23:01 - 02/12/2014

Η τεχνική απάτης «Door in the face» ή αλλιώς «Φάε την Πόρτα στα Μάπα»

Η τεχνική απάτης «Door in the face» ή αλλιώς «Φάε την Πόρτα στα Μάπα»

Ο «πολιτισμός» της απάτης που ζεις, σε έχει ονομάσει ‘καταναλωτή’. Είσαι πολύ καλός όταν καταναλώνεις άχρηστα αγαθά ώστε κάποιοι έξυπνοι να μπορούν να βγάζουν χρήμα. Για τον καταναλωτή έχουν αναπτυχθεί πολλά κόλπα απάτης οπου όλοι μας είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε όλων των ειδών κόλπα του μάρκετινγκ.

Η τεχνική «Φάε την Πόρτα στη μάπα»

Στην τεχνική Φάε την Πόρτα στη μάπα, γίνεται στην πρώτη επαφή με τον αγοραστή θύμα ένα (πολύ) μεγάλο αίτημα. Αυτός σχεδόν πάντα θα αρνηθεί. Μετά την απορρίψη της αίτησης, ο πωλητής κάνει μια παραχώρηση (θέτει ένα μικρότερο αιτήμα). Αλλά στην πραγματικότητα αυτό είναι το αρχικό αίτημα για τον πωλητή. Επειδή ο πωλητής κάνει μια παραχώρηση, μειώνοντας το αίτημα του το θύμα αισθάνεται υποχρεωμένο να κάνει επίσης ένα βήμα πίσω.

Έτσι θα πει «ναι» στο μικρό αίτημα του πωλητή. Αυτή είναι η αρχή της αμοιβαιότητας, ένας ασυνείδητος μηχανισμός που εξασφαλίζει ότι σε περιπτώσεις που συνήθως θα λέγαμε οχι, τώρα αποδεχόμαστε το μικρότερο αίτημα του πωλητή.

Αυτό το μοντέλο ή τεχνική του μάρκετινγκ το χρησιμοποιούν και οι πολιτικοί σου, πάντα εναντίον σου.

Πρώτα χρέωσαν την χώρα σου στα αφεντικά τους, μετα σου πασάρουν τα μεγάλα νούμερα με χρέη….ποσά ακατανόητα υψηλά. Ομως με την μεσολαβηση τους οι καλοί εταιροι μας θα μας χρηματοδοτούν στον αιώνα τον άπαντα….Μετά έρχονται με τα νέα της ανάκαμψης της οικονομίας μπλα,μπλα,μπλα…..και σου ζητάνε την εμπιστοσύνη σου, την υπομονή σου στο να ανοίγεις συνέχεια το πορτοφόλι να πληρώνεις ωστε κάποτε, μια άγια μέρα να βγείς απο τα σκατά….Αλλα μόνο εφόσον ΕΣΥ θα δεχτείς να τους πληρώνεις….

Συγνώμη για το αν σε πλήγωσα! Τώρα, Φάε την Πόρτα στην Μάπα…και σκέψου πόσα χρόνια ακόμα δεν θα αντιδράς;;;

Ο ΚΟΡΑΞ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. 0
  0
  Αφηστε το σχολιο σας εδω …
 2. 0
  0
  Είσαι πολύ καλός απόψε Κοράκι. Και βγάλε την ετικέτα "συνωμοσία". Βάλε "αλήθεια" καλύτερα.
 3. 0
  0
  σωστα τα λες

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί