08:44 - 22/07/2014

Θα μας ρημάξουν!! Έρχονται αυξήσεις κατά 11% στο ρεύμα από 25 Ιουλίου..

Θα μας ρημάξουν!! Έρχονται αυξήσεις κατά 11% στο ρεύμα από 25 Ιουλίου..

Αυξήσεις της τάξης του 11% για τους οικιακούς πελάτες με κατανάλωση έως 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο και μειώσεις έως 3,4 % στα τιμολόγια της ΔΕΗ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και για την ηλεκτροδότηση κοινόχρηστων χώρων ισχύουν από 25 Ιουλίου 2014.

Τα οικιακά τιμολόγια για όσους έχουν κατανάλωση μεγαλύτερη από 800 κιλοβατώρες, το νυχτερινό τιμολόγιο όπως και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο παραμένουν αμετάβλητα, ενώ όσοι έχουν κατανάλωση μέχρι 800 κιλοβατώρες μπορούν, αν δεν το έχουν ήδη κάνει και εφόσον πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις, να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Τις αλλαγές στις χρεώσεις ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ, σε εφαρμογή της πολιτικής για εξάλειψη των σταυροειδών επιδοτήσεων στα τιμολόγια. Δηλαδή της επιβάρυνσης μιας κατηγορίας καταναλωτών σε όφελος μιας άλλης που ουσιαστικά επιδοτείται.

Αναλυτικότερα:

Οι αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο αφορούν περίπου 2.160.000 παροχές, κυρίως εξοχικές και δεύτερες κατοικίες όπου η κατανάλωση είναι χαμηλή (μέχρι 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο). Η αύξηση επέρχεται με την κατάργηση του πρώτου κλιμακίου (0- 800 κιλοβατώρες) στα τιμολόγια της ΔΕΗ και την ενσωμάτωσή του στην επόμενη κλίμακα χρέωσης. Η μεσοσταθμική αύξηση στο σύνολο του λογαριασμού (μαζί με τις χρεώσεις για δίκτυα, φόρους κλπ) διαμορφώνεται στο 11,1% ενώ ποσοτικά αντιστοιχεί σε 1,9 ευρώ/μήνα για κατανάλωση 400 kWh το τετράμηνο, και 3,8 ευρώ/μήνα για κατανάλωση 800 kWh το τετράμηνο.

Οι μειώσεις θα ισχύσουν στα τιμολόγια περίπου 1,4 εκατομμύρια μικρομεσαίων επιχειρήσεων (γραφεία, μικρά εμπορικά καταστήματα, φούρνοι, εργαστήρια, μικρές βιοτεχνίες, συνεργεία, επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους, κτίρια γραφείων, μεγάλα καταστήματα, μεσαίου μεγέθους βιοτεχνίες, λοιπές παραγωγικές μονάδες κλπ) καθώς και στους κοινόχρηστους χώρους.

Στο επαγγελματικό τιμολόγιο Γ21, (Γραφεία, καταστήματα, κοινόχρηστα, εργαστήρια, μικρές βιοτεχνίες, συνεργεία, κλπ), η μεσοσταθμική μείωση είναι 3,4% στο σύνολο του λογαριασμού. Ενδεικτικά, για εμπορικό πελάτη με κατανάλωση 2.000 kWh το τετράμηνο, η μείωση στο σύνολο του λογαριασμού ανέρχεται σε περίπου 3,7 ευρώ/μήνα.

Στο επαγγελματικό τιμολόγιο Γ22 (Κτίρια γραφείων, μεγάλα καταστήματα, μεσαίες βιομηχανίες κλπ), η μεσοσταθμική μείωση είναι 1% στο σύνολο του λογαριασμού. Για εμπορικό πελάτη με τριφασική παροχή και μηνιαία κατανάλωση 7.000 kWh, η μείωση στο σύνολο του λογαριασμού ανέρχεται σε περίπου 11,6 ευρώ/μήνα.

Στο επαγγελματικό τιμολόγιο Γ23 (με νυχτερινή κατανάλωση), η μεσοσταθμική μείωση είναι 2,2% στο σύνολο του λογαριασμού. Για εμπορικό πελάτη με μονοφασική παροχή και κατανάλωση το τετράμηνο 2.750 kWh την ημέρα και 2.250 kWh τη νύχτα, η μείωση στο σύνολο του λογαριασμού ανέρχεται σε περίπου 6 ευρώ/ μήνα.

Στο σκέλος της ενέργειας (δεδομένου ότι οι λοιπές χρεώσεις για δίκτυα, φόρους, κλπ παραμένουν στα ίδια επίπεδα) η αύξηση στο οικιακό τιμολόγιο κλιμακώνεται μέχρι 20% ενώ στα επαγγελματικά οι μειώσεις φθάνουν στο 6%. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο αυξήθηκαν οι χρεώσεις για τα δίκτυα (0,5- 0,8% μεσοσταθμικά για τα νοικοκυριά) ενώ εκκρεμεί η απόφαση για αύξηση των χρεώσεων για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας. Αντίθετα «παγώνει» για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 η χρέωση για τις ανανεώσιμες πηγές ερνέργειας («ΕΤΜΕΑΡ»).

Όσοι έχουν κατανάλωση μικρότερη από 800 κιλοβατώρες στην πρώτη τους κατοικία καλούνται να υποβάλουν αίτηση στο Διαχειριστή του Δικτύου (www.deddie.gr) ή να καλέσουν στο 11770 εφόσον είναι πελάτες της ΔΕΗ, προκειμένου να εξεταστεί εάν πληρούν τους όρους ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Στο ΚΟΤ έχουν ήδη ενταχθεί 565.000 καταναλωτές (άτομα με χαμηλό εισόδημα, γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα, άνεργοι, άτομα με αναπηρία, άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, πολύτεκνοι) και με την πρόσφατη διεύρυνσή του ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

tovima.gr

Νέες αυξήσεις στο ρεύμα από Σεπτέμβριο για όλους!

Το ηλεκτροσόκ για τα σπίτια στο χωριό και τα εξοχικά ήταν απλά ή… πρόγευση. Η ΔΕΗ σχεδιάζει και νέες αυξήσεις και μάλιστα σε όλα τα τιμολόγια από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μια αύξηση που θα πονέσει ακόμη περισσότερο απ’ όταν θα μπει ο χειμώνας και οι περισσότεροι θα αυξήσουν την κατανάλωση για θέρμανση. Η δεύτερη δόση των αυξήσεων λοιπόν θα έχει να κάνει με την αύξηση των λεγόμενων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας που πληρώνονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και έχουν να κάνουν με την επιδότηση του κόστους της ηλεκτροδότησης των μη διασυνδεδεμένων νησιών, αλλά και το κοινωνικό τιμολόγιο.

Το ποσό είναι τεράστιο, για τα έτη 2012 και 2013 ήταν 1,6 ενώ ήδη για εφέτος μιλάμε για ένα ποσό 300 εκατομμυρίων αλλά και για ένα ποσό 800 εκατομμυρίων που προϋπολογίζεται για το μέλλον. Δηλαδή προκύπτει άμεσα ένα ποσό 1,1 δισ. ευρώ το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί από τους καταναλωτές με αύξηση στους λογαριασμούς.

Ποια θα είναι αυτή η αύξηση δεν έχει υπολογιστεί ακόμη, αλλά αν κρίνει κανείς από τα ποσά δεν θα είναι μικρή.

Αυτή η αύξηση δεν θα αφορά μόνο κάποια κατηγορία, θα αφορά στο σύνολο των 7,5 εκατομμυρίων καταναλωτών της ΔΕΗ και θα έρθει να προστεθεί στις τελευταίες αυξήσεις που επιβαρύνουν με ποσά από 4 ως και 15 ευρώ κατά μέσω όρο τα λεγόμενα “μικρά” τιμολόγια για τα εξοχικά και τα σπίτια στο χωριό.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (9)

 1. 0
  0
  ΚΑΘΗΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ ΠΙΟ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΜΑΣ Η ΤΥΧΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΗ ΠΟΥΛΑΤΕ ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΟΠΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΚΑΣ
 2. 0
  0
  ΚΑΘΗΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ ΠΙΟ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΜΑΣ Η ΤΥΧΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΗ ΠΟΥΛΑΤΕ ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΟΠΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΚΑΣ
 3. 0
  0
  200 ευρω μονο η καθαρη χρεωση ρευματος ,ηρθε καλοκαιρινο 2μηνο, για εναν εργενη, χωρις κλιματιστικο με μονη καταναλωση μια λαμπα, ενα ψυγειο, ενας υπολογιστης, και ενα ματι για να μαγηρεψει!
  Ασε, θα αναγκαστουμε οσοι μπωρουν να φτιαξουν γεννητριες ελευθερης ενεργειας.
 4. 0
  0
  Πούτσα πάλι…Πούτσα πάλι…Πούτσα πάλι…Πούτσα πάλι….γουστάρωωωωω….να τον φάμε …όλον ….έτσι αποφάσησε η πλειοψηφία…πούτσο…
 5. 0
  0
  αναρωτιομασταν και υπολογιζαμε για το 7 και το 8 και το 11 μας ειχε διαφυγει τελιος ηρθε ομως και παλι στο προσκηνιο.
 6. 0
  0
  ΤΟ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΑΚΟ . ΕΔΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΛΑΟΥ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΜΑΣ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΣΑ ΜΑΣ ΔΥΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ Κ.Λ.Π ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΠΡΑΒΟ….. ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΥΣΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ .ΤΩΡΑ ΜΑΛΑΚΕΣ…..ΠΛΗΡΩΣΤΕ…..ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΨΗ……..ΤΟΤΕ ΙΔΟΜΕΝ
 7. 0
  0
  ΦΤΟΥ…Πρέπει δια παν ενδεχόμενο να δημιουργηθούν ομαδες αμεσου ξυλοφορτωματος και να κοληθεί το σήμα τους σε κάθε οικία για να θυμίζει την υπαρξή της
 8. 0
  0
  Θα σας βαλουν φορους αλλα δεν θα προλαβουν…….αιντε αιντεεεεεε………μαλλον δεν θα προλαβουμε εμεις με φαινετε…..αλλα οπως ειπε και ο παραπανω….πουτσα γιατι ετσι αποφασησε η πλειοψηφια….εεεεετσι…..αι σιχτηρ πλεον…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί