10:06 - 13/04/2015

Η ΙSIS ανατινάζει αρχαιολογικούς θησαυρούς στην πρωτεύουσα των Ασσυρίων Nimrud

Τακφιριστές του Ισλαμικού Κράτους (EIIL Daesh, στα αραβικά), κατέστρεψαν πολλούς αρχαιολογικούς θησαυρούς στην αρχαία ασσυριακή πόλη Nimrud στο βόρειο Ιράκ.

Η Daesh διακίνησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο βίντεο όπου εμφανίζονται μέλη της εξοπλισμένα με βαριοπούλες ,αλυσοπρίονα,εκσκαφείς κλπ να καταστρέφουν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς.«Κάθε φορά που θα είμαστε σε θέση να εξαλείψουμε τα χνάρια της ειδωλολατρίας και να προπαγανδίσουμε τον μονοθεισμό σε μια σπιθαμή γης θα το κάνουμε», λέει ένας εξτρεμιστής της οργάνωσης στο τέλος του φιλμ.Αφού επιδίδονται σε εκτεταμένη λεηλασία και καταστροφές περνούν στη συνέχεια στην ανατίναξη του αρχαιολογικού συμπλέγματος.

Παρουσιάζονται βαρέλια με πυρίτιδα σ΄ένα δωμάτιο και έπειτα μια δυνατή έκρηξη κατά την ανατίναξη των αρχαίων και ένα γιγαντιαίο σύννεφο καπνού να αιωρείται.

Αυτή η πόλη ιδρύθηκε τον 13ο αι.π.Χ και είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του Ιράκ.

«Η Nimrud ήταν η πρωτεύουσα της Ασσυρίας δήλωσε ο Abdulamir Hamdani ένας αρχαιολόγος στο Πανεπιστήμιο Stony Brook στη New York.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

 1. 0
  0
  Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει απο την ιστορια να δεις; Α ναι! Τους παραβολάνους, τους γνωστούς φανατικούς καλογερους του… ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, που κατα τη διάρκεια της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατοριας (δήθεν Βυζάντιο), εκαιγαν, έσπαγαν και γκρεμιζαν οτιδήποτε θύμιζε τον αρχαίο ελληνικο πολιτισμό, τα παρακλαδια και την εξέλιξη του!
  Όλες οι θρησκείες- παραγωγά του ΑΒΡΑΜΙΚΟΥ ΜΟΝΟΘΕΙΣΜΟΥ είναι ΞΑΔΕΡΦΕΣ, και ο κοινός εχθρός είναι ο κλασικός ελληνισμός! Το διάγγελμα των ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ της ISIS λέει για εξάλειψη της ειδωλολατριας και προπαγανδισης του ΜΟΝΟΘΕΙΣΜΟΥ!
  Τι διαφορετικό έλεγαν και έκαναν α) ΟΙ ΠΑΡΑΒΟΛΑΝΟΙ, β) Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΑΊΩΝΑ ΜΈΧΡΙ ΣΉΜΕΡΑ, γ) ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΊ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΉΜΕΡΑ (ανατρεξτε σε κάποια σχόλια πρόσφατα ή και παλαιότερα εδω μέσα).
  Ιουδαισμος, Χριστιανισμός και Ισλαμισμός είναι παιδια του ίδιου θεού (ΓΙΑΧΒΕ), πιστεύουν και οι τρεις ότι κατάγονται απο τον Αβρααμ (με κοινο πρόγονο εάν δεν είσαι συγγενής τότε ποτε είσαι;) και θεωρούν και οι τρεις ως ΑΓΊΟΥΣ ΤΌΠΟΥΣ τη γη του ΙΣΡΑΉΛ και κυρίως την ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ!!! (τυφλοί και κουφοί είστε πολλοί; Δεν μπορώ να σας καταλάβω, τι δεν καταλαβαίνετε;)
  ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΕΡΟ ΌΛΩΝ ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ Ο ΚΟΙΝΌΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΌΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΈΛΛΗΝΑΣ (όχι ο εβραιοχριστιανος), τον οποίο και ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΧΡΌΝΙΑ! Η ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΈΝΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ ΠΟΥ ΈΓΙΝΕ ΠΟΤΕ, Η ΟΠΟΊΑ ΑΦΟΡΆ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ!
  Σκεφτείτε ότι οι αρχαίοι Έλληνες αριθμουσαν 10.000.000 ψυχές και με παιδική ευφυΐα, μπορει κανείς να συνειδητοποιήσει, ότι με γεωμετρική πρόοδο θα έπρεπε να είμαστε ο πολυπληθεστερος λαός στον πλανήτη!
  Ακόμη και το ότι υπάρχουμε μετα απο αυτα, μιλούμε έστω και σε έκπτωση την ελληνική γλώσσα και έχουμε (αν και όχι όλοι) ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ, αποτελει το μέγιστο ΘΑΎΜΑ στην ιστορία της ανθρωπότητας!
  ΕΛΛΗΝ πατήρ ΌΛΩΝ, εχθρός ΌΛΩΝ (η μοίρα του ΕΥΕΡΓΈΤΗ) και ο στόχος ΌΛΩΝ απο πάντα και για πάντα!
  Παρόλα αυτά, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η ΟΜΟΨΥΧΊΑ! Έχουμε τους πάντες απέναντι, είναι κρίμα να έχουμε και ΈΛΛΗΝΕΣ!
  ΑΜΕΣΟΣ ΑΠΟΙΟΥΔΑΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί