10:25 - 04/07/2014

Η αχίλλειος πτέρνα της Γερμανίας

Η αχίλλειος πτέρνα της Γερμανίας

Από την εμφάνιση του ανθρώπου ως ύπαρξη η συνείδηση και η νοημοσύνη είναι τα μοναδικά όπλα για την αντιμετώπιση κάθε κίνδυνου που απειλεί την υπόστασή του. Αν η συνείδηση και η νοημοσύνη χαθούν, θα μπορούσε να σημαίνει ότι η ίδια απουσιάζει από το σύμπαν.

Αυτό είναι ένας τεράστιος ηθικός λόγος για να εργαστούμε σκληρά ώστε να αποφύγουμε μία υπαρξιακή απειλή από το να γίνει πραγματικότητα. Σήμερα η αδυναμία του ανθρώπου να αντιμετωπίσει τους διάφορους κινδύνους που προέρχονται από την άσκηση πολιτικής σημαίνει απώλεια του νοήματος που δημιούργησαν οι προηγούμενες γενιές.

Η χειραγώγηση της σκέψης μας και η επιβολή των λίγων αρρωστημένων μυαλών, με την διεστραμμένη «υπερνοημοσύνη» τους, εις την θέληση των πολλών που παράγουν τον πλούτο, μας καθιστά τελείως αδύναμους να αντιληφθούμε την εξάρτηση της πολιτικής από την οικονομία. Η οικονομική κρίση δεν είναι αντιμετωπίσιμη όταν οι ίδιες οι κοινωνίες αλλά και οι ηγεσίες των δεν συνειδητοποιούνε τις αιτίες που την έχουν προκαλέσει. Η άσκηση μίας αποτελεσματικής πολιτικής για την αντιμετώπιση αυτής της οικονομικής κρίσης είναι το μοναδικό όπλο για να εξέλθει η Ευρώπη αλλά και η ανθρωπότητα από αυτό το αδιέξοδο που την συνθλίβει.

Εδώ και 7 σχεδόν χρόνια παρακολουθούμε με απάθεια τα τεκταινόμενα εις το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες. Αυτό το πολιτικό θέατρο μεταξύ μόνον μερικών ολίγων, οι οποίοι κατά το δοκούν θέλουν να κρίνουν τις τύχες εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων εις την γηραιά ήπειρο. Εις την Σύνοδο Κορυφής της 26/27.Ιουνίου 2014 η αλλαγή των προσώπων εις το «Θέατρο των Βρυξελλών» δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση και αλλαγή της πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ας μη αυταπατώμεθα. Διότι εις την πραγματικότητα η τύχη όλων μας πρέπει να ευρίσκεται εις τα χέρια όλων μας. Και αυτό είναι εφικτό μόνον όταν συνειδητοποιήσουμε μερικά απλά πράγματα

Η καθιέρωση του Ευρώ ως νόμισμα είχε ως αναμενόμενη συνέπεια την χρεοκοπία μερικών χωρών της Ευρώπης και τον υπερπλουτισμό μερικών ολίγων του Βορρά π.χ. της Γερμανίας και του άξονά της Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και Αυστρία. Αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο συμπέρασμα όλων των διεθνών παραγόντων και οικονομικών αναλυτών. Με την καθιέρωση του Ευρώ ως νόμισμα της Ευρωζώνης πολλαπλασιάστηκαν οι εξαγωγές των προαναφερθέντων χωρών προς τις ευρωπαϊκές κυρίως χώρες. Η δε συσσώρευση τεράστιων κεφαλαίων και πλεονασμάτων έχουν ως συνέπεια να επιτείνουν την χρεοκοπία των οικονομιών των δεινοπαθούντων υπολοίπων, με την παράλληλη χορήγηση φθηνών δανείων οι οποίες εξασφαλίζουν τις περεταίρω εξαγωγές των δανειστριών αυτών χωρών.

Η πολιτική λιτότητας του Βερολίνου συνίσταται όχι μόνον εις τον εκβιασμό των δεινοπαθούντων τώρα εταίρων, αλλά παράλληλα και εις την επανάληψη της χορήγησης νέων «πακέτων» στήριξης μέσω νέων Συμφωνιών, σε αντικατάσταση τώρα των επαχθών και εφιαλτικών «μνημονίων». Οικονομικές Συμφωνίες οι οποίες μακροπρόθεσμα και εις το απώτερο μέλλον αποβλέπουν εις την αναπόφευκτη δέσμευση π.χ. κατάσχεση, βάσει του Αγγλικού Δικαίου, όλων των υπαρχόντων περιουσιακών στοιχείων των χρεοκοπημένων χωρών, οι οποίες με τον συνεχή και αυξανόμενο δανεισμό δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Κάθε Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης οφείλει όμως να γνωρίζει το πιο απλό πράγμα. Η Γερμανία είναι ένα τεράστιο εργοτάξιο, με μία απίστευτη και αστείρευτη τεχνογνωσία. Ο παραγωγικός της ιστός απλώνεται ακόμη και εις το τελευταίο χωριό. Σε αντίθεση με την οικονομία της, η οποία προ του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν εσωστρεφής και η οποία την ανάγκασε, μέσω της πολεμικής της μηχανής, εις την αναζήτηση ζωτικού χώρου (Lebensraum), η μεταπολεμική της τώρα οικονομία είναι κατά το μέγιστο εξωστρεφής. Παράλληλα με την δυναμική της παραγωγικότητας, με την πολύ έξυπνη οικονομική της πολιτική και την καθιέρωση αμετάβλητων αμοιβών εργασίας –π.χ. κατά την τελευταία 20-ετία οι αυξήσεις εις το σύνολο δεν υπερέβησαν το 2% δηλαδή μόλις.0.10% ετησίως! – είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της εγχώριας κατανάλωσης και την τεράστια αύξηση των εξαγωγών, με την παράλληλη συσσώρευση τεράστιων πλεονασμάτων και αποθεμάτων, τα οποία υπερβαίνουν τα 25-30 δις Ευρώ τον μήνα.

Αποθέματα και πλεονάσματα εξαιτίας αυτής της πολιτικής με τα οποία αφενός μεν μέσω φθηνών δανείων προς τις χρεοκοπημένες χώρες εξασφαλίζει τις τεράστιες εξαγωγές της, αλλά αφετέρου μέσω των πακέτων στήριξης και των νέων οικονομικών συμφωνιών, οι οποίες εκτοξεύουν συνεχώς το χρέος εις δυσθεώρητα ύψη και καθιστούνε και την χώρα μας έρμαιο των δανειστών, επιτυγχάνουν έναντι πινακίου φακής την ολοσχερή απόκτηση του εθνικού πλούτου και όλων των περιουσιακών στοιχείων των υπόχρεων χωρών.

Κάθε Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης οφείλει επίσης να γνωρίζει, ότι ουδέποτε πρόκειται να εξέλθουμε από την κρίση, και ότι η αχίλλειος πτέρνα της Γερμανίας είναι η ισχυρή οικονομία της, η οποία την καθιστά πολύ ευάλωτη. Βασιζόμενοι σε αυτά τα δύο δεδομένα, οφείλουμε τώρα να αντισταθούμε και να στείλουμε ένα μήνυμα εις την ηγεσία του Βερολίνου. Ότι η υπεράσπιση της δικής μας ύπαρξης και αξιοπρέπειας μας αναγκάζει να απόσχουμε από την αγορά γερμανικών προϊόντων, σε περίπτωση που η ηγεσία του Βερολίνου επιμείνει εις την συνέχιση της απάνθρωπης πολιτικής λιτότητας η οποία σκοτώνει κυριολεκτικά την Ευρώπη.

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος διαμένει στην Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (10)

 1. 0
  0
  Έχεις δίκιο, αλλά πολύ φοβάμαι οτι και αν ακόμα απόσχουμε από την αγορά γερμανικών προϊόντων, λίγο θα την ανησυχήσει, από τη στιγμή που εμείς είμαστε μια μικρή αγορά ενώ τα προϊόντα της τα απορροφούν άλλες μεγάλες αγορές στην Ευρώπη και διεθνώς.
 2. 0
  0
  Η αχίλλειος πτέρνα της Γερμανίας είναι η ισχυρή οικονομία της. Δηλαδή, αν το πάρουμε αντίστροφα, η δική μας οικονομία που είναι για τα πανηγύρια μας καθιστά υπερδύναμη; Ωραία ανάλυση…
 3. 0
  0

  ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ? ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ 3 ΤΡΙΣΣ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ??

  ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ? Η ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ, ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ? ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ …..

  Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ Η ΕΥΡΩΠΗ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΔΕΣΠΟΖΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΚΑΙ BMW , ΕΝΩ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΨΥΓΕΙΑ, ΣΚΟΥΠΕΣ, ΜΙΞΕΡ, ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΟΥΜΕ.

  ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΠΑΛΑ !

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ . ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ, ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ !! ΜΙΑ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΑΙΩΝΩΝ, ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΥΝΑΤΩΤΕΡΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ! ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ !! ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΕΤΣΙ ?

  ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡ-ΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΜΟΛΙΣ " ΜΠΕΙ " ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗ, ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΥΜΗΞΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΗΝ ΧΟΝΤΡΟ – ΒΑΡΕΛΛΑ κ. ΜΕΡΚΕΛ .

  ΤΟ " ΜΠΑΜ " ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ, ΘΑ ΑΚΟΥΣΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ! ! ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΘΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΝΤΣΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ !!

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Μ Ε Ι Ω Σ Ε ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΟ! ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ??

  ΕΠΕΙΤΑ, Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΝΑ Μ Η Ν ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ !

  Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΔΙΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΛΩΡΙΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ-ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΝΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΛΟΙ Ν Α Ζ Ι ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ….

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΥΤΣΑ- ΣΤΡΑΒΑ, ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ , ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ !
  .
  ΑΛΛΑ Η ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΖΥΓΩΝΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΝΤΑΖΕΣΘΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ? ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ !!

  ΛΟΙΠΟΝ ΧΟΝΤΡΟΒΑΡΕΛΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΛΟ ΨΟΦΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ !!

  Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ ! ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΛΑ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ !

  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΦΕΣΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΘΝΗ ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΞΥΛΟ ! ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΩΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΡΕ ΡΕΜΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ…

  ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ…. ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΑΜΑΙΤΥΠΕΙΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΒΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ! ΕΙΔΙΚΑ ΕΑΝ ΖΕΥΓΑΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΟ …..

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ






  • 0
   0
   Εμείς μπορούμε να ζήσουμε με ντομάτα, ψωμί και ελιά ενώ αυτοί με τα χιόνια και το κρύο που τους δέρνουν αν δεν έχουν να φάνε καλά δεν αντέχουν.Αλλά ξέχασα ότι θα τρώνε τις λαμαρίνες από τα απούλητα αυτοκίνητα που έχουν γεμίσει τις αποθήκες των εργοστασίων τους.
  • 0
   0
   Μπράβο Αγγελική, τέλεια ανάλυση!
   Δύο μόνο διόρθωσεις:
   Πρωτον: Η Γερμανική αγορά δεν είναι ακριβή για τους Γερμανους αλλά τους Γερμανούς τους έχουν φορτωμένους με πάρα πολλά πάγια έξοδα ώστε τα σχετικά πολλά χρήματα που κερδίζουν απο τη εργασία τους να τους τα παίρνουν πίσω!
   Δεύτερον: Τα κέρδη των Γερμανικών επιχειρήσεων, δεν πηγαίνουν σχεδόν καθόλου στο Γερμανικό κράτος, καθώς είναι όλες σχεδόν εβραικές οι οποίες μέσω του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, έχουν εξασφαλίσει, τα κέρδη μέσα στη Γερμανία να μένουν στις επιχειρήσεις τις ίδιες οι οποίες είναι πολυεθνικές!
 4. 0
  0
  ω ρε θεογκομενα,τι ειν τουτη ρε
 5. 0
  0
  To εφαρμοζω εδω και χρονια….
  Ουτε τσιχλα γερμανικη δεν αγοραζω πλεον… ΤΙΠΟΤΑ !
 6. 0
  0
  MRABO RE AGILLIKH MESA STON PONTO EISE .AGRIBOS ETSI POU TA PERIGRAFIS EINE .KAI MHN XIROTERA XA XA X A XA !!!!! giorgos
 7. 0
  0
  Κανονικά έτσι πρέπει. Ας το κάνουμε χωρίς επι τέλους να αναρρωτόμαστε αν πρέπει η δε πρέπει.
 8. 0
  0
  Η Γερμανία έχει κρίση, δεν είναι όπως ηταν παλιά, και για να λέμε και την αλήθεια, έχει φθηνότερα προϊόντα από την Ελλάδα, και όσο για τους μισθούς που περνούν, μόνο τα σπιτια είναι ακριβα….. Και σας παρακαλω. Επειδη οι πολιτικοί μας πούλησαν την πατρίδα μας, δεν φταίει Η Μέρκελ ούτε η κάθε Μέρκελ, οι εφιάλτες της Ελλάδας φταίνε, αυτή την δουλειά της κάνει….
  Αυτό που έφερνε και φέρνει ακόμα έσοδα στην Γερμανία είναι οι μετανάστες της και η bmw-Mercedes. Τα Περισσότερα εργοστάσια έχουν κλείσει και πολλοί μετανάστες εχουν χάσει αρκετές οικονομίες που είχαν στην Ελλάδα για να βρούνε δουλειά στην Γερμανία.
  Δεν υπάρχουν δουλειές, δεν πληρώνουν και έχουν μεταφέρει τα εργοστάσια στην Βουλγαρία.
  Η Γερμανία έχει κρίση, απλά δεν το διατυμπάνιζει όπως στην Ελλάδα. Κρίση κρίση αλλά οι περισσότεροι βολεμένοι και στα λούσα είναι

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί