Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

06:44 - 06/05/2014

Η Πνευματική και Κοινωνική Αλήθεια για το Χρήμα και την Πηγή προέλευσης του

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η Πνευματική και Κοινωνική Αλήθεια για το Χρήμα και την Πηγή προέλευσης του

Όσοι ασχολείστε με το Νόμο της έλξης, όσο αρχάριοι και να είστε, από τα πρώτα πράγματα που θα συναντήσετε σε οποιαδήποτε μέθοδο, είναι η επιμονή των δασκάλων για «σωστές θετικές πεποιθήσεις» σχετικά με την αφθονία.

Το συνηθισμένο σενάριο είναι το εξής (είτε διαβάζετε κάποιο βιβλίο είτε παρακολουθείτε κάποιο σεμινάριο): Ο δάσκαλος απευθύνει την προτροπή προς τους αναγνώστες ή ακροατές του, να αναρωτηθούν τι είδους πεποιθήσεις έχουν σχετικά με το χρήμα και για να τους «βοηθήσει» να εντοπίσουν αυτές τις πεποιθήσεις τους ρωτάει: Μήπως πιστεύετε ότι:

– «το χρήμα είναι η αιτία κάθε κακού»,
– «τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα»,
– «οι πλούσιοι έχουν πει ψέματα και έχουν κάνει απάτες στην πορεία δημιουργίας του πλούτου τους και άρα τρέφετε αρνητικά συναισθήματα για αυτούς»,
– «το χρήμα είναι βρώμικο»,
– «πρέπει να πατήσεις επί πτωμάτων για να τα καταφέρεις να γίνεις πλούσιος»,
– «υπάρχουν περιορισμένες πηγές πλούτου»,
– «δεν είναι πνευματικό να είσαι πλούσιος (αφού θα πρέπει να κάνεις απάτες, να λες ψέματα για να τα καταφέρεις, και να αναπτύξεις προσκόλληση προς τα υλικά αγαθά)»,
– «ο Θεός θα σε τιμωρήσει και θα χάσεις την ψυχή σου εάν μπεις στο παιχνίδι του πλούτου (λόγω των αρνητικών πράξεων που πρέπει να κάνεις)»,
– «όλοι οι πλούσιοι είναι εγωιστές και σκληροί»,
– «για να γίνεις πλούσιος πρέπει να πληρώσεις υψηλό τίμημα στη ζωή σου, να χάσεις τον εαυτό σου»,
– «τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία»
και πολλές άλλες παρόμοιες πεποιθήσεις.

Τότε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, νιώθουν ενοχικά και παραδέχονται με κάποια ντροπή ότι σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό έχουν πράγματι κάποιες από αυτές τις πεποιθήσεις.

Ελκύστε πλούτο

Η πρόθεση του δασκάλου είναι καλή, γιατί έχει σκοπό να αποκαλύψει τις αρνητικές πεποιθήσεις και στη συνέχεια να βοηθήσει τους ακροατές ή αναγνώστες του να μετατρέψουν τις αρνητικές τους πεποιθήσεις σε θετικές.
Η όλη διαδικασία βασίζεται στην απλή λογική του Νόμου της Έλξης, ότι όπου εστιάζεις την προσοχή σου και ό,τι πιστεύεις πως είναι αληθινό, αυτό θα υλοποιηθεί στην πραγματικότητά σου, είτε το συνειδητοποιείς είτε όχι. Και έτσι, αφού οι περισσότεροι έχουν αρνητικές πεποιθήσεις σχετικά με το χρήμα, και κυρίωςπεποιθήσεις έλλειψης, αυτό τελικά και θα υλοποιήσουν στη ζωή τους: περισσότερη έλλειψη, δηλαδή περισσότερη φτώχεια.

Επαναλαμβάνουμε ότι η πρόθεση των δασκάλων είναι θετική και καλή και έχει σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση και να ξεφύγουν από την κατάσταση έλλειψης. Επιθυμούν αληθινά οι άνθρωποι να πάψουν να πιστεύουν στην έλλειψη και να συνδεθούν με τηναστείρευτη Συμπαντική Αφθονία. Ωστόσο αυτή η φαινομενικά «σωστή» προσέγγιση είναι απλοϊκή και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει, κυρίως λόγω άγνοιας του πώς δουλεύουν στ’ αλήθεια τα πράγματα σχετικά με το χρήμα.

Εμείς, ως Σύστημα Μορφογένεσις (www.morphogenesissystem.com), δηλαδή ως ένα πολύ ισχυρό και αποτελεσματικό σύστημα συνειδητής δημιουργίας, με όλη την ευθύνη του λόγου μας (και αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί δεν το λέει κάποιος που δεν γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες της συνειδητής δημιουργίας), σας λέμε σε όλους εσάς που έχετε περάσει από αυτή τη διαδικασία τού να ανακαλύψετε τις «αρνητικές σας πεποιθήσεις για το χρήμα», ότι αυτές οι πεποιθήσεις που έχετε, ναι, όλες αυτές οι αρνητικές πεποιθήσεις είναι απόλυτα σωστές και δικαιολογημένες. Μάλιστα υπερθεματίζουμε, λέγοντας ότι πρέπει να μην είσαι φυσιολογικός άνθρωπος εάν δεν έχεις αυτού ακριβώς του είδους τις πεποιθήσεις σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό!

Δηλαδή τι πιστεύετε; Ότι όλοι σας (μιλάμε για πολλά εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως) είστε άνθρωποι με τόση μεγάλη άγνοια, που έχετε τόσο λανθασμένες πεποιθήσεις, και ερχόμαστε εμείς οι λίγοι οι «έξυπνοι» και οι «φωτισμένοι» δάσκαλοι του Νόμου της Έλξης για να σας πούμε ότι μέχρι τώρα ήσασταν σε μεγάλη άγνοια, είχατε λάθος πεποιθήσεις, αλλά τώρα εμείς μπορούμε να σας ξυπνήσουμε;
Επίσης θα σας εξηγήσουμε ποιό είναι το πρόβλημα και γιατί δεν μπορείτε να συνδεθείτε με την τόσο πολυδιαφημισμένη «Συμπαντική Αφθονία». Δε σας φαίνεται παράλογο που ενώ όλοι οι δάσκαλοι μιλούν για ένα φιλικό και αγαθό Σύμπαν με ατελείωτη αφθονία και συμπόνια, εμείς βιώνουμε συνεχώς έλλειψη;

Ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψουμε ποιο είναι το πραγματικό σφάλμα στην όλη ιστορία της «αφθονίας» και ποιό είναι το τραγικό λάθος που κάνουν πάρα πολλοί δάσκαλοι του νόμου της έλξης, που ουσιαστικά εμποδίζουν τους μαθητές τους να συνδεθούν με τη Συμπαντική αφθονία και αντίθετα τους καταδικάζουν να είναι εγκλωβισμένοι στην φτώχεια που σκοπίμως παράγει το γήινο matrix(επαναλαμβάνουμε, όλοι αυτοί οι δάσκαλοι έχουν τις καλύτερες προθέσεις. Απλά από έλλειψη της ολοκληρωμένης γνώσης κάνουν αυτό το λάθος).
Ίσως σας φαίνονται λίγο υπερβολικά ή «αιρετικά» αυτά που υποστηρίζουμε, όταν όλοι οι άλλοι «δάσκαλοι του νόμου» το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να σας επισημάνουν τις αρνητικές σας πεποιθήσεις για να τις αλλάξετε και κατόπιν «όλη η αφθονία του Σύμπαντος θα είναι δική σας».

Διχασμένος νουςΑγαπητοί φίλοι, δεν είναι καθόλου υπερβολικά αυτά που σας λέμε και θα σας εξηγήσουμε γιατί τα υποστηρίζουμε. Επίσης θα σας δείξουμε πού ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα, έτσι ώστε να σας γλυτώσουμε από την αδικαιολόγητη ενοχή που ίσως σας έχουν φορτώσει (έμμεσα και άθελά τους) οι δάσκαλοι του νόμου της έλξης για τις αρνητικές σας πεποιθήσεις και από το άδικο βασανιστήριο που υποβάλλετε τον εαυτό σας όταν τον κατηγορείτε επειδή έχει τέτοιου είδους αρνητικές πεποιθήσεις και δεν μπορεί να τις αλλάξει για να γευτεί τηναφθονία.

Τι είναι μια πεποίθηση; Μια πεποίθηση είναι ένα παγιωμένο συμπέρασμα το οποίο έχει προέλθει από την παρατήρηση ενός φαινομένου. Όταν το φαινόμενο επαναλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο, ο νους τείνει να εξάγει ένα συμπέρασμα και να βλέπει κάποιο στερεότυπο λειτουργίας σε αυτό το φαινόμενο. Έτσι όταν ο νους παρατηρήσει κάτι να συμβαίνει με τον ίδιο τρόπο ξανά και ξανά, εξάγει το συμπέρασμα ότι έτσι θα γίνεται συνέχεια και αυτό εντυπώνεται ως πεποίθηση.

Ακούστε τώρα αυτό που θα έκανε πολλούς δασκάλους του Νόμου της Έλξηςνα ανατριχιάσουν και να γεμίσουν με έκπληξη και απορία:
Όλες οι αρνητικές σας πεποιθήσεις σχετικά με το χρήμα είναι σωστές, γιατί έχουν προέλθει από σωστή και δίκαιη παρατήρηση του πώς λειτουργεί το φαινόμενο που αποκαλείται χρήμα.

Το επαναλαμβάνουμε (γιατί μάλλον θα χρειαστεί πολλές φορές να το κάνουμε για να το πιστέψετε): δεν βγάλατε άδικα το συμπέρασμα ότι οι πλούσιοι εμφανίζουν σαφώς συμπεριφορές απληστίας, που πολλές φορές εκτρέπονται σε πράξεις αδικίας, ατιμίας σκληρότητας, και βάναυσης εκμετάλλευσης των συνανθρώπων τους.

Και ακόμα ότι δεν έχετε καθόλου άδικο που πιθανολογείτε πως σχεδόν δεν πρέπει να υπάρχει πλούσιος άνθρωπος, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να μην έχει υποπέσει σε κάποιου τέτοιου είδους συμπεριφορά. Άλλωστε, οιοικονομικές κρίσεις, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η μεγάλη φτώχια, οι πόλεμοι και η εγκληματικότητα που μαστίζουν τον πλανήτη μας οφείλονται κατά κύριο λόγο στη νοσηρή νοοτροπία και τη σχέση των ισχυρών της γης με το χρήμα.

Θα μας πείτε τώρα, όλοι οι πλούσιοι είναι απατεώνες και κακοί άνθρωποι και κάνουν αυτά τα πράγματα; Όχι σε καμία περίπτωση. Τότε τι συμβαίνει; Γιατί έχουμε αυτό το φαινόμενο όπου σχεδόν δεν υπάρχει πλούσιος που να μην έχει υποχρεωθεί να έρθει αντιμέτωπος με το φαινόμενο της απληστίας και τους πειρασμούς που αυτή δημιουργεί, όπως το να πει ψέματα, να εκμεταλλευτεί τους συνανθρώπους του ή ακόμα και να κάνει κάποιου είδους απάτη;

Η ουσία και η απάντηση είναι ότι ο πλούσιος νιώθει πολλές φορές «υποχρεωμένος» από το όλο σύστημα να συμπεριφερθεί έτσι εάν θέλει να γίνει ή να παραμείνει πλούσιος. Αυτό όμως, όταν το κάνει, το κάνει ουσιαστικά χωρίς να συνειδητοποιεί ότι ακολουθεί ένα δρόμο που τελικά δεν θα τον ωφελήσει και μακροπρόθεσμα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τελικά θα βγει και ο ίδιος χαμένος.
Σας ξεκαθαρίζουμε, λοιπόν, ότι το πρόβλημα είναι αλλού, δεν είναι στην ηθική και στην ποιότητα των πλουσίων ως ανθρώπων.

Θα σας αποκαλύψουμε τη ρίζα αυτού του προβλήματος ευθύς αμέσως.

Το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στο πώς έχει εξελιχθεί η ανθρώπινη φύση και συνείδηση, αλλά και στο εξελικτικό στάδιο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.
Δε θα μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα της εξέλιξης της ανθρώπινης φύσης, καθώς ένα τέτοιο θέμα είναι πολύ μεγάλο και ξεφεύγει της σκοπιμότητας αυτό του κειμένου. Συνοπτικά όμως, αυτό που είναι σημαντικό να αναφέρουμε και μας ενδιαφέρει για το σκοπό αυτού του κειμένου, είναι ότι η ανθρώπινη εξέλιξη χαρακτηρίζεται και κυριαρχείται μέχρι σήμερα από τονεγωϊκό νου και την αίσθηση της χωριστικότητας.

Εγωικός νους πρακτικά σημαίνει ότι ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του (με τις αισθήσεις του, τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του, δηλαδή το «εγώ» του) ως μια μονάδα ξεχωριστή και αποκομμένη από όλες τις άλλες μονάδες (τους άλλους ανθρώπους, τα άλλα όντα και τη δημιουργία ως όλον). Ο άνθρωπος νιώθει ότι είναι επί της ουσίας μόνος του και το έργο της επιβίωσής του εξαρτάται πρώτιστα από τις δικές του δυνάμεις.

Αυτό όμως του δημιουργεί μια τρομερή ανασφάλεια, καθώς βλέπει ότι γύρω του υπάρχουν δυνάμεις πολύ ισχυρότερες από αυτόν, που μπορούν να τον βλάψουν ή να του στερήσουν αυτό που επιθυμεί ή έχει ανάγκη. Αυτό το συμπέρασμα έχει εντυπωθεί πολύ βαθιά μέσα στον ψυχισμό του ανθρώπου και έχει γίνει η αιτία ο άνθρωπος να αναπτύξει μια συνεχή ανασφάλεια σχετικά με τη θέση του μέσα στον κόσμο και τους κινδύνους που ενέχει αυτός ο κόσμος. Αυτή η συνεχής ανασφάλεια, δυστυχώς, καθόρισε και όλο τον τρόπο σκέψης του, τη συμπεριφορά του και τις δομές που δημιούργησε στις κοινωνίες που ζει.

Η μαύρη τρύπα των χρημάτωνΟ άνθρωπος βρίσκεται κάτω από τη συνεχή πίεση αυτής της ανασφάλειας που βιώνει, η οποία έχει μετατραπεί σε βαθιά υποσυνείδητη τάση, και δεν την αντιλαμβάνεται πλέον συνειδητά. Η επίδρασή της όμως συνεχίζει να υφίσταται και να είναι καθοριστικής σημασίας στη συμπεριφορά του.

Η ύπαρξη αυτής της ανασφάλειας, σε μεγάλο βαθμό σε υποσυνείδητο πλέον επίπεδο, του δημιουργεί μια συνεχή αίσθηση συναγερμού και φόβου σχετικά με τις συνέπειες αυτής της έλλειψης στη ζωή του. Ακόμη και όταν ο άνθρωπος κατορθώνει να επιτύχει σημαντικά επίπεδα αφθονίας και πλούτου, αυτή η υποσυνείδητη αίσθηση της έλλειψης δεν τον εγκαταλείπει σχεδόν ποτέ, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να φοβάται ότι μπορεί να χάσει τα πλούτη του ή ότι δεν είναι αρκετά, οπότε κάποιοι άλλοι με περισσότερα πλούτη θα έχουν περισσότερη δύναμη από αυτόν και θα κυριαρχήσουν επάνω του, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να προσπαθεί να καλύψει αυτή την έλλειψη που προέρχεται από βαθιά μέσα του αν και δεν μπορεί να αντιληφθεί την πηγή της.

Αυτή πλέον η μόνιμη αίσθηση έλλειψης και φόβου που βιώνει ο άνθρωπος και η ανασφάλεια που προκύπτει από την παρατήρηση ότι είναι μόνος του μέσα σ’ ένα μάλλον εχθρικό κόσμο, τον οδήγησε να δημιουργήσει κοινωνικές δομές και συστήματα μέσα από τα οποία θα μπορούσε από τη μία να εξασφαλίσει την καλύτερη επιβίωση, ανάπτυξη και επέκτασή του σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον, και από την άλλη να μπορεί να προφυλαχθεί από τους κινδύνους που θα μπορούσε να του φέρει αυτό το εχθρικό περιβάλλον.

Ένα τέτοιο σύστημα, μια ξεκάθαρη τέτοια προσπάθεια αντιμετώπισης αυτής της ανασφάλειας και της έλλειψης που προκύπτει από αυτή, αποτυπώνεται πολύ έντονα στο αγαθό του χρήματος και κύρια στο κατεστημένο ΣΥΣΤΗΜΑ που διέπει τη λειτουργία του ΧΡΗΜΑΤΟΣ, δηλαδή στο πώς δημιουργείται και πώς λειτουργεί το χρήμα μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται και η εξήγηση τού γιατί στην ουσία το χρήμα έχει αποκοπεί από την αφθονία του Σύμπαντος.

Το Χρήμα λοιπόν, όπως λειτουργεί σήμερα, είναι δημιουργία του ατελούς και ανασφαλούς ανθρώπινου νου και όχι του Σύμπαντος. Το σημερινό σύστημα χρήματος βασίζεται πάνω σε μια και μόνο αρχή η οποία είναι παντελώς αντίθετη με την λειτουργία και τη φύση του Σύμπαντος. Το χρήμα σήμερα βασίζεται στην ΕΛΛΕΙΨΗ, η οποία όπως εξηγήσαμε προκύπτει από την ασυνείδητη και ενστικτώδη πλέον ανασφάλεια που βιώνει ο άνθρωπος, καθώς αντιλαμβάνεται τον εαυτό του χωρισμένο και αποκομμένο από τους άλλους ανθρώπους αλλά και το φυσικό περιβάλλον του.

Όλη η ουσία της δημιουργίας του χρήματος έχει βασιστεί ασυνείδητα πάνω σε αυτήν την τρομερή λεξούλα που κάθε άνθρωπος φοβάται όταν κάνει την εμφάνισή της στη ζωή του, δηλαδή την έλλειψη.
Η έλλειψη ως κύριο δομικό συστατικό του χρήματος είχε δύο τρομερές παρενέργειες σε όλο το σύστημα δημιουργίας του χρήματος:
Πρώτον, το χρήμα σήμερα παράγεται μέσω της υπερβολικής εκμετάλλευσης (υπεραξία) των εργαζομένων όλου του κόσμου, τους οποίους οδηγεί ολοένα και περισσότερο στη φτώχια και την ανέχεια, ενώ παράλληλα εξαντλεί ανορθολογικά τους πόρους του πλανήτη και προκαλεί διεθνής εντάσεις, πολέμους και βία.

Δεύτερον, το χρήμα σήμερα δημιουργείται πλέον κατά μεγάλο ποσοστό, όχι μέσω της παραγωγικής διαδικασίας, αλλά βασισμένο στο ΧΡΕΟΣ. Το χρέος όμως, για να υπάρξει και να έχει νόημα, πρέπει να υπάρχει έλλειψη. Χρέος και έλλειψη είναι αλληλένδετα. Δεν μπορεί το χρέος να υπάρξει χωρίς έλλειψη. Κανένας δεν πάει να χρεωθεί από χόμπι και για διασκέδαση, αλλά μόνο γιατί βιώνει έλλειψη χρήματος την οποία προσπαθεί να αναπληρώσει με δανεισμό.

Οι περισσότεροι θα έχετε ακούσει ή θα έχετε δει κάποια από τις ταινίες που αναφέρονται στο θέμα «το χρήμα ως χρέος». Ξεφεύγει από τη σκοπιμότητα αυτού του κειμένου να σας αναλύσουμε με λεπτομέρειες όλο το μηχανισμό της δημιουργίας του χρήματος ως χρέος. Εάν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει στο internet το λήμμα «το χρήμα ως χρέος» και να παρακολουθήσει κάποιο βίντεο που θα τον κατατοπίσει με λεπτομέρειες για τον μηχανισμό.

Εμείς εδώ θα αναφερθούμε περιληπτικά σε αυτόν το μηχανισμό δημιουργίας χρήματος μέσω του χρέους. Ο μηχανισμός αυτός οφείλει την ύπαρξη και τη λειτουργία του σε μια απλή αλλά «θαυματουργή» για τους εμπνευστές της εφεύρεση που δεν ήταν άλλη από αυτή του τόκου. Βασικά αυτό το σύστημα, για να ήταν επιτυχημένο για τους εμπνευστές του και για την «εφεύρεση» του τόκου, έπρεπε να κάνει δύο πράγματα:

Α) να γεννάει μεγάλα κέρδη (μέσω του τόκου) και
Β) ταυτόχρονα να δημιουργεί έλλειψη για να υπάρχει η ανάγκη νέου δανεισμού και να μπορεί έτσι να υπάρχει συνεχής ανάπτυξη στην εφαρμογή των τόκων και τα κέρδη που αποφέρουν.

Επίσης μια άλλη σημαντική προϋπόθεση της καλής και επιτυχούς λειτουργίας του μηχανισμού, ήταν η έκδοση του χρήματος να είναι κεντρικά ελεγχόμενη. Και ουσιαστικά αυτό γίνεται σήμερα στην πράξη, αφού η έκδοση του χρήματος γίνεται από ιδιωτικά ιδρύματα, δηλαδή τις κεντρικές τράπεζες όπως π.χ ηFederal Reserve Bank και η European Central Bank, που είναι και οι μεγαλύτερες παγκοσμίως.
Απελευθέρωση από τις περιορισμένες πεποιθήσειςΑυτός ο τρόπος της δημιουργίας του χρήματος είναι απλός και ξεκινάει με την πρώτη δημιουργία χρήματος ως χρέος. Π.χ το κράτος χρειάζεται 1 δις ευρώ ή δολάρια, απευθύνεται στην κεντρική τράπεζα και το δανείζεται (έκδοση ομολόγου) από αυτήν. Τώρα το κράτος (δηλαδή οι πολίτες μέσω των φόρων) θα πρέπει να επιστρέψουν αυτό το ποσό συν τους τόκους.

Το μεγάλο πρόβλημα του συστήματος είναι ότι, για το ποσό των τόκων που επιβάλλεται, δεν εκδίδεται αντίστοιχο ποσό καινούργιου χρήματος, οπότε αυτό το επιπλέον ποσό των τόκων από κάπου πρέπει να βρεθεί για να επιστραφεί.
Σας δίνουμε ένα ακόμη απλό παράδειγμα για να το εξηγήσουμε καλύτερα. Υποθέτουμε ότι έχουμε πέντε εταιρίες που για τη λειτουργία τους η κάθε μια χρειάζεται από ένα εκατομμύριο ευρώ ή δολάρια (δεν έχει σημασία το νόμισμα). Αυτά τα χρήματα δεν τα έχουν και για να τα βρουν πρέπει να απευθυνθούν στην πηγή, δηλαδή στις τράπεζες. Αυτές δανείζουν τις εταιρίες για πέντε χρόνια το ποσό του ενός εκατομμυρίου με τόκο 10% ετησίως. Στην οικονομία, μέσω της πίστωσης (δάνειο) που δόθηκε στις εταιρίες, έχουν εισρεύσει πέντε εκατομμύρια ευρώ/δολάρια.

Το ποσό όμως που πρέπει να επιστραφεί είναι 7.500.000 ευρώ/δολάρια. Τώρα, η κάθε εταιρία πρέπει να επιστρέψει 1.500.000 ευρώ/δολάρια. Όταν το συνολικό ποσό το χρημάτων στην οικονομία είναι 5.000.000 ευρώ/δολάρια, από πού θα βρεθούν τα έξτρα 2.500.000 για να πληρώσουν οι εταιρίες τους τόκους; Αυτό για να επιτευχθεί μπορεί να γίνει μόνο με δύο τρόπους:
α) είτε με καινούργιο δανεισμό ή β) να ελπίζει η κάθε εταιρία ότι θα είναι «ικανή» ή «ανταγωνιστική» να πάρει από το συνολικό ποσό των χρημάτων που κυκλοφορεί στην υποθετική οικονομία του παραδείγματός μας (δηλαδή τα 5.000.000 στο παράδειγμά μας) ποσό μεγαλύτερο του 1.500.000 που η ίδια χρειάζεται. Εδώ όμως δημιουργείται ένα άλλο πρόβλημα: εάν τα καταφέρει μία εταιρία π.χ να αντλήσει 2.000.000, αυτόματα μειώνει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες οι άλλες τέσσερεις εταιρίες να βρουν το 1.500.000 εκατομμύριο που και αυτές χρειάζονται.

Καταλαβαίνετε τώρα ότι μέσω αυτού του συστήματος που βασίζεται στην ασυνείδητη και ενστικτώδη έλλειψη, οι εταιρίες είναι αναγκασμένες να δώσουν ένα σκληρό αγώνα επιβίωσης, όπου πολλές φορές επικρατεί ακόμη και η λογική «ο θάνατός σου είναι η ζωή μου». Να γιατί λέγαμε ότι πολλές φορές οι επιχειρηματίες αναγκάζονται να εμφανίζουν συμπεριφορές απληστίας και άδικης εκμετάλλευσης των συνανθρώπων τους, ή ότι μπορεί να έχουν «υποχρεωθεί» να πουν ψέματα ή ακόμη και να έχουν κάνει κάποιου είδους παρανομία. Πολλές φορές τους υποχρεώνει το σύστημα του χρήματος του χρέους και της έλλειψης να το κάνουν, γιατί το σύστημα δημιουργεί ανάγκη για ανταγωνισμό επιβίωσης.

Επίσης, όταν αποπληρώνονται τα δάνεια (δηλαδή επιστρέφουν στις τράπεζες), το ποσό των χρημάτων της αποπληρωμής αφαιρείται από το χρήμα που κυκλοφορεί στην πραγματική οικονομία. Αυτό δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη έλλειψη και ακόμη πιο ασφυκτικές πιέσεις στην οικονομία, δημιουργείται αυτό που αποκαλείται «έλλειψη χρήματος».
Είναι γνωστό ότι όλες οι μεγάλες οικονομικές κρίσεις, όπως αυτή του 1930 στις ΗΠΑ (η αποκαλούμενη μεγάλη ύφεση), δημιουργήθηκαν από «έλλειψη χρήματος».

Φαίνεται ότι το σύστημα του χρήματος, ενώ έχει δημιουργηθεί για να καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες (και το κάνει αυτό πετυχημένα σε κάποιο βαθμό), την ίδια στιγμή, εξαιτίας του χωριστικού τρόπου λειτουργίας του, δημιουργεί και σοβαρά οργανικά προβλήματα. Π.χ. οι τιμές στη βιομηχανία, το εμπόριο, την εργασία πρέπει να αυξάνουν διαρκώς για να μπορούν να αποπληρωθούν τα συνεχώς αυξανόμενα χρέη από τους τόκους. Αυτό δημιουργεί το φαινόμενο που λέγεται «πληθωρισμός» που οδηγεί σε ύφεση και ακόμη μεγαλύτερη έλλειψη.
Τελικά είναι φανερό ότι το σύστημα του χρήματος έχει ενσωματωμένο ένα μεγάλο δομικό ελάττωμα. Από τη μια, για να δημιουργήσει μεγαλύτερη ανάπτυξη και αφθονία πρέπει να αυξήσει την ποσότητα του χρήματος που είναι σε κυκλοφορία, αλλά από την άλλη, μεγαλύτερη κυκλοφορία χρήματοςσημαίνει αύξηση χρεών και τόκων, πράγμα που οδηγεί σε πληθωρισμό και ύφεση, δηλαδή έλλειψη.
Έτσι το σύστημα, τη στιγμή που πάει να δημιουργήσει αφθονία, την ίδια στιγμή θέτει τις βάσεις για να δημιουργήσει έλλειψη.
Το δομικό, λοιπόν, ελάττωμα του συστήματος, πέρα από την υπερεκμετάλλευση των ανθρώπων και της φύσης, φαίνεται να είναι η αρχικά θαυματουργή έμπνευση και εφεύρεση του τόκου.

Ενώ ο τόκος αρχικά αποτελεί την κινητήρια δύναμη για να «τρέξει» και να λειτουργήσει το σύστημα του χρήματος, στη συνέχεια μετατρέπεται στο μεγάλο πρόβλημα του συστήματος, γιατί οι οικονομικές υποχρεώσεις που δημιουργεί (πληρωμή των τόκων των δανείων) θα πρέπει να γίνουν σε πραγματικό χρήμα, ενώ όπως είδαμε το σύστημα δεν έχει προβλέψει να εκδώσει καινούργιο χρήμα για να καλύψει αυτή τη νέα ανάγκη.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται και το μεγάλο πρόβλημα του χρήματος που δεν του επιτρέπει να λειτουργήσει με βάση τις αρχές της Αφθονίας του Σύμπαντος.
Το συγκεκριμένο σύστημα του χρήματος είναι επινόηση ανθρώπινη, επινόηση του ανθρώπινου νου, και μάλιστα των κατώτερων ενστίκτων του ανθρώπου, όπως ο φόβος και η απληστία, λόγω της εξελικτικής φάσης που βρίσκεται το ανθρώπινο είδος (όπως έχουμε εξηγήσει) και όχι Συμπαντική. Ο ανθρώπινος νους, επειδή στη συγκεκριμένη εξελικτική φάση είναι προς το παρόν σε κατάσταση «χωριστικότητας», οι δημιουργίες του χαρακτηρίζονται επίσης από χωριστικότητα. Αυτή όμως η κατάσταση γεννάει ένα πολύ σοβαρό πρακτικό πρόβλημα.
Οι δημιουργίες του ανθρώπινου νου δεν μπορούν να υπολογίσουν και να συμπεριλάβουν όλες τις πλευρές ενός ζητήματος και να τις ρυθμίσουν με τέτοιο τρόπο ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι καλό για όλους, έτσι ώστε σε βάθος χρόνου να δημιουργεί ευημερία επίσης για όλους.

Αντίθετα, ο Συμπαντικός νους, επειδή είναι έκφραση της ενότητας των πάντων, χαρακτηρίζεται από Σοφία και οργάνωση που ρυθμίζει το καλό για όλους τους συμμετέχοντες (μια απλή ματιά στη φύση επιβεβαιώνει αυτή τη θαυμαστή Σοφία του Συμπαντικού νου).
Εδώ βρίσκεται και το μεγάλο λάθος όλων των δασκάλων του Νόμου της Έλξης που ζητούν από τους μαθητές τους να αναθεωρήσουν αυτά που πιστεύουν ως «αρνητικές πεποιθήσεις» για το χρήμα και να τις αλλάξουν εάν θέλουν να γίνουν πλούσιοι. Νομίζουν ότι το πρόβλημα είναι οι πεποιθήσεις, ενώ δεν αντιλαμβάνονται ότι το σύστημα του χρήματος, ό,τι πεποιθήσεις και να έχεις, τελικά θα δημιουργήσει έλλειψη γιατί έτσι έχει φτιαχτεί να λειτουργεί.

Έτσι, στην προσπάθειά τους να «ταιριάξουν» τη θεωρία του Νόμου της Έλξης(να έχεις θετικές πεποιθήσεις) με το ελαττωματικό σύστημα του χρήματος, ζητούν από τους μαθητές τους να κάνουν κάτι αφύσικο και ενάντια στην κοινή λογική των περισσότερων ανθρώπων. Δηλαδή, όταν κάποιος ευφυής άνθρωπος βλέπει και αντιλαμβάνεται πώς λειτουργεί το χρήμα και την αναπόφευκτη παθογένεια που δημιουργεί (έλλειψη, αδικίες, σκληρούς ανταγωνισμούς, παράνομες συμπεριφορές) και καταθέτει αυτή την πολύ λογική άποψη που προήλθε από γνήσια και αμερόληπτη παρατήρηση και θέλει να αντιδράσει, του λένε «όχι, δεν είναι αυτό που πιστεύεις, αλλά φταίει το ότι έχεις αρνητικές πεποιθήσεις για το χρήμα».

Στην ουσία, υπό το φόβο των αρνητικών πεποιθήσεων, οι «δάσκαλοι» σου ζητούν να είσαι ένας μη λογικός άνθρωπος, να μην εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και την ορθή σου κρίση αναγνωρίζοντας την δυσλειτουργία του χρήματος, πράγμα τελικά το οποίο καταλήγει εις βάρος όλων.
Και αυτός είναι και ένας λόγος που πολλοί πνευματικοί άνθρωποι, άνθρωποι καλής θέλησης, μην μπορώντας να βρουν ένα τρόπο να ξεφύγουν από όλη αυτή την παθογένεια του συστήματος του χρήματος, έχουν φτάσει σε σημείο να θεωρούν την εξασφάλιση της υλικής ευμάρειας ως κάτι μη επιθυμητό, γιατί πολύ απλά είναι συνδεδεμένη με το χρήμα και όλα τα κακά που προέρχονται (προσοχή, όχι από το ίδιο το χρήμα) από το σύστημα δημιουργίας και ελέγχου του χρήματος.

Ως Μορφογένεσις σας το επαναλαμβάνουμε και σας ζητάμε να το εντυπώσετε πολύ καλά στο μυαλό σας: το πρόβλημα δεν είναι το χρήμα, αλλά το σύστημα δημιουργίας και λειτουργίας του. Μια επαρκής ποσότητα χρήματος σε κυκλοφορία είναι απαραίτητη σε κάθε κοινωνία. Το χρήμα είναι το αίμα της κοινωνίας. Εάν μειωθούν ή εξαφανιστούν οι ποσότητες χρήματος που είναι απαραίτητες, τότε τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα όπως ο αέρας που αναπνέει το φυσικό μας σώμα. Για να είναι υγιές το σώμα μας χρειάζεται την επαρκή και σωστή ποσότητα. Εάν του στερήσεις τον αέρα πεθαίνει, αλλά και εάν το τροφοδοτήσεις με πολύ μεγαλύτερες ποσότητες, πάλι του δημιουργείς ανωμαλίες. Η ισορροπία και καλή υγεία έρχεται όταν αναπνέουμε ακριβώς την ποσότητα που χρειαζόμαστε. Το ίδιο και με το αίμα στον οργανισμό μας – περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που χρειάζεται είναι καταστροφικό για τη λειτουργία του οργανισμού.

Η ίδια αρχή ισχύει και με τις κοινωνίες των ανθρώπων και για το χρήμα η σωστή λέξη είναι «επάρκεια». Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί δεν αναπνέουμε περισσότερο αέρα ή γιατί δεν τον αποθηκεύουμε για κάποια στιγμή στο μέλλον; Γιατί πολύ απλά ξέρουμε ότι δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο να γίνει, αφού ξέρουμε ότι υπάρχει επάρκεια ανά πάσα στιγμή. Αυτή ακριβώς είναι η αρχή της αφθονίας του Σύμπαντος. Προμηθεύει το οτιδήποτε σε πολύ μεγάλες ποσότητες και πάντοτε υπάρχει επάρκεια και σιγουριά επάρκειας. Έτσι με τον αέρα ξέρουμε ότι το Σύμπαν μας χορηγεί συνεχώς απίστευτα άφθονη ποσότητα και ξέρουμε ότι έχουμε συνεχή επάρκεια. Γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος να αποθηκεύσουμε για το μέλλον.

Το σύμπαν σε όλα τα ζητήματα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, με την ίδια Πρόνοια, εκτός και εάν κάνουμε κάποια δική μας επινόηση και αποκλείσουμε με τη δική μας θέληση την Αφθονία του Σύμπαντος. Π.χ. εάν αύριο επικρατήσει ένας παγκόσμιος νόμος (φτιαγμένος από ανθρώπους) που να υποχρεώνει όλους τους ανθρώπους να μπουν σε πόλεις-γυάλες όπου η χορήγηση αέρα θα γίνεται από ένα μηχανικό σύστημα που θα το ελέγχουν κάποιοι άνθρωποι, αυτό τι θα σημαίνει; Ότι το Σύμπαν έπαψε να είναι άφθονο ή ότι οι άνθρωποι με δική τους επιλογή αρνήθηκαν αυτήν την ελεύθερη αφθονία του Σύμπαντος; Ασφαλώς το δεύτερο.

Το ίδιο ακριβώς έχει γίνει και με το χρήμα. Κάποιοι άνθρωποι αντιλήφθηκαν ότι μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το δομικό ελάττωμα που υπάρχει στο σύστημα του χρήματος και μπορούσαν να γίνουν απίστευτα πλούσιοι και να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τους υπόλοιπους ανθρώπους και σιγά-σιγά ολόκληρο τον πλανήτη (με τη βοήθεια πλέον της τεχνολογίας, αφού μέσω αυτής της τεχνολογίας οι χρηματικές συναλλαγές είναι άμεσες σε κάθε μέρος του πλανήτη από οπουδήποτε και εάν γίνονται).

Βέβαια και η ανάγκη αυτών των ανθρώπων να κυριαρχήσουν πάνω στους άλλους και να τους θέσουν υπό τον έλεγχό τους, βασίζεται ακριβώς στην ίδια ενστικτώδη ανασφάλεια που δημιουργεί η αίσθηση της χωριστικότητας που βιώνει το ανθρώπινο είδος. Και βιώνει χωριστικότητα γιατί ακριβώς αυτή είναι η εξελικτική φάση στην οποία βρίσκεται. Ο άνθρωπος σε αυτή τη φάση εξέλιξής του δεν μπορεί ακόμα να βιώσει τη σύνδεσή του με το Σύμπαν και νιώθει αποκομμένος και μόνος, με όλες τις συνέπειες που μια τέτοια αίσθηση δημιουργεί (φόβος και ανασφάλεια όπως εξηγήσαμε).

Και όταν λέμε «σύνδεση με το Σύμπαν» δεν εννοούμε κάτι αφηρημένο που κάποιος το διάβασε σ’ ένα βιβλίο και το αναφέρει στη συνέχεια ως ωραία ιδέα σε φιλοσοφικές συζητήσεις, αλλά εννοούμε ότι πρακτικά (ενεργειακά) νιώθει αυτή τη σύνδεση και αυτό του γεννάει πραγματικά συναισθήματα χαράς, εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Αυτή είναι η αληθινή σύνδεση με το Σύμπαν – ένα φαινόμενο απόλυτα πρακτικό, ενεργειακό και όχι θεωρητικό, νοητικό.

Συνεχίζοντας με το λάθος των δασκάλων του Νόμου της έλξης/πλούτου/αφθονίας, αυτό που τους διαφεύγει και δεν κατανοούν, είναι ότι όταν ζητούν από τους μαθητές τους να οραματιστούν ή να κάνουν θετικές δηλώσεις ότι «έχουν στα χέρια τους μεγάλα ποσά χρημάτων, επιταγές κτλ» ή ότι «αποπληρώνουν τα χρέη τους», ή ότι «έχουν πιστωτικές κάρτες με τις οποίες πληρώνουν για ό,τι επιθυμούν», στην ουσία ενισχύουν το σύστημα του χρήματος που υπάρχει σήμερα, γιατί όλα αυτά τα πράγματα είναι σύμβολα αυτού του συστήματος.
Είναι σαν να λέμε στο Σύμπαν ότι θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει το χρήμα με τη μορφή που υπάρχει. Όταν οραματίζεσαι να πληρώνεις τα χρέη σου, άμεσα υπονοείς ότι το χρέος είναι φυσιολογικό μέρος του συστήματος, απλά δεν θέλεις εσύ να το έχεις. Το ίδιο και με τις πιστωτικές κάρτες ή τις επιταγές και τα τραπεζογραμμάτια (ή αλλιώς χαρτονομίσματα). Όταν τα συμπεριλαμβάνεις στον οραματισμό σου, τα θεωρείς φυσιολογικά μέρη μιας πραγματικότητας που θέλεις να βιώνεις.

(Προσοχή, όσοι χρησιμοποιείτε ήδη τα συγκεκριμένα σύμβολα του συστήματος του χρήματος –που είναι και το πιθανότερο να συμβαίνει–, μην απογοητεύεστε γιατί υπάρχει τρόπος να συνεχίσετε να το κάνετε θα πρέπει όμως να το κάνετε με το σωστό τρόπο. Πρέπει να εκπαιδευτείτε και να είστε σε θέση να εκτελείτε αυτό που ονομάζεται στη Γνώση του Συστήματος Μορφογένεσις ως «ακύρωση της ουσίας της μορφής».

Είναι μια μέθοδος με την οποία ο χειριστής των σκεπτομορφών αποκτά τη δυνατότητα να ακυρώσει την εννοιολογική ουσία μιας μορφής χωρίς να αλλάξει την εξωτερική της μορφή αλλά προσδίδοντας της καινούργια έννοια και συνδέοντας την με σκεπτομορφές –δηλαδή στην ουσία πηγές ενέργειας– τις οποίες ο ίδιος επιλέγει μεταλλάσει την δονητική της πραγματικότητα. Είναι σαν να έχει δημιουργήσει στην πράξη μια καινούργια μορφή η οποία στην εξωτερική της εμφάνιση είναι ακριβώς ίδια με την παλιά αλλά η πραγματική της δόνηση (ουσία) είναι τελείως διαφορετική και σε άλλο επίπεδο.

Φυλακισμένο ΧρήμαΑυτή η μεθοδολογία θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιείται τα σύμβολα του χρήματος με μεγάλη ευελιξία γιατί όπως εξηγούμε σε αυτό το κείμενο το πρόβλημα δεν είναι το χρήμα αλλά το ελαττωματικό σύστημα λειτουργίας του καθώς και το ελαττωματικό σύστημα αξιών που το διέπει.

Το Σύστημα Μορφογένεσις (www.morphogenesissystem.com) αποτελεί ζωντανό παράδειγμα αυτού του τρόπου χρήσης πχ χρησιμοποιούνται σύμβολα του συστήματος του χρήματος σε φωτογραφίες του site και των κειμένων του, αν και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό και κατανοητό από τον αμύητο).

Αυτό που έχουμε κάνει ως συλλογικό ασυνείδητο στο θέμα του χρήματος, είναι ότι στην ουσία είπαμε στο Σύμπαν ότι δεν θέλουμε την αφθονία του γιατί εμείς έχουμε καλύτερο σύστημα. Άσχετα εάν αυτό έγινε βασιζόμενο στην άγνοια της πλειοψηφίας των ανθρώπων για το πώς λειτουργεί το χρήμα με τον παρόν σύστημα, το αποδεχτήκαμε εμείς, έστω και σιωπηρά, χωρίς δηλαδή να εκφράσουμε αντίρρηση.
Με τη σιωπή μας και την παθητική μας αποδοχή της κατάστασης ενεργοποιήσαμε χωρίς να το καταλάβουμε την ελεύθερή μας βούληση εναντίον μας. Το κάναμε αυτό με το να πούμε, δηλαδή να σκεφτούμε, ότι έτσι έχουν τα πράγματα, αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η αλήθεια, άσχετα που δεν μας άρεσε. Στην πράξη, κάνουμε οραματισμό εναντίον μας, ενώ εμείς νομίζουμε ότι κάνουμε υπέρ μας. Στην ουσία είπαμε όχι στο Σύμπαν και την αφθονία του, και κυρίως δεν έχουμε καν καταλάβει ότι το έχουμε διαπράξει.

Τα πάντα που μας δίνει το Σύμπαν υποχρεωτικά περνούν μέσα από το συλλογικό μας ασυνείδητο (φανταστείτε το συλλογικό ασυνείδητο ως ένα συλλογικό αντιπροσωπευτικό εγκέφαλο). Πρέπει αυτός ο συλλογικός εγκέφαλος να συμφωνήσει για να εμφανιστεί κάτι στην πραγματικότητά μας. Όταν υπάρχει θέμα ελεύθερης βούλησης, κανένας στο Σύμπαν δεν μπορεί να επέμβει και να επιβάλλει τη θέλησή του σε καμία άλλη ανεξάρτητη μορφή συνείδησης – είναι νόμος απαράβατος αυτός. Έτσι η ανθρωπότητα, ως συλλογικό ασυνείδητο, ως συλλογικός νους, παίρνει τις αποφάσεις της για το τι θα εμφανιστεί στην πραγματικότητά της.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές αυτός ο ανθρώπινος συλλογικός νους εντυπώνεται από αυτό που κάποιες ομάδες ατόμων προβάλλουν πιο έντονα και πιο οργανωμένα. Αυτή η επιβολή μπορεί να γίνει με ήπιες μορφές επιρροής ή προπαγάνδας, μέχρι πιο ακραίες, όπως η «πλύση εγκεφάλου». Έτσι αυτές οι ομάδες, παγιδευμένες οι ίδιες στη «χωριστικότητά» τους, κατορθώνουν και επιβάλλουν την θέλησή τους στα άλλα άτομα, με αποτέλεσμα τελικά ο συλλογικός νους να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις επιθυμίες των λίγων αυτών ατόμων που ασκούν και εκδηλώνουν οργανωμένα τη θέλησή τους.

Φυλακισμένο ΧρήμαΌπως αναφέραμε παραπάνω με το παράδειγμα του αέρα και την υποθετική πιθανή επιλογή μας να μπούμε σε πόλεις-γυάλες και να αποκοπούμε από την Συμπαντική αφθονία με δική μας επιλογή, το ίδιο κάναμε και με το χρήμα. Άσχετα, επαναλαμβάνουμε, εάν αυτό μπορεί να έγινε ακόμη και με πλύση εγκεφάλου (η οποία να σημειώσουμε ότι τεχνικά δεν παραβιάζει ευθέως την ελεύθερη βούληση, απλά την χειραγωγεί και την παραπλανεί) πάνω σε ευρύτερες ομάδες ανθρώπων.

Έτσι όταν οι άνθρωποι «οραματίζονται» όλα αυτά που τους ζητούν οι δάσκαλοι του νόμου της έλξης/πλούτου/αφθονίας (δηλαδή όλα τα σύμβολα του χρήματος ως χρέος), στην ουσία, μέσα στην άγνοιά τους, ανανεώνουν την «πίστη» τους στο σύστημα του χρήματος όπως λειτουργεί σήμερα και είναι σαν να συνεχίζουν να λένε στο Σύμπαν «άφησέ το σε εμάς Σύμπαν, ως πηγή χρήματος θα χρησιμοποιήσουμε τη δική μας επινόηση και όχι εσένα ως Πηγή». Το Σύμπαν δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο παρά να σεβαστεί την επιθυμία μας, την ελεύθερή μας βούληση (ως συλλογικό ασυνείδητο). Λέμε συνεχώς στο Σύμπαν ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζεται το παιχνίδι όπως παίζεται, δηλαδή η πηγή τροφοδοσίας να είναι το ανθρώπινο σύστημα, η ανθρώπινη ατελής επινόηση και όχι το Σύμπαν. Καταλαβαίνετε γιατί στην πράξη είναι χωρίς αντίκρισμα η «διδασκαλία» όλων των δασκάλων του νόμου της έλξης/πλούτου/αφθονίας για το «Σύμπαν της Αφθονίας», καθώς και οι προτροπές προς τους μαθητές τους να μην ανησυχούν με αυτά που βλέπουν να εξελίσσονται στην Οικονομία αφού υπάρχει το Σύμπαν της Αφθονίας και απλά και μόνο η ευημερία είναι θέμα «θετικών πεποιθήσεων».

Με τον τρόπο που ζητούν οι δάσκαλοι της αφθονίας από τους μαθητές τους να εφαρμόσουν τις τεχνικές προσέλκυσης του χρήματος, όσο δεν αλλάζουν τίποτα σε επίπεδο αιτίας (δηλαδή ποια θα συνεχίσει να είναι η πηγή δημιουργίας και τροφοδοσίας του χρήματος), στην ουσία ενισχύουν την έλλειψη, αφού με τις τεχνικές τους (χρησιμοποιούν τα χρηματικά σύμβολα του συστήματος) ανανεώνουν την πίστη τους σε αυτό το σύστημα του χρήματος που ισχύει σήμερα.

Δηλαδή στη θεωρία μιλούν για το Σύμπαν της αφθονίας (και αυτό ακούγεται ωραίο και «θετικής σκέψης» επιλογή) αλλά στην πράξη δουλεύουν (χωρίς να το καταλαβαίνουν) υπέρ του συστήματος της έλλειψης.

Χρηματική αφθονία για όλους τους ανθρώπους είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, να υπάρξει μέσα από το υφιστάμενο σύστημα, γιατί πολύ απλά το σύστημα του χρήματος έχει βασιστεί στην ενστικτώδη ανθρώπινη ανασφάλεια για επιβίωση και το φόβο της έλλειψης που αυτή δημιουργεί. Το όλο σύστημα έχει φτιαχτεί κύρια για να αποφύγει την έλλειψη και όχι για να φέρει αφθονία. Και ενώ το σύστημα επιθυμεί να αντιμετωπίσει αρχικά την έλλειψη, στη συνέχεια την τροφοδοτεί και την διογκώνει. Το σύστημα του χρήματος έχει μετατραπεί σ’ έναν άλυτο γρίφο για την ανθρωπότητα, έτσι ώστε εκεί που νομίζεις ότι το έχεις, την ίδια στιγμή αντιλαμβάνεσαι και την έλλειψή του.

Εάν επιθυμούμε ως ανθρωπότητα την αληθινή αφθονία, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξουμε την πηγή τροφοδοσίας του χρήματος, από αυτή που είναι σήμερα (δηλαδή ο άνθρωπος και οι επινοήσεις του), και να στραφούμε στην πραγματική πηγή που είναι το Σύμπαν. Αυτό όμως πρέπει να το κάνουμε συνειδητά (για τους λόγους του Συμπαντικού νόμου της ελεύθερης βούλησης που αναφέραμε). Και για να γίνουμε συνειδητοί πάνω σε αυτό το θέμα, πρέπει να αφυπνιστούμε και να καταλάβουμε πως μόνοι μας (λόγω της εξελικτικής μας φάσης) στην ουσία στρεφόμαστε ενάντια στον εαυτό μας. Μόνο όταν γνωρίζουμε πώς συμμετέχουμε σε αυτό που δημιουργούμε ως συλλογικό ασυνείδητο, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την ελεύθερή μας βούληση και να κάνουμε μια άλλη επιλογή. Μόνο μέσω της ελεύθερης βούλησης μπορεί να ενεργοποιηθεί το Σύμπαν υπέρ μας και να μας βοηθήσει.

Όσο όμως χρησιμοποιούμε την ελεύθερή μας βούληση ουσιαστικά εναντίον μας, δεν έχουμε καμιά ελπίδα (ως συλλογικό ασυνείδητο) να αλλάξουμε την κατάσταση.
Όταν οι δάσκαλοι προτείνουν στους μαθητές τους να κάνουν δηλώσεις του στυλ «εμπιστεύομαι την συμπαντική αφθονία και ανοίγομαι στον πλούτο και την ευημερία του Σύμπαντος» μπορεί να ακούγεται τεχνικά σωστή η δήλωση και ότι επιδιώκει τη συμπαντική αφθονία (είπαμε, αναγνωρίζουμε ότι οι προθέσεις είναι αγνές και καλές), αλλά στην πράξη αυτό αναιρείται, καθώς ζητούν στη συνέχεια να έχουν τον πλούτο και να τον οραματιστούν έτσι όπως τον έχουν γνωρίσει και διδαχτεί (μέσω της κατεστημένης αντίληψης για το χρήμα). Ζητάνε να έχουν τον πλούτο μέσω του υφιστάμενου συστήματος του χρήματος. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει όλοι (και οι δάσκαλοι και οι μαθητές τους) είναι ότι «συμπαντική αφθονία» και «υφιστάμενο χρηματικό σύστημα» είναι πράγματα αντίθετα, είναι αντιφατικά. Δεν μπορούν να υπάρχουν και τα δύο μαζί. Είναι αντιφατικά γιατί πουθενά στο Σύμπαν (σε επίπεδο αρχών) δεν υπάρχει η έννοια του δανείου και του τόκου.

Το Σύμπαν ό,τι δίνει το δίνει ελεύθερα, χωρίς υποχρέωση επιστροφής ή καταβολής τόκων. Ο ήλιος, ο αέρας, το φώς, όλα δίνονται απλόχερα και ελεύθερα προς χρήση και ανάπτυξή μας χωρίς άλλη υποχρέωση. Ο ήλιος δεν μας λέει «σας δίνω τόση θερμότητα αλλά σ’ ένα χρόνο θα μου την επιστρέψετε συν τους τόκους»… Αντίθετα το σύστημα του χρήματος, έτσι όπως λειτουργεί, βασίζεται στον τόκο, την έλλειψη και κατ’ επέκταση στην εκμετάλλευση. Οι αρχές της αφθονίας του Σύμπαντος αποδεικνύουν γιατί η επινόηση του τόκου, ενώ φαίνεται σωστή και δίκαιη στην αρχική της σύλληψη, ως ιδέα ουσιαστικά βραχυκυκλώνει όλο το σύστημα. Ο τόκος από μόνος του αποδεικνύει την πίστη του ανθρώπου στην έλλειψη. Στην ουσία ο τόκος θέλει να δημιουργήσει περισσότερη αξία στα χρήματα αυτού που τα δανείζει, αλλά και να καλύψει το ρίσκο ότι ο δανειζόμενος μπορεί να μην μπορέσει να επιστρέψει το δάνειο. Βλέπουμε ότι και στις δύο περιπτώσεις ο τόκος προσπαθεί να καλύψει την πίστη του ανθρώπου στην έλλειψη και τους κινδύνους που αυτή ενέχει.

Αυτή η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ Σύμπαντος και ανθρώπινης επινόησης κάνει το ένα να αποκλείει το άλλο, δεν μπορούν να υπάρξουν μαζί. Η Συμπαντική αφθονία είναι αφθονία διαθέσιμη σε όλους, μα εάν υπάρχει αφθονία για όλους παύει η ανάγκη της έλλειψης και έτσι μάλλον δεν έχει νόημα να επιβληθούν τόκοι. Γιατί, όπως είπαμε, κάποιος δανείζεται για να καλύψει την έλλειψή του σε χρήματα. Μα εάν του λείπουν τα χρήματα δεν μπορεί να υφίσταται και να μιλάμε για Συμπαντική αφθονία. Καταλαβαίνετε την αντίφαση του πράγματος; Όταν θέλουμε τον πλούτο όπως τον έχουμε διδαχτεί μέσα από το σύστημα τού χρήματος που λειτουργεί σήμερα, τότε εξ ορισμού αποκλείουμε την Συμπαντική αφθονία. Και όταν πάλι έχεις τη Συμπαντική αφθονία, δεν μπορεί να υπάρξει έλλειψη, δηλαδή το υφιστάμενο σύστημα του χρήματος μάλλον δεν έχει τότε λόγο να λειτουργεί όπως λειτουργεί.

Και εδώ είναι το πρόβλημα για τους περισσότερους ανθρώπους. Επειδή δεν έχουν διδαχτεί τι είναι η αφθονία του Σύμπαντος (και αυτό το πρόβλημα εντάσσεται στο παρόν επίπεδο εξέλιξης που βρισκόμαστε ως ανθρώπινο είδος) , δεν την γνωρίζουν και στην ουσία αυτή είναι μια αφηρημένη έννοια στο μυαλό τους, μια καλή ιδέα γενικά, αλλά όχι κάτι χειροπιαστό. Αντίθετα, το χρήμα με τη μορφή που έχει σήμερα, αποτελεί κάτι χειροπιαστό για τους περισσότερους ανθρώπους και μάλιστα έχουν και έντονα συναισθήματα γύρω από το χρήμα όπως το έχουν γνωρίσει και διδαχτεί στη πραγματικότητα που ζουν. Έτσι, ακόμη και όταν κάποιοι δάσκαλοι προτείνουν δηλώσεις περί αφθονίας του Σύμπαντος, το μυαλό των ανθρώπων αυτόματα πηγαίνει σε εικόνες πλούτου που προέρχονται από το υφιστάμενο σύστημα χρήματος, που βασίζεται στην έλλειψη, και επειδή αυτές οι εικόνες είναι χειροπιαστές, δηλαδή πιο «ζωντανές» και φορτισμένες με συναίσθημα, σε αντίθεση με την αφηρημένη έννοια της αφθονίας του Σύμπαντος, αυτόματα η επιλογή πάντοτε είναι υπέρ του συστήματος του χρήματος όπως το έχουμε γνωρίσει και μας το έχουν «διδάξει» και αυτόματα αποκλείουμε την αληθινή Συμπαντική αφθονία. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτή η επιλογή βασίζεται στην άγνοιά μας και γίνεται κυρίως ασυνείδητα.

Πρέπει λοιπόν να επανεκπαιδευτούμε στο τι σημαίνει Συμπαντική αφθονία, έτσι ώστε να την κάνουμε πιο χειροπιαστή και πιο ξεκάθαρη στο μυαλό μας προκειμένου να μπορούμε να την επιλέξουμε.
Στην ουσία, οι περισσότεροι δάσκαλοι του νόμου της έλξης/πλούτου/αφθονίας, παρά την καλή τους πρόθεση, ίσως δημιουργούν μεγαλύτερο κακό παρά το καλό που επιθυμούν (και παρά την καλή πρόθεση, το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει).
Είμαστε υποχρεωμένοι ως Πλανητικό Δίκτυο Φωτός και ως Σύστημα Μορφογένεσις (www.morphogenesissystem.com) να επέμβουμε και να διορθώσουμε αυτό το κρίσιμο λάθος που συμβαίνει.

Γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε όλους τους ανθρώπους παγκόσμια, αλλά και σε όλους εσάς που έχετε «αρνητικές πεποιθήσεις» για το χρήμα, και σας λέμε:

Μην έχετε καμία απολύτως ενοχή, εάν τυχόν έχετε κάποιες αρνητικές πεποιθήσεις για το χρήμα, γιατί απλά αυτό είναι σωστό όταν συμβαίνει, άσχετα εάν δεν καταλαβαίνετε το γιατί. Η κρίση σας για το χρήμα, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δίκαιη, σωστή και δικαιολογημένη. Όταν λέτε ότι το χρήμα είναι η αιτία του κακού έχετε εν μέρει δίκιο, γιατί κάνει και αυτό το πράγμα: δημιουργεί εκτός από καλό και κακό. Όταν λέτε ότι το χρήμα δεν φυτρώνει στα δέντρα και νιώθετε έλλειψη, έχετε δίκιο γιατί το σύστημα δημιουργίας του χρήματος έχει φτιαχτεί για να αντιμετωπίσει την έλλειψη αλλά στην πορεία δημιουργεί πάλι έλλειψη. Η έλλειψη, η εκμετάλλευση, το χρέος και οι τόκοι είναι αλληλένδετα και αναπόσπαστα οργανικά μέρη του συστήματος του χρήματος. Απαλλαγείτε πλήρως από την ενοχή και το φόβο των αρνητικών σας πεποιθήσεων για το χρήμα.

Το μόνο που πρέπει να φοβόσαστε είναι η άγνοια και όχι η κατανόηση και η αφύπνιση. Πιστεύουμε ότι κανένας, στο όνομα καμίας θετικής σκέψης, πεποίθησης και θετικής δόνησης, δεν θα ήθελε να απεμπολήσει τη δύναμή του να είναι αφυπνισμένος πολίτης και να βλέπει με τα μάτια του αυτό που υπάρχει και να το ονομάζει με το πραγματικό του όνομα. Όταν βλέπετε την έλλειψη, πρέπει να την ονομάζετε «έλλειψη», όταν βλέπετε το ελάττωμα ενός συστήματος πρέπει να το ονομάζετε «ελάττωμα», όταν βλέπετε αδιέξοδο και πρόβλημα πρέπει να το ονομάζετε «αδιέξοδο και πρόβλημα». Δεν μπορείτε στο όνομα των «θετικών πεποιθήσεων» να μετατραπείτε σε ανθρώπους χωρίς κρίση και μη ευφυείς.

Επαναλαμβάνουμε, οι περισσότεροι δάσκαλοι έχουν τις καλύτερες των προθέσεων, αλλά και οι ίδιοι είναι θύματα αυτής της ελλιπούς γνώσης και του αδιεξόδου που τελικά γεννά το σύστημα του χρήματος.
Η μόνη περίπτωση περίπτωση που πρέπει να προβληματιστείτε όταν έχετε αρνητικές πεποιθήσεις για το χρήμα είναι όταν αυτές δεν προέρχονται από λογική, δίκαιη και αντικειμενική παρατήρηση αλλά τις έχετε υιοθετήσει ασυνείδητα για να τις χρησιμοποιείτε σαν «νόμιμη» δικαιολογία για να προβάλλεται ασυνείδητα σκιερά σας κομμάτια και καταπιεσμένα σας συναισθήματα (συνήθως θυμό, ζήλεια, μπλοκαρισμένη επιθετικότητα, μνησικακία) πάνω σε άλλους συνανθρώπους σας (πχ πλούσιους), αυτό όμως αφορά την ψυχολογική διεργασία της σκιάς που είναι διαφορετικό ζήτημα και θέλει άλλου είδους χειρισμό και κατανόηση για την εξισορρόπηση και λύτρωση του.

Ως Πλανητικό Δίκτυο Φωτός (New Earth Network) και ως Σύστημα Μορφογένεσις (www.morphogenesissystem.com) ερχόμαστε να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση και να προχωρήσουμε στην διαφώτιση του θέματος από την σωστή πλευρά της αληθινής Συμπαντικής αφθονίας. Είναι απόλυτη ανάγκη το χρήμα να απελευθερωθεί από τη φυλακή που βρίσκεται. Το χρήμα, όπως είπαμε, από μόνο του είναι αγνό και αθώο και έχει σκοπό να υπηρετήσει τις κοινωνίες των ανθρώπων ως μέσο ανταλλαγής και συναλλαγών. Το πρόβλημα είναι ότι το μηχανισμός που δημιουργεί το χρήμα στην ουσία είναι ο ίδιος που το εγκλωβίζει και δημιουργεί ένα αδιέξοδο, μια φυλακή για το χρήμα (μέσω της λειτουργίας του χρήματος ως υπεραξία και ως χρέος). Αυτή η φυλακή απέκοψε το χρήμα από το Σύμπαν (όπως στο παράδειγμα του αέρα με τις πόλεις γυάλες που αναφέραμε).

Εάν κάνετε μια αναδρομή στην ανθρώπινη ιστορία θα προσέξετε κάτι εκπληκτικό. Σχεδόν οι περισσότερες επινοήσεις του ανθρώπου, ενώ ξεκινούν με τα καλύτερα κίνητρα να δώσουν λύση σε κάποιο πρόβλημα, στην πορεία, από την ίδια την επινόηση που αρχικά προσφέρει λύση, προκύπτουν προβλήματα. Η ίδια η επινόηση μετατρέπεται σε πηγή προβλημάτων και παθογένειας. Παρατηρείστε το αυτό σε μια σειρά από τεχνολογικές επινοήσεις και θα δείτε ότι συνήθως αυτές έχουν και τη σκοτεινή τους πλευρά. Το πρόβλημα με τις ανθρώπινες επινοήσεις ως λύση στα προβλήματα που προκύπτουν, όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι ότι αυτές οι λύσεις προέρχονται από τον κατώτερο εγωϊκό νου που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπολογίσει όλες τις πλευρές ενός ζητήματος και να τις επεξεργαστεί με τέτοιο τρόπο που η τελική λύση να παράγει μόνο καλό. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο Συμπαντικός νους.

Όσο αφορά το χρήμα, δεν σας κάνει εντύπωση πως όσο περισσότερο χρήμα «φαίνεται» να δημιουργείται, τόσο περισσότερο αυξάνουν οι φτωχοί και οι υπερχρεωμένοι; Αυτή τη στιγμή οι πολίτες των ΗΠΑ χρωστούν τρεις φορές τη χώρα τους. Όπως αναφέρει ο Σέλντον Έμραϊ στο βιβλίο του «Δισεκατομμύρια για τους τραπεζίτες, Χρέη για το λαό» (“Billions for the Bankers: Debts for the people”, Sheldon Emry) οι ΗΠΑ χρωστάνε τρεις φορές τη χώρα τους, δηλαδή εάν οι ΗΠΑ πουλήσουν όλη τη γη, τα κτίρια και ό,τι άλλο αξίας υπάρχει στη χώρα και τα δώσουν για αποπληρωμή του χρέους, πάλι θα χρωστάνε δύο ΗΠΑ ακόμη. Δεν είναι τρομερό; Δεν σαν κάνει εντύπωση το γεγονός ότι σήμερα είναι υποχρεωμένοι, άντρες και γυναίκες, να δουλεύουν πιο σκληρά από ποτέ, να βγαίνουν στην σύνταξη πιο αργά από ποτέ και πάλι να είναι πιο φτωχοί από ποτέ; Το λάθος όλων αυτών των ανθρώπων πιστεύετε ότι είναι οι «αρνητικές πεποιθήσεις»; Ή απλά δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο γιατί έτσι έχει φτιαχτεί το σύστημα από τον ανθρώπινο νου και για την ακρίβεια τον κατώτερο εγωικό νου; Η απάντηση ασφαλώς είναι ότι το ίδιο το σύστημα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα λύνει.

Ο κατώτερος εγωϊκός νους κυριαρχείται από τα συναισθήματα του φόβου, του άγχους, της ανησυχίας, της ανασφάλειας, της έλλειψης και ανεπάρκειας και προσπαθεί να δημιουργήσει λύσεις που θ’ απομακρύνουν αυτά τα συναισθήματα. Ωστόσο, το μόνο που καταφέρνει τελικά είναι να τα δυναμώνει και να γεννά καινούργια πlaquo;έλλειψηροβλήματα.
Σε αυτή τη λογική δεν είναι καθόλου παράξενο που η εφαρμογή του συστήματος του χρήματος δημιουργεί περισσότερη έλλειψη και φτώχεια, ενώ έχει σκοπό να φέρει αφθονία πλούτο και ευημερία…
Γι’ αυτό ηρεμήστε, δε φταίνε τόσο οι αρνητικές σας πεποιθήσεις για το γεγονός ότι δουλεύετε σκληρά και δεν γίνεστε πλούσιοι, όπως υποστηρίζουν πολλοί δάσκαλοι του Νόμου της Έλξης, αλλά κυρίως φταίει το δομικό ελάττωμα του συστήματος του χρήματος. Παίζουν ρόλο και οι πεποιθήσεις, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό από αυτό που θέλουν να σας πείσουν οι δάσκαλοι του Νόμου της Έλξης και για άλλους λόγους από αυτούς που αυτοί πιστεύουν.

Κυρίως αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι δάσκαλοι και έτσι δεν μπορούν να εξηγήσουν, είναι ότι οι πεποιθήσεις που έχει κάποιος για το χρήμα είναι ένα υποσύνολο μέσα σ’ ένα μεγαλύτερο σύνολο. Δηλαδή είναι σαν να τρέχεις ένα πρόγραμμα (software) σε κάποιο Η/Υ και μέσα σε αυτό το πρόγραμμα ανοίγεις ένα παράθυρο. Το παράθυρο αυτό είναι οι πεποιθήσεις, ενώ το πρόγραμμα είναι το σύστημα του χρήματος. Το παράθυρο (πεποιθήσεις) μπορεί να λειτουργήσει μόνο με βάση τις προδιαγραφές που του επιτρέπει το συγκεκριμένο πρόγραμμα που τρέχει (σύστημα χρήματος) και όλη του η λειτουργία ελέγχεται από αυτό το πρόγραμμα. Το δε πρόγραμμα είναι συνδεδεμένο με κάτι ακόμη μεγαλύτερο που είναι το λειτουργικό σύστημα του Η/Υ, που μπορούμε στο παράδειγμά μας να το παρομοιάσουμε με το Σύμπαν. Έτσι οι πεποιθήσεις για το χρήμα δεν μπορούν να απευθυνθούν απευθείας σε κάτι έξω από το πρόγραμμα που τις δημιούργησε. Πρέπει πρώτα υποχρεωτικά να απευθυνθούν στο πρόγραμμα του συστήματος του χρήματος, δεν μπορούν να παρακάμψουν αυτό το πρόγραμμα και να συνδεθούν με κάτι έξω από αυτό το πρόγραμμα γιατί ο κώδικας τους είναι φτιαγμένος για να υπηρετούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πρέπει να επέμβουμε στον κώδικα και να χρησιμοποιήσουμε άλλες παραμέτρους (τα σύμβολα που έχουμε αναφέρει προηγουμένως) που θα επιτρέπουν την παράκαμψη του προγράμματος. Και αυτό δεν αφορά μόνο την απλή μετατροπή των αρνητικών πεποιθήσεων σε θετικές.

Θα αναρωτηθείτε τώρα: το να γνωρίζεις τις πεποιθήσεις σου για το χρήμα (θετικές και αρνητικές), να επιθυμείς να τις αλλάξεις και να έχεις θετικές πεποιθήσεις δεν έχει καμία αξία και στην ουσία όλες αυτές οι προτροπές και οι τεχνικές των δασκάλων για την αλλαγή των πεποιθήσεων είναι ανώφελες;
Ασφαλώς και έχει αξία και μεγάλη σημασία, καθώς τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση δεν είναι ανώφελο. Απλά είναι ουσιώδες να μπορείς να δεις ολόκληρη την προοπτική και όχι ένα περιορισμένο της κομμάτι, γιατί εάν παραμείνεις μόνο με αυτό το περιορισμένο κομμάτι, αυτό θα σε οδηγήσει σε σίγουρη αποτυχία.

Όταν είσαι αρχάριος, το να γνωρίζεις τις πεποιθήσεις σου και να μπορείς να τις αλλάξεις είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα για τους εξής λόγους: α) σου δίνει δυνατότητα αυτογνωσίας και προάγει την προσωπική σου ανάπτυξη και β) η δυνατότητα να απαλλάσσεσαι από αρνητικές πεποιθήσεις και να τις μετατρέπεις σε θετικές σε εκπαιδεύει να αποκτάς μεγαλύτερο έλεγχο στον εσωτερικό ψυχικό σου κόσμο και αυτή από μόνη της είναι μια ικανότητα ανεκτίμητη, όχι μόνο στη συνειδητή δημιουργία αλλά και στην προσωπική ανάπτυξη. Και από αυτήν την άποψη είναι καλό που οι δάσκαλοι ζητούν αυτό το πράγμα από τους μαθητές τους. Κάθε σοβαρό σύστημα συνειδητής δημιουργίας πρέπει να ασχολείται με το ζήτημα των πεποιθήσεων και να εκπαιδεύει τους μαθητές του πάνω σε αυτές.

Το πρόβλημα βρίσκεται στην προοπτική, όταν ο μαθητής –λανθασμένα– νομίζει ότι οι θετικές του πεποιθήσεις και τα αντιπροσωπευτικά σύμβολα που χρησιμοποιεί του εξασφαλίζουν την άμεση σύνδεση με την αφθονία του Σύμπαντος, ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν μπορεί να συμβεί για τους λόγους που έχουμε αναλύσει. Δυστυχώς τότε μάταια περιμένει αυτή την αφθονία να εμφανιστεί σαν ένα κανάλι συνεχούς και χωρίς κόπο ευημερίας στη ζωή του, αλλά αυτό δε γίνεται και φυσιολογικά απογοητεύεται. Σημειώνει κάποιες επιτυχίες, αλλά αυτές είναι στα πλαίσια των κανόνων που επιτρέπει το πρόγραμμα του συστήματος του χρήματος έτσι όπως έχει φτιαχτεί να λειτουργεί. Γι’ αυτό και για τους περισσότερους ανθρώπους τα αποτελέσματά τους είναι αμφιλεγόμενα και συνεχώς μεταβαλλόμενα.

Ως συμπέρασμα, σας λέμε ασχοληθείτε με τις πεποιθήσεις σας (εξάλλου και εμείς στο Μορφογένεσις αφιερώνουμε ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης στο χειρισμό των πεποιθήσεων) αλλά να γνωρίζετε όλη την προοπτική, όλη την εικόνα. Όταν γνωρίζεις όλη την προοπτική, τότε αλλάζει και ο τρόπος που ελέγχεις τις πεποιθήσεις σου. Πρέπει ο συνειδητός δημιουργός της πραγματικότητας να μάθει τελικά πώς να παρακάμπτει αυτού του είδους τα προγράμματα με τα οποία συνδέονται οι πεποιθήσεις του (όπως π.χ το σύστημα του χρήματος) και να έχει συνειδητή επαφή με τον Συμπαντικό Νου που είναι η πραγματική πηγή της αφθονίας. Είναι κάτι το τελείως διαφορετικό όταν γνωρίζεις από την αρχή ότι οι πεποιθήσεις σου έχουν αυτόν τον σημαντικό περιορισμό, γιατί τότε μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ακόμη και για να υπερβείς το πρόγραμμα το οποίο τις έχει δημιουργήσει και πρακτικά υπηρετούν (αυτή η γνώση και δυνατότητα παρέχεται μέσω του πρωτοκόλλου εκπομπής κατευθυνόμενων σκεπτομορφών του Συστήματος Μορφογένεσις (www.morphogenesissystem.com)).

Τότε ο τρόπος που ενσωματώνεις τις πεποιθήσεις σου στη διαδικασία της συνειδητής δημιουργίας αλλάζει τελείως. Όταν γνωρίζεις ότι οι αρνητικές σου πεποιθήσεις περιγράφουν σωστά, δίκαια και δικαιολογημένα ένα ελαττωματικό σύστημα δεν έχεις ενοχές γι’ αυτές, το αντίθετο μάλιστα, είναι σημάδι ψυχικής υγείας. Παύεις να βρίσκεσαι υπό πίεση να αλλάξεις τις αρνητικές σου πεποιθήσεις σε θετικές. Απλά αυτό που φαίνεται σαν μετατροπή των αρνητικών πεποιθήσεων σε θετικές, στην ουσία δεν είναι ακριβώς μετατροπή, περισσότερο είναι ότι υιοθετείς μια καινούργια περιγραφή ενός διαφορετικού συστήματος και στη συνέχεια επιλέγεις αυτό το καινούργιο σύστημα να αποτελεί το σύστημα που οργανώνει και δημιουργεί την πραγματικότητά σου. Έτσι πάντοτε έχεις την ελευθερία να διατηρείς τις «αρνητικές σου πεποιθήσεις» όταν πρέπει να περιγράψεις ένα ελαττωματικό σύστημα και πάντοτε έχεις την ελευθερία να χρησιμοποιείς τις θετικές σου πεποιθήσεις για να περιγράψεις την πραγματικότητα μέσα στην οποία θέλεις να βρίσκεσαι και να δημιουργείς. Οι πεποιθήσεις τότε γίνονται εργαλεία και όχι εμπόδια.

Εάν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε ευφυείς άνθρωποι και υπεύθυνοι προς τις επόμενες γενιές των παιδιών μας, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε (και όχι υπό το φόβο των «αρνητικών πεποιθήσεων» να αρνούμαστε να δούμε) πού πηγαίνει το πράγμα με το σύστημα του χρήματος έτσι όπως το λειτουργούμε και ότι δεν υπάρχει διαφυγή εάν δεν αφυπνιστούμε ως προς την δυσλειτουργία του και το αδιέξοδο το οποίο δημιουργεί.

Δείτε σε τι αναπόφευκτη αδιέξοδη πορεία έχει μπει πλέον το χρήμα, τώρα που λόγω της τεχνολογίας οι συναλλαγές και οι επιπτώσεις τους έχουν σχεδόν παγκοσμιοποιηθεί. Οι τιμές όπως είπαμε ανεβαίνουν συνεχώς (πληθωρισμός) για να μπορέσουν να πληρωθούν οι συνεχώς αυξανόμενες υποχρεώσεις από τους τόκους. Αυτό όμως δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα χρέη. Κάθε γενιά, τελικά, είναι πιο χρεωμένη από την προηγούμενη και αδυνατεί να αναχρηματοδοτήσει τα χρέη που της άφησε η προηγούμενη. Τότε τι κάνει; Δανείζεται περισσότερο σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις που παρέλαβε, με αποτέλεσμα να βυθίζεται και αυτή η γενιά ακόμη πιο βαθιά στο πρόβλημα και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε η επόμενη γενιά να είναι ακόμη σε ακόμη πιο δύσκολη θέση.

Δεν είναι ειρωνεία να αγωνίζεστε για το καλύτερο για τα παιδιά σας, να προσέχετε τη διατροφή τους, τα σχολεία που θα πάνε και να προσπαθείτε να τους προσφέρετε ό,τι το καλύτερο, και την ίδια στιγμή, λόγω της μη πλήρους κατανόησής σας για το πώς λειτουργεί το σύστημα δημιουργίας του χρήματος, να διαμορφώνετε οικονομικές συνθήκες που θα κάνουν πολύ δύσκολη τη ζωή τους; Τι νόημα έχουν όλα όσα κάνετε για τα παιδιά σας, όταν έτσι όπως λειτουργεί το σύστημα του χρήματος και δημιουργεί οικονομικές κρίσεις, αύριο, αυτά θα είναι χωρίς εργασία, υπερχρεωμένα και στην ουσία οι επιλογές τους -και συνεπώς η ελευθερία τους- περιορισμένες;
Για να βοηθήσουμε να αλλάξει αυτή η κατάσταση ερχόμαστε ως Πλανητικό Δίκτυο Φωτός (φυσικά και ως Σύστημα Μορφογένεσις, μια και το πρωτόκολλο του Οραματισμού βασίζεται στην γνώση του Μορφογένεσις (www.morphogenesissystem.com)) να ξεκινήσουμε ένα παγκόσμιο οραματισμό που θα έχει ένα διπλό στόχο:

α) την απελευθέρωση του χρήματος από τη φυλακή του συστήματος «χρήμα ως εκμετάλλευση και χρέος» που βρίσκεται σήμερα και
β) την επανασύνδεση του χρήματος με τη φυσική του κατάσταση, που είναι η αφθονία του Σύμπαντος μέσω της απέραντης Σοφίας που διαθέτει ο Συμπαντικός Νους.

Όπως είπαμε, για να έχουμε αυτή τη σύνδεση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σωστά την ελεύθερή μας βούληση και αυτό προϋποθέτει ελεύθερους και αφυπνισμένους πολίτες. Θα πρέπει συνειδητά να πούμε στο Σύμπαν: «Σύμπαν, θέλουμε την αφθονία σου, θέλουμε εσύ να είσαι η πηγή της επάρκειάς μας».
Φυσικά πολλοί άνθρωποι είναι ακόμη προσκολλημένοι στην ασυνείδητη ενστικτώδη ανασφάλεια που βιώνουν και στην έλλειψη που αυτή δημιουργεί, οπότε ίσως να μην είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν. Ωστόσο αυτή τη στιγμή συμβαίνει στον πλανήτη κάτι πολύ όμορφο που λέγεται «Αφύπνιση της Ανθρώπινης Συνειδητότητας» και είναι αυτή που θα μας οδηγήσει στο επόμενο επίπεδο της εξέλιξής μας. Πλέον εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συνειδητοποιούν και καταλαβαίνουν τι γίνεται και αφυπνίζονται.
Θα σας εκμυστηρευτούμε ότι ως Πλανητικό Δίκτυο Φωτός (New Earth Network) ο πρώτος Παγκόσμιος Οραματισμός που σκεφτήκαμε να κάνουμε ήταν γενικά για την πνευματική αναβάθμιση του πλανήτη Γη. Ωστόσο, μας δόθηκε καθοδήγηση από τα Ανώτερα Πνευματικά Πεδία ότι είναι κρίσιμη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή στον πλανήτη το ζήτημα του χρήματος, λόγω του τρόπου που λειτουργεί και της μεγάλης δυσαρμονίας που δημιουργεί.

Είναι πλέον μεγάλη η αναγκαιότητα από εδώ να ξεκινήσει η εξισορρόπηση της δυσαρμονίας στον πλανήτη και η αναβάθμιση όλης της ανθρωπότητας. Όλη η δυσαρμονία και το οικονομικό αδιέξοδο που προκύπτει στον πλανήτη έχουν τη ρίζα τους σε αυτή τη λειτουργία του χρήματος που βασίζεται στο φόβο της έλλειψης και προέρχεται από τη χωριστικότητα του εγωϊκού νου.
Αυτή η κατάσταση του εγωϊκού νου και κυρίως ο φόβος της έλλειψης δημιούργησε το μεγαλύτερο ελάττωμα στην ανθρώπινη προσωπικότητα που ταυτόχρονα αποτελεί και το μεγάλο εξελικτικό εμπόδιο που έχουμε ως ανθρώπινο είδος αυτή τη στιγμή. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι η απληστία. Όποιο σύστημα επινοεί ο άνθρωπος, δυστυχώς είτε είναι επηρεασμένο εν τη γενέσει του από την απληστία (και άρα οδηγεί σε ελαττωματικές λύσεις και μεγαλύτερα προβλήματα) ή διαφθείρεται στην πορεία από αυτήν και πάλι καταλήγει να είναι πηγή παθογένειας παρά ευημερίας.

Η απληστία υποσυνείδητα, ψυχολογικά, δικαιολογείται ως αντανακλαστικός μηχανισμός άμυνας, αλλά στην ουσία αυτή τη στιγμή αποτελεί καρκίνωμα για την ανθρωπότητα.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο συμπεριφέρονται και τα καρκινικά κύτταρα στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα καρκινικά κύτταρα αποκόπτονται από την ενότητά τους με το σύνολο του οργανισμού και χάνουν την αίσθηση της ισορροπίας του οργανισμού ως σύνολο. Νιώθουν ότι βρίσκονται υπό κίνδυνο επιβίωσης, οπότε, σε μια προσπάθεια αντιστροφής της κατάστασης κινδύνου, αρχίζουν και πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα (απληστία) καταβροχθίζοντας τα γειτονικά υγιή κύτταρα (επέκταση του καρκίνου) χωρίς να γνωρίζουν τις συνέπειες που έχει αυτή η ανεξέλεγκτη ανάπτυξή τους (στην ουσία οδηγεί όλο το σύστημα –ανθρώπινο οργανισμό- στην κατάρρευση δηλαδή το θάνατο). Δείτε πόσο όμοιες είναι οι συμπεριφορές των καρκινικών κυττάρων με τις συμπεριφορές της απληστίας του ανθρώπου ως προς το φυσικό περιβάλλον αλλά και ως προς τους υπόλοιπους συνανθρώπους του. Εδώ έχει απόλυτη εφαρμογή το ρητό που συναντάμε στον εσωτερισμό και την πνευματική ανάπτυξη που λέει «όπως μέσα, έτσι και έξω», δηλαδή ο εσωτερικός και ο εξωτερικός κόσμος είναι αντανάκλαση του ενός και του άλλου.

Το ελαττωματικό σύστημα του χρήματος πάντως, δεν ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο αυτό για όλες τις άσχημες καταστάσεις. Μπορούμε να παρατηρήσουμε πολύ εύκολα μια σειρά από άλλα συστήματα, δομές, επινοήσεις και δημιουργίες του ανθρώπου, όπου η απληστία έχει κυρίαρχη θέση και έχει δημιουργήσει τρομερά αδιέξοδα. Δείτε μόνο την πολιτική σκηνή και την απληστία για δύναμη και εξουσία που οδηγεί τα πράγματα, ρίξτε μια ματιά στις εργασιακές σχέσεις, στις σχέσεις μεταξύ κρατών και στην εκμετάλλευση λόγω απληστίας που υφίσταται από ένα ισχυρό κράτος πάνω σ’ ένα αδύναμο (κυρίως σε επίπεδο πλουτοπαραγωγικών πηγών), δείτε τις σχέσεις φανατισμού και αντιπαλότητας μεταξύ θρησκευτικών ομάδων κτλ. Σχεδόν το οτιδήποτε είναι σαν να είναι μολυσμένο από τον ιό της απληστίας. Το σύστημα του χρήματος είναι υπεύθυνο σε μεγάλο βαθμό για πολλά σύγχρονα προβλήματα αλλά δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα εάν και άλλες δομές δεν λειτουργούσαν με τον ίδιο ελαττωματικό τρόπο (διαβρωμένες από την παθογένεια της απληστίας). Απλά το σύστημα του χρήματος ίσως είναι στην κορυφή της λίστας αλλά δεν είναι μόνο του. Ακόμη και εάν μπορούσαμε να εξαλείψουμε μέσα σε μια νύχτα π.χ τον τόκο και τα χρέη, όσο θα παρέμεινε η απληστία ως κύριο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του ανθρώπου, το αδιέξοδο θα ήταν πάλι το ίδιο (εξάλλου υπήρξαν περίοδοι στην ιστορία της ανθρωπότητας όπου δεν υπήρχε ο τόκος, τα χρέη και το χρήμα γενικότερα, αλλά υπήρχε πάντοτε η βαρβαρότητα και η εκμετάλλευση μεταξύ των ανθρώπων που είναι η εκδήλωση της ανθρώπινης απληστίας για δύναμη και κυριαρχία με άλλες μορφές).

Σίγουρα όμως, στη σημερινή εποχή, το σύστημα του χρήματος είναι στην κορυφή της λίστας των ελαττωματικών επινοήσεων του ανθρώπου, γι’ αυτό και δημιουργεί τόσο εκτεταμένη δυσαρμονία. Βλέπουμε χώρες ολόκληρες να είναι χρεωμένες και οι πολίτες τους πεινάνε. Αλλά και χώρες που δεν πεινάνε ακόμη, αυτή τη στιγμή βιώνουν έντονη οικονομική πίεση. Όλη αυτή η πίεση δημιουργεί τη βάση για συγκρούσεις, εγκληματικότητα κτλ. Οι άνθρωποι κάτω από την πίεση της επιβίωσης και από την ανάγκη να βρουν τα χρήματα που τους λείπουν, καταφεύγουν σε οτιδήποτε νομίζουν ότι θα τους βγάλει από αυτή τη δυσμενή θέση. Όταν λέμε «οτιδήποτε», εννοούμε δυστυχώς και την εγκληματική δραστηριότητα.

Μας δόθηκε λοιπόν η καθοδήγηση, αυτός ο Παγκόσμιος Οραματισμός να ξεκινήσει στις 23 Δεκεμβρίου του 2012 και να σημάνει το ξεκίνημα μιας νέας περιόδου αφύπνισης για το ανθρώπινο είδος, η οποία θα συνοδεύεται από οικονομική αφθονία, την αληθινή όμως, αυτή που προέρχεται από τις αναλλοίωτες αιώνιες Συμπαντικές αρχές της αφθονίας και όχι από τις περιορισμένης κατανόησης ατελείς επινοήσεις του ανθρώπινου εγωϊκού νου.

Μας δόθηκε το πολύ αισιόδοξο μήνυμα, ότι θα γίνει σε αυτόν τον Οραματισμό μια παγκόσμια κινητοποίηση που σε μέγεθος δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν στην ανθρωπότητα, και ότι η σκεπτομορφή που θα δημιουργηθεί θα εντυπώσει το νου εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, ώστε να ανοίξουν τα πραγματικά τους μάτια, τα πνευματικά μάτια, και να δουν την αλήθεια, έτσι ώστε να κάνουν πιο σοφές επιλογές μέσω της χρήσης της ελεύθερής τους βούλησης στην πράξη.
Στην ουσία θα επανεκπαιδευτούμε στο τι είναι η αληθινή Συμπαντική αφθονία και αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν ανοίξουν τα αληθινά μας μάτια.

Πρακτικά, το σύστημα του χρήματος που υφίσταται δεν μπορεί να αλλάξει σε μια νύχτα και δεν πρέπει να αλλάξει σε μια νύχτα, γιατί κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε τρομερό χάος με ανυπολόγιστες και μη αναστρέψιμες συνέπειες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να το κατανοήσετε, μια πολύ απότομη αλλαγή θα δημιουργούσε περισσότερο κακό παρά καλό. Υπάρχουν άνθρωποι που διακατέχονται από έντονα συναισθήματα απέχθειας για το υπάρχον σύστημα και θέλουν ν’ αλλάξουν τα πάντα άμεσα και μέσα σε μια νύχτα. Θα πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να αυτοσυγκρατηθούν και να κατανοήσουν ότι το ευρύτερο καλό επιτάσσει η αλλαγή να γίνει ομαλά και σύμφωνα με κάποιο σχέδιο και όχι καταστροφικά για λόγους συναισθηματικής εκτόνωσης.

Θα υπάρχουν φάσεις που η αλλαγή θα φαίνεται πιο απότομη και φάσεις που θα είναι πιο ήπια. Εμπιστευτείτε το Ανώτερο Σχέδιο και κάνετε αυτό που πρέπει να κάνετε την κάθε δεδομένη στιγμή. Ως γενική όμως καθοδήγηση σας λέμε ότι η αλλαγή θα γίνει σταδιακά. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε για κάποιο διάστημα με την υφιστάμενη δομή του χρήματος, αλλά με μια μεγάλη ποιοτική διαφορά. Καθώς η σκεπτομορφή θα αφυπνίζει ολοένα και πιο έντονα περισσότερους ανθρώπους, οι επιλογές για τη χρήση του χρήματος (ακόμη και με το σύστημα που υφίσταται σήμερα) θα είναι πιο «φωτισμένες» και η επιχειρηματικότητα θα είναι πιο πνευματική γαλήνια και αβλαβής (για καλύτερη κατανόηση και καθοδήγηση δράσης, δες τα κείμενα κλειδιά των Δυνάμεων του Φωτός «η Πνευματικοποίηση του χρήματος Ι» και «η Πνευματικοποίηση του χρήματος ΙΙ»). Θα αρχίσουν να επικρατούν οι Συμπαντικές αρχές, αν και τεχνικά θα φαίνεται ότι το χρήμα συνεχίζει να δημιουργείται και να διανέμεται από τα ίδια κανάλια, μέχρι και αυτά να αντικατασταθούν ολοκληρωτικά.

Μια νέα επιχειρηματικότητα θα αρχίσει να αναπτύσσεται, με τη μορφή νέων οικονομικών δομών και θεσμών ευρείας συμμετοχής συνειδητών πολιτών, οι οποίοι, θα πάψουν να συναινούν στο υπάρχον σύστημα του χρήματος και θα αποφασίσουν να δράσουν με αυτενέργεια και δημιουργικότητα, εγκαταλείποντας το ρόλο του «παθητικού εργαζόμενου ή υπαλλήλου» και υιοθετώντας το ρόλο του «συνειδητού ολιστικού επιχειρηματία». Αυτές οι νέες συλλογικές δομές θα αρχίσουν να λειτουργούν εκτός των πλαισίων της υπεραξίας και του χρέους για τα μέλη τους, αναπτύσσοντας παράλληλα και μεταξύ τους σχέσεις συνέργειας και όχι ανταγωνιστικότητας, βασισμένες στην απόλυτα ρεαλιστική διαπίστωση, ότι οι πόροι του πλανήτη μας και η Συμπαντική αφθονία επαρκούν για όλους ανεξαιρέτως. Βέβαια, εκ των πραγμάτων, θα λειτουργούν ανταγωνιστικά προς το υπόλοιπο «άρρωστο» μέρος της παλιάς εγωϊκής οικονομίας, η οποία στην πορεία είναι καταδικασμένη να «παραδοθεί» στις Δυνάμεις του Φωτός και να μετουσιωθεί σε οικονομία αφθονίας και αρμονίας.

Αυτή η εξέλιξη θα επιτρέψει στους περισσότερους ανθρώπους, αρχικά κυρίως σε αυτούς που είναι πιο έτοιμοι σε επίπεδο κατανόησης, να αναπτύξουν το μέγιστο του προσωπικού τους δυναμικού και αυτή τους η επιχειρηματικότητα να είναι συνδεδεμένη με την αληθινή πηγή της αφθονίας και της δημιουργικότητας που δεν είναι άλλη από τον αιώνιο Συμπαντικό νου. Τότε οι άνθρωποι που θα εκφράζουν αυτού του είδους την επιχειρηματικότητα (ο αριθμός τους θα αυξάνει ραγδαία) δεν θα έχουν ως κίνητρο τους την οικονομική ανασφάλεια, ανεπάρκεια και κατά συνέπεια την απληστία που προκύπτει ως αμυντικός μηχανισμός, αλλά θα έχουν ως κίνητρο τη χαρά της δημιουργικότητας και η αίσθηση της οικονομικής τους ασφάλειας θα προέρχεται από τη σύνδεση τους με τη Συμπαντική αφθονία και συνεπώς δεν θα εμπλέκονται σε συναλλαγές που δεν τους προσφέρουν χαρά, αληθινή ευημερία και πληρότητα. Η συναλλαγές δε θα βασίζονται στο παλαιό πρότυπο της απληστίας όπου ο ισχυρότερος επιβάλλει τους κανόνες του από θέση δύναμης και ο πιο αδύναμος, μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά όχι μόνο τους αποδέχεται αλλά ταυτόχρονα διαβρώνεται (και αυτό είναι το χειρότερο δυστυχώς) και σε επίπεδο νοοτροπίας και θεωρεί δεδομένο και «φυσιολογικό» όλες του οι μελλοντικές συναλλαγές να ακολουθούν αυτό τον κανόνα, αναπτύσσει έτσι μια συνείδηση αναξιότητας, ανεπάρκειας και υποτέλειας που διαιωνίζει αυτή την κατάσταση.

Η αφθονία θα εμφανιστεί σε επίπεδα που δεν έχει γνωρίσει προηγουμένως η ανθρωπότητα, ενώ ταυτόχρονα θα είναι άκοπη, αφήνοντας στους ανθρώπους μεγάλα ποσά ενέργειας και ζωτικής δύναμης να τα χρησιμοποιήσουν για να βιώσουν τη χαρά της πολύπλευρης εμπειρίας του φαινομένου της ζωής και να φτάσουν έτσι σε μοναδικά επίπεδα προσωπικής ανάπτυξης και πληρότητας.
Η νέα Σκεπτομορφή του Οραματισμού Πνευματικοποίησης του Χρήματος θα μας θεραπεύσει σταδιακά από την κατάσταση του πόνου που βρισκόμαστε σήμερα λόγω της λειτουργίας του χρήματος με τη μορφή που έχει και την οικονομική πίεση που δημιουργεί. Αυτή η οικονομική πίεση δημιουργεί επίσης μια σειρά από άλλες δυσμενής επιπτώσεις σε άλλα κοινωνικά ζητήματα αλλά και σε σημαντικά ζητήματα ανθρωπίνων σχέσεων.

Σκεφτείτε μόνο πόσα διαζύγια προκαλούνται σήμερα λόγω οικονομικών προβλημάτων και πόσες οικογένειες διαλύονται γι’ αυτό το λόγο ή πόσοι άνθρωποι αδυνατούν να δημιουργήσουν οικογένεια ενώ το επιθυμούν, γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Σκεφτείτε ποιες είναι οι επιπτώσεις της διάλυσης των οικογενειών στα παιδιά αυτών των οικογενειών και στην εξέλιξή τους ως ψυχές. Σκεφτείτε την βλάβη που δημιουργείται στις υγιείς προσωπικές μας σχέσεις, τις σχέσεις αγάπης που θέλουμε να καλλιεργήσουμε, απλά και μόνο γιατί δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το οικονομικό πρόβλημα. Είναι υψίστης σημασίας, η αλλαγή και η αφύπνιση όλου του πλανήτη να ξεκινήσει από το ζήτημα του χρήματος. Όλα τα οικολογικά προβλήματα ξεκινούν από το χρήμα, γιατί οι εταιρίες και οι άνθρωποι, στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν για να μην είναι οι ίδιες και οι ίδιοι τα θύματα της έλλειψης του χρήματος, όπως την εξηγήσαμε, καταστρέφουν το περιβάλλον για να επιβιώσουν. Το σύστημα του χρήματος όπως λειτουργεί σήμερα μας οδηγεί σε κανιβαλισμό. Γι’ αυτό η Πνευματική Ιεραρχία, τώρα που κρίνει ότι διαμορφώνεται το ανώτερο συνειδησιακό επίπεδο που χρειαζόταν στους ανθρώπους για να προχωρήσει αυτή η παγκόσμιας κλίμακα επέμβαση, ξεκινάει από το χρήμα.

Μας έχει δοθεί η διαβεβαίωση ότι όταν ενεργοποιηθεί η Σκεπτομορφή που θα χτίσει αυτός ο Παγκόσμιος Οραματισμός, τότε σύντομα θα επικρατήσει στον πλανήτη μια άλλη κατάσταση όσον αφορά το χρήμα, και η δημιουργία του θα περάσει σε φωτισμένους πνευματικούς ανθρώπους που θα είναι στην υπηρεσία των πολιτών και όχι στην καταδίωξη και εκμετάλλευσή τους. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το κλειδί που εξηγεί αυτό που λέμε «σύνδεση του χρήματος με τη Συμπαντική αφθονία». Όταν χρησιμοποιούμε αυτό τον όρο, δεν ξέρουμε τι μπορεί να εννοούν και να φαντάζονται πολλοί άνθρωποι, και ειδικά αυτοί που επικαλούνται αυτή τη Συμπαντική αφθονία κατά την ενασχόλησή τους με το Νόμο της Έλξης. Εμείς πάντως δεν εννοούμε σε καμιά περίπτωση ότι με την καθιέρωση της Συμπαντικής αφθονίας θα αρχίσει να βρέχει από τον ουρανό (Σύμπαν) ευρώ και δολάρια και οι άνθρωποι θα τα μαζεύουν. Αυτό που εννοούμε είναι ότι φωτισμένοι, εξελιγμένοι και υψηλά καθοδηγούμενοι άνθρωποι θα ανέλθουν σε θέσεις επιρροής και ευθύνης μέσα στις κοινωνίες και θα δημιουργήσουν δομές και συστήματα μέσα από τα οποία οι άνθρωποι θα γνωρίζουν ευημερία, ασφάλεια και πρόοδο (υλική και πνευματική).
Εννοούμε ότι τα μυαλά αυτών των ανθρώπων, που θα είναι σε αυτές τις θέσεις επιρροής, θα είναι ομοιοκραδασμικά με τις ανώτερες αρχές του Σύμπαντος, της καλοσύνης, της συμπόνιας, της αλληλεγγύης και της αγάπης.

Όταν αυτές οι αρχές εμποτίσουν απόλυτα το νου αυτών των ανθρώπων, τότε αυτοί οι άνθρωποι θα υλοποιούν και ανάλογα έργα και έτσι η αφθονία του Σύμπαντος θα υλοποιείται με συγκεκριμένα έργα. Δηλαδή οι δημιουργίες αυτών των ανθρώπων θα είναι καθοδηγούμενες από την Σοφία του Συμπαντικού νου και όχι από την ανεπάρκεια του κατώτερου εγωϊκού νου. Η αφθονία του Σύμπαντος θα γίνει τότε κάτι χειροπιαστό και εικόνα συγκεκριμένη και όχι αφηρημένη έννοια όπως είναι σήμερα. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα και σε άλλους ανθρώπους να αποκτήσουν γνώση τού τι είναι η αφθονία του Σύμπαντος και στην ουσία να επανεκπαιδευτούν. Το χρήμα τότε θα γίνει πηγή ευημερίας και αρμονίας, όπως είναι η επιθυμία του Σύμπαντος. Δεν θα υπάρχει ανεργία, αυξανόμενο έγκλημα, διαζύγια που προκαλούνται από οικονομικά προβλήματα, εγκαταλειμμένοι ηλικιωμένοι άνθρωποι αλλά και ούτε και οι εξαθλιωμένοι πληθυσμοί που γίνονται λαθρομετανάστες για να αναζητήσουν εργασία και χρήμα για να επιζήσουν.

Πολλοί μπορεί να αναρωτηθείτε «γιατί πρέπει να γίνει κάποιος συγκεκριμένος Παγκόσμιος Οραματισμός και να χτιστεί Σκεπτομορφή;» Για τον απλό λόγο της ελεύθερης βούλησης που εξηγήσαμε. Όταν οι άνθρωποι συμμετέχουν σ’ ένα οραματισμό το κάνουν συνειδητά, άρα χρησιμοποιούν την ελεύθερή τους βούληση και η σκεπτομορφή που δημιουργούν είναι ο τρόπος επικοινωνίας με το Σύμπαν και το κωδικοποιημένο μήνυμα που στέλνουν στο πεδίο της Δημιουργίας. Με αυτό το μήνυμα λένε στο Σύμπαν «εμείς οι άνθρωποι, συνειδητά, κάνοντας χρήση της ελεύθερής μας βούλησης, επιθυμούμε να δημιουργηθεί αυτή η πραγματικότητα που έχουμε ελεύθερα αποφασίσει να έχουμε από εδώ και στο εξής». Και επειδή ο οραματισμός είναι συντονισμένος και ίδιος για όσους συμμετέχουν, το μήνυμα είναι πολύ ξεκάθαρο και δυνατό στο Σύμπαν, το οποίο είναι υποχρεωμένο να αποδεχτεί την επιθυμία μας και να υλοποιήσει αυτό που του ζητάμε ως συλλογικό ασυνείδητο (πλέον έχουμε εμείς τη δύναμη να διαμορφώσουμε συνειδητά το συλλογικό ασυνείδητο).
Αυτή αγαπητοί μας φίλοι είναι η πρότασή μας (μετά την καθοδήγηση που μας έχει δοθεί από τα Ανώτερα Πνευματικά Πεδία) για την επέμβαση στο επίπεδο του χρήματος και την επανασύνδεσή του με την Συμπαντική αφθονία. Θα θέλαμε, εάν σας βρίσκει σύμφωνους αυτή η δραστηριότητα, να την υποστηρίξετε και να την διαδώσετε. Όσο πιο πολλοί συμμετέχουμε, τόσο πιο έντονη, πιο γρήγορη και πιο αρμονική θα είναι η αλλαγή.

Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο των οδηγιών του οραματισμού, το κείμενο του καθοδηγούμενου οραματισμού και να ακούσετε το ηχητικό αρχείο του καθοδηγούμενου οραματισμού στις άλλες υποσελίδες του ιστότοπου του New Earth Network.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Πολλοί από εσάς είναι πιθανόν να έχετε θυμό ή άλλα έντονα συναισθήματα γι’ αυτά που έχουν γίνει γύρω από το χρήμα παγκόσμια, και κύρια για τις αδικίες που έχουν προκύψει είτε σε ατομικό επίπεδο είτε σε επίπεδο λαών. Μπορεί συναισθηματικά να νιώθετε ότι είναι δικαιολογημένη αυτή η συναισθηματική σας στάση και ότι είναι δίκαιη σε μεγάλο βαθμό (είπαμε ότι την αλήθεια πρέπει να την βλέπουμε και να την αναγνωρίζουμε όποια και εάν είναι), αλλά δεν πρέπει να προσκολληθείτε σε αυτή την κατάσταση, γιατί πνευματικά και ενεργειακά δυσκολεύει το έργο μας. Σε ό,τι προσκολλάσαι, το κάνεις να φαίνεται πιο αληθινό, στην ουσία το καθιερώνεις πιο πολύ και το τροφοδοτείς με ενέργεια, και αυτό δυσκολεύει την προσπάθεια αλλαγής του και καθιέρωσης της καινούργιας σκεπτομορφής.

Η καλύτερη στάση είναι να το θεωρήσετε ως ένα ακόμη επεισόδιο στην πορεία εξέλιξης της ανθρώπινης συνείδησης. Εάν δεις τα πράγματα αποστασιοποιημένα και στο βάθος των εκατομμυρίων χρόνων εξέλιξης του ανθρώπου, θα αντιληφθείς ότι είναι ακριβώς αυτό το πράγμα, ένα ακόμη επεισόδιο στο δρόμο της εξέλιξής μας. Αυτή είναι η πνευματική στάση του αληθινά αφυπνισμένου. Ο αφυπνισμένος δεν κοροϊδεύει τον εαυτό του σχετικά με αυτό που εξελίσσεται μπροστά στα ματιά του (περίπτωση των «αρνητικών πεποιθήσεων» που είχαμε αναφέρει) αλλά και ούτε παρασύρεται από τη μορφή των φαινομένων. Γνωρίζει ότι όλα τα φαινόμενα είναι παροδικά και περαστικά και ότι με τον ένα ή άλλο τρόπο θα μεταβληθούν, όποια και εάν είναι αυτά. Αυτή η στάση χαρίζει στον αφυπνισμένο κυριαρχία πάνω στα φαινόμενα και τον καθιστά κύριο του κόσμου (ή του «ονείρου» όπως αναφέρεται σε πολλές πνευματικές παραδόσεις). Αυτή η στάση θα βοηθήσει όλους μας, ώστε οι αλλαγές που θέλουμε να φέρουμε στον πλανήτη να γίνουν το συντομότερο δυνατό, με τον πιο ομαλό και ανώδυνο τρόπο.

Πηγή: New Earth Network
ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!
12:34 - 07/02/2013

Η Πνευματική και Κοινωνική Αλήθεια για το Χρήμα και την Πηγή προέλευσης του

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Όσοι ασχολείστε με το Νόμο της έλξης, όσο αρχάριοι και να είστε, από τα πρώτα πράγματα που θα συναντήσετε σε οποιαδήποτε μέθοδο, είναι η επιμονή των δασκάλων για «σωστές θετικές πεποιθήσεις» σχετικά με την αφθονία.

Το συνηθισμένο σενάριο είναι το εξής (είτε διαβάζετε κάποιο βιβλίο είτε παρακολουθείτε κάποιο σεμινάριο): Ο δάσκαλος απευθύνει την προτροπή προς τους αναγνώστες ή ακροατές του, να αναρωτηθούν τι είδους πεποιθήσεις έχουν σχετικά με το χρήμα και για να τους «βοηθήσει» να εντοπίσουν αυτές τις πεποιθήσεις τους ρωτάει: Μήπως πιστεύετε ότι:

– «το χρήμα είναι η αιτία κάθε κακού»,
– «τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα»,
– «οι πλούσιοι έχουν πει ψέματα και έχουν κάνει απάτες στην πορεία δημιουργίας του πλούτου τους και άρα τρέφετε αρνητικά συναισθήματα για αυτούς»,
– «το χρήμα είναι βρώμικο»,
– «πρέπει να πατήσεις επί πτωμάτων για να τα καταφέρεις να γίνεις πλούσιος»,
– «υπάρχουν περιορισμένες πηγές πλούτου»,
– «δεν είναι πνευματικό να είσαι πλούσιος (αφού θα πρέπει να κάνεις απάτες, να λες ψέματα για να τα καταφέρεις, και να αναπτύξεις προσκόλληση προς τα υλικά αγαθά)»,
– «ο Θεός θα σε τιμωρήσει και θα χάσεις την ψυχή σου εάν μπεις στο παιχνίδι του πλούτου (λόγω των αρνητικών πράξεων που πρέπει να κάνεις)»,
– «όλοι οι πλούσιοι είναι εγωιστές και σκληροί»,
– «για να γίνεις πλούσιος πρέπει να πληρώσεις υψηλό τίμημα στη ζωή σου, να χάσεις τον εαυτό σου»,
– «τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία»
και πολλές άλλες παρόμοιες πεποιθήσεις.

Τότε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, νιώθουν ενοχικά και παραδέχονται με κάποια ντροπή ότι σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό έχουν πράγματι κάποιες από αυτές τις πεποιθήσεις.

Ελκύστε πλούτο

Η πρόθεση του δασκάλου είναι καλή, γιατί έχει σκοπό να αποκαλύψει τις αρνητικές πεποιθήσεις και στη συνέχεια να βοηθήσει τους ακροατές ή αναγνώστες του να μετατρέψουν τις αρνητικές τους πεποιθήσεις σε θετικές.
Η όλη διαδικασία βασίζεται στην απλή λογική του Νόμου της Έλξης, ότι όπου εστιάζεις την προσοχή σου και ό,τι πιστεύεις πως είναι αληθινό, αυτό θα υλοποιηθεί στην πραγματικότητά σου, είτε το συνειδητοποιείς είτε όχι. Και έτσι, αφού οι περισσότεροι έχουν αρνητικές πεποιθήσεις σχετικά με το χρήμα, και κυρίωςπεποιθήσεις έλλειψης, αυτό τελικά και θα υλοποιήσουν στη ζωή τους: περισσότερη έλλειψη, δηλαδή περισσότερη φτώχεια.

Επαναλαμβάνουμε ότι η πρόθεση των δασκάλων είναι θετική και καλή και έχει σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση και να ξεφύγουν από την κατάσταση έλλειψης. Επιθυμούν αληθινά οι άνθρωποι να πάψουν να πιστεύουν στην έλλειψη και να συνδεθούν με τηναστείρευτη Συμπαντική Αφθονία. Ωστόσο αυτή η φαινομενικά «σωστή» προσέγγιση είναι απλοϊκή και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει, κυρίως λόγω άγνοιας του πώς δουλεύουν στ’ αλήθεια τα πράγματα σχετικά με το χρήμα.

Εμείς, ως Σύστημα Μορφογένεσις (www.morphogenesissystem.com), δηλαδή ως ένα πολύ ισχυρό και αποτελεσματικό σύστημα συνειδητής δημιουργίας, με όλη την ευθύνη του λόγου μας (και αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί δεν το λέει κάποιος που δεν γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες της συνειδητής δημιουργίας), σας λέμε σε όλους εσάς που έχετε περάσει από αυτή τη διαδικασία τού να ανακαλύψετε τις «αρνητικές σας πεποιθήσεις για το χρήμα», ότι αυτές οι πεποιθήσεις που έχετε, ναι, όλες αυτές οι αρνητικές πεποιθήσεις είναι απόλυτα σωστές και δικαιολογημένες. Μάλιστα υπερθεματίζουμε, λέγοντας ότι πρέπει να μην είσαι φυσιολογικός άνθρωπος εάν δεν έχεις αυτού ακριβώς του είδους τις πεποιθήσεις σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό!

Δηλαδή τι πιστεύετε; Ότι όλοι σας (μιλάμε για πολλά εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως) είστε άνθρωποι με τόση μεγάλη άγνοια, που έχετε τόσο λανθασμένες πεποιθήσεις, και ερχόμαστε εμείς οι λίγοι οι «έξυπνοι» και οι «φωτισμένοι» δάσκαλοι του Νόμου της Έλξης για να σας πούμε ότι μέχρι τώρα ήσασταν σε μεγάλη άγνοια, είχατε λάθος πεποιθήσεις, αλλά τώρα εμείς μπορούμε να σας ξυπνήσουμε;
Επίσης θα σας εξηγήσουμε ποιό είναι το πρόβλημα και γιατί δεν μπορείτε να συνδεθείτε με την τόσο πολυδιαφημισμένη «Συμπαντική Αφθονία». Δε σας φαίνεται παράλογο που ενώ όλοι οι δάσκαλοι μιλούν για ένα φιλικό και αγαθό Σύμπαν με ατελείωτη αφθονία και συμπόνια, εμείς βιώνουμε συνεχώς έλλειψη;

Ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψουμε ποιο είναι το πραγματικό σφάλμα στην όλη ιστορία της «αφθονίας» και ποιό είναι το τραγικό λάθος που κάνουν πάρα πολλοί δάσκαλοι του νόμου της έλξης, που ουσιαστικά εμποδίζουν τους μαθητές τους να συνδεθούν με τη Συμπαντική αφθονία και αντίθετα τους καταδικάζουν να είναι εγκλωβισμένοι στην φτώχεια που σκοπίμως παράγει το γήινο matrix(επαναλαμβάνουμε, όλοι αυτοί οι δάσκαλοι έχουν τις καλύτερες προθέσεις. Απλά από έλλειψη της ολοκληρωμένης γνώσης κάνουν αυτό το λάθος).
Ίσως σας φαίνονται λίγο υπερβολικά ή «αιρετικά» αυτά που υποστηρίζουμε, όταν όλοι οι άλλοι «δάσκαλοι του νόμου» το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να σας επισημάνουν τις αρνητικές σας πεποιθήσεις για να τις αλλάξετε και κατόπιν «όλη η αφθονία του Σύμπαντος θα είναι δική σας».

Διχασμένος νουςΑγαπητοί φίλοι, δεν είναι καθόλου υπερβολικά αυτά που σας λέμε και θα σας εξηγήσουμε γιατί τα υποστηρίζουμε. Επίσης θα σας δείξουμε πού ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα, έτσι ώστε να σας γλυτώσουμε από την αδικαιολόγητη ενοχή που ίσως σας έχουν φορτώσει (έμμεσα και άθελά τους) οι δάσκαλοι του νόμου της έλξης για τις αρνητικές σας πεποιθήσεις και από το άδικο βασανιστήριο που υποβάλλετε τον εαυτό σας όταν τον κατηγορείτε επειδή έχει τέτοιου είδους αρνητικές πεποιθήσεις και δεν μπορεί να τις αλλάξει για να γευτεί τηναφθονία.

Τι είναι μια πεποίθηση; Μια πεποίθηση είναι ένα παγιωμένο συμπέρασμα το οποίο έχει προέλθει από την παρατήρηση ενός φαινομένου. Όταν το φαινόμενο επαναλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο, ο νους τείνει να εξάγει ένα συμπέρασμα και να βλέπει κάποιο στερεότυπο λειτουργίας σε αυτό το φαινόμενο. Έτσι όταν ο νους παρατηρήσει κάτι να συμβαίνει με τον ίδιο τρόπο ξανά και ξανά, εξάγει το συμπέρασμα ότι έτσι θα γίνεται συνέχεια και αυτό εντυπώνεται ως πεποίθηση.

Ακούστε τώρα αυτό που θα έκανε πολλούς δασκάλους του Νόμου της Έλξηςνα ανατριχιάσουν και να γεμίσουν με έκπληξη και απορία:
Όλες οι αρνητικές σας πεποιθήσεις σχετικά με το χρήμα είναι σωστές, γιατί έχουν προέλθει από σωστή και δίκαιη παρατήρηση του πώς λειτουργεί το φαινόμενο που αποκαλείται χρήμα.

Το επαναλαμβάνουμε (γιατί μάλλον θα χρειαστεί πολλές φορές να το κάνουμε για να το πιστέψετε): δεν βγάλατε άδικα το συμπέρασμα ότι οι πλούσιοι εμφανίζουν σαφώς συμπεριφορές απληστίας, που πολλές φορές εκτρέπονται σε πράξεις αδικίας, ατιμίας σκληρότητας, και βάναυσης εκμετάλλευσης των συνανθρώπων τους.

Και ακόμα ότι δεν έχετε καθόλου άδικο που πιθανολογείτε πως σχεδόν δεν πρέπει να υπάρχει πλούσιος άνθρωπος, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να μην έχει υποπέσει σε κάποιου τέτοιου είδους συμπεριφορά. Άλλωστε, οιοικονομικές κρίσεις, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η μεγάλη φτώχια, οι πόλεμοι και η εγκληματικότητα που μαστίζουν τον πλανήτη μας οφείλονται κατά κύριο λόγο στη νοσηρή νοοτροπία και τη σχέση των ισχυρών της γης με το χρήμα.

Θα μας πείτε τώρα, όλοι οι πλούσιοι είναι απατεώνες και κακοί άνθρωποι και κάνουν αυτά τα πράγματα; Όχι σε καμία περίπτωση. Τότε τι συμβαίνει; Γιατί έχουμε αυτό το φαινόμενο όπου σχεδόν δεν υπάρχει πλούσιος που να μην έχει υποχρεωθεί να έρθει αντιμέτωπος με το φαινόμενο της απληστίας και τους πειρασμούς που αυτή δημιουργεί, όπως το να πει ψέματα, να εκμεταλλευτεί τους συνανθρώπους του ή ακόμα και να κάνει κάποιου είδους απάτη;

Η ουσία και η απάντηση είναι ότι ο πλούσιος νιώθει πολλές φορές «υποχρεωμένος» από το όλο σύστημα να συμπεριφερθεί έτσι εάν θέλει να γίνει ή να παραμείνει πλούσιος. Αυτό όμως, όταν το κάνει, το κάνει ουσιαστικά χωρίς να συνειδητοποιεί ότι ακολουθεί ένα δρόμο που τελικά δεν θα τον ωφελήσει και μακροπρόθεσμα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τελικά θα βγει και ο ίδιος χαμένος.
Σας ξεκαθαρίζουμε, λοιπόν, ότι το πρόβλημα είναι αλλού, δεν είναι στην ηθική και στην ποιότητα των πλουσίων ως ανθρώπων.

Θα σας αποκαλύψουμε τη ρίζα αυτού του προβλήματος ευθύς αμέσως.

Το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στο πώς έχει εξελιχθεί η ανθρώπινη φύση και συνείδηση, αλλά και στο εξελικτικό στάδιο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.
Δε θα μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα της εξέλιξης της ανθρώπινης φύσης, καθώς ένα τέτοιο θέμα είναι πολύ μεγάλο και ξεφεύγει της σκοπιμότητας αυτό του κειμένου. Συνοπτικά όμως, αυτό που είναι σημαντικό να αναφέρουμε και μας ενδιαφέρει για το σκοπό αυτού του κειμένου, είναι ότι η ανθρώπινη εξέλιξη χαρακτηρίζεται και κυριαρχείται μέχρι σήμερα από τονεγωϊκό νου και την αίσθηση της χωριστικότητας.

Εγωικός νους πρακτικά σημαίνει ότι ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του (με τις αισθήσεις του, τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του, δηλαδή το «εγώ» του) ως μια μονάδα ξεχωριστή και αποκομμένη από όλες τις άλλες μονάδες (τους άλλους ανθρώπους, τα άλλα όντα και τη δημιουργία ως όλον). Ο άνθρωπος νιώθει ότι είναι επί της ουσίας μόνος του και το έργο της επιβίωσής του εξαρτάται πρώτιστα από τις δικές του δυνάμεις.

Αυτό όμως του δημιουργεί μια τρομερή ανασφάλεια, καθώς βλέπει ότι γύρω του υπάρχουν δυνάμεις πολύ ισχυρότερες από αυτόν, που μπορούν να τον βλάψουν ή να του στερήσουν αυτό που επιθυμεί ή έχει ανάγκη. Αυτό το συμπέρασμα έχει εντυπωθεί πολύ βαθιά μέσα στον ψυχισμό του ανθρώπου και έχει γίνει η αιτία ο άνθρωπος να αναπτύξει μια συνεχή ανασφάλεια σχετικά με τη θέση του μέσα στον κόσμο και τους κινδύνους που ενέχει αυτός ο κόσμος. Αυτή η συνεχής ανασφάλεια, δυστυχώς, καθόρισε και όλο τον τρόπο σκέψης του, τη συμπεριφορά του και τις δομές που δημιούργησε στις κοινωνίες που ζει.

Η μαύρη τρύπα των χρημάτωνΟ άνθρωπος βρίσκεται κάτω από τη συνεχή πίεση αυτής της ανασφάλειας που βιώνει, η οποία έχει μετατραπεί σε βαθιά υποσυνείδητη τάση, και δεν την αντιλαμβάνεται πλέον συνειδητά. Η επίδρασή της όμως συνεχίζει να υφίσταται και να είναι καθοριστικής σημασίας στη συμπεριφορά του.

Η ύπαρξη αυτής της ανασφάλειας, σε μεγάλο βαθμό σε υποσυνείδητο πλέον επίπεδο, του δημιουργεί μια συνεχή αίσθηση συναγερμού και φόβου σχετικά με τις συνέπειες αυτής της έλλειψης στη ζωή του. Ακόμη και όταν ο άνθρωπος κατορθώνει να επιτύχει σημαντικά επίπεδα αφθονίας και πλούτου, αυτή η υποσυνείδητη αίσθηση της έλλειψης δεν τον εγκαταλείπει σχεδόν ποτέ, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να φοβάται ότι μπορεί να χάσει τα πλούτη του ή ότι δεν είναι αρκετά, οπότε κάποιοι άλλοι με περισσότερα πλούτη θα έχουν περισσότερη δύναμη από αυτόν και θα κυριαρχήσουν επάνω του, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να προσπαθεί να καλύψει αυτή την έλλειψη που προέρχεται από βαθιά μέσα του αν και δεν μπορεί να αντιληφθεί την πηγή της.

Αυτή πλέον η μόνιμη αίσθηση έλλειψης και φόβου που βιώνει ο άνθρωπος και η ανασφάλεια που προκύπτει από την παρατήρηση ότι είναι μόνος του μέσα σ’ ένα μάλλον εχθρικό κόσμο, τον οδήγησε να δημιουργήσει κοινωνικές δομές και συστήματα μέσα από τα οποία θα μπορούσε από τη μία να εξασφαλίσει την καλύτερη επιβίωση, ανάπτυξη και επέκτασή του σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον, και από την άλλη να μπορεί να προφυλαχθεί από τους κινδύνους που θα μπορούσε να του φέρει αυτό το εχθρικό περιβάλλον.

Ένα τέτοιο σύστημα, μια ξεκάθαρη τέτοια προσπάθεια αντιμετώπισης αυτής της ανασφάλειας και της έλλειψης που προκύπτει από αυτή, αποτυπώνεται πολύ έντονα στο αγαθό του χρήματος και κύρια στο κατεστημένο ΣΥΣΤΗΜΑ που διέπει τη λειτουργία του ΧΡΗΜΑΤΟΣ, δηλαδή στο πώς δημιουργείται και πώς λειτουργεί το χρήμα μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται και η εξήγηση τού γιατί στην ουσία το χρήμα έχει αποκοπεί από την αφθονία του Σύμπαντος.

Το Χρήμα λοιπόν, όπως λειτουργεί σήμερα, είναι δημιουργία του ατελούς και ανασφαλούς ανθρώπινου νου και όχι του Σύμπαντος. Το σημερινό σύστημα χρήματος βασίζεται πάνω σε μια και μόνο αρχή η οποία είναι παντελώς αντίθετη με την λειτουργία και τη φύση του Σύμπαντος. Το χρήμα σήμερα βασίζεται στην ΕΛΛΕΙΨΗ, η οποία όπως εξηγήσαμε προκύπτει από την ασυνείδητη και ενστικτώδη πλέον ανασφάλεια που βιώνει ο άνθρωπος, καθώς αντιλαμβάνεται τον εαυτό του χωρισμένο και αποκομμένο από τους άλλους ανθρώπους αλλά και το φυσικό περιβάλλον του.

Όλη η ουσία της δημιουργίας του χρήματος έχει βασιστεί ασυνείδητα πάνω σε αυτήν την τρομερή λεξούλα που κάθε άνθρωπος φοβάται όταν κάνει την εμφάνισή της στη ζωή του, δηλαδή την έλλειψη.
Η έλλειψη ως κύριο δομικό συστατικό του χρήματος είχε δύο τρομερές παρενέργειες σε όλο το σύστημα δημιουργίας του χρήματος:
Πρώτον, το χρήμα σήμερα παράγεται μέσω της υπερβολικής εκμετάλλευσης (υπεραξία) των εργαζομένων όλου του κόσμου, τους οποίους οδηγεί ολοένα και περισσότερο στη φτώχια και την ανέχεια, ενώ παράλληλα εξαντλεί ανορθολογικά τους πόρους του πλανήτη και προκαλεί διεθνής εντάσεις, πολέμους και βία.

Δεύτερον, το χρήμα σήμερα δημιουργείται πλέον κατά μεγάλο ποσοστό, όχι μέσω της παραγωγικής διαδικασίας, αλλά βασισμένο στο ΧΡΕΟΣ. Το χρέος όμως, για να υπάρξει και να έχει νόημα, πρέπει να υπάρχει έλλειψη. Χρέος και έλλειψη είναι αλληλένδετα. Δεν μπορεί το χρέος να υπάρξει χωρίς έλλειψη. Κανένας δεν πάει να χρεωθεί από χόμπι και για διασκέδαση, αλλά μόνο γιατί βιώνει έλλειψη χρήματος την οποία προσπαθεί να αναπληρώσει με δανεισμό.

Οι περισσότεροι θα έχετε ακούσει ή θα έχετε δει κάποια από τις ταινίες που αναφέρονται στο θέμα «το χρήμα ως χρέος». Ξεφεύγει από τη σκοπιμότητα αυτού του κειμένου να σας αναλύσουμε με λεπτομέρειες όλο το μηχανισμό της δημιουργίας του χρήματος ως χρέος. Εάν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει στο internet το λήμμα «το χρήμα ως χρέος» και να παρακολουθήσει κάποιο βίντεο που θα τον κατατοπίσει με λεπτομέρειες για τον μηχανισμό.

Εμείς εδώ θα αναφερθούμε περιληπτικά σε αυτόν το μηχανισμό δημιουργίας χρήματος μέσω του χρέους. Ο μηχανισμός αυτός οφείλει την ύπαρξη και τη λειτουργία του σε μια απλή αλλά «θαυματουργή» για τους εμπνευστές της εφεύρεση που δεν ήταν άλλη από αυτή του τόκου. Βασικά αυτό το σύστημα, για να ήταν επιτυχημένο για τους εμπνευστές του και για την «εφεύρεση» του τόκου, έπρεπε να κάνει δύο πράγματα:

Α) να γεννάει μεγάλα κέρδη (μέσω του τόκου) και
Β) ταυτόχρονα να δημιουργεί έλλειψη για να υπάρχει η ανάγκη νέου δανεισμού και να μπορεί έτσι να υπάρχει συνεχής ανάπτυξη στην εφαρμογή των τόκων και τα κέρδη που αποφέρουν.

Επίσης μια άλλη σημαντική προϋπόθεση της καλής και επιτυχούς λειτουργίας του μηχανισμού, ήταν η έκδοση του χρήματος να είναι κεντρικά ελεγχόμενη. Και ουσιαστικά αυτό γίνεται σήμερα στην πράξη, αφού η έκδοση του χρήματος γίνεται από ιδιωτικά ιδρύματα, δηλαδή τις κεντρικές τράπεζες όπως π.χ ηFederal Reserve Bank και η European Central Bank, που είναι και οι μεγαλύτερες παγκοσμίως.
Απελευθέρωση από τις περιορισμένες πεποιθήσειςΑυτός ο τρόπος της δημιουργίας του χρήματος είναι απλός και ξεκινάει με την πρώτη δημιουργία χρήματος ως χρέος. Π.χ το κράτος χρειάζεται 1 δις ευρώ ή δολάρια, απευθύνεται στην κεντρική τράπεζα και το δανείζεται (έκδοση ομολόγου) από αυτήν. Τώρα το κράτος (δηλαδή οι πολίτες μέσω των φόρων) θα πρέπει να επιστρέψουν αυτό το ποσό συν τους τόκους.

Το μεγάλο πρόβλημα του συστήματος είναι ότι, για το ποσό των τόκων που επιβάλλεται, δεν εκδίδεται αντίστοιχο ποσό καινούργιου χρήματος, οπότε αυτό το επιπλέον ποσό των τόκων από κάπου πρέπει να βρεθεί για να επιστραφεί.
Σας δίνουμε ένα ακόμη απλό παράδειγμα για να το εξηγήσουμε καλύτερα. Υποθέτουμε ότι έχουμε πέντε εταιρίες που για τη λειτουργία τους η κάθε μια χρειάζεται από ένα εκατομμύριο ευρώ ή δολάρια (δεν έχει σημασία το νόμισμα). Αυτά τα χρήματα δεν τα έχουν και για να τα βρουν πρέπει να απευθυνθούν στην πηγή, δηλαδή στις τράπεζες. Αυτές δανείζουν τις εταιρίες για πέντε χρόνια το ποσό του ενός εκατομμυρίου με τόκο 10% ετησίως. Στην οικονομία, μέσω της πίστωσης (δάνειο) που δόθηκε στις εταιρίες, έχουν εισρεύσει πέντε εκατομμύρια ευρώ/δολάρια.

Το ποσό όμως που πρέπει να επιστραφεί είναι 7.500.000 ευρώ/δολάρια. Τώρα, η κάθε εταιρία πρέπει να επιστρέψει 1.500.000 ευρώ/δολάρια. Όταν το συνολικό ποσό το χρημάτων στην οικονομία είναι 5.000.000 ευρώ/δολάρια, από πού θα βρεθούν τα έξτρα 2.500.000 για να πληρώσουν οι εταιρίες τους τόκους; Αυτό για να επιτευχθεί μπορεί να γίνει μόνο με δύο τρόπους:
α) είτε με καινούργιο δανεισμό ή β) να ελπίζει η κάθε εταιρία ότι θα είναι «ικανή» ή «ανταγωνιστική» να πάρει από το συνολικό ποσό των χρημάτων που κυκλοφορεί στην υποθετική οικονομία του παραδείγματός μας (δηλαδή τα 5.000.000 στο παράδειγμά μας) ποσό μεγαλύτερο του 1.500.000 που η ίδια χρειάζεται. Εδώ όμως δημιουργείται ένα άλλο πρόβλημα: εάν τα καταφέρει μία εταιρία π.χ να αντλήσει 2.000.000, αυτόματα μειώνει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες οι άλλες τέσσερεις εταιρίες να βρουν το 1.500.000 εκατομμύριο που και αυτές χρειάζονται.

Καταλαβαίνετε τώρα ότι μέσω αυτού του συστήματος που βασίζεται στην ασυνείδητη και ενστικτώδη έλλειψη, οι εταιρίες είναι αναγκασμένες να δώσουν ένα σκληρό αγώνα επιβίωσης, όπου πολλές φορές επικρατεί ακόμη και η λογική «ο θάνατός σου είναι η ζωή μου». Να γιατί λέγαμε ότι πολλές φορές οι επιχειρηματίες αναγκάζονται να εμφανίζουν συμπεριφορές απληστίας και άδικης εκμετάλλευσης των συνανθρώπων τους, ή ότι μπορεί να έχουν «υποχρεωθεί» να πουν ψέματα ή ακόμη και να έχουν κάνει κάποιου είδους παρανομία. Πολλές φορές τους υποχρεώνει το σύστημα του χρήματος του χρέους και της έλλειψης να το κάνουν, γιατί το σύστημα δημιουργεί ανάγκη για ανταγωνισμό επιβίωσης.

Επίσης, όταν αποπληρώνονται τα δάνεια (δηλαδή επιστρέφουν στις τράπεζες), το ποσό των χρημάτων της αποπληρωμής αφαιρείται από το χρήμα που κυκλοφορεί στην πραγματική οικονομία. Αυτό δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη έλλειψη και ακόμη πιο ασφυκτικές πιέσεις στην οικονομία, δημιουργείται αυτό που αποκαλείται «έλλειψη χρήματος».
Είναι γνωστό ότι όλες οι μεγάλες οικονομικές κρίσεις, όπως αυτή του 1930 στις ΗΠΑ (η αποκαλούμενη μεγάλη ύφεση), δημιουργήθηκαν από «έλλειψη χρήματος».

Φαίνεται ότι το σύστημα του χρήματος, ενώ έχει δημιουργηθεί για να καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες (και το κάνει αυτό πετυχημένα σε κάποιο βαθμό), την ίδια στιγμή, εξαιτίας του χωριστικού τρόπου λειτουργίας του, δημιουργεί και σοβαρά οργανικά προβλήματα. Π.χ. οι τιμές στη βιομηχανία, το εμπόριο, την εργασία πρέπει να αυξάνουν διαρκώς για να μπορούν να αποπληρωθούν τα συνεχώς αυξανόμενα χρέη από τους τόκους. Αυτό δημιουργεί το φαινόμενο που λέγεται «πληθωρισμός» που οδηγεί σε ύφεση και ακόμη μεγαλύτερη έλλειψη.
Τελικά είναι φανερό ότι το σύστημα του χρήματος έχει ενσωματωμένο ένα μεγάλο δομικό ελάττωμα. Από τη μια, για να δημιουργήσει μεγαλύτερη ανάπτυξη και αφθονία πρέπει να αυξήσει την ποσότητα του χρήματος που είναι σε κυκλοφορία, αλλά από την άλλη, μεγαλύτερη κυκλοφορία χρήματοςσημαίνει αύξηση χρεών και τόκων, πράγμα που οδηγεί σε πληθωρισμό και ύφεση, δηλαδή έλλειψη.
Έτσι το σύστημα, τη στιγμή που πάει να δημιουργήσει αφθονία, την ίδια στιγμή θέτει τις βάσεις για να δημιουργήσει έλλειψη.
Το δομικό, λοιπόν, ελάττωμα του συστήματος, πέρα από την υπερεκμετάλλευση των ανθρώπων και της φύσης, φαίνεται να είναι η αρχικά θαυματουργή έμπνευση και εφεύρεση του τόκου.

Ενώ ο τόκος αρχικά αποτελεί την κινητήρια δύναμη για να «τρέξει» και να λειτουργήσει το σύστημα του χρήματος, στη συνέχεια μετατρέπεται στο μεγάλο πρόβλημα του συστήματος, γιατί οι οικονομικές υποχρεώσεις που δημιουργεί (πληρωμή των τόκων των δανείων) θα πρέπει να γίνουν σε πραγματικό χρήμα, ενώ όπως είδαμε το σύστημα δεν έχει προβλέψει να εκδώσει καινούργιο χρήμα για να καλύψει αυτή τη νέα ανάγκη.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται και το μεγάλο πρόβλημα του χρήματος που δεν του επιτρέπει να λειτουργήσει με βάση τις αρχές της Αφθονίας του Σύμπαντος.
Το συγκεκριμένο σύστημα του χρήματος είναι επινόηση ανθρώπινη, επινόηση του ανθρώπινου νου, και μάλιστα των κατώτερων ενστίκτων του ανθρώπου, όπως ο φόβος και η απληστία, λόγω της εξελικτικής φάσης που βρίσκεται το ανθρώπινο είδος (όπως έχουμε εξηγήσει) και όχι Συμπαντική. Ο ανθρώπινος νους, επειδή στη συγκεκριμένη εξελικτική φάση είναι προς το παρόν σε κατάσταση «χωριστικότητας», οι δημιουργίες του χαρακτηρίζονται επίσης από χωριστικότητα. Αυτή όμως η κατάσταση γεννάει ένα πολύ σοβαρό πρακτικό πρόβλημα.
Οι δημιουργίες του ανθρώπινου νου δεν μπορούν να υπολογίσουν και να συμπεριλάβουν όλες τις πλευρές ενός ζητήματος και να τις ρυθμίσουν με τέτοιο τρόπο ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι καλό για όλους, έτσι ώστε σε βάθος χρόνου να δημιουργεί ευημερία επίσης για όλους.

Αντίθετα, ο Συμπαντικός νους, επειδή είναι έκφραση της ενότητας των πάντων, χαρακτηρίζεται από Σοφία και οργάνωση που ρυθμίζει το καλό για όλους τους συμμετέχοντες (μια απλή ματιά στη φύση επιβεβαιώνει αυτή τη θαυμαστή Σοφία του Συμπαντικού νου).
Εδώ βρίσκεται και το μεγάλο λάθος όλων των δασκάλων του Νόμου της Έλξης που ζητούν από τους μαθητές τους να αναθεωρήσουν αυτά που πιστεύουν ως «αρνητικές πεποιθήσεις» για το χρήμα και να τις αλλάξουν εάν θέλουν να γίνουν πλούσιοι. Νομίζουν ότι το πρόβλημα είναι οι πεποιθήσεις, ενώ δεν αντιλαμβάνονται ότι το σύστημα του χρήματος, ό,τι πεποιθήσεις και να έχεις, τελικά θα δημιουργήσει έλλειψη γιατί έτσι έχει φτιαχτεί να λειτουργεί.

Έτσι, στην προσπάθειά τους να «ταιριάξουν» τη θεωρία του Νόμου της Έλξης(να έχεις θετικές πεποιθήσεις) με το ελαττωματικό σύστημα του χρήματος, ζητούν από τους μαθητές τους να κάνουν κάτι αφύσικο και ενάντια στην κοινή λογική των περισσότερων ανθρώπων. Δηλαδή, όταν κάποιος ευφυής άνθρωπος βλέπει και αντιλαμβάνεται πώς λειτουργεί το χρήμα και την αναπόφευκτη παθογένεια που δημιουργεί (έλλειψη, αδικίες, σκληρούς ανταγωνισμούς, παράνομες συμπεριφορές) και καταθέτει αυτή την πολύ λογική άποψη που προήλθε από γνήσια και αμερόληπτη παρατήρηση και θέλει να αντιδράσει, του λένε «όχι, δεν είναι αυτό που πιστεύεις, αλλά φταίει το ότι έχεις αρνητικές πεποιθήσεις για το χρήμα».

Στην ουσία, υπό το φόβο των αρνητικών πεποιθήσεων, οι «δάσκαλοι» σου ζητούν να είσαι ένας μη λογικός άνθρωπος, να μην εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και την ορθή σου κρίση αναγνωρίζοντας την δυσλειτουργία του χρήματος, πράγμα τελικά το οποίο καταλήγει εις βάρος όλων.
Και αυτός είναι και ένας λόγος που πολλοί πνευματικοί άνθρωποι, άνθρωποι καλής θέλησης, μην μπορώντας να βρουν ένα τρόπο να ξεφύγουν από όλη αυτή την παθογένεια του συστήματος του χρήματος, έχουν φτάσει σε σημείο να θεωρούν την εξασφάλιση της υλικής ευμάρειας ως κάτι μη επιθυμητό, γιατί πολύ απλά είναι συνδεδεμένη με το χρήμα και όλα τα κακά που προέρχονται (προσοχή, όχι από το ίδιο το χρήμα) από το σύστημα δημιουργίας και ελέγχου του χρήματος.

Ως Μορφογένεσις σας το επαναλαμβάνουμε και σας ζητάμε να το εντυπώσετε πολύ καλά στο μυαλό σας: το πρόβλημα δεν είναι το χρήμα, αλλά το σύστημα δημιουργίας και λειτουργίας του. Μια επαρκής ποσότητα χρήματος σε κυκλοφορία είναι απαραίτητη σε κάθε κοινωνία. Το χρήμα είναι το αίμα της κοινωνίας. Εάν μειωθούν ή εξαφανιστούν οι ποσότητες χρήματος που είναι απαραίτητες, τότε τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα όπως ο αέρας που αναπνέει το φυσικό μας σώμα. Για να είναι υγιές το σώμα μας χρειάζεται την επαρκή και σωστή ποσότητα. Εάν του στερήσεις τον αέρα πεθαίνει, αλλά και εάν το τροφοδοτήσεις με πολύ μεγαλύτερες ποσότητες, πάλι του δημιουργείς ανωμαλίες. Η ισορροπία και καλή υγεία έρχεται όταν αναπνέουμε ακριβώς την ποσότητα που χρειαζόμαστε. Το ίδιο και με το αίμα στον οργανισμό μας – περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που χρειάζεται είναι καταστροφικό για τη λειτουργία του οργανισμού.

Η ίδια αρχή ισχύει και με τις κοινωνίες των ανθρώπων και για το χρήμα η σωστή λέξη είναι «επάρκεια». Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί δεν αναπνέουμε περισσότερο αέρα ή γιατί δεν τον αποθηκεύουμε για κάποια στιγμή στο μέλλον; Γιατί πολύ απλά ξέρουμε ότι δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο να γίνει, αφού ξέρουμε ότι υπάρχει επάρκεια ανά πάσα στιγμή. Αυτή ακριβώς είναι η αρχή της αφθονίας του Σύμπαντος. Προμηθεύει το οτιδήποτε σε πολύ μεγάλες ποσότητες και πάντοτε υπάρχει επάρκεια και σιγουριά επάρκειας. Έτσι με τον αέρα ξέρουμε ότι το Σύμπαν μας χορηγεί συνεχώς απίστευτα άφθονη ποσότητα και ξέρουμε ότι έχουμε συνεχή επάρκεια. Γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος να αποθηκεύσουμε για το μέλλον.

Το σύμπαν σε όλα τα ζητήματα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, με την ίδια Πρόνοια, εκτός και εάν κάνουμε κάποια δική μας επινόηση και αποκλείσουμε με τη δική μας θέληση την Αφθονία του Σύμπαντος. Π.χ. εάν αύριο επικρατήσει ένας παγκόσμιος νόμος (φτιαγμένος από ανθρώπους) που να υποχρεώνει όλους τους ανθρώπους να μπουν σε πόλεις-γυάλες όπου η χορήγηση αέρα θα γίνεται από ένα μηχανικό σύστημα που θα το ελέγχουν κάποιοι άνθρωποι, αυτό τι θα σημαίνει; Ότι το Σύμπαν έπαψε να είναι άφθονο ή ότι οι άνθρωποι με δική τους επιλογή αρνήθηκαν αυτήν την ελεύθερη αφθονία του Σύμπαντος; Ασφαλώς το δεύτερο.

Το ίδιο ακριβώς έχει γίνει και με το χρήμα. Κάποιοι άνθρωποι αντιλήφθηκαν ότι μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το δομικό ελάττωμα που υπάρχει στο σύστημα του χρήματος και μπορούσαν να γίνουν απίστευτα πλούσιοι και να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τους υπόλοιπους ανθρώπους και σιγά-σιγά ολόκληρο τον πλανήτη (με τη βοήθεια πλέον της τεχνολογίας, αφού μέσω αυτής της τεχνολογίας οι χρηματικές συναλλαγές είναι άμεσες σε κάθε μέρος του πλανήτη από οπουδήποτε και εάν γίνονται).

Βέβαια και η ανάγκη αυτών των ανθρώπων να κυριαρχήσουν πάνω στους άλλους και να τους θέσουν υπό τον έλεγχό τους, βασίζεται ακριβώς στην ίδια ενστικτώδη ανασφάλεια που δημιουργεί η αίσθηση της χωριστικότητας που βιώνει το ανθρώπινο είδος. Και βιώνει χωριστικότητα γιατί ακριβώς αυτή είναι η εξελικτική φάση στην οποία βρίσκεται. Ο άνθρωπος σε αυτή τη φάση εξέλιξής του δεν μπορεί ακόμα να βιώσει τη σύνδεσή του με το Σύμπαν και νιώθει αποκομμένος και μόνος, με όλες τις συνέπειες που μια τέτοια αίσθηση δημιουργεί (φόβος και ανασφάλεια όπως εξηγήσαμε).

Και όταν λέμε «σύνδεση με το Σύμπαν» δεν εννοούμε κάτι αφηρημένο που κάποιος το διάβασε σ’ ένα βιβλίο και το αναφέρει στη συνέχεια ως ωραία ιδέα σε φιλοσοφικές συζητήσεις, αλλά εννοούμε ότι πρακτικά (ενεργειακά) νιώθει αυτή τη σύνδεση και αυτό του γεννάει πραγματικά συναισθήματα χαράς, εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Αυτή είναι η αληθινή σύνδεση με το Σύμπαν – ένα φαινόμενο απόλυτα πρακτικό, ενεργειακό και όχι θεωρητικό, νοητικό.

Συνεχίζοντας με το λάθος των δασκάλων του Νόμου της έλξης/πλούτου/αφθονίας, αυτό που τους διαφεύγει και δεν κατανοούν, είναι ότι όταν ζητούν από τους μαθητές τους να οραματιστούν ή να κάνουν θετικές δηλώσεις ότι «έχουν στα χέρια τους μεγάλα ποσά χρημάτων, επιταγές κτλ» ή ότι «αποπληρώνουν τα χρέη τους», ή ότι «έχουν πιστωτικές κάρτες με τις οποίες πληρώνουν για ό,τι επιθυμούν», στην ουσία ενισχύουν το σύστημα του χρήματος που υπάρχει σήμερα, γιατί όλα αυτά τα πράγματα είναι σύμβολα αυτού του συστήματος.
Είναι σαν να λέμε στο Σύμπαν ότι θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει το χρήμα με τη μορφή που υπάρχει. Όταν οραματίζεσαι να πληρώνεις τα χρέη σου, άμεσα υπονοείς ότι το χρέος είναι φυσιολογικό μέρος του συστήματος, απλά δεν θέλεις εσύ να το έχεις. Το ίδιο και με τις πιστωτικές κάρτες ή τις επιταγές και τα τραπεζογραμμάτια (ή αλλιώς χαρτονομίσματα). Όταν τα συμπεριλαμβάνεις στον οραματισμό σου, τα θεωρείς φυσιολογικά μέρη μιας πραγματικότητας που θέλεις να βιώνεις.

(Προσοχή, όσοι χρησιμοποιείτε ήδη τα συγκεκριμένα σύμβολα του συστήματος του χρήματος –που είναι και το πιθανότερο να συμβαίνει–, μην απογοητεύεστε γιατί υπάρχει τρόπος να συνεχίσετε να το κάνετε θα πρέπει όμως να το κάνετε με το σωστό τρόπο. Πρέπει να εκπαιδευτείτε και να είστε σε θέση να εκτελείτε αυτό που ονομάζεται στη Γνώση του Συστήματος Μορφογένεσις ως «ακύρωση της ουσίας της μορφής».

Είναι μια μέθοδος με την οποία ο χειριστής των σκεπτομορφών αποκτά τη δυνατότητα να ακυρώσει την εννοιολογική ουσία μιας μορφής χωρίς να αλλάξει την εξωτερική της μορφή αλλά προσδίδοντας της καινούργια έννοια και συνδέοντας την με σκεπτομορφές –δηλαδή στην ουσία πηγές ενέργειας– τις οποίες ο ίδιος επιλέγει μεταλλάσει την δονητική της πραγματικότητα. Είναι σαν να έχει δημιουργήσει στην πράξη μια καινούργια μορφή η οποία στην εξωτερική της εμφάνιση είναι ακριβώς ίδια με την παλιά αλλά η πραγματική της δόνηση (ουσία) είναι τελείως διαφορετική και σε άλλο επίπεδο.

Φυλακισμένο ΧρήμαΑυτή η μεθοδολογία θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιείται τα σύμβολα του χρήματος με μεγάλη ευελιξία γιατί όπως εξηγούμε σε αυτό το κείμενο το πρόβλημα δεν είναι το χρήμα αλλά το ελαττωματικό σύστημα λειτουργίας του καθώς και το ελαττωματικό σύστημα αξιών που το διέπει.

Το Σύστημα Μορφογένεσις (www.morphogenesissystem.com) αποτελεί ζωντανό παράδειγμα αυτού του τρόπου χρήσης πχ χρησιμοποιούνται σύμβολα του συστήματος του χρήματος σε φωτογραφίες του site και των κειμένων του, αν και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό και κατανοητό από τον αμύητο).

Αυτό που έχουμε κάνει ως συλλογικό ασυνείδητο στο θέμα του χρήματος, είναι ότι στην ουσία είπαμε στο Σύμπαν ότι δεν θέλουμε την αφθονία του γιατί εμείς έχουμε καλύτερο σύστημα. Άσχετα εάν αυτό έγινε βασιζόμενο στην άγνοια της πλειοψηφίας των ανθρώπων για το πώς λειτουργεί το χρήμα με τον παρόν σύστημα, το αποδεχτήκαμε εμείς, έστω και σιωπηρά, χωρίς δηλαδή να εκφράσουμε αντίρρηση.
Με τη σιωπή μας και την παθητική μας αποδοχή της κατάστασης ενεργοποιήσαμε χωρίς να το καταλάβουμε την ελεύθερή μας βούληση εναντίον μας. Το κάναμε αυτό με το να πούμε, δηλαδή να σκεφτούμε, ότι έτσι έχουν τα πράγματα, αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η αλήθεια, άσχετα που δεν μας άρεσε. Στην πράξη, κάνουμε οραματισμό εναντίον μας, ενώ εμείς νομίζουμε ότι κάνουμε υπέρ μας. Στην ουσία είπαμε όχι στο Σύμπαν και την αφθονία του, και κυρίως δεν έχουμε καν καταλάβει ότι το έχουμε διαπράξει.

Τα πάντα που μας δίνει το Σύμπαν υποχρεωτικά περνούν μέσα από το συλλογικό μας ασυνείδητο (φανταστείτε το συλλογικό ασυνείδητο ως ένα συλλογικό αντιπροσωπευτικό εγκέφαλο). Πρέπει αυτός ο συλλογικός εγκέφαλος να συμφωνήσει για να εμφανιστεί κάτι στην πραγματικότητά μας. Όταν υπάρχει θέμα ελεύθερης βούλησης, κανένας στο Σύμπαν δεν μπορεί να επέμβει και να επιβάλλει τη θέλησή του σε καμία άλλη ανεξάρτητη μορφή συνείδησης – είναι νόμος απαράβατος αυτός. Έτσι η ανθρωπότητα, ως συλλογικό ασυνείδητο, ως συλλογικός νους, παίρνει τις αποφάσεις της για το τι θα εμφανιστεί στην πραγματικότητά της.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές αυτός ο ανθρώπινος συλλογικός νους εντυπώνεται από αυτό που κάποιες ομάδες ατόμων προβάλλουν πιο έντονα και πιο οργανωμένα. Αυτή η επιβολή μπορεί να γίνει με ήπιες μορφές επιρροής ή προπαγάνδας, μέχρι πιο ακραίες, όπως η «πλύση εγκεφάλου». Έτσι αυτές οι ομάδες, παγιδευμένες οι ίδιες στη «χωριστικότητά» τους, κατορθώνουν και επιβάλλουν την θέλησή τους στα άλλα άτομα, με αποτέλεσμα τελικά ο συλλογικός νους να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις επιθυμίες των λίγων αυτών ατόμων που ασκούν και εκδηλώνουν οργανωμένα τη θέλησή τους.

Φυλακισμένο ΧρήμαΌπως αναφέραμε παραπάνω με το παράδειγμα του αέρα και την υποθετική πιθανή επιλογή μας να μπούμε σε πόλεις-γυάλες και να αποκοπούμε από την Συμπαντική αφθονία με δική μας επιλογή, το ίδιο κάναμε και με το χρήμα. Άσχετα, επαναλαμβάνουμε, εάν αυτό μπορεί να έγινε ακόμη και με πλύση εγκεφάλου (η οποία να σημειώσουμε ότι τεχνικά δεν παραβιάζει ευθέως την ελεύθερη βούληση, απλά την χειραγωγεί και την παραπλανεί) πάνω σε ευρύτερες ομάδες ανθρώπων.

Έτσι όταν οι άνθρωποι «οραματίζονται» όλα αυτά που τους ζητούν οι δάσκαλοι του νόμου της έλξης/πλούτου/αφθονίας (δηλαδή όλα τα σύμβολα του χρήματος ως χρέος), στην ουσία, μέσα στην άγνοιά τους, ανανεώνουν την «πίστη» τους στο σύστημα του χρήματος όπως λειτουργεί σήμερα και είναι σαν να συνεχίζουν να λένε στο Σύμπαν «άφησέ το σε εμάς Σύμπαν, ως πηγή χρήματος θα χρησιμοποιήσουμε τη δική μας επινόηση και όχι εσένα ως Πηγή». Το Σύμπαν δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο παρά να σεβαστεί την επιθυμία μας, την ελεύθερή μας βούληση (ως συλλογικό ασυνείδητο). Λέμε συνεχώς στο Σύμπαν ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζεται το παιχνίδι όπως παίζεται, δηλαδή η πηγή τροφοδοσίας να είναι το ανθρώπινο σύστημα, η ανθρώπινη ατελής επινόηση και όχι το Σύμπαν. Καταλαβαίνετε γιατί στην πράξη είναι χωρίς αντίκρισμα η «διδασκαλία» όλων των δασκάλων του νόμου της έλξης/πλούτου/αφθονίας για το «Σύμπαν της Αφθονίας», καθώς και οι προτροπές προς τους μαθητές τους να μην ανησυχούν με αυτά που βλέπουν να εξελίσσονται στην Οικονομία αφού υπάρχει το Σύμπαν της Αφθονίας και απλά και μόνο η ευημερία είναι θέμα «θετικών πεποιθήσεων».

Με τον τρόπο που ζητούν οι δάσκαλοι της αφθονίας από τους μαθητές τους να εφαρμόσουν τις τεχνικές προσέλκυσης του χρήματος, όσο δεν αλλάζουν τίποτα σε επίπεδο αιτίας (δηλαδή ποια θα συνεχίσει να είναι η πηγή δημιουργίας και τροφοδοσίας του χρήματος), στην ουσία ενισχύουν την έλλειψη, αφού με τις τεχνικές τους (χρησιμοποιούν τα χρηματικά σύμβολα του συστήματος) ανανεώνουν την πίστη τους σε αυτό το σύστημα του χρήματος που ισχύει σήμερα.

Δηλαδή στη θεωρία μιλούν για το Σύμπαν της αφθονίας (και αυτό ακούγεται ωραίο και «θετικής σκέψης» επιλογή) αλλά στην πράξη δουλεύουν (χωρίς να το καταλαβαίνουν) υπέρ του συστήματος της έλλειψης.

Χρηματική αφθονία για όλους τους ανθρώπους είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, να υπάρξει μέσα από το υφιστάμενο σύστημα, γιατί πολύ απλά το σύστημα του χρήματος έχει βασιστεί στην ενστικτώδη ανθρώπινη ανασφάλεια για επιβίωση και το φόβο της έλλειψης που αυτή δημιουργεί. Το όλο σύστημα έχει φτιαχτεί κύρια για να αποφύγει την έλλειψη και όχι για να φέρει αφθονία. Και ενώ το σύστημα επιθυμεί να αντιμετωπίσει αρχικά την έλλειψη, στη συνέχεια την τροφοδοτεί και την διογκώνει. Το σύστημα του χρήματος έχει μετατραπεί σ’ έναν άλυτο γρίφο για την ανθρωπότητα, έτσι ώστε εκεί που νομίζεις ότι το έχεις, την ίδια στιγμή αντιλαμβάνεσαι και την έλλειψή του.

Εάν επιθυμούμε ως ανθρωπότητα την αληθινή αφθονία, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξουμε την πηγή τροφοδοσίας του χρήματος, από αυτή που είναι σήμερα (δηλαδή ο άνθρωπος και οι επινοήσεις του), και να στραφούμε στην πραγματική πηγή που είναι το Σύμπαν. Αυτό όμως πρέπει να το κάνουμε συνειδητά (για τους λόγους του Συμπαντικού νόμου της ελεύθερης βούλησης που αναφέραμε). Και για να γίνουμε συνειδητοί πάνω σε αυτό το θέμα, πρέπει να αφυπνιστούμε και να καταλάβουμε πως μόνοι μας (λόγω της εξελικτικής μας φάσης) στην ουσία στρεφόμαστε ενάντια στον εαυτό μας. Μόνο όταν γνωρίζουμε πώς συμμετέχουμε σε αυτό που δημιουργούμε ως συλλογικό ασυνείδητο, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την ελεύθερή μας βούληση και να κάνουμε μια άλλη επιλογή. Μόνο μέσω της ελεύθερης βούλησης μπορεί να ενεργοποιηθεί το Σύμπαν υπέρ μας και να μας βοηθήσει.

Όσο όμως χρησιμοποιούμε την ελεύθερή μας βούληση ουσιαστικά εναντίον μας, δεν έχουμε καμιά ελπίδα (ως συλλογικό ασυνείδητο) να αλλάξουμε την κατάσταση.
Όταν οι δάσκαλοι προτείνουν στους μαθητές τους να κάνουν δηλώσεις του στυλ «εμπιστεύομαι την συμπαντική αφθονία και ανοίγομαι στον πλούτο και την ευημερία του Σύμπαντος» μπορεί να ακούγεται τεχνικά σωστή η δήλωση και ότι επιδιώκει τη συμπαντική αφθονία (είπαμε, αναγνωρίζουμε ότι οι προθέσεις είναι αγνές και καλές), αλλά στην πράξη αυτό αναιρείται, καθώς ζητούν στη συνέχεια να έχουν τον πλούτο και να τον οραματιστούν έτσι όπως τον έχουν γνωρίσει και διδαχτεί (μέσω της κατεστημένης αντίληψης για το χρήμα). Ζητάνε να έχουν τον πλούτο μέσω του υφιστάμενου συστήματος του χρήματος. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει όλοι (και οι δάσκαλοι και οι μαθητές τους) είναι ότι «συμπαντική αφθονία» και «υφιστάμενο χρηματικό σύστημα» είναι πράγματα αντίθετα, είναι αντιφατικά. Δεν μπορούν να υπάρχουν και τα δύο μαζί. Είναι αντιφατικά γιατί πουθενά στο Σύμπαν (σε επίπεδο αρχών) δεν υπάρχει η έννοια του δανείου και του τόκου.

Το Σύμπαν ό,τι δίνει το δίνει ελεύθερα, χωρίς υποχρέωση επιστροφής ή καταβολής τόκων. Ο ήλιος, ο αέρας, το φώς, όλα δίνονται απλόχερα και ελεύθερα προς χρήση και ανάπτυξή μας χωρίς άλλη υποχρέωση. Ο ήλιος δεν μας λέει «σας δίνω τόση θερμότητα αλλά σ’ ένα χρόνο θα μου την επιστρέψετε συν τους τόκους»… Αντίθετα το σύστημα του χρήματος, έτσι όπως λειτουργεί, βασίζεται στον τόκο, την έλλειψη και κατ’ επέκταση στην εκμετάλλευση. Οι αρχές της αφθονίας του Σύμπαντος αποδεικνύουν γιατί η επινόηση του τόκου, ενώ φαίνεται σωστή και δίκαιη στην αρχική της σύλληψη, ως ιδέα ουσιαστικά βραχυκυκλώνει όλο το σύστημα. Ο τόκος από μόνος του αποδεικνύει την πίστη του ανθρώπου στην έλλειψη. Στην ουσία ο τόκος θέλει να δημιουργήσει περισσότερη αξία στα χρήματα αυτού που τα δανείζει, αλλά και να καλύψει το ρίσκο ότι ο δανειζόμενος μπορεί να μην μπορέσει να επιστρέψει το δάνειο. Βλέπουμε ότι και στις δύο περιπτώσεις ο τόκος προσπαθεί να καλύψει την πίστη του ανθρώπου στην έλλειψη και τους κινδύνους που αυτή ενέχει.

Αυτή η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ Σύμπαντος και ανθρώπινης επινόησης κάνει το ένα να αποκλείει το άλλο, δεν μπορούν να υπάρξουν μαζί. Η Συμπαντική αφθονία είναι αφθονία διαθέσιμη σε όλους, μα εάν υπάρχει αφθονία για όλους παύει η ανάγκη της έλλειψης και έτσι μάλλον δεν έχει νόημα να επιβληθούν τόκοι. Γιατί, όπως είπαμε, κάποιος δανείζεται για να καλύψει την έλλειψή του σε χρήματα. Μα εάν του λείπουν τα χρήματα δεν μπορεί να υφίσταται και να μιλάμε για Συμπαντική αφθονία. Καταλαβαίνετε την αντίφαση του πράγματος; Όταν θέλουμε τον πλούτο όπως τον έχουμε διδαχτεί μέσα από το σύστημα τού χρήματος που λειτουργεί σήμερα, τότε εξ ορισμού αποκλείουμε την Συμπαντική αφθονία. Και όταν πάλι έχεις τη Συμπαντική αφθονία, δεν μπορεί να υπάρξει έλλειψη, δηλαδή το υφιστάμενο σύστημα του χρήματος μάλλον δεν έχει τότε λόγο να λειτουργεί όπως λειτουργεί.

Και εδώ είναι το πρόβλημα για τους περισσότερους ανθρώπους. Επειδή δεν έχουν διδαχτεί τι είναι η αφθονία του Σύμπαντος (και αυτό το πρόβλημα εντάσσεται στο παρόν επίπεδο εξέλιξης που βρισκόμαστε ως ανθρώπινο είδος) , δεν την γνωρίζουν και στην ουσία αυτή είναι μια αφηρημένη έννοια στο μυαλό τους, μια καλή ιδέα γενικά, αλλά όχι κάτι χειροπιαστό. Αντίθετα, το χρήμα με τη μορφή που έχει σήμερα, αποτελεί κάτι χειροπιαστό για τους περισσότερους ανθρώπους και μάλιστα έχουν και έντονα συναισθήματα γύρω από το χρήμα όπως το έχουν γνωρίσει και διδαχτεί στη πραγματικότητα που ζουν. Έτσι, ακόμη και όταν κάποιοι δάσκαλοι προτείνουν δηλώσεις περί αφθονίας του Σύμπαντος, το μυαλό των ανθρώπων αυτόματα πηγαίνει σε εικόνες πλούτου που προέρχονται από το υφιστάμενο σύστημα χρήματος, που βασίζεται στην έλλειψη, και επειδή αυτές οι εικόνες είναι χειροπιαστές, δηλαδή πιο «ζωντανές» και φορτισμένες με συναίσθημα, σε αντίθεση με την αφηρημένη έννοια της αφθονίας του Σύμπαντος, αυτόματα η επιλογή πάντοτε είναι υπέρ του συστήματος του χρήματος όπως το έχουμε γνωρίσει και μας το έχουν «διδάξει» και αυτόματα αποκλείουμε την αληθινή Συμπαντική αφθονία. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτή η επιλογή βασίζεται στην άγνοιά μας και γίνεται κυρίως ασυνείδητα.

Πρέπει λοιπόν να επανεκπαιδευτούμε στο τι σημαίνει Συμπαντική αφθονία, έτσι ώστε να την κάνουμε πιο χειροπιαστή και πιο ξεκάθαρη στο μυαλό μας προκειμένου να μπορούμε να την επιλέξουμε.
Στην ουσία, οι περισσότεροι δάσκαλοι του νόμου της έλξης/πλούτου/αφθονίας, παρά την καλή τους πρόθεση, ίσως δημιουργούν μεγαλύτερο κακό παρά το καλό που επιθυμούν (και παρά την καλή πρόθεση, το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει).
Είμαστε υποχρεωμένοι ως Πλανητικό Δίκτυο Φωτός και ως Σύστημα Μορφογένεσις (www.morphogenesissystem.com) να επέμβουμε και να διορθώσουμε αυτό το κρίσιμο λάθος που συμβαίνει.

Γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε όλους τους ανθρώπους παγκόσμια, αλλά και σε όλους εσάς που έχετε «αρνητικές πεποιθήσεις» για το χρήμα, και σας λέμε:

Μην έχετε καμία απολύτως ενοχή, εάν τυχόν έχετε κάποιες αρνητικές πεποιθήσεις για το χρήμα, γιατί απλά αυτό είναι σωστό όταν συμβαίνει, άσχετα εάν δεν καταλαβαίνετε το γιατί. Η κρίση σας για το χρήμα, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δίκαιη, σωστή και δικαιολογημένη. Όταν λέτε ότι το χρήμα είναι η αιτία του κακού έχετε εν μέρει δίκιο, γιατί κάνει και αυτό το πράγμα: δημιουργεί εκτός από καλό και κακό. Όταν λέτε ότι το χρήμα δεν φυτρώνει στα δέντρα και νιώθετε έλλειψη, έχετε δίκιο γιατί το σύστημα δημιουργίας του χρήματος έχει φτιαχτεί για να αντιμετωπίσει την έλλειψη αλλά στην πορεία δημιουργεί πάλι έλλειψη. Η έλλειψη, η εκμετάλλευση, το χρέος και οι τόκοι είναι αλληλένδετα και αναπόσπαστα οργανικά μέρη του συστήματος του χρήματος. Απαλλαγείτε πλήρως από την ενοχή και το φόβο των αρνητικών σας πεποιθήσεων για το χρήμα.

Το μόνο που πρέπει να φοβόσαστε είναι η άγνοια και όχι η κατανόηση και η αφύπνιση. Πιστεύουμε ότι κανένας, στο όνομα καμίας θετικής σκέψης, πεποίθησης και θετικής δόνησης, δεν θα ήθελε να απεμπολήσει τη δύναμή του να είναι αφυπνισμένος πολίτης και να βλέπει με τα μάτια του αυτό που υπάρχει και να το ονομάζει με το πραγματικό του όνομα. Όταν βλέπετε την έλλειψη, πρέπει να την ονομάζετε «έλλειψη», όταν βλέπετε το ελάττωμα ενός συστήματος πρέπει να το ονομάζετε «ελάττωμα», όταν βλέπετε αδιέξοδο και πρόβλημα πρέπει να το ονομάζετε «αδιέξοδο και πρόβλημα». Δεν μπορείτε στο όνομα των «θετικών πεποιθήσεων» να μετατραπείτε σε ανθρώπους χωρίς κρίση και μη ευφυείς.

Επαναλαμβάνουμε, οι περισσότεροι δάσκαλοι έχουν τις καλύτερες των προθέσεων, αλλά και οι ίδιοι είναι θύματα αυτής της ελλιπούς γνώσης και του αδιεξόδου που τελικά γεννά το σύστημα του χρήματος.
Η μόνη περίπτωση περίπτωση που πρέπει να προβληματιστείτε όταν έχετε αρνητικές πεποιθήσεις για το χρήμα είναι όταν αυτές δεν προέρχονται από λογική, δίκαιη και αντικειμενική παρατήρηση αλλά τις έχετε υιοθετήσει ασυνείδητα για να τις χρησιμοποιείτε σαν «νόμιμη» δικαιολογία για να προβάλλεται ασυνείδητα σκιερά σας κομμάτια και καταπιεσμένα σας συναισθήματα (συνήθως θυμό, ζήλεια, μπλοκαρισμένη επιθετικότητα, μνησικακία) πάνω σε άλλους συνανθρώπους σας (πχ πλούσιους), αυτό όμως αφορά την ψυχολογική διεργασία της σκιάς που είναι διαφορετικό ζήτημα και θέλει άλλου είδους χειρισμό και κατανόηση για την εξισορρόπηση και λύτρωση του.

Ως Πλανητικό Δίκτυο Φωτός (New Earth Network) και ως Σύστημα Μορφογένεσις (www.morphogenesissystem.com) ερχόμαστε να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση και να προχωρήσουμε στην διαφώτιση του θέματος από την σωστή πλευρά της αληθινής Συμπαντικής αφθονίας. Είναι απόλυτη ανάγκη το χρήμα να απελευθερωθεί από τη φυλακή που βρίσκεται. Το χρήμα, όπως είπαμε, από μόνο του είναι αγνό και αθώο και έχει σκοπό να υπηρετήσει τις κοινωνίες των ανθρώπων ως μέσο ανταλλαγής και συναλλαγών. Το πρόβλημα είναι ότι το μηχανισμός που δημιουργεί το χρήμα στην ουσία είναι ο ίδιος που το εγκλωβίζει και δημιουργεί ένα αδιέξοδο, μια φυλακή για το χρήμα (μέσω της λειτουργίας του χρήματος ως υπεραξία και ως χρέος). Αυτή η φυλακή απέκοψε το χρήμα από το Σύμπαν (όπως στο παράδειγμα του αέρα με τις πόλεις γυάλες που αναφέραμε).

Εάν κάνετε μια αναδρομή στην ανθρώπινη ιστορία θα προσέξετε κάτι εκπληκτικό. Σχεδόν οι περισσότερες επινοήσεις του ανθρώπου, ενώ ξεκινούν με τα καλύτερα κίνητρα να δώσουν λύση σε κάποιο πρόβλημα, στην πορεία, από την ίδια την επινόηση που αρχικά προσφέρει λύση, προκύπτουν προβλήματα. Η ίδια η επινόηση μετατρέπεται σε πηγή προβλημάτων και παθογένειας. Παρατηρείστε το αυτό σε μια σειρά από τεχνολογικές επινοήσεις και θα δείτε ότι συνήθως αυτές έχουν και τη σκοτεινή τους πλευρά. Το πρόβλημα με τις ανθρώπινες επινοήσεις ως λύση στα προβλήματα που προκύπτουν, όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι ότι αυτές οι λύσεις προέρχονται από τον κατώτερο εγωϊκό νου που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπολογίσει όλες τις πλευρές ενός ζητήματος και να τις επεξεργαστεί με τέτοιο τρόπο που η τελική λύση να παράγει μόνο καλό. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο Συμπαντικός νους.

Όσο αφορά το χρήμα, δεν σας κάνει εντύπωση πως όσο περισσότερο χρήμα «φαίνεται» να δημιουργείται, τόσο περισσότερο αυξάνουν οι φτωχοί και οι υπερχρεωμένοι; Αυτή τη στιγμή οι πολίτες των ΗΠΑ χρωστούν τρεις φορές τη χώρα τους. Όπως αναφέρει ο Σέλντον Έμραϊ στο βιβλίο του «Δισεκατομμύρια για τους τραπεζίτες, Χρέη για το λαό» (“Billions for the Bankers: Debts for the people”, Sheldon Emry) οι ΗΠΑ χρωστάνε τρεις φορές τη χώρα τους, δηλαδή εάν οι ΗΠΑ πουλήσουν όλη τη γη, τα κτίρια και ό,τι άλλο αξίας υπάρχει στη χώρα και τα δώσουν για αποπληρωμή του χρέους, πάλι θα χρωστάνε δύο ΗΠΑ ακόμη. Δεν είναι τρομερό; Δεν σαν κάνει εντύπωση το γεγονός ότι σήμερα είναι υποχρεωμένοι, άντρες και γυναίκες, να δουλεύουν πιο σκληρά από ποτέ, να βγαίνουν στην σύνταξη πιο αργά από ποτέ και πάλι να είναι πιο φτωχοί από ποτέ; Το λάθος όλων αυτών των ανθρώπων πιστεύετε ότι είναι οι «αρνητικές πεποιθήσεις»; Ή απλά δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο γιατί έτσι έχει φτιαχτεί το σύστημα από τον ανθρώπινο νου και για την ακρίβεια τον κατώτερο εγωικό νου; Η απάντηση ασφαλώς είναι ότι το ίδιο το σύστημα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα λύνει.

Ο κατώτερος εγωϊκός νους κυριαρχείται από τα συναισθήματα του φόβου, του άγχους, της ανησυχίας, της ανασφάλειας, της έλλειψης και ανεπάρκειας και προσπαθεί να δημιουργήσει λύσεις που θ’ απομακρύνουν αυτά τα συναισθήματα. Ωστόσο, το μόνο που καταφέρνει τελικά είναι να τα δυναμώνει και να γεννά καινούργια πlaquo;έλλειψηροβλήματα.
Σε αυτή τη λογική δεν είναι καθόλου παράξενο που η εφαρμογή του συστήματος του χρήματος δημιουργεί περισσότερη έλλειψη και φτώχεια, ενώ έχει σκοπό να φέρει αφθονία πλούτο και ευημερία…
Γι’ αυτό ηρεμήστε, δε φταίνε τόσο οι αρνητικές σας πεποιθήσεις για το γεγονός ότι δουλεύετε σκληρά και δεν γίνεστε πλούσιοι, όπως υποστηρίζουν πολλοί δάσκαλοι του Νόμου της Έλξης, αλλά κυρίως φταίει το δομικό ελάττωμα του συστήματος του χρήματος. Παίζουν ρόλο και οι πεποιθήσεις, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό από αυτό που θέλουν να σας πείσουν οι δάσκαλοι του Νόμου της Έλξης και για άλλους λόγους από αυτούς που αυτοί πιστεύουν.

Κυρίως αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι δάσκαλοι και έτσι δεν μπορούν να εξηγήσουν, είναι ότι οι πεποιθήσεις που έχει κάποιος για το χρήμα είναι ένα υποσύνολο μέσα σ’ ένα μεγαλύτερο σύνολο. Δηλαδή είναι σαν να τρέχεις ένα πρόγραμμα (software) σε κάποιο Η/Υ και μέσα σε αυτό το πρόγραμμα ανοίγεις ένα παράθυρο. Το παράθυρο αυτό είναι οι πεποιθήσεις, ενώ το πρόγραμμα είναι το σύστημα του χρήματος. Το παράθυρο (πεποιθήσεις) μπορεί να λειτουργήσει μόνο με βάση τις προδιαγραφές που του επιτρέπει το συγκεκριμένο πρόγραμμα που τρέχει (σύστημα χρήματος) και όλη του η λειτουργία ελέγχεται από αυτό το πρόγραμμα. Το δε πρόγραμμα είναι συνδεδεμένο με κάτι ακόμη μεγαλύτερο που είναι το λειτουργικό σύστημα του Η/Υ, που μπορούμε στο παράδειγμά μας να το παρομοιάσουμε με το Σύμπαν. Έτσι οι πεποιθήσεις για το χρήμα δεν μπορούν να απευθυνθούν απευθείας σε κάτι έξω από το πρόγραμμα που τις δημιούργησε. Πρέπει πρώτα υποχρεωτικά να απευθυνθούν στο πρόγραμμα του συστήματος του χρήματος, δεν μπορούν να παρακάμψουν αυτό το πρόγραμμα και να συνδεθούν με κάτι έξω από αυτό το πρόγραμμα γιατί ο κώδικας τους είναι φτιαγμένος για να υπηρετούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πρέπει να επέμβουμε στον κώδικα και να χρησιμοποιήσουμε άλλες παραμέτρους (τα σύμβολα που έχουμε αναφέρει προηγουμένως) που θα επιτρέπουν την παράκαμψη του προγράμματος. Και αυτό δεν αφορά μόνο την απλή μετατροπή των αρνητικών πεποιθήσεων σε θετικές.

Θα αναρωτηθείτε τώρα: το να γνωρίζεις τις πεποιθήσεις σου για το χρήμα (θετικές και αρνητικές), να επιθυμείς να τις αλλάξεις και να έχεις θετικές πεποιθήσεις δεν έχει καμία αξία και στην ουσία όλες αυτές οι προτροπές και οι τεχνικές των δασκάλων για την αλλαγή των πεποιθήσεων είναι ανώφελες;
Ασφαλώς και έχει αξία και μεγάλη σημασία, καθώς τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση δεν είναι ανώφελο. Απλά είναι ουσιώδες να μπορείς να δεις ολόκληρη την προοπτική και όχι ένα περιορισμένο της κομμάτι, γιατί εάν παραμείνεις μόνο με αυτό το περιορισμένο κομμάτι, αυτό θα σε οδηγήσει σε σίγουρη αποτυχία.

Όταν είσαι αρχάριος, το να γνωρίζεις τις πεποιθήσεις σου και να μπορείς να τις αλλάξεις είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα για τους εξής λόγους: α) σου δίνει δυνατότητα αυτογνωσίας και προάγει την προσωπική σου ανάπτυξη και β) η δυνατότητα να απαλλάσσεσαι από αρνητικές πεποιθήσεις και να τις μετατρέπεις σε θετικές σε εκπαιδεύει να αποκτάς μεγαλύτερο έλεγχο στον εσωτερικό ψυχικό σου κόσμο και αυτή από μόνη της είναι μια ικανότητα ανεκτίμητη, όχι μόνο στη συνειδητή δημιουργία αλλά και στην προσωπική ανάπτυξη. Και από αυτήν την άποψη είναι καλό που οι δάσκαλοι ζητούν αυτό το πράγμα από τους μαθητές τους. Κάθε σοβαρό σύστημα συνειδητής δημιουργίας πρέπει να ασχολείται με το ζήτημα των πεποιθήσεων και να εκπαιδεύει τους μαθητές του πάνω σε αυτές.

Το πρόβλημα βρίσκεται στην προοπτική, όταν ο μαθητής –λανθασμένα– νομίζει ότι οι θετικές του πεποιθήσεις και τα αντιπροσωπευτικά σύμβολα που χρησιμοποιεί του εξασφαλίζουν την άμεση σύνδεση με την αφθονία του Σύμπαντος, ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν μπορεί να συμβεί για τους λόγους που έχουμε αναλύσει. Δυστυχώς τότε μάταια περιμένει αυτή την αφθονία να εμφανιστεί σαν ένα κανάλι συνεχούς και χωρίς κόπο ευημερίας στη ζωή του, αλλά αυτό δε γίνεται και φυσιολογικά απογοητεύεται. Σημειώνει κάποιες επιτυχίες, αλλά αυτές είναι στα πλαίσια των κανόνων που επιτρέπει το πρόγραμμα του συστήματος του χρήματος έτσι όπως έχει φτιαχτεί να λειτουργεί. Γι’ αυτό και για τους περισσότερους ανθρώπους τα αποτελέσματά τους είναι αμφιλεγόμενα και συνεχώς μεταβαλλόμενα.

Ως συμπέρασμα, σας λέμε ασχοληθείτε με τις πεποιθήσεις σας (εξάλλου και εμείς στο Μορφογένεσις αφιερώνουμε ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης στο χειρισμό των πεποιθήσεων) αλλά να γνωρίζετε όλη την προοπτική, όλη την εικόνα. Όταν γνωρίζεις όλη την προοπτική, τότε αλλάζει και ο τρόπος που ελέγχεις τις πεποιθήσεις σου. Πρέπει ο συνειδητός δημιουργός της πραγματικότητας να μάθει τελικά πώς να παρακάμπτει αυτού του είδους τα προγράμματα με τα οποία συνδέονται οι πεποιθήσεις του (όπως π.χ το σύστημα του χρήματος) και να έχει συνειδητή επαφή με τον Συμπαντικό Νου που είναι η πραγματική πηγή της αφθονίας. Είναι κάτι το τελείως διαφορετικό όταν γνωρίζεις από την αρχή ότι οι πεποιθήσεις σου έχουν αυτόν τον σημαντικό περιορισμό, γιατί τότε μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ακόμη και για να υπερβείς το πρόγραμμα το οποίο τις έχει δημιουργήσει και πρακτικά υπηρετούν (αυτή η γνώση και δυνατότητα παρέχεται μέσω του πρωτοκόλλου εκπομπής κατευθυνόμενων σκεπτομορφών του Συστήματος Μορφογένεσις (www.morphogenesissystem.com)).

Τότε ο τρόπος που ενσωματώνεις τις πεποιθήσεις σου στη διαδικασία της συνειδητής δημιουργίας αλλάζει τελείως. Όταν γνωρίζεις ότι οι αρνητικές σου πεποιθήσεις περιγράφουν σωστά, δίκαια και δικαιολογημένα ένα ελαττωματικό σύστημα δεν έχεις ενοχές γι’ αυτές, το αντίθετο μάλιστα, είναι σημάδι ψυχικής υγείας. Παύεις να βρίσκεσαι υπό πίεση να αλλάξεις τις αρνητικές σου πεποιθήσεις σε θετικές. Απλά αυτό που φαίνεται σαν μετατροπή των αρνητικών πεποιθήσεων σε θετικές, στην ουσία δεν είναι ακριβώς μετατροπή, περισσότερο είναι ότι υιοθετείς μια καινούργια περιγραφή ενός διαφορετικού συστήματος και στη συνέχεια επιλέγεις αυτό το καινούργιο σύστημα να αποτελεί το σύστημα που οργανώνει και δημιουργεί την πραγματικότητά σου. Έτσι πάντοτε έχεις την ελευθερία να διατηρείς τις «αρνητικές σου πεποιθήσεις» όταν πρέπει να περιγράψεις ένα ελαττωματικό σύστημα και πάντοτε έχεις την ελευθερία να χρησιμοποιείς τις θετικές σου πεποιθήσεις για να περιγράψεις την πραγματικότητα μέσα στην οποία θέλεις να βρίσκεσαι και να δημιουργείς. Οι πεποιθήσεις τότε γίνονται εργαλεία και όχι εμπόδια.

Εάν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε ευφυείς άνθρωποι και υπεύθυνοι προς τις επόμενες γενιές των παιδιών μας, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε (και όχι υπό το φόβο των «αρνητικών πεποιθήσεων» να αρνούμαστε να δούμε) πού πηγαίνει το πράγμα με το σύστημα του χρήματος έτσι όπως το λειτουργούμε και ότι δεν υπάρχει διαφυγή εάν δεν αφυπνιστούμε ως προς την δυσλειτουργία του και το αδιέξοδο το οποίο δημιουργεί.

Δείτε σε τι αναπόφευκτη αδιέξοδη πορεία έχει μπει πλέον το χρήμα, τώρα που λόγω της τεχνολογίας οι συναλλαγές και οι επιπτώσεις τους έχουν σχεδόν παγκοσμιοποιηθεί. Οι τιμές όπως είπαμε ανεβαίνουν συνεχώς (πληθωρισμός) για να μπορέσουν να πληρωθούν οι συνεχώς αυξανόμενες υποχρεώσεις από τους τόκους. Αυτό όμως δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα χρέη. Κάθε γενιά, τελικά, είναι πιο χρεωμένη από την προηγούμενη και αδυνατεί να αναχρηματοδοτήσει τα χρέη που της άφησε η προηγούμενη. Τότε τι κάνει; Δανείζεται περισσότερο σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις που παρέλαβε, με αποτέλεσμα να βυθίζεται και αυτή η γενιά ακόμη πιο βαθιά στο πρόβλημα και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε η επόμενη γενιά να είναι ακόμη σε ακόμη πιο δύσκολη θέση.

Δεν είναι ειρωνεία να αγωνίζεστε για το καλύτερο για τα παιδιά σας, να προσέχετε τη διατροφή τους, τα σχολεία που θα πάνε και να προσπαθείτε να τους προσφέρετε ό,τι το καλύτερο, και την ίδια στιγμή, λόγω της μη πλήρους κατανόησής σας για το πώς λειτουργεί το σύστημα δημιουργίας του χρήματος, να διαμορφώνετε οικονομικές συνθήκες που θα κάνουν πολύ δύσκολη τη ζωή τους; Τι νόημα έχουν όλα όσα κάνετε για τα παιδιά σας, όταν έτσι όπως λειτουργεί το σύστημα του χρήματος και δημιουργεί οικονομικές κρίσεις, αύριο, αυτά θα είναι χωρίς εργασία, υπερχρεωμένα και στην ουσία οι επιλογές τους -και συνεπώς η ελευθερία τους- περιορισμένες;
Για να βοηθήσουμε να αλλάξει αυτή η κατάσταση ερχόμαστε ως Πλανητικό Δίκτυο Φωτός (φυσικά και ως Σύστημα Μορφογένεσις, μια και το πρωτόκολλο του Οραματισμού βασίζεται στην γνώση του Μορφογένεσις (www.morphogenesissystem.com)) να ξεκινήσουμε ένα παγκόσμιο οραματισμό που θα έχει ένα διπλό στόχο:

α) την απελευθέρωση του χρήματος από τη φυλακή του συστήματος «χρήμα ως εκμετάλλευση και χρέος» που βρίσκεται σήμερα και
β) την επανασύνδεση του χρήματος με τη φυσική του κατάσταση, που είναι η αφθονία του Σύμπαντος μέσω της απέραντης Σοφίας που διαθέτει ο Συμπαντικός Νους
.

Όπως είπαμε, για να έχουμε αυτή τη σύνδεση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σωστά την ελεύθερή μας βούληση και αυτό προϋποθέτει ελεύθερους και αφυπνισμένους πολίτες. Θα πρέπει συνειδητά να πούμε στο Σύμπαν: «Σύμπαν, θέλουμε την αφθονία σου, θέλουμε εσύ να είσαι η πηγή της επάρκειάς μας».
Φυσικά πολλοί άνθρωποι είναι ακόμη προσκολλημένοι στην ασυνείδητη ενστικτώδη ανασφάλεια που βιώνουν και στην έλλειψη που αυτή δημιουργεί, οπότε ίσως να μην είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν. Ωστόσο αυτή τη στιγμή συμβαίνει στον πλανήτη κάτι πολύ όμορφο που λέγεται «Αφύπνιση της Ανθρώπινης Συνειδητότητας» και είναι αυτή που θα μας οδηγήσει στο επόμενο επίπεδο της εξέλιξής μας. Πλέον εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συνειδητοποιούν και καταλαβαίνουν τι γίνεται και αφυπνίζονται.
Θα σας εκμυστηρευτούμε ότι ως Πλανητικό Δίκτυο Φωτός (New Earth Network) ο πρώτος Παγκόσμιος Οραματισμός που σκεφτήκαμε να κάνουμε ήταν γενικά για την πνευματική αναβάθμιση του πλανήτη Γη. Ωστόσο, μας δόθηκε καθοδήγηση από τα Ανώτερα Πνευματικά Πεδία ότι είναι κρίσιμη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή στον πλανήτη το ζήτημα του χρήματος, λόγω του τρόπου που λειτουργεί και της μεγάλης δυσαρμονίας που δημιουργεί.

Είναι πλέον μεγάλη η αναγκαιότητα από εδώ να ξεκινήσει η εξισορρόπηση της δυσαρμονίας στον πλανήτη και η αναβάθμιση όλης της ανθρωπότητας. Όλη η δυσαρμονία και το οικονομικό αδιέξοδο που προκύπτει στον πλανήτη έχουν τη ρίζα τους σε αυτή τη λειτουργία του χρήματος που βασίζεται στο φόβο της έλλειψης και προέρχεται από τη χωριστικότητα του εγωϊκού νου.
Αυτή η κατάσταση του εγωϊκού νου και κυρίως ο φόβος της έλλειψης δημιούργησε το μεγαλύτερο ελάττωμα στην ανθρώπινη προσωπικότητα που ταυτόχρονα αποτελεί και το μεγάλο εξελικτικό εμπόδιο που έχουμε ως ανθρώπινο είδος αυτή τη στιγμή. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι η απληστία. Όποιο σύστημα επινοεί ο άνθρωπος, δυστυχώς είτε είναι επηρεασμένο εν τη γενέσει του από την απληστία (και άρα οδηγεί σε ελαττωματικές λύσεις και μεγαλύτερα προβλήματα) ή διαφθείρεται στην πορεία από αυτήν και πάλι καταλήγει να είναι πηγή παθογένειας παρά ευημερίας.

Η απληστία υποσυνείδητα, ψυχολογικά, δικαιολογείται ως αντανακλαστικός μηχανισμός άμυνας, αλλά στην ουσία αυτή τη στιγμή αποτελεί καρκίνωμα για την ανθρωπότητα.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο συμπεριφέρονται και τα καρκινικά κύτταρα στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα καρκινικά κύτταρα αποκόπτονται από την ενότητά τους με το σύνολο του οργανισμού και χάνουν την αίσθηση της ισορροπίας του οργανισμού ως σύνολο. Νιώθουν ότι βρίσκονται υπό κίνδυνο επιβίωσης, οπότε, σε μια προσπάθεια αντιστροφής της κατάστασης κινδύνου, αρχίζουν και πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα (απληστία) καταβροχθίζοντας τα γειτονικά υγιή κύτταρα (επέκταση του καρκίνου) χωρίς να γνωρίζουν τις συνέπειες που έχει αυτή η ανεξέλεγκτη ανάπτυξή τους (στην ουσία οδηγεί όλο το σύστημα –ανθρώπινο οργανισμό- στην κατάρρευση δηλαδή το θάνατο). Δείτε πόσο όμοιες είναι οι συμπεριφορές των καρκινικών κυττάρων με τις συμπεριφορές της απληστίας του ανθρώπου ως προς το φυσικό περιβάλλον αλλά και ως προς τους υπόλοιπους συνανθρώπους του. Εδώ έχει απόλυτη εφαρμογή το ρητό που συναντάμε στον εσωτερισμό και την πνευματική ανάπτυξη που λέει «όπως μέσα, έτσι και έξω», δηλαδή ο εσωτερικός και ο εξωτερικός κόσμος είναι αντανάκλαση του ενός και του άλλου.

Το ελαττωματικό σύστημα του χρήματος πάντως, δεν ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο αυτό για όλες τις άσχημες καταστάσεις. Μπορούμε να παρατηρήσουμε πολύ εύκολα μια σειρά από άλλα συστήματα, δομές, επινοήσεις και δημιουργίες του ανθρώπου, όπου η απληστία έχει κυρίαρχη θέση και έχει δημιουργήσει τρομερά αδιέξοδα. Δείτε μόνο την πολιτική σκηνή και την απληστία για δύναμη και εξουσία που οδηγεί τα πράγματα, ρίξτε μια ματιά στις εργασιακές σχέσεις, στις σχέσεις μεταξύ κρατών και στην εκμετάλλευση λόγω απληστίας που υφίσταται από ένα ισχυρό κράτος πάνω σ’ ένα αδύναμο (κυρίως σε επίπεδο πλουτοπαραγωγικών πηγών), δείτε τις σχέσεις φανατισμού και αντιπαλότητας μεταξύ θρησκευτικών ομάδων κτλ. Σχεδόν το οτιδήποτε είναι σαν να είναι μολυσμένο από τον ιό της απληστίας. Το σύστημα του χρήματος είναι υπεύθυνο σε μεγάλο βαθμό για πολλά σύγχρονα προβλήματα αλλά δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα εάν και άλλες δομές δεν λειτουργούσαν με τον ίδιο ελαττωματικό τρόπο (διαβρωμένες από την παθογένεια της απληστίας). Απλά το σύστημα του χρήματος ίσως είναι στην κορυφή της λίστας αλλά δεν είναι μόνο του. Ακόμη και εάν μπορούσαμε να εξαλείψουμε μέσα σε μια νύχτα π.χ τον τόκο και τα χρέη, όσο θα παρέμεινε η απληστία ως κύριο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του ανθρώπου, το αδιέξοδο θα ήταν πάλι το ίδιο (εξάλλου υπήρξαν περίοδοι στην ιστορία της ανθρωπότητας όπου δεν υπήρχε ο τόκος, τα χρέη και το χρήμα γενικότερα, αλλά υπήρχε πάντοτε η βαρβαρότητα και η εκμετάλλευση μεταξύ των ανθρώπων που είναι η εκδήλωση της ανθρώπινης απληστίας για δύναμη και κυριαρχία με άλλες μορφές).

Σίγουρα όμως, στη σημερινή εποχή, το σύστημα του χρήματος είναι στην κορυφή της λίστας των ελαττωματικών επινοήσεων του ανθρώπου, γι’ αυτό και δημιουργεί τόσο εκτεταμένη δυσαρμονία. Βλέπουμε χώρες ολόκληρες να είναι χρεωμένες και οι πολίτες τους πεινάνε. Αλλά και χώρες που δεν πεινάνε ακόμη, αυτή τη στιγμή βιώνουν έντονη οικονομική πίεση. Όλη αυτή η πίεση δημιουργεί τη βάση για συγκρούσεις, εγκληματικότητα κτλ. Οι άνθρωποι κάτω από την πίεση της επιβίωσης και από την ανάγκη να βρουν τα χρήματα που τους λείπουν, καταφεύγουν σε οτιδήποτε νομίζουν ότι θα τους βγάλει από αυτή τη δυσμενή θέση. Όταν λέμε «οτιδήποτε», εννοούμε δυστυχώς και την εγκληματική δραστηριότητα.

Μας δόθηκε λοιπόν η καθοδήγηση, αυτός ο Παγκόσμιος Οραματισμός να ξεκινήσει στις 23 Δεκεμβρίου του 2012 και να σημάνει το ξεκίνημα μιας νέας περιόδου αφύπνισης για το ανθρώπινο είδος, η οποία θα συνοδεύεται από οικονομική αφθονία, την αληθινή όμως, αυτή που προέρχεται από τις αναλλοίωτες αιώνιες Συμπαντικές αρχές της αφθονίας και όχι από τις περιορισμένης κατανόησης ατελείς επινοήσεις του ανθρώπινου εγωϊκού νου.

Μας δόθηκε το πολύ αισιόδοξο μήνυμα, ότι θα γίνει σε αυτόν τον Οραματισμό μια παγκόσμια κινητοποίηση που σε μέγεθος δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν στην ανθρωπότητα, και ότι η σκεπτομορφή που θα δημιουργηθεί θα εντυπώσει το νου εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, ώστε να ανοίξουν τα πραγματικά τους μάτια, τα πνευματικά μάτια, και να δουν την αλήθεια, έτσι ώστε να κάνουν πιο σοφές επιλογές μέσω της χρήσης της ελεύθερής τους βούλησης στην πράξη.
Στην ουσία θα επανεκπαιδευτούμε στο τι είναι η αληθινή Συμπαντική αφθονία και αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν ανοίξουν τα αληθινά μας μάτια.

Πρακτικά, το σύστημα του χρήματος που υφίσταται δεν μπορεί να αλλάξει σε μια νύχτα και δεν πρέπει να αλλάξει σε μια νύχτα, γιατί κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε τρομερό χάος με ανυπολόγιστες και μη αναστρέψιμες συνέπειες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να το κατανοήσετε, μια πολύ απότομη αλλαγή θα δημιουργούσε περισσότερο κακό παρά καλό. Υπάρχουν άνθρωποι που διακατέχονται από έντονα συναισθήματα απέχθειας για το υπάρχον σύστημα και θέλουν ν’ αλλάξουν τα πάντα άμεσα και μέσα σε μια νύχτα. Θα πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να αυτοσυγκρατηθούν και να κατανοήσουν ότι το ευρύτερο καλό επιτάσσει η αλλαγή να γίνει ομαλά και σύμφωνα με κάποιο σχέδιο και όχι καταστροφικά για λόγους συναισθηματικής εκτόνωσης.

Θα υπάρχουν φάσεις που η αλλαγή θα φαίνεται πιο απότομη και φάσεις που θα είναι πιο ήπια. Εμπιστευτείτε το Ανώτερο Σχέδιο και κάνετε αυτό που πρέπει να κάνετε την κάθε δεδομένη στιγμή. Ως γενική όμως καθοδήγηση σας λέμε ότι η αλλαγή θα γίνει σταδιακά. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε για κάποιο διάστημα με την υφιστάμενη δομή του χρήματος, αλλά με μια μεγάλη ποιοτική διαφορά. Καθώς η σκεπτομορφή θα αφυπνίζει ολοένα και πιο έντονα περισσότερους ανθρώπους, οι επιλογές για τη χρήση του χρήματος (ακόμη και με το σύστημα που υφίσταται σήμερα) θα είναι πιο «φωτισμένες» και η επιχειρηματικότητα θα είναι πιο πνευματική γαλήνια και αβλαβής (για καλύτερη κατανόηση και καθοδήγηση δράσης, δες τα κείμενα κλειδιά των Δυνάμεων του Φωτός «η Πνευματικοποίηση του χρήματος Ι» και «η Πνευματικοποίηση του χρήματος ΙΙ»). Θα αρχίσουν να επικρατούν οι Συμπαντικές αρχές, αν και τεχνικά θα φαίνεται ότι το χρήμα συνεχίζει να δημιουργείται και να διανέμεται από τα ίδια κανάλια, μέχρι και αυτά να αντικατασταθούν ολοκληρωτικά.

Μια νέα επιχειρηματικότητα θα αρχίσει να αναπτύσσεται, με τη μορφή νέων οικονομικών δομών και θεσμών ευρείας συμμετοχής συνειδητών πολιτών, οι οποίοι, θα πάψουν να συναινούν στο υπάρχον σύστημα του χρήματος και θα αποφασίσουν να δράσουν με αυτενέργεια και δημιουργικότητα, εγκαταλείποντας το ρόλο του «παθητικού εργαζόμενου ή υπαλλήλου» και υιοθετώντας το ρόλο του «συνειδητού ολιστικού επιχειρηματία». Αυτές οι νέες συλλογικές δομές θα αρχίσουν να λειτουργούν εκτός των πλαισίων της υπεραξίας και του χρέους για τα μέλη τους, αναπτύσσοντας παράλληλα και μεταξύ τους σχέσεις συνέργειας και όχι ανταγωνιστικότητας, βασισμένες στην απόλυτα ρεαλιστική διαπίστωση, ότι οι πόροι του πλανήτη μας και η Συμπαντική αφθονία επαρκούν για όλους ανεξαιρέτως. Βέβαια, εκ των πραγμάτων, θα λειτουργούν ανταγωνιστικά προς το υπόλοιπο «άρρωστο» μέρος της παλιάς εγωϊκής οικονομίας, η οποία στην πορεία είναι καταδικασμένη να «παραδοθεί» στις Δυνάμεις του Φωτός και να μετουσιωθεί σε οικονομία αφθονίας και αρμονίας.

Αυτή η εξέλιξη θα επιτρέψει στους περισσότερους ανθρώπους, αρχικά κυρίως σε αυτούς που είναι πιο έτοιμοι σε επίπεδο κατανόησης, να αναπτύξουν το μέγιστο του προσωπικού τους δυναμικού και αυτή τους η επιχειρηματικότητα να είναι συνδεδεμένη με την αληθινή πηγή της αφθονίας και της δημιουργικότητας που δεν είναι άλλη από τον αιώνιο Συμπαντικό νου. Τότε οι άνθρωποι που θα εκφράζουν αυτού του είδους την επιχειρηματικότητα (ο αριθμός τους θα αυξάνει ραγδαία) δεν θα έχουν ως κίνητρο τους την οικονομική ανασφάλεια, ανεπάρκεια και κατά συνέπεια την απληστία που προκύπτει ως αμυντικός μηχανισμός, αλλά θα έχουν ως κίνητρο τη χαρά της δημιουργικότητας και η αίσθηση της οικονομικής τους ασφάλειας θα προέρχεται από τη σύνδεση τους με τη Συμπαντική αφθονία και συνεπώς δεν θα εμπλέκονται σε συναλλαγές που δεν τους προσφέρουν χαρά, αληθινή ευημερία και πληρότητα. Η συναλλαγές δε θα βασίζονται στο παλαιό πρότυπο της απληστίας όπου ο ισχυρότερος επιβάλλει τους κανόνες του από θέση δύναμης και ο πιο αδύναμος, μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά όχι μόνο τους αποδέχεται αλλά ταυτόχρονα διαβρώνεται (και αυτό είναι το χειρότερο δυστυχώς) και σε επίπεδο νοοτροπίας και θεωρεί δεδομένο και «φυσιολογικό» όλες του οι μελλοντικές συναλλαγές να ακολουθούν αυτό τον κανόνα, αναπτύσσει έτσι μια συνείδηση αναξιότητας, ανεπάρκειας και υποτέλειας που διαιωνίζει αυτή την κατάσταση.

Η αφθονία θα εμφανιστεί σε επίπεδα που δεν έχει γνωρίσει προηγουμένως η ανθρωπότητα, ενώ ταυτόχρονα θα είναι άκοπη, αφήνοντας στους ανθρώπους μεγάλα ποσά ενέργειας και ζωτικής δύναμης να τα χρησιμοποιήσουν για να βιώσουν τη χαρά της πολύπλευρης εμπειρίας του φαινομένου της ζωής και να φτάσουν έτσι σε μοναδικά επίπεδα προσωπικής ανάπτυξης και πληρότητας.
Η νέα Σκεπτομορφή του Οραματισμού Πνευματικοποίησης του Χρήματος θα μας θεραπεύσει σταδιακά από την κατάσταση του πόνου που βρισκόμαστε σήμερα λόγω της λειτουργίας του χρήματος με τη μορφή που έχει και την οικονομική πίεση που δημιουργεί. Αυτή η οικονομική πίεση δημιουργεί επίσης μια σειρά από άλλες δυσμενής επιπτώσεις σε άλλα κοινωνικά ζητήματα αλλά και σε σημαντικά ζητήματα ανθρωπίνων σχέσεων.

Σκεφτείτε μόνο πόσα διαζύγια προκαλούνται σήμερα λόγω οικονομικών προβλημάτων και πόσες οικογένειες διαλύονται γι’ αυτό το λόγο ή πόσοι άνθρωποι αδυνατούν να δημιουργήσουν οικογένεια ενώ το επιθυμούν, γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Σκεφτείτε ποιες είναι οι επιπτώσεις της διάλυσης των οικογενειών στα παιδιά αυτών των οικογενειών και στην εξέλιξή τους ως ψυχές. Σκεφτείτε την βλάβη που δημιουργείται στις υγιείς προσωπικές μας σχέσεις, τις σχέσεις αγάπης που θέλουμε να καλλιεργήσουμε, απλά και μόνο γιατί δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το οικονομικό πρόβλημα. Είναι υψίστης σημασίας, η αλλαγή και η αφύπνιση όλου του πλανήτη να ξεκινήσει από το ζήτημα του χρήματος. Όλα τα οικολογικά προβλήματα ξεκινούν από το χρήμα, γιατί οι εταιρίες και οι άνθρωποι, στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν για να μην είναι οι ίδιες και οι ίδιοι τα θύματα της έλλειψης του χρήματος, όπως την εξηγήσαμε, καταστρέφουν το περιβάλλον για να επιβιώσουν. Το σύστημα του χρήματος όπως λειτουργεί σήμερα μας οδηγεί σε κανιβαλισμό. Γι’ αυτό η Πνευματική Ιεραρχία, τώρα που κρίνει ότι διαμορφώνεται το ανώτερο συνειδησιακό επίπεδο που χρειαζόταν στους ανθρώπους για να προχωρήσει αυτή η παγκόσμιας κλίμακα επέμβαση, ξεκινάει από το χρήμα.

Μας έχει δοθεί η διαβεβαίωση ότι όταν ενεργοποιηθεί η Σκεπτομορφή που θα χτίσει αυτός ο Παγκόσμιος Οραματισμός, τότε σύντομα θα επικρατήσει στον πλανήτη μια άλλη κατάσταση όσον αφορά το χρήμα, και η δημιουργία του θα περάσει σε φωτισμένους πνευματικούς ανθρώπους που θα είναι στην υπηρεσία των πολιτών και όχι στην καταδίωξη και εκμετάλλευσή τους. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το κλειδί που εξηγεί αυτό που λέμε «σύνδεση του χρήματος με τη Συμπαντική αφθονία». Όταν χρησιμοποιούμε αυτό τον όρο, δεν ξέρουμε τι μπορεί να εννοούν και να φαντάζονται πολλοί άνθρωποι, και ειδικά αυτοί που επικαλούνται αυτή τη Συμπαντική αφθονία κατά την ενασχόλησή τους με το Νόμο της Έλξης. Εμείς πάντως δεν εννοούμε σε καμιά περίπτωση ότι με την καθιέρωση της Συμπαντικής αφθονίας θα αρχίσει να βρέχει από τον ουρανό (Σύμπαν) ευρώ και δολάρια και οι άνθρωποι θα τα μαζεύουν. Αυτό που εννοούμε είναι ότι φωτισμένοι, εξελιγμένοι και υψηλά καθοδηγούμενοι άνθρωποι θα ανέλθουν σε θέσεις επιρροής και ευθύνης μέσα στις κοινωνίες και θα δημιουργήσουν δομές και συστήματα μέσα από τα οποία οι άνθρωποι θα γνωρίζουν ευημερία, ασφάλεια και πρόοδο (υλική και πνευματική).
Εννοούμε ότι τα μυαλά αυτών των ανθρώπων, που θα είναι σε αυτές τις θέσεις επιρροής, θα είναι ομοιοκραδασμικά με τις ανώτερες αρχές του Σύμπαντος, της καλοσύνης, της συμπόνιας, της αλληλεγγύης και της αγάπης.

Όταν αυτές οι αρχές εμποτίσουν απόλυτα το νου αυτών των ανθρώπων, τότε αυτοί οι άνθρωποι θα υλοποιούν και ανάλογα έργα και έτσι η αφθονία του Σύμπαντος θα υλοποιείται με συγκεκριμένα έργα. Δηλαδή οι δημιουργίες αυτών των ανθρώπων θα είναι καθοδηγούμενες από την Σοφία του Συμπαντικού νου και όχι από την ανεπάρκεια του κατώτερου εγωϊκού νου. Η αφθονία του Σύμπαντος θα γίνει τότε κάτι χειροπιαστό και εικόνα συγκεκριμένη και όχι αφηρημένη έννοια όπως είναι σήμερα. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα και σε άλλους ανθρώπους να αποκτήσουν γνώση τού τι είναι η αφθονία του Σύμπαντος και στην ουσία να επανεκπαιδευτούν. Το χρήμα τότε θα γίνει πηγή ευημερίας και αρμονίας, όπως είναι η επιθυμία του Σύμπαντος. Δεν θα υπάρχει ανεργία, αυξανόμενο έγκλημα, διαζύγια που προκαλούνται από οικονομικά προβλήματα, εγκαταλειμμένοι ηλικιωμένοι άνθρωποι αλλά και ούτε και οι εξαθλιωμένοι πληθυσμοί που γίνονται λαθρομετανάστες για να αναζητήσουν εργασία και χρήμα για να επιζήσουν.

Πολλοί μπορεί να αναρωτηθείτε «γιατί πρέπει να γίνει κάποιος συγκεκριμένος Παγκόσμιος Οραματισμός και να χτιστεί Σκεπτομορφή;» Για τον απλό λόγο της ελεύθερης βούλησης που εξηγήσαμε. Όταν οι άνθρωποι συμμετέχουν σ’ ένα οραματισμό το κάνουν συνειδητά, άρα χρησιμοποιούν την ελεύθερή τους βούληση και η σκεπτομορφή που δημιουργούν είναι ο τρόπος επικοινωνίας με το Σύμπαν και το κωδικοποιημένο μήνυμα που στέλνουν στο πεδίο της Δημιουργίας. Με αυτό το μήνυμα λένε στο Σύμπαν «εμείς οι άνθρωποι, συνειδητά, κάνοντας χρήση της ελεύθερής μας βούλησης, επιθυμούμε να δημιουργηθεί αυτή η πραγματικότητα που έχουμε ελεύθερα αποφασίσει να έχουμε από εδώ και στο εξής». Και επειδή ο οραματισμός είναι συντονισμένος και ίδιος για όσους συμμετέχουν, το μήνυμα είναι πολύ ξεκάθαρο και δυνατό στο Σύμπαν, το οποίο είναι υποχρεωμένο να αποδεχτεί την επιθυμία μας και να υλοποιήσει αυτό που του ζητάμε ως συλλογικό ασυνείδητο (πλέον έχουμε εμείς τη δύναμη να διαμορφώσουμε συνειδητά το συλλογικό ασυνείδητο).
Αυτή αγαπητοί μας φίλοι είναι η πρότασή μας (μετά την καθοδήγηση που μας έχει δοθεί από τα Ανώτερα Πνευματικά Πεδία) για την επέμβαση στο επίπεδο του χρήματος και την επανασύνδεσή του με την Συμπαντική αφθονία. Θα θέλαμε, εάν σας βρίσκει σύμφωνους αυτή η δραστηριότητα, να την υποστηρίξετε και να την διαδώσετε. Όσο πιο πολλοί συμμετέχουμε, τόσο πιο έντονη, πιο γρήγορη και πιο αρμονική θα είναι η αλλαγή.

Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο των οδηγιών του οραματισμού, το κείμενο του καθοδηγούμενου οραματισμού και να ακούσετε το ηχητικό αρχείο του καθοδηγούμενου οραματισμού στις άλλες υποσελίδες του ιστότοπου του New Earth Network.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Πολλοί από εσάς είναι πιθανόν να έχετε θυμό ή άλλα έντονα συναισθήματα γι’ αυτά που έχουν γίνει γύρω από το χρήμα παγκόσμια, και κύρια για τις αδικίες που έχουν προκύψει είτε σε ατομικό επίπεδο είτε σε επίπεδο λαών. Μπορεί συναισθηματικά να νιώθετε ότι είναι δικαιολογημένη αυτή η συναισθηματική σας στάση και ότι είναι δίκαιη σε μεγάλο βαθμό (είπαμε ότι την αλήθεια πρέπει να την βλέπουμε και να την αναγνωρίζουμε όποια και εάν είναι), αλλά δεν πρέπει να προσκολληθείτε σε αυτή την κατάσταση, γιατί πνευματικά και ενεργειακά δυσκολεύει το έργο μας. Σε ό,τι προσκολλάσαι, το κάνεις να φαίνεται πιο αληθινό, στην ουσία το καθιερώνεις πιο πολύ και το τροφοδοτείς με ενέργεια, και αυτό δυσκολεύει την προσπάθεια αλλαγής του και καθιέρωσης της καινούργιας σκεπτομορφής.

Η καλύτερη στάση είναι να το θεωρήσετε ως ένα ακόμη επεισόδιο στην πορεία εξέλιξης της ανθρώπινης συνείδησης. Εάν δεις τα πράγματα αποστασιοποιημένα και στο βάθος των εκατομμυρίων χρόνων εξέλιξης του ανθρώπου, θα αντιληφθείς ότι είναι ακριβώς αυτό το πράγμα, ένα ακόμη επεισόδιο στο δρόμο της εξέλιξής μας. Αυτή είναι η πνευματική στάση του αληθινά αφυπνισμένου. Ο αφυπνισμένος δεν κοροϊδεύει τον εαυτό του σχετικά με αυτό που εξελίσσεται μπροστά στα ματιά του (περίπτωση των «αρνητικών πεποιθήσεων» που είχαμε αναφέρει) αλλά και ούτε παρασύρεται από τη μορφή των φαινομένων. Γνωρίζει ότι όλα τα φαινόμενα είναι παροδικά και περαστικά και ότι με τον ένα ή άλλο τρόπο θα μεταβληθούν, όποια και εάν είναι αυτά. Αυτή η στάση χαρίζει στον αφυπνισμένο κυριαρχία πάνω στα φαινόμενα και τον καθιστά κύριο του κόσμου (ή του «ονείρου» όπως αναφέρεται σε πολλές πνευματικές παραδόσεις). Αυτή η στάση θα βοηθήσει όλους μας, ώστε οι αλλαγές που θέλουμε να φέρουμε στον πλανήτη να γίνουν το συντομότερο δυνατό, με τον πιο ομαλό και ανώδυνο τρόπο.

Πηγή: New Earth Network
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Ανώνυμος 02/07/2013 @ 1:39 ΜΜ

    ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ

  2. Ανώνυμος 02/08/2013 @ 3:51 ΠΜ

    Παντως ολα τα καλα πραγματα γινονται απλα και με δυο κουβεντες λεγονται…τι παραμυθιασμα τρωμε τωρα λες και βγηκαμε απο κολλεγια και δεν ξερουμε τι γινεται. Λοιπον θα σας πω εγω που παιζεται το παιχνιδι…
    1. μας κλεψαν τον ζωτικο χωρο, δεν μπορουμε να κανουμε παιχνιδι, χρωστας μικροποσα και σε εξοντωνουν, φερνουν μεγαθηρια στην αυλη σου και δεν εχεις τοπιο να παλαιψεις, σου κλεινουν τον οριζοντα.
    2.Αυτα που μας κλεψαν καπου τα δωσαν και αυτοι που τα πηραν ειναι κατι κολωπαιδια που τα κανουν ολα, μεχρι και την ψυχη της μανας τους πουλανε, βασικα ανεγκεφαλοι αφου δεν ειναι ικανοι να σκεφτουν οτι τα οποια ωφαλη που αποκομιζουν δεν τους ανηκουν καν στην ουσια.
    3.Σου λενε φυγε για να επιβιωσεις η αλλοιως μεινε και λυωσε στην φτωχια, δηλαδη τι ελξη και παπαριες μιλαμε…
    Καποτε εβγαζα 100 € την ωρα και γνωριζα αλλους που βγαζαν μεχρι και 1000€ την ωρα. Τωρα το παρτυ τελειωσε. Αυτοι που βγαζαν τα 1000 δεν ηταν και ποιο εξυπνοι, απλως ποιο μοβοροι ηταν, αυτο ειναι ολο, ουτε ελξη ουτε τιποτα,
    Παλη θελει για να ξαναβγει ο ηλιος στην Ελλαδα, παλη με ελληνικες σημαιες μονο ουτε ΠΑΜΕ ουτε χρυσαυγητες ουτε κοκκινα ουτε μπλε για πρασινο δεν μιλαω καθολου…ΠΑΛΗ μεχρι επιτευξεως του στοχου. Μεχρι να παρουμε πισω αυτα που μας ανηκουν και φυσικα πρεπει να γνωριζουμε τι μας ανηκει η που ανηκουμε τελος παντων. Αυτα και καλα μυαλα.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*