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί