10:33 - 18/07/2014

Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΕΤΟΧΕΣ ME TA ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία αναφέρει πως τον χειμώνα του 1928 ο Joe Kennedy, πατέρας του Προέδρου John F. Kennedy, πήγε να γυαλίσει τα παπούτσια του. Όταν το παπούτσια του έλαμψαν και το αγόρι τέλειωσε τη δουλειά του ο Kennedy του πρόσφερε ένα κέρμα. «Αγοράστε Hindeburg», του είπε ο λουστραδόρος.

Ο Kennedy αμέσως πούλησε όλες τις μετοχές του. Μέσα σε ένα χρόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετώπισαν ένα τεράστιο χρηματιστηριακό κραχ που αφάνισε τις οικονομίες μιας ζωής εκατομμυρίων Αμερικανών αφήνοντας την Αμερική να μπει σε μια φάση ύφεσης για μια δεκαετία.

Όταν ρωτήθηκε γιατί πούλησε όλες του τις μετοχές ο Kennedy απάντησε, «Ξέρεις ότι είναι η ώρα να πουλήσεις όταν ακόμα και ένας λούστρος σε συμβουλεύει να αγοράσεις μια μετοχή. Όταν η άξια της είναι ήδη ψηλά «.Σε όλη την ιστορία έχουν υπάρξει κρίσιμα προειδοποιητικά σημάδια στη μέση της οικονομικής πληθωρικότητας που σηματοδοτείτε από το σκάσιμο της φούσκας.

Σύμφωνα με μια έκθεση από το Bloomberg τα προειδοποιητικά μπορεί να έχουν μόλις αρχίσει.
Η Main Street και η Wall Street κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Οι μεμονωμένοι επενδυτές χρημάτων ,στην χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ ,μόνο ως επαγγελματίες στρατηγοί λένε ότι τα κέρδη για το τρέχον έτος είναι υψηλά . Περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν προστεθεί στο μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια και τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια κατά το προηγούμενο έτος, είναι 10 φορές περισσότερα από ό, τι τους προηγούμενους 12 μήνες …


«Αν η Wall Street, αφού μελετήσουμε προσεκτικά όλα τα γνωστά δεδομένα, έρχεται με ένα στόχο και είμαστε ήδη εκεί, και αν εξακολουθείτε να βλέπετε τους μεμονωμένους επενδυτές να αγοράζουν, φαίνεται ότι υπάρχει περιορισμένος στην πάνω πλευρα «.

«Ως θεσμικοί επενδυτές, που είμαστε πάντα ανησυχούμε όταν οι μικροεπενδυτές στην πραγματικότητα κατακλύζουν την αγορά,» είπε ο Skiming στο Jersey, Channel Islands, ο οποίος βοηθά στη διαχείριση $ 10 δισεκατομμυρίων στο Ashburton,. «Ο μικροεπενδυτής έρχονται μόνο όταν μπορούν να δουν καταγάλανο ουρανό.»
Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο.

Εδώ είναι το σημαντικό, και αυτό θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει σε τεράστιες απώλειες για όλους αυτούς που συσσωρεύονται σε μετοχές και κεφάλαια εισηγμένα στο χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με τους βετεράνους της αγοράς, ο μέσος επενδυτής είναι σε μεγάλο βαθμό μόχλευσης τώρα. Αυτό σημαίνει ότι είναι στην πραγματικότητα δανείζονται χρήματα για να αγοράσουν περισσότερες μετοχές με την ελπίδα να κάνουν τεράστια κέρδη, μια επίδραση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακραία μεταβλητότητα της χρηματιστηριακής αγοράς πολύ σύντομα.

Μεγάλες κινήσεις στην αγορά αποθεμάτων που προβλέπεται είναι ένα ανησυχητικό σημάδι, ‘ένα «υπερ-υψηλό» επίπεδο της μόχλευσης στο χρηματιστήριο, όπως είπε ένας βετεράνος έμπορος στο CNBC.

«Οι άνθρωποι πρέπει να είναι τρεις ή τέσσερις φορές πάνω από την κανονική μόχλευση», είπε ο έμπορος. «Έχουμε δει τους λογαριασμούς περιθωρίου να ανεβαίνουν. … Αν αρχίσουμε να μελετάμε μια παρατεταμένη κίνηση, θα μπορούσε να δούμε μπορεί να γίνει πολύ ασταθής».

Οι Elliot Wave Financial Forecast σημειώνει ότι νωρίτερα φέτος οι επενδυτές είχαν μια άνευ προηγουμένου μόχλευση του φορτίου του χρέους στα 466 δισ. δολάρια. Αν και οι επενδυτές έχουν μειώσει ελαφρώς η μόχλευση από τον Φεβρουάριο, ο Elliot Wave σημειώνει ότι μια παρόμοια διαφορά παρατηρήθηκε το 2007, λίγο πριν από την κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος: Στο υψηλό χρηματιστήριο τον Οκτώβριο του 2007, η χρηματοπιστωτική πρόβλεψη αναφέρεται σε μια παρόμοια απόκλιση μεταξύ της αύξησης των αποθεμάτων και της πτώσης στο χρέος που είναι ένα σαφές μήνυμα ότι εκ των προτέρων η αγορά ήταν πολύ κοντά στο τέλος.

Η χρηματοπιστωτική πρόβλεψη είχε προαναγγέλλει τη σοβαρότητα της πτώσης σημειώνοντας το τότε-ρεκόρ σε συνολικά $ 381 δισεκατομμύρια τον Ιούλιο του 2007 που ήταν «πέρα από το παλιό ρεκόρ των $ 278.5 δισεκατομμύρια που τέθηκε το Μάρτιο του 2000.« Η αύξηση κατά 37% σε χρήματα που είχαν δανειστεί για την αγορά των αποθεμάτων που προέκυψαν από το 2000 στην κορυφή του 2007 οδήγησε σε πτώση 54% του δείκτη μετοχών. Σε αυτό το σημείο, η τελευταία εγγραφή είναι 67% υψηλότερη από την ακραία του 2000.

Το τι σημαίνουν όλα αυτά είναι πολύ απλό. Οι επενδυτές έχουν δανειστεί σχεδόν μισό τρισεκατομμύριο δολάρια σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τα κέρδη τους κατά τη διάρκεια της άνευ προηγουμένου αύξηση στις χρηματιστηριακές αγορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων αρκετών ετών.

Μετά από όλα αυτά, ποιος θέλει να σταματήσει και να απέχει από αυτό;

Αυτό που δεν μπορεί να μετρηθεί, όμως, είναι η οικονομική ύφεση που σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί . Αν δεν δημοσιοποιηθεί άμεσα αυτό το γεγονός στους οικονομικούς κύκλους, η επιδείνωση της κατάστασης της αμερικανικής καταναλωτή η οποία είναι μετρητά-δανεισμένα, τότε οι άνεργοι, θα φτάσουν στο όριο τις πιστωτικές κάρτες τους.

Χωρίς αυτές τις δαπάνες δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη. Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αν και αρχικά οι κράχτες μιας οικονομικής επιτυχίας, κατέληξαν να είναι στο σύνολο αποτυχημένες όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η οικονομία συρρικνώθηκε πραγματικά 3 τοις εκατό.

Τώρα είναι απλά θέμα χρόνου, διότι η αρνητική τάση ανάπτυξης δεν έχει αλλάξει και σε κάποιο σημείο στην επόμενες εβδομάδες πρόκειται να βγουν πρωτοσέλιδα, αποκαλύπτοντας την υποτιθέμενη οικονομική ανάκαμψη που δεν είναι τίποτα περισσότερο από φαντασία.

Οι εν λόγω μόχλευση επενδυτών οι οποίοι έχουν συσσωρευτεί σε μετοχές κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους.

Μόλις ο πανικός αρχίσει , όλα αυτά πρόκειται να τραπούν σε άτακτη φυγή και όλες οι προσομοιώσεις μεγάλης κλίμακας οικονομικής κατάρρευσης της κυβέρνησης των ΗΠΑ μπορεί σύντομα να γίνει πραγματικά.

Μετάφραση – Απόδοση: Αναστασία Καρδιανού
Αποκλειστικά για το HELLASFORCE

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. 0
    0
    Όποιος το διάβασε και κατάλαβε τι διάβαζε, πρέπει να έχει πολύ μεγάλη φαντασία. Είναι μια τρισάθλια μετάφραση του google, χωρίς καμία επεξεργασία. Πέστε μας τουλάχιστον που θα βρούμε το προτώτυπο αγγλικό (πολύ ενδιαφέρον) κείμενο.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί