Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:08 - 15/09/2014

Η τρομοκρατία και η κατασκοπεία μέσω του Twitter

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η τρομοκρατία και η κατασκοπεία μέσω του Twitter

Την ώρα που οι ΗΠΑ προετοιμάζουν το έδαφος για το τι πρόκειται να συμβεί στο προσεχές μέλλον στο Ιράκ και τη Συρία στις «επιχειρήσεις» τους εναντίον των φανατικών εξτρεμιστών του ισλαμικού κράτους, ένας άλλος πόλεμος έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό ανάμεσα στους δύο μαχόμενους και δεν είναι άλλος από τον επικοινωνιακό.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες -κυρίως- και πολλές χώρες των Αραβικών Κρατών, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζονται να επιτεθούν κατά της ακραίας ομάδας η οποία πλέον αριθμεί εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, με σκοπό να τερματίσουν τη βίαιη επέλασή τους στη Συρία και στο Ιράκ, αλλά και το μίσος που σπέρνουν μέσω των εικόνων που περιέχουν μόνο βία και θάνατο.

Από τις 8 Αυγούστου λοιπόν, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δήλωνε σε δημοσιογράφους πως ο τρόπος με τον οποίο οι τζιχαντιστές εκτελούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά της γενοκτονίας. Αυτό που εννοούσε στην πραγματικότητα, είναι πως “σιγά σιγά να μπαίνουμε, πριν ξεφύγει το πράγμα”.

Την ίδια ώρα, στο αντίπαλο στρατόπεδο η στρατηγική των τζιχαντιστών για προσηλυτισμό βρισκόταν στο αποκορύφωμά της. Το Ισλαμικό Κράτος είχε εξαπολύσει καιρό ένα διαδικτυακό «παιδομάζωμα» και είχε καταφέρει να αυξήσει σημαντικά τις δυνάμεις της μέσω του Twitter.

Πριν λίγες μέρες, οι Times έγραφαν πως οι τρομοκράτες έχουν αξιοποιήσει πάρα πολύ έξυπνα το twitter. Το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική τους σελίδα, ξεκινούσε την ανάλυση με την Ισλαμική οργάνωση της Σομαλίας, Αλ Σεμπάμπ, η οποία διατηρεί σχέση με την Αλ Κάιντα *, τονίζοντας πως χρησιμοποίησαν το κοινωνικό δίκτυο πολύ δυναμικά, αρχικά χλευάζοντας τους αντιπάλους της, ενώ με το πέρασμα του χρόνου πρόβαλε μέσω αυτού τις νίκες της στα πεδία των μαχών, αναρτώντας φωτογραφίες από θύματα και βίντεο με επιθέσεις τους. Μάλιστα, το twitter έδειξε τέτοια ανοχή, που οι Ισλαμικές ομάδες έκαναν σχόλια live, την ώρα που οι σύμμαχοί τους πραγματοποιούσαν επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι.

Οι τρομοκράτες αγαπούν το twitter. Δε θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση οι Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Οι σουνίτες εξτρεμιστές οι οποίοι σε χρόνο ρεκόρ αύξησαν τις δυνάμεις τους σε επίπεδα ώστε να θεωρούνται απειλή για πάρα πολλές χώρες ανά τον πλανήτη, ακολούθησαν το ήδη πετυχημένο παράδειγμα, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά πως το Twitter αποτελεί πολύτιμο «εργαλείο» για τρομοκρατικές οργανώσεις.

Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί πως από τη στιγμή που το ίδιο το Μέσο επιτρέπει τις αναρτήσεις τόσο βίαιων φωτογραφιών, θα έπρεπε να απαγορευθεί. Όμως εδώ προκύπτει ένα σοβαρό ζήτημα, αφού το ίδιο το twitter έχει δηλώσει πως σε περίπτωση καταπατήσεων του νόμου, θα βοηθάει τις εκάστοτε Αρχές στις έρευνες τους.

Και σύμφωνα με το άρθρο των Times, το οποίο επικαλείται δηλώσεις ενός πρώην διευθυντή Αμερικανικού Σώματος που μελετούσε τον Ισλαμικό Κόσμο και έδινε συμβουλές στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το twitter αποτελούσε ένα χρυσωρυχείο πληροφοριών για τις Αμερικανικές Υπηρεσίες που μελετούν τους τζιχαντιστές. Με λίγα λόγια, πρόκειται και για ένα από τα βασικά «εργαλεία» κατασκοπείας των ΗΠΑ, αλλά και άλλων χωρών.

Οι Αμερικανοί μάλιστα, παρενέβησαν δυναμικά και διαδικτυακά μέσω αυτού, δημιουργώντας καμπάνια με το όνομα «Think AgainTurn Away» στο κοινωνικό δίκτυο, η οποία απέτρεπε τον κόσμο να συνταχθεί στο πλευρό των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Μάλιστα, οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει τη διαγραφή παραπάνω από 400ων προφίλ, πετυχαίνοντας το σκοπό τους σε κάποιες από αυτές, αλλά όχι σε όλες. Οι σελίδες που κατέβηκαν ήταν πάρα πολύ λίγες (περίπου 47), ωστόσο αυτό δεν ενόχλησε και πολύ και τις ΗΠΑ, οι οποίες ευελπιστούν πως το λάθος που ψάχνουν από τους αντιπάλους τους προκειμένου να τους εντοπίσουν, θα συμβεί στο διαδίκτυο.

Τελικά, αυτό που έχει συμβεί είναι τελικά οι κυβερνήσεις να μπορούν να στρέφονται κατά συγκεκριμένων προφίλ που αποδεδειγμένα παραβιάζουν τους κανονισμούς και προβάλλουν εικόνες ωμής βίας και αυτές να αφαιρούνται, παράλληλα όμως να έχουν την ευκαιρία να μελετούν τους αντιπάλους και να μπορούν να πιστεύουν στον εντοπισμό τους, μέσω του twitter.

Έχοντας ως δεδομένο πως το Ισλαμικό Κράτος διαπράττει βιαιότητες, με αποκορύφωμα τον αφανισμό χωριών και φυσικά τους αποκεφαλισμούς των τριών ανθρώπων που έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω βίντεο που δημοσίευσαν οι σκληροπυρηνικοί τζιχαντιστές, η ανθρωπότητα ίσως θα πρέπει να χαίρεται που υπάρχει η δυνατότητα να συγκεντρωθούν στοιχεία ώστε να τελειώσει η κτηνωδία που παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες στη Συρία και στο Ιράκ. Ωστόσο υπάρχει και το ερώτημα, για το πως από τη στιγμή που οι ΗΠΑ και τα άλλα μεγάλα κράτη παρακολουθούσαν στις οθόνες των υπολογιστών την εξάπλωση των τζιχαντιστών, δεν έκαναν κάτι νωρίτερα ώστε να τους σταματήσουν.

Αυτό όμως είναι άλλη κουβέντα…

* Η Αλ Κάιντα ήταν η πρώτη τρομοκρατική οργάνωση που χρησιμοποίησε για τα τις συνεννοήσεις των μελών της, τη διαδικτυακή επικοινωνία. Κάποια ηγετικά στελέχη της οργάνωναν σε φόρουμς χτυπήματά τους. Τα φόρουμς αυτά ήταν πολύ δύσκολα προσβάσιμα, αφού είχαν κωδικούς ασφαλείας που ήταν δύσκολο να αποκωδικοποιηθούν.

newsbomb.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*