Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

13:57 - 24/02/2015

Η Μοσάντ διαψεύδει τον Νετανιάχου για τα πυρηνικά του Ιράν

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Διαρροή με φόντο την ομιλία Νετανιάχου στον ΟΗΕ

Το 2012, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου ήθελε να προειδοποιήσει με τον σαφέστερο δυνατό τρόπο πως το Ιράν ήταν ένα βήμα πριν την κατασκευή πυρηνικών όπλων, και το έκανε με την περίφημη κάρτα με τη βόμβα στην ομιλία του στο βήμα του ΟΗΕ.


Τώρα, ο βρετανικός Guardian και το αραβικό Al Jazeera επικαλούνται γνώση εγγράφων των μυστικών υπηρεσιών, στα οποία αντιθέτως η Μοσάντ ήταν πολύ πιο καθησυχαστική για τις πραγματικές δυνατότητες του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται γνώση ομάδας διαβαθμισμένων εγγράφων από μυστικές υπηρεσίες διαφόρων χωρών και προέρχεται κυρίως από επικοινωνία των μυστικών υπηρεσιών της Νοτίου Αφρικής με υπηρεσίες άλλων χωρών -του Ισραήλ, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, ή της Νοτίου Κορέας, μεταξύ άλλων. Στα έγγραφα είχε πρόσβαση ο Guardian μέσω της ερευνητικής ομάδας του Al Jazeera, και η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι επιβεβαίωσε και ανεξάρτητα τη γνησιότητά τους.

Σε ένα από αυτά, και συγκεκριμένα σε κείμενο προς τις νοτιοαφρικανικές μυστικές υπηρεσίες τον Οκτώβριο του 2012 (λίγο μετά την ομιλία Νετανιάχου στον ΟΗΕ), η ισραηλινή Μοσάντ κατέληγε στο συμπέρασμα ότι το Ιράν «δεν είχε την απαραίτητη δραστηριότητα για την παραγωγή πυρηνικών όπλων».

Κατά τη βρετανική εφημερίδα, αυτό «δείχνει τη μεγάλη απόσταση μεταξύ των ρητορικών τόνων που έχουν δημόσια οι ισραηλινοί πολιτικοί και των εκτιμήσεων των υπηρεσιών άμυνας και πληροφοριών».

Συγκεκριμένα, το έγγραφο αναφέρει ότι η Τεχεράνη «προσπαθεί να κλείσει κενά σε τομείς που φαίνονται νόμιμοι, όπως του αντιδραστήρες εμπλουτισμού, ώστε να μειωθεί ο χρόνος παραγωγής όπλων από την στιγμή που όντως δοθεί τέτοια εντολή».

Ωστόσο, κατέληγε ότι το Ιράν «δεν εμφανίζεται έτοιμο» να εμπλουτίσει ουράνιο στο βαθμό που απαιτείται για κατασκευή οπλισμού.

Ισραηλινός αξιωματούχος που ερωτήθηκε από τη βρετανική εφημερίδα, ο οποίος μίλησε ανώνυμα και δεν επιβεβαίωσε τη γνησιότητα των εγγράφων, ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις της Μοσάντ που επικαλείται ο Guardian δεν θα απέκλιναν από τα όσα είχε πει ο ισραηλινός πρωθυπουργός από το βήμα του ΟΗΕ, επειδή «και οι δύο έλεγαν ότι το Ιράν θέλει εμπλουτισμένο ουράνιο για να αναπτύξει πυρηνικό οπλοστάσιο».

tovima.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Ανώνυμος 02/24/2015 @ 10:48 ΜΜ

    Ένα πολύ ωραίο τέχνασμα να κερδίσει εντυπώσεις και πρόσβαση σε άλλες χώρες η μοσάντ έτσι ώστε να υπερφαλαγγίζονται οι άλλες μυστικές υπηρεσίες και να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του Ισραήλ τεχνιέντως και αθόρυβα! Βασίλης Μυρμιδόνας

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*