20:44 - 14/02/2014

Η κατάσταση στην Λιβύη εκτός ελέγχου..

Η κατάσταση στην Λιβύη δείχνει να είναι εκτός ελέγχου αυτή την στιγμή. Υψηλοί αξιωματούχοι του στρατού ισχυρίστηκαν οτι υπήρξε ανατροπή πολιτεύματος για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην χώρα και μάλιστα είπαν οτι αρκετά μέλη της κυβέρνησης βρίσκονται ήδη σε σύλληψη.

Μερικές ώρες πριν βγήκε ο στρατηγός Khalifa Haftar και ανέφερε πως η κυβέρνηση του Ali Zeidan βρίσκεται σε «αδράνεια» και αναλαμβάνει ο στρατός μέχρι και την διεξαγωγή εκλογών , που θα δώσουν νέα κυβέρνηση. Αμέσως μετά βγήκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ali Zeidan και ανέφερε οτι πρόκειται για αστειότητες χωρίς καμία βάση.

Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση όπου ο στρατός της Λιβύης σε μια προσπάθεια να επαναφέρει την σταθερότητα στην περιοχή, έχει ξεκινήσει μια δράση «εκκαθάρισης» και σύλληψης πολλών μισθοφόρων και ομάδων δράσης παραστρατιωτικών που βρίσκονται σε συνεχή κίνηση μετά την πτώση του καθεστώτος. Οι δυνάμεις σε οικονομία και σε ισχύ της παρούσα κυβέρνησης είναι ασθενικές και η ίδια δεν είναι καθόλου λαοφιλής.

Εδώ επισημαίνουμε και τις πρόσφατες πληροφορίες που έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας για εμφανή συγκέντρωση Ισλαμιστικών οργανώσεων (Al Nusra) που έχουν ανησυχήσει και αρκετές Δυτικές χώρες, «υποχρεώνοντας» τον Γάλλο πρόεδρο να δηλώσει πως δεν θα γίνει καμία επέμβαση ακόμα και πως παρακολουθούν στενά το θέμα της Λιβύης.
(σχετικό link: http://www.geopolitics.com.gr/2014/02/blog-post_4464.html)

Το μόνο σίγουρο είναι πως το τόξο της Β.Αφρικής (African Arc) βρίσκεται σε μια πολύ μεγάλη ένταση με μεγάλη αστάθεια σε Ιράκ, Λίβανο, Συρία, Αίγυπτο και Λιβύη όπου αρκετοί διαπιστώνουν μια κατάσταση που δεν δείχνει καθόλου να φθίνει. Ίσα ίσα .. φαίνεται να δημιουργείται ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα και πολλοί ήδη κοιτάνε προς το ΝΑΤΟ και την Ρωσία για το τι θα επακολουθήσει.

Μια συζήτηση που έγινε στα μισά «πηγαδάκια» του 50ου συνεδρίου ασφαλείας , ειδικά κατά την αναγγελία θεμάτων Συρίας και Ιράν.

σχετική πηγή για Λιβύη: http://www.aljazeera.com/news/africa/2014/02/libyan-general-wants-parliament-suspended-2014214111452905729.html

Για το Geopolitics.com.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. 0
    0
    ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΤΡΙΑ ΕΘΝΗ ΘΑ ΛΑΒΩΣΕΙ …[ ΑΙΘΙΟΠΙΑ [ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΟΥΔΑΝ ΠΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ …Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΕΚΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ]…ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ…ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ…ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ …ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ [ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΛΑ ]…ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ …ΑΙΓΥΠΤΟΣ…ΛΙΒΥΗ ΣΥΡΙΑ…ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ …ΙΡΑΚ…ΙΡΑΝ…ΚΥΠΡΟΣ…ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ…ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ…ΤΟ ΜΕΓΑ [ ΧΑΡΤΟ [ΒΑΣΙΛΕΙΟ] ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ [ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ] ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ..Ο ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΣ ΜΕΣΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ …ΘΑ ΣΤΕΦΘΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΣΙΛΗΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…[ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΛΠ ]…ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ …ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΓΜΑΤΟΠΙΟΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ…ΓΙΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί