16:34 - 02/07/2014

Η τράπεζα της Ουκρανίας άρχισε να πουλά τα αποθέματα χρυσού

Ιούλιος 2, 2014.

Η πώληση των αποθεμάτων χρυσού στην Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας ξεκίνησε το Μάιο. Έχει πωλήσει μέχρι στιγμής 2,8 τόνους χρυσού αξίας περίπου 113 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο όγκος των πολύτιμων μετάλλων στα συναλλαγματικά αποθέματα της Κεντρικής Τράπεζας έχει μειωθεί στους 40 τόνους.

Η τελευταία φορά που η Κεντρική Τράπεζα είχε πωλήσει χρυσό ήταν τον Αύγουστο του 2004. Στη συνέχεια σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο χρυσός μειώθηκε κατά περίπου τέσσερις τόνους.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, αναφέρει ότι, η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα την ίδια εποχή αγόρασε από την παγκόσμια αγορά σχεδόν 30 τόνους χρυσού.

Στην Ουκρανία αρχίζει μια κρίση άνευ προηγουμένου, σημειώνει το «Νοβορόσια», η οποία θα επιδεινωθεί από το γεγονός ότι οι τρεις ουκρανικοί πυρηνικοί σταθμοί έκλεισαν επειγόντως λόγω της χρήσης αμερικανικού καυσίμου.

Στο μεταξύ, σε κεντρική πλατεία στο Κίεβο συγκεντρώθηκαν αρκετές εκατοντάδες πολίτες που ζητούσαν να παύσει η φορολόγηση των άπορων πολιτών.

Από την 1η Ιουλίου οι πολίτες οφείλουν να πληρώνουν την παροχή ζεστού νερού αυξημένη κατά 60% και την παροχή του κρύου νερού κατά 135%. Μέχρι τον Οκτώβριο η θέρμανση προβλέπεται να αυξηθεί κατά τρεις φορές, σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί