15:18 - 22/07/2014

Η Μόσχα έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για κατάρριψη του Βoeing από Su-25! (Ξεβράκωμα σε ΗΠΑ-Ουκρανία)

Η Μόσχα έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για κατάρριψη του Βoeing από Su-25! (Ξεβράκωμα σε ΗΠΑ-Ουκρανία)
ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΡΑΝΤΑΡ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!


Συγκλονιστικά στοιχεία και για πρώτη φορά επίσημα αποδεικνύουν ότι το Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών κατρρίφθηκε από ουκρανικά μαχητικα έδωσε, στη δημοσιότητα το ρωσικό ΥΠΑΜ (να σημειώσουμε ότι το defencenet.gr ήδη από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας είχε γράψει για τον εντοπισμό δύο ουκρανικών μαχητικών κοντά στο Boeing 777. Διαβάστε σχετικά εδώ
).

Όπως εξήγησαν οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί η Μόσχα παρουσιάζει στοιχεία των καταγραφών από αντικειμενικά όργανα, βιντεοκαταγραφές ραντάρ και δορυφορικές φωτογραφίες, και θα παραχωρήσει όλα τα σχετικά στοιχεία στους εμπειρογνώμονες, που θα αναλάβουν τη διερεύνηση της τραγωδίας, θέλοντας να αντιμετωπίσει «το μεγάλο αριθμό αντιφατικών πληροφοριών, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας».

Οι Ρώσοι επιτελείς εξέφρασαν την απορία τους επίσης γιατί παρεξέκλινε της κανονικής του πορείας προς Βορρά περί τα 14 χλμ. το αεροπλάνο, μπαίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο βαθύτερα στη ζώνη των εχθροπραξιών, που ελέγχουν ως επί το πλείστον οι ρωσόφωνοι αντάρτες.

Αλλά και βάσει ποιών υποδείξεων από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας άρχισε λίγο πριν τη συντριβή του να διορθώνει αυτήν την πορεία, χωρίς να προλάβει να ολοκληρώσει τον ελιγμό;

Σύμφωνα με συνέντευξη Tύπου η οποία μεταδίδεται ζωντανά αυτή την ώρα από τα μεγαλύτερα ρωσικά ειδησεογραφικά δύο μαχητικά Su-25 οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος (πρόκειται για μαχητικά εγγύς υποστήριξης) για κάποιο ανεξήγητο λόγο ανέβηκαν στα 10.000 μέτρα και σε απόσταση 3 χλμ. το ένα και 5 χλμ. το άλλο πλησίασαν το μοιράιο Boeing.

Όπως έδειξαν οι καταγραφές του ρωσικού δικτύου επιτήρησης οι οποίες μεταδίδονταν χρονικά την ίδια στιγμή που μεταδίδονταν η συνέντευξη, τα ουκρανικά μαχητικά ήταν εξοπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος μικρού βλεηνεκούς με ακτίνα δράσης τα 25 χλμ. (προφανώς πρόκειται για τους AA-2 Atol η RM-72).

Σύμφωνα με τον στρατηγό Αντρέι Καρταπόλοφ, του επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, το μαχητικό αυτό ήταν ένα Su-27 Flankers.

«Καταγράψαμε την πτήση ενός ουκρανικού αεροσκάφος Su-25 στην κατεύθυνση του μαλαισιανού Boeing το οποίο βρισκόταν σε μια απόσταση 3 ως 5 χιλιομέτρων. Το Su-25 μπορεί να φθάσει σε ύψος 10.000 μέτρων. Διαθέτει πυραύλους αέρος-αέρος οι οποίοι έχουν βεληνεκές έως και 12 χλμ. και εγγυώνται την καταστροφή οποιουδήποτε στόχου σε απόσταση έως και 5 χλμ.», δήλωσε ο στρατηγός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Αμύνης.

Κάποια στιγμή τα δύο μαχητικά πλησίασαν το αεροσκάφος και στα 51 χλμ από τα ρωσικά σύνορα φάνηκε να μειώνεται η ταχύτητά του μέχρι που έπαψε να υφίσταται ως ίχνος. Εν συνεχεία το ουκρανικά μαχητικά απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Το ερώτημα που έθεσαν στις ΗΠΑ οι Ρώσοι αξιωματικοί είναι το εξής: «Λέτε ότι το Boeing καταρρίφθηκε με κάποιο πύραυλο εδάφοους-αέρος που εκτοξέυτηκε από από τις θέσεις των επαναστατών. Εμείς δεν εντοπίσαμε τίποτα τέτοιο. Αφού όμως λένε κάτι τέτοιο οι Αμερκανοί, τους καλούμε να δόσουν στη δημοσιότητα όλα τα σοιχέια και τις φωτογραφίες που υπάρχουν και που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους».

«Θα θέλαμε να γνωρίζουμε γιατί το ουκρανικό αεροπλάνο πετούσε σε μία πολιτική γραμμή [πτήσης], στην ίδια διαδρομή με το μαλαισιανό Boeing», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιστράτηγος Αντρέι Καρταπάλοφ.

Ο κ. Καρταπάλοφ τόνισε μάλιστα πως η Μόσχα διαθέτει δορυφορικές εικόνες που αποδεικνύουν την παρουσία ουκρανικών κυβερνητικών αντιαεροπορικών συστοιχιών τύπου Buk σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος. Ουάσιγκτον και Κίεβο συμφωνούν πως ο πύραυλος που χτύπησε το αεροπλάνο εκτοξεύτηκε από το σύστημα SA-11 (παλιά εκδοχή Buk).

Απαντώντας δε στα στοιχεία των ΗΠΑ πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος που εκτοξεύτηκε από ζώνη που ελέγχεται από τους αυτονομιστές, , η Μόσχα αντέτεινε ότι η ίδια δεν έχει εντοπίσει καμία εκτόξευση πυραύλου κοντά στη γραμμή πτήσης του αεροπλάνου, και ζητά από την Ουάσιγκτον να της δώσει τις σχετικές δορυφορικές φωτογραφίες.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε πως η Ουάσιγκτον διαθέτει καταγεγραμμένες συνομιλίες που δείχνουν ότι η Ρωσία εξόπλισε τους αντάρτες με τα SA-11. Η Ουάσιγκτον έχει αφήσει να εννοηθεί πως εξετάζει το ενδεχόμενο ρωσικής υποστήριξης ή εκπαίδευσης στους αντάρτες.

Πάντως, από την δημοσίευση των στοιχείων που έδωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ θα μπορούσε κάποιος να πει ότι τα ουκρανικά μαχητικά μπορεί να λειτούργησαν και ως «δόλωμα» προκειμένου να υπάρξει εκτόξευση α/α πυραύλου εναντίον του και αυτά εν συνεχεία να απαγκιστρωθούν-απαεγκλωβιστούν υπό την κάλυψη του αεροσκάφους πηγαίνοντας ψηλότερα από αυτό, προκειμένου να χτυπηθεί το Boeing.

Ένα δεύτερο ενδεχόμενο είναι τα ουκρανικά μαχητικά να «κατέδειξαν» το Boeing σε ουκρανική συστοιχία. Σε οποιαδήποτε περίπτωση τα αδιαμφισβήτητα επίσημα στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα το ρωσικό ΥΠΑΜ αποδεικνύουν ότι πρόκειται περί στημένου προσχεδιασμένου ουκρανικού εγκλήματος ανάλογου της ρίψης χημικών στη Συρία και της ρίψης όλμου στο Σεράγιεβο το 1995.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι Ρώσοι και έχουν ημερομηνία 14 Ιουλίου απεικονίζεται μετακίνηση ουκρανικών αντιαεροπορικών συστημάτων Στις τρεις πρώτες φωτογραφίες φαίνεται η μετακίνηση αντιαεροπορικών συστημάτων Buk του ουκρανικού Στρατού περίπου 8 χλμ. βορειοδυτικά του Λουγκάνσκ.

Η μετακίνηση αφορούσε δύο εκτοξευτές. Η τέταρτη φωτογραφία δείχνει μια θέση ραντάρ κοντά στο Ντόνετσκ.

Η Αρχική μαρτυρία του Ισπανού ελεγκτή (που αγνοείται!) από τον πύργο ελέγχου του Κιέβου επιβεβαιώνει την Μόσχα!

Λίγο μετά την είδηση της πτώσης του Boeing το ETN έλαβε αποκαλυπτικές πληροφορίες από έναν ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας στο Κίεβο σχετικά με την τραγική πτήση MH17 της Μαλαισία Airlines.

Ο συγκεκριμένος ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας είναι υπήκοος Ισπανίας και εργαζόταν στην Ουκρανία. Οδηγήθηκε εκτός υπηρεσίας ως αστικός ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, μαζί με άλλους αλλοδαπούς, αμέσως μετά την κατάρριψη του επιβατικού αεροσκάφους της Malaysia Airlines πάνω από την ανατολική Ουκρανία, το οποίο προκάλεσε το θάνατο 295 ανθρώπων.

Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ανέφερε σε ιδιωτική αξιολόγηση, την οποία βάσισε σε στρατιωτικές πηγές στο Κίεβο, ότι ο ουκρανικός στρατός ήταν πίσω από αυτή την κατάρριψη. Οι καταγραφές του ραντάρ άμεσα κατασχέθηκαν, αφού έγινε γνωστό πως ένα επιβατικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε.

Οι στρατιωτικοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε εσωτερική επικοινωνία, αναγνώρισαν ότι ο στρατός είχε εμπλακεί και κάποια στρατιωτική φλυαρία ανέφερε ότι δεν γνωρίζουν από που προήλθε η διαταγή να καταρρίψουν το αεροπλάνο.

Προφανώς, αυτό συνέβη μετά από μια σειρά σφαλμάτων, δεδομένου ότι το ίδιο αεροπλάνο συνεοδευόταν από δύο ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη μέχρι και 3 λεπτά, πριν εξαφανιστεί από τα ραντάρ.

Τα πλάνα από τις οθόνες του ραντάρ, δείχνουν επίσης μια ανεξήγητη αλλαγή πορείας του μαλαισιανού Boeing. Η αλλαγή πορείας έφερε το αεροπλάνο απευθείας πάνω από την περιοχή των συγκρούσεων της Ανατολικής Ουκρανίας.

Κατάφεραν να εντοπίσουν τον λογαριασμό twitter του Ισπανού Ελεγκτή!

Δημοσιογράφοι, κατάφεραν να εντοπίσουν τον λογαριασμό twitter του Ισπανού Ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας του Κιέβου που διαγράφηκε μετά τις φοβερές αποκαλύψεις για το δυστύχημα στην Ουκρανία!

Η επιτυχία βασίστηκε στα αντίγραφα λογαριασμών και σελίδων που διατηρεί η Google. Ο Ισπανός ελεγκτής ακόμη αγνοείται!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. 0
  0
  Δεν μιλάμε όλοι Ισπανικά. Τι λέει ο ελεγκτής στο twitter?
 2. 0
  0
  Το ονομα "Carlos" ειναι απλη συμπτωση ……….ετσι δεν ειναι?????????
 3. 0
  0
  ΒΡΕ ΒΡΕ ΤΟΝ ΚΑΡΛΟΣ…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί