06:38 - 24/07/2014

Η ύποπτη σχέση του Κίσινγκερ με την εταιρεία που έφερε την «επανάσταση» στις διαγνωστικές εξετάσεις – THERANOS INC!

Η ύποπτη σχέση του Κίσινγκερ με την εταιρεία που έφερε την «επανάσταση» στις διαγνωστικές εξετάσεις – THERANOS INC!

«Ο Κίσινγκερ αξίζει να διωχθεί για εγκλήματα πολέμου, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και για αδικήματα του κοινού ή του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της συνωμοσίας για διάπραξη φόνου, για απαγωγές και βασανιστήρια….Ένας καλός ψεύτης πρέπει να έχει καλή μνήμη: Ο Κίσινγκερ είναι ένας καταπληκτικό ψεύτης με αξιόλογη μνήμη»

του Christopher Hitchens, από το βιβλίο «Η δίκη του Χένρι Κίσινγκερ»

Άκουσα για πρώτη φορά για την Theranos Inc. το φθινόπωρο του 2013, όταν η Wall Street Journal δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Elizabeth Holmes: Η επανάσταση της άμεσης διάγνωσης».

Και δεν ήμουν ο μόνος. Πιθανότατα ήταν η πρώτη φορά που ο οποιοσδήποτε άκουγε για την εν λόγω εταιρεία, αφού παρά το γεγονός ότι είχε ιδρυθεί μια δεκαετία νωρίτερα, το 2003, μέχρι τότε δρούσε υπό άκρα μυστικότητα, θυμίζοντας διαβαθμισμένη στρατιωτική επιχείρηση.

Ενδεικτικά μερικά αποσπάσματα από το συγκεκριμένο άρθρο:

-Η δεσποινίς Χολμς, μία 29χρονη χημικός μηχανικός και επιχειρηματίας, παράτησε το 2003 το Stanford για να ιδρύσει την εταιρεία Theranos. Οι εφευρέσεις της μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στον τομέα των εργαστηριακών εξετάσεων και μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο, με τον οποίο εντοπίζεται και θεραπεύεται μία ασθένεια…

-Πριν από δέκα χρόνια, η δεσποινίς Χολμς δούλευε στο υπόγειο ενός κτηρίου έξω από την πανεπιστημιούπολη, πολύ μακριά από την τρέχουσα έδρα της. Σημαντική λεπτομέρεια: Ο χώρος αυτός ήταν κάποτε η έδρα του Facebook και πιο πριν της Hewlett-Packard.

-Το «μυστικό όπλο» της Χολμς, το οποίο τώρα χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εργαζόμενους, περιλαμβάνει συσκευές και διαδικασίες που αυτοματοποιούν και επιταχύνουν περισσότερες από 1.000 εργαστηριακές εξετάσεις, από τις συνηθισμένες εξετάσεις αίματος μέχρι τις προηγμένες γενετικές αναλύσεις. Η Theranos χρησιμοποιεί μεθόδους που είναι ταχύτερες, φθηνότερες και πιο ακριβείς από τις συμβατικές, ενώ το πιο σημαντικό είναι κατορθώνει όλα αυτά με ελάχιστες σταγόνες αίματος!

-Ένας αιμολήπτης της Theranos αυξάνει πρώτα τη ροή του αίματος στο χέρι σας, εφαρμόζοντας ένα ισοθερμικό περιτύλιγμα και στη συνέχεια συλλέγει μερικές σταγόνες αίματος από τα τριχοειδή αγγεία στο τέλος του χεριού σας. Το αίμα συλλέγεται σε μια κάψουλα που η Χολμς αποκαλεί «nanotainer». Η nanotainer στη συνέχεια επεξεργάζεται από ειδικούς αναλυτές στα εργαστήρια της Theranos. Τα αποτελέσματα συνήθως αποστέλλονται κατευθείαν στο γιατρό, αλλά και στον ίδιο τον ασθενή, σχεδόν την ίδια τη στιγμή που θα βγει από το κτήριο…

-Πρόκειται για μια σύγχρονη, ανώδυνη υπηρεσία, πολύ διαφορετική από αυτή που έχουν συνηθίσει όσοι εξυπηρετούνται από το αμερικανικό σύστημα υγείας. «Αυτό που δημιουργούμε είναι η τεχνολογία ώστε όλοι να έχουν μία οικονομικά ανεκτή πρόσβαση σε πληροφορίες για την υγείας τους», υποστηρίζει η ίδια. «Οι ασθενείς αποκτούν καλύτερη πρόσβαση στις πληροφορίες για την υγεία τους και γίνονται «ιδιοκτήτες» των προσωπικών τους δεδομένων», προσθέτει.

-Σύντομα μια κλινική Theranos μπορεί να βρίσκεται δίπλα σας μέσω του πλησιέστερου φαρμακείου. Ο μακροπρόθεσμος στόχος της Χολμς είναι να γίνει εφικτή η πρόσβαση στις υπηρεσίες που παρέχει «εντός 5 μιλίων από σχεδόν σε κάθε αμερικανικό σπίτι».

Ποιος θα μπορούσε να αμφισβητήσει την συγκεκριμένη ιστορία; Ένα νεαρό ταλαντούχο παιδί εμφανίζεται στη Silicon Valley, παρατάει το Στάνφορντ και δέκα χρόνια αργότερα αναπτύσσει ένα προϊόν που θα μπορούσε να αλλάξει άρδην τη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης προς το καλύτερο. Ποια είναι η παγίδα;

Λοιπόν, όπως και η ίδια η Wall Street Journal αναφέρει παρακάτω στο ίδιο άρθρο:

«Η Χολμς αρνείται να συζητήσει για τα μελλοντικά σχέδια της Theranos, αν και κάποιος μπορεί να τα υποθέσει. Μπορεί να χρησιμοποιήσει τα «όπλα» της για στρατιωτικούς σκοπούς. Μια εικασία πολύ πιθανή, αν λάβει κανείς υπόψη τις πολυάριθμες αμερικανικές σημαίες που πλαισιώνουν τα κεντρικά γραφεία της Theranos αλλά και την παρουσία στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας των απόστρατων στρατηγών Jim Mattis και Gary Roughead, του πρώην υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Bill Perry και του πρώην υφυπουργού George Shultz».

Αυτό ήταν και το σημείο που αποτέλεσε «κόκκινη σημαία» για μένα τότε. Ωστόσο, στη συνέχεια ξέχασα την ιστορία της Χολμς μέχρι που σήμερα βρήκα ένα άρθρο του Robert Wenzel με τίτλο «Τι σχεδιάζει σήμερα ο Κίσινγκερ και η συμμορία του».

Διαβάζοντας, κατάλαβα ότι υπάρχουν περισσότερα «σκιώδη» μέλη στο ΔΣ της Theranos από αυτά που είχαν αναφερθεί αρχικά.

Πλέον μπορούμε να προσθέσουμε στη λίστα:

-Henry Kissinger

-Richard Kovacevich- Διευθύνων Σύμβουλος της Wells Fargo & Company την περίοδο 1998–2007 και πρόεδρος του ΔΣ 2001-2009.

-William Perry- πρώην υπουργός Άμυνας

-Riley P. Bechtel-Πρόεδρος του ΔΣ και διευθυντής της Bechtel Group, Inc

-Bill Frist-πρώην Γερουσιαστής

-Samuel Nunn- πρώην Γερουσιαστής και πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων

Ξαφνικά η όλη ιστορία γίνεται πολύ ανατριχιαστική. Μπορεί κανείς να προσάψει στον Κίσινγκερ πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα όχι το ότι είναι ανθρωπιστής.

Κανείς θα περίμενε ότι στο ΔΣ της Theranos θα υπήρχαν περισσότεροι επαγγελματίες υγείας ή επιχειρηματίες. Και όμως: σχεδόν όλοι είναι στρατιωτικοί και πολιτικοί.

Επιπλέον, ένα ρεπορτάζ του USA Today, νωρίτερα αυτό το μήνα, είχε τον εξής τίτλο: Αλλάξτε υπηρεσία-Η Elizabeth Holmes θέλει το αίμα σας!

«Η σιδερένια αποφασιστικότητα της Elizabeth και η μεγάλη πνευματική ικανότητα της με μετέτρεψαν από έναν μετριοπαθή σκεπτικιστή σε ενθουσιώδη υποστηρικτή της», δήλωσε ο Κίσινγκερ, προσθέτοντας ότι γνώρισε τη Holmes μέσω του φίλου του George Schulz.

«Δεν είμαστε άνθρωποι που σπαταλάμε το χρόνο μας ελαφρά τη καρδία», τόνισε ο Κίσινγκερ, χαμογελώντας. «Αλλά έχουμε εντυπωσιαστεί από τη δέσμευσή της να μειώσει τις δαπάνες για την υγεία και να μεταφέρει την τεχνογνωσία αυτή στις αναπτυσσόμενες χώρες. Η Elizabeth μπορεί να βγάλει πολλά χρήματα, αλλά δεν είναι αυτό το κίνητρό της»…

Δεν γνωρίζουν τι ετοιμάζουν αυτοί οι εγκληματίες πολέμου, αλλά μάλλον δεν είναι καλό. Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Και εδώ υπάρχει πολύς καπνός…

Μετάφραση-Απόδοση Hellasforce

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. 0
    0
    Αχουτο το τι γλυκουλης που είναι ετσι με τα αεροπλανα τα φλαινγκ φορτρες στο μετωπο πω πω κορυφαιος και δυναμικος….τι τ
  2. 0
    0
    Πως να διατηρείτε στην ζωη αραγε ι ; τι πως ΠΩΣ απιστευτο….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί