Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

20:24 - 29/12/2014

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ: ΣΤΟΥΣ 10 ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΟ NORMAN ATLANTIC!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Δραματικές είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στην τραγωδία του Norman Atlantic. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους δέκα σύμφωνα με την La Reppublica, ενώ εκφράζονται φόβοι για περισσότερα θύματα δεδομένου ότι υπάρχουν και αρκετοί αγνοούμενοι. Στην τελευταία του ανακοίνωση το Λιμενικό αναφέρει ότι έχει ταυτοποιηθεί η σορός μόνο ενός νεκρού.

Πρόκειται για τον Έλληνα Γιώργο Δούλη, για τον οποίο μέλη του συγγενικού του περιβάλλοντος καταγγέλλουν στο enikos.gr ότι τα παιδιά του που βρίσκονται στο Μπρίντεζι δεν τον έχουν αναγνωρίσει. Οι ιταλικές αρχές τους έδειξαν τρεις σορούς, όμως, καμία δεν ήταν του πατέρα τους.
Επίσης αλαλούμ επικρατεί σχετικά με τον αριθμό των επιβατών που βρίσκονταν στο μοιραίο πλοίο, με συνέπεια αυτό να έχει άμεση επίδραση και στον αριθμό των αγνοουμένων.

Συγκεκριμένα το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή επικαλούμενο νωρίτερα το αρμόδιο κέντρο της Ρώμης rcc που έχει την ευθύνη της επιχείρησης, ανέφερε, ότι διασώθηκαν συνολικά 432 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα από το Norman Atlantic. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 478 άτομα (πλήρωμα και επιβάτες) εκ των οποίων οι 268 είναι Έλληνες.

Από την πλευρά τους οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί από τη ναυτική τραγωδία του πλοίου Norman Atlantic ανέρχονται σε 8 και ότι 427 άνθρωποι διασώθηκαν. Στον κατάλογο των επιβαινόντων σύμφωνα με την ιταλική πλευρά περιλαμβάνονται 458 ονόματα.
Το υπουργείο Ναυτιλίας έχει καλέσει για το λόγο αυτό εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ να δώσει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο.

Στέλεχος της εταιρείας που είχε μιλήσει νωρίτερα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για 471 επιβαίνοντες (418 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα) και δεν απέκλεισε κάποιοι να μην μπήκαν στο πλοίο για κάποιο λόγο

.
Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έδεσε το βράδυ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Cruise Europa, το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης και μεταφέρει 69 διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic. Στην Ηγουμενίτσα αποβιβάστηκαν 46 επιβάτες, ενώ οι υπόλοιποι έχουν προορισμό την Πάτρα. Πρόκειται για 35 Έλληνες, 4 Γάλλους και 7 Τούρκους.

Οι διασωθέντες θα μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, όπου θα εξεταστούν από επιτροπή υγειονομικού, ενώ αν κριθεί αναγκαίο να μεταφερθεί κάποιος σε νοσοκομείο, σε ετοιμότητα βρίσκονται ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, βελτιώνεται η υγεία των τριών διασωθέντων που μεταφέρθηκαν το πρωί με αναπνευστικά προβλήματα στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπου θα παραμείνουν μέχρι αύριο για προληπτικούς λόγους.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιβατών

«Είχα δύο επιλογές. Ή να καώ ή να πνιγώ». Η συγκλονιστική περιγραφή του οδηγού που σώθηκε από την κόλαση της φωτιάς στο Norman Atlantic, αποκαλύπτει το μέγεθος της τραγωδίας.

«Έβρεχε φωτιά, λάβα», λέει ο οδηγός και συμπληρώνει: «Αναγκάστηκα να βουτήξω στη θάλασσα. Είπα καλύτερα να πνιγώ, παρά να καώ».

Ο αδελφός του Γιώργου Δούλη: Ήταν ένας αγωνιστής

«Ήταν ένας αγωνιστής της ζωής», δήλωσε ο αδελφός του Γιώργου Δούλη, που έχασε τη ζωή του στο φλεγόμενο γκαράζ του πλοίου, Norman Altantic ενώ πρόσθεσε ότι πέθανε στα χέρια της γυναίκας του.

Ο αδελφός του θύματος της ναυτικής τραγωδίας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ, αναφερόμενος στον Γιώργο Δούλη, τόνισε ότι το 1994 κέρδισε στο ΛΟΤΤΟ, 60 εκατομμύρια δραχμές και βοήθησε πολύ κόσμο

Norman Atlantic: Αντιφατικές οι πληροφορίες για τη λίστα των επιβατών

Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες για τον αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στο πλοίο Norman Atlantic, στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά χθες τα ξημερώματα, ενώ έπλεε 44 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας και στο οποίο σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία περισυλλογής όλων των επιβαινόντων από τα εναέρια μέσα.

Το υπουργείο Ναυτιλίας έχει καλέσει για το λόγο αυτό εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ να δώσει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο.

Στέλεχος της εταιρείας έκανε λόγο για 471 επιβαίνοντες (418 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα) και δεν απέκλεισε κάποιοι να μην μπήκαν στο πλοίο για κάποιο λόγο.
Το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή επικαλούμενο νωρίτερα το αρμόδιο κέντρο της Ρώμης rcc που έχει την ευθύνη της επιχείρησης, ανέφερε, ότι διασώθηκαν συνολικά 432 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα από το Norman Atlantic.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού είχε αναφέρει ότι οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου συνεχίζονται από ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της ιταλικής ακτοφυλακής, ενώ τα Κέντρα Έρευνας και Διάσωσης των δύο Ακτοφυλακών βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για τη διασταύρωση της λίστας των επιβατών του πλοίου, όπως αυτή που έχει δοθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία με τη λίστα των διασωθέντων, με αυτή που έχει δοθεί από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 478 άτομα (πλήρωμα και επιβάτες) εκ των οποίων οι 268 είναι Έλληνες.
Το πρώτο σήμα του υπουργείου είχε αναφέρει ότι στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα.
Από την πλευρά τους οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί από τη ναυτική τραγωδία του πλοίου Norman Atlantic ανέρχονται σε 8 και ότι 427 άνθρωποι διασώθηκαν.

Στον κατάλογο των επιβαινόντων σύμφωνα με την ιταλική πλευρά περιλαμβάνονται 478 ονόματα, εκ των οποίων οι 422 είναι επιβάτες.
Το πλοίο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες παραμένει κοντά στις Αλβανικές ακτές σε απόσταση 5 με 6 ναυτικών μιλίων και κοντά του βρίσκονται τέσσερα ρυμουλκά, ένα ελληνικό και τρία ιταλικά.

Σύμφωνα με μέλος σκάφους που βρίσκεται στο σημείο, στο πλοίο δεν βρίσκεται κανένα μέλος του πληρώματος και οποιαδήποτε απόπειρα για ρυμούλκηση αν θα πραγματοποιηθεί θα γίνει με το πρώτο φως της ημέρας και μόνο με άδεια των ιταλικών αρχών που φέρεται να επιμένουν για τη μεταφορά του σε ιταλικό λιμάνι.
Δύο ακόμα τηλεφωνικές γραμμές για την ενημέρωση των συγγενών

Τέλος, για τη συνεχή ενημέρωση των συγγενών των επιβαινόντων του Ε/Γ-Ο/Γ «Norman Atlantic» σχετικά με την εξέλιξη της επιχείρησης, τίθενται σε 24ωρη λειτουργία δύο επιπλέον Γραμμές Ενημέρωσης, με αριθμούς κλήσης 213 137 1042 και 213 137 1036.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται, τόσο εντός του πλοίου όσο και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

  1. Ανώνυμος 12/29/2014 @ 8:36 ΜΜ

    Θα περασουν τα 79 ατομα

  2. Ανώνυμος 12/29/2014 @ 9:19 ΜΜ

    Έρχονται άσχημα πράγματα στην χώρα μας τους επόμενους μήνες μην αναλωνεσται με την τραγωδία που στησανε οι λεβέντες.προετιμαστε τον κόσμο για χειρότερα μην τον αποπροσανατολιζεται από την καταστροφή που έρχεται…

  3. Τι να πω,πολλά και μαζεμένα,μακάρι ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην έχουν καεί άλλοι άνθρωποι,φρικτός θάνατος!

  4. Συνωμοσιολόγος 12/29/2014 @ 10:14 ΜΜ

    Όχι πέστε μου, αυτός ο τύπος στο 1.00 – 1.14, σας φαίνεται να αγωνιά;
    https://www.youtube.com/watch?v=CiNMEuLZPNU
    Γιατί εμένα μου φαίνεται σαν να λέει με το ύφος του "αποστολή εξετελέσθη";
    Ίσως είμαι παρανοικός συνωμοσιολόγος.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*