Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

21:14 - 08/01/2015

Η Γαλλία βρίσκεται στο υψηλοτερο επίπεδο συναγερμού.Βγήκε ο στρατός στο Παρίσι! Καταδρομείς στον Πύργο του Άιφελ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η Γαλλία βρίσκεται στο υψηλοτερο επίπεδο συναγερμού.

Έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης τρομοκρατικών απειλών και επιθέσεων το οποίο προβλέπει ακόμη και χρησιμοποίηση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων. Στον Πύργο το Άϊφελ γάλλοι καταδρομείς έκαναν την εμφάνισή τους.

Η Γαλλία σε συναγερμό μετά από την δολοφονική επίθεση στο Παρίσι. Αστυνομία και Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Vigipirate το οποίο προβλέπει δράσεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Επί της ουσίας το σχέδιο αυτό βρίσκεται σε μόνιμη ισχύ από το 2007,όταν η απειλή της τρομοκρατίας στην Γαλλία αξιολογήθηκε ως “σοβαρή και μόνιμη”. Από την στιγμή της δολοφονικής επίθεσης στο Παρίσι ,το σχέδιο άρχισε να εφαρμόζεται στο “κόκκινο” επίπεδό του που προβλέπει γενική κινητοποίηση και επιφυλακή.

Σ΄ όλη την Γαλλία κι όχι μόνο στο Παρίσι φρουρούνται και παρακολουθούνται στενά ΜΜΕ, πολυκαταστήματα,χώροι λατρείας,μέσα μαζικής μεταφοράς.
Πριν από την τραγωδία, ο Υπουργός Εσωτερικών Bernard Cazeneuve είχε ήδη ανακοινώσει την αύξηση του επιπέδου επαγρύπνησης κατά της τρομοκρατικής απειλής στη Γαλλία, μετά από μια επίθεση σε ένα αστυνομικό τμήμα στο Joue-les-Tours από ισλαμιστές.

30 χρόνια αντιμετώπισης της τρομοκρατικής απειλής

Το 1978, ενώ η Ευρώπη αντιμετώπιζε ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων η Γαλλία προχώρησε στην δημιουργία ενός κεντρικού συστήματος συναγερμού .

Το 1995, μετά από επιθέσεις ισλαμικών οργανώσεων από την Αλγερία το σχέδιο παίρνει το όνομα Vigipirate .

Από το 2003 έως το 2014, το Vigipirate αποτελούνταν από 4 επίπεδα, που κυμαίνονταν από “κίτρινο” ως “κόκκινο” .

Τον Φεβρουάριο του 2014, έναν νέο σχέδιο Vigipirate τίθεται σε εφαρμογή πιο απλό με μόνο δύο επίπεδα συναγερμού.

Αυτό το σχέδιο έχει τεθεί σε εφαρμογή με την χρησιμοποίηση και στρατιωτικών δυνάμεων.

Έτσι εκτέλεσαν την ηγετική ομάδα του Charlie Hebdo! Οι φανατικοί μουσουλμάνοι δράστες απείλησαν εργαζόμενη και την κόρη της για να μπουν στο κτίριο

– Η σκιτσογράφος Corinne Rey είδε τους δράστες της επίθεσης να απειλούν εκείνη και την κόρη της

– Την ανάγκασαν να πληκτρολογήσει τον κωδικό για να μπουν στα γραφεία

– Η επίθεση διήρκεσε 5 λεπτά και έγινε την ώρα της σύσκεψης της συντακτικής ομάδας

– Φώναζαν πως είναι μέλη της Aλ Κάιντα και μιλούσαν άπταιστα γαλλικά, είπε η μάρτυρας

– 12 οι νεκροί, ανάμεσά τους ο διευθυντής τουπεριοδικού Charb και οι σκιτσογράφοι Wolinski, Cabu και Tignous

– Τρεις οι δράστες της επίθεσης σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες

– Σοκαρισμένη η παγκόσμια κοινή γνώμη από την τρομοκρατική επίθεση

Η μαρτυρία της συγκλονίζει. Όπως και η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, μια πόλη στην «καρδιά» της Ευρώπης κατά ενός σατιρικού περιοδικού, του Charlie Hebdo, κατά της ελευθερίας του Τύπου από τρεις άνδρες, φανατικούς μουσουλμάνους που ο φανατισμός τους ώθησε στην εκτέλεση 12 αθώων.
Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 10, οι τέσσερις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Είναι η πλέον πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία. Μια επίθεση για την οποία υπήρχαν «προειδοποιητικές βολές», αυτές στη Ναντ και τη Λυόν, αλλά η γαλλική αστυνομία επέλεξε να κλείσει τα μάτια και να «βαφτίσει» τους δράστες «ψυχικά ασθενείς».

Η κραυγή «ο Θεός είναι μεγάλος» ακούστηκε ξανά. Αυτή τη φορά βγήκε από τα χείλη τριών, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, δραστών, που επέδραμαν με Καλάσνικοφ στα χέρια, εκτέλεσαν εν ψυχρώ δυο αστυνομικούς και 10 στελέχη του Charlie Hebdo, ανάμεσά τους διευθυντής του περιοδικού Charb και οι σκιτσογράφοι Wolinski, Cabu και Tignous.

Τα video από τη στιγμή της επίθεσης έχουν αφήσει τους πάντες άφωνους. Και τρομαγμένους. Ειδικά τους Παριζιάνους, που διατάχθηκαν να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους καθώς η αστυνομία ψάχνει τους μαυροφορεμένους και μασκοφόρους δράστες με τα Καλάσνικοφ. Χωρίς καμία επιτυχία μέχρι στιγμής.

Η μαρτυρία του τρόμου

Φαίνεται πως οι δράστες ήταν καλά ενήμεροι για το τι γινόταν στο περιοδικό. Επέλεξαν να χτυπήσουν την ημέρα της κυκλοφορίας του τελευταίου τεύχους του Charlie Hebdo, που είχε πρωτοσέλιδο τις προγνώσεις του μάγου Ουελμπέκ.

Οι ένοπλοι έφτασαν στα γραφεία του περιοδικού στη Βαστίλη, εκεί όπου το Charlie Hebdo είχε μετακομίσει πριν από μερικούς μήνες, στις 11:30 (ώρα Γαλλίας) το πρωί της Τετάρτης. Εκείνη την ώρα, η σκιτσογράφος Corinne Rey επέστρεφε στο περιοδικό. Είχε φύγει για λίγη ώρα για να πάει να πάρει την κορούλα της από τον παιδικό σταθμό.


Καθώς βρισκόταν στην πόρτα της εισόδου, οι δράστες της κόλλησαν τα Καλάσνικοφ στο σώμα της. Απείλησαν τη ζωή της και κυρίως τη ζωή της κόρης της. Για να μην τις σκοτώσουν, απαίτησαν να βάλει τον κωδικό ασφαλείας για να ανοίξει η εξωτερική πόρτα και να μπουν στο κτίριο. Και το έκανε. Δεν είχε επιλογή.

«Καθώς έφτασα στην πόρτα, δυο ένοπλοι μασκοφόροι μας απείλησαν» περιέγραψε στην Humanite. «Ήθελαν να μπουν μέσα και να ανέβουν πάνω. Πληκτρολόγησα τον κωδικό» είπε.

Η περιγραφή της επίθεσης, συγκλονίζει: «Πυροβόλησαν τον Wolinski, Cabu. Η επίθεση κράτησε πέντε λεπτά. Κρύφτηκα κάτω από ένα γραφείο. Μιλούσαν άπταιστα γαλλικά. Είπαν πως ήταν μέλη της Αλ Κάιντα».

Αστυνομοκρατείται το Παρίσι


Το Παρίσι έχει κηρυχθεί σε κατάσταση συναγερμού, ίσως καθυστερημένα. Το καμπανάκι του κινδύνου είχε χτυπήσει από τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου, όταν άνδρες που φώναζαν «Ο Θεός είναι μεγάλος», έπεφταν με τα αυτοκίνητά τους πάνω σε ανυποψίαστους πολίτες. Τότε, οι γαλλικές αρχές προτίμησαν να βγάλουν τους δράστες τρελούς. Σήμερα, μάλλον το μετανιώνουν.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ έσπευσε άμεσα στο σημείο του μακελειού και μίλησε για βάναυση επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου. Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, όπου αποφασίστηκε να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή όλα τα δυνατά μέτρα «για να εξουδετερωθούν το συντομότερο δυνατό οι τρεις εγκληματίες που ευθύνονται για αυτή τη βάρβαρη ενέργεια», όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη καθορίσει το ρόλο που είχε ο κάθε ένας από τους δράστες στην αιματηρή επίθεση.


Στα video που κάνουν από τα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση το γύρο του διαδικτύου φαίνονται ξεκάθαρα οι δράστες να δίνουν τη χαριστική βολή σε έναν αστυνομικό και στη συνέχεια να διαφεύγουν με ένα μαύρο αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια σταμάτησαν διερχόμενο αυτοκίνητο, κατέβασαν τον οδηγό του, το πήραν και εξαφανίστηκαν. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν παρέσυραν έναν πεζό. Η γαλλική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους, αλλά έχασε τα ίχνη τους κάπου έξω από το Παρίσι.

Βρήκε όμως το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για να φτάσουν στα γραφεία του Charlie Hebdo.

Το Charlie Hebdo είχε δεχτεί επίθεση με βόμβες μολότοφ τον Νοέμβριο του 2011, όταν δημοσίευσε στο εξώφυλλό του ένα σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ. Το τελευταίο tweet της εφημερίδας, σήμερα το μεσημέρι, ειρωνευόταν τον Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους που έχει θέσει υπό τον έλεγχό του μεγάλο μέρος του Ιράκ και της Συρίας.

Πηγή: Telegraph, με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ ΠΗΓΗ: Le Figaro newsit

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Ανώνυμος 01/08/2015 @ 10:13 ΜΜ

    Πιο πολυ σαν προβα τζενεραλε μου φαινεται το ολο γενονος για να ξεκινησει η επιβολη της νεας ταξης σιγα σιγα σε ολο τον κοσμο!!! Κατι μου λεει οτι μετα εχει συνεχεια μεγαλη βρετανια και γερμανια…
    Ολα γινονται για το "καλο της ανθρωποτητας…"

  2. Ανώνυμος 01/09/2015 @ 12:16 ΜΜ

    ενταξει το ειδατε πως μαντρωσανε μια χχωρα οι βλαξγουτερ σε χρονο μηδεν. τωρα ολοι ξερουμε τι γινετε σε μια επιθεση δηθεν τζζιχαντιστων: δειχνουν τα βαρια οπλα τους [στρατιωτες] αφου το ειδαμε μια τωρα ειναι πιο ευκολο αφου παρουν επενους αυτα τα τσογλανια οταν θα τα δουμε λαιβ να τα ασπαστουμε ….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*