Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:36 - 11/11/2014

Θηλυκό «ένοικο» δείχνουν τα στοιχεία για τον τάφο της Αμφίπολης

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Θηλυκό «ένοικο» δείχνουν τα στοιχεία για τον τάφο της Αμφίπολης

Πιθανότατα να ετάφη η Ολυμπιάδα στον τύμβο Καστά, εκτιμά ισραηλινή αρχαιολόγος. Ποια είναι τα τρία στοιχεία που καταδεικνύουν γυναίκα ως ένοικο του τάφου στην Αμφίπολη. Αύριο η νέα ενημέρωση από τους ανασκαφείς

Στα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την «αξονική τομογραφία» του τύμβου Καστά, στρέφεται πια το ενδιαφέρον, μετά τις ενδείξεις που ενδεχομένως οδηγούν σε αδιέξοδο τις ανασκαφικές έρευνες στον τρίτο θάλαμο του τάφου στην Αμφίπολη.

Βεβαίως, το μεγαλύτερο ερωτηματικό που ταλανίζει τους ειδικούς αλλά και την κοινή γνώμη δεν είναι άλλο από την ταυτότητα του «ένοικου» του ταφικού μνημείου.

Μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα, η ισραηλινή αρχαιολόγος δρ. Ορίτ Πελέγκ-Μπαρκάτ εκτίμησε ότι ο επιβλητικός τάφος της Αμφίπολης κατασκευάστηκε για να φιλοξενήσει την Ολυμπιάδα, τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Το πρόσωπο στο οποίο θα μπορούσε να έχει αφιερωθεί ένα τόσο μεγαλοπρεπές μνημείο είναι πιθανότατα η Ολυμπιάδα. Κατά τη γνώμη μου, το ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης παραπέμπει σε γυναικεία ταφή», ανέφερε χαρακτηριστικά η ισραηλινή αρχαιολόγος.

Μέλη της ανασκαφικής ομάδας δεν αποκλείουν αυτό το σενάριο, αφού ενισχύεται και από άλλα στοιχεία, πέρα από το ψηφιδωτό της Περσεφόνης. Γιατί ναι μεν το εκπληκτικό ψηφιδωτό με την κοκκινομάλλα Περσεφόνη καταδεικνύει γυναικείο τάφο, αλλά στο ίδιο συνηγορούν και οι εκπληκτικές Καρυάτιδες, και φυσικά οι μορφές των Σφιγγών, ανεβάζοντας τον αριθμό των στοιχείων που ενισχύουν το εν λόγω σενάριο, στα τρία.

Αύριο οι νέες ανακοινώσεις

Εν τω μεταξύ, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις νέες επίσημες ανακοινώσεις από την Αμφίπολη. Η συνέντευξη τύπου των αρμοδίων, της επικεφαλής της ανασκαφής Κατερίνας Περιστέρη, της υπεύθυνης επικοινωνίας Αννας Παναγιωταρέα και της γγ του υπουργείου Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη είναι προγραμματισμένη για αύριο το μεσημέρι. Πέραν των αποτελεσμάτων της συνέχισης των ανασκαφών στον υπόγειο θάλαμο του τάφου της Αμφίπολης, οι τρεις κυρίες αναμένεται να αναφερθούν και σε λεπτομέρειες για το επόμενο βήμα της ανασκαφής που δεν είναι άλλο από τη σάρωση του τύμβου προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάτω από αυτόν τον τεράστιο τεχνητό λόφο βρίσκονται και άλλοι τάφοι, ή αυτός που έχει βρεθεί είναι ο μοναδικός.

Το ενδιαφέρον κορυφώνεται καθώς κατά την αυριανή συνέντευξη τύπου θα τεθούν ερωτήσεις για την εγκυρότητα της άποψης της ισραηλινής γεωλόγου και πιθανόν θα δοθούν κάποιες ενδείξεις για το αν ο τάφος ανήκει στην Ολυμπιάδα.

Διάψευση για σκαλοπάτια στον τρίτο θάλαμο

Σε ό,τι αφορά το σενάριο που κυκλοφόρησε και ήθελε τους σκαπανείς να έχει βρεθεί μπροστά σε μία ακόμη έκπληξη και συγκεκριμένα να έχει βρει στον τρίτο θάλαμο του τάφου σκαλοπάτια που οδηγούν σε υπόγειο χώρο κάτω από το τεχνητό παραλληλόγραμμο όργυμα του τρίτου θαλάμου, διαψεύδεται κατηγορηματικά από όσους περιστρέφονται γύρω από την πορεία των ερευνών στο ταφικό μνημείο.

voria.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (7)

  1. Ανώνυμος 11/11/2014 @ 11:53 ΠΜ

    οτι του κατεβει του καθενος λεει………..αφου δεν μας ειπαν πως ο ταφος στην Αμφιπολη ανηκει στον Ιησου Χριστο,τοτε ειμαστε σε καλο δρομο………..

  2. Ανώνυμος 11/11/2014 @ 11:56 ΠΜ

    να πουμε κατα αρχην,οτι δεν ειναι "ενοικος" βρε ζωα!! δημοσιογραφοι,και ελληνικα δεν ξερουν! ενοικος λεγεται αυτος που κατοικει!! και ειναι ζωντανος!!!
    δευτερον τι δουλεια εχει η ξεσκισμενη εβραια στα ιερα μας????
    γαμω τον μωυση τους γαμω!!
    δεν ειναι γυναικα!!!!
    ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο 4ος και αν μεχρι τωρα την εχουν βγαλει ζαχαρη,με αυτο θα τους ξεσκισουμε!!!!
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΗ!!! ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΝΗ ΚΑΘΕ ΞΕΝΟΥ !!! ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΞΩ.ΜΕΣΑ ΚΑΝΕΙΣ ΒΑΡΒΑΡΟΣ!!!

  3. Ανώνυμος 11/11/2014 @ 12:27 ΜΜ

    Και τι επρεπε; Να σερνει ο Πλουτωνας τον Γιαραμπι για να ανηκει ο ταφος σε ανδρα;

  4. Ανώνυμος 11/11/2014 @ 12:38 ΜΜ

    Ας βρεθει πρωτς το πτωμα ή ο σκελετος και μετα πειτε οτι θελετε

  5. Ανώνυμος 11/11/2014 @ 6:46 ΜΜ

    αφου το λεει εβραια κατι θα ξερει!!!!! χεχεχεχε

  6. Ανώνυμος 11/11/2014 @ 10:57 ΜΜ

    Τι εγινε? Βρηκαν σερβιέτες?
    Οτι του κατέβει του καθενός! !

  7. Ανώνυμος 12/05/2014 @ 2:56 ΜΜ

    Ειδατε οτι τα τελευταια χρονια το Υπουργειο Πολιτισμου στην Ελλαδα το δινουν μονο σε Εβραιους .
    Στον Σαμαρα , στον Βενιζελο , Γερουλανο και ολους τους ανθελληνες ελληνοφωνους Ιουδαιους .
    Πολλα αρχαια μας φυγαδευονται στο Ισραηλ .
    Λενε οτι επι Σαμαρα οταν εμπαινε σε λειτουργια το Μουσειο της Ακροπολης πολλα κοντεινερ καθ οδον προς το μουσειο εξαφανηστηκαν .
    Τα παρεδωσαν αραγε στη Μοσσαντ ?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*