12:18 - 05/10/2014

ΗΠΑ: Σε καραντίνα 10 άτομα, σε κρίσιμη κατάσταση ο ασθενής με τον ιό Έμπολα.

Ο πρώτος ασθενής με τον ιό Εμπολα που διαγνώστηκε στις ΗΠΑ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε χθες το Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο στο Ντάλας του Τέξας.
Μέχρι τώρα η κατάσταση της υγείας του ασθενή Τόμας Έρικ Ντάνκαν από τη Λιβερία χαρακτηριζόταν σοβαρή.

Η υγεία του συνεπώς επιδεινώθηκε σε σχέση με τη τελευταία ιατρική ανακοίνωση που έκανε λόγο για «σοβαρή αλλά σταθερή» κατάσταση. Η εκπρόσωπος του νοσοκομείου δεν έδωσε διευκρινίσεις.

Παράλληλα σε συνέντευξη Τύπου αμερικανοί αξιωματούχοι της υγείας ανακοίνωσαν ότι κανένα από τα άτομα που ήρθαν σε άμεση επαφή με τον ασθενή δεν έχει εκδηλώσει ούτε ένα σύμπτωμα της νόσου.

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι υπάρχουν περί τα 100 πιθανά κρούσματα του ιού Έμπολα, από τότε που εντοπίστηκε ο πρώτος ασθενής με τον θανατηφόρο ιό στη χώρα, αλλά ότι δεν έχουν διαπιστωθεί νέες λοιμώξεις.

Ο δρ Τόμας Φρίντεν, διευθυντής των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) δήλωσε ότι η είδηση του ασθενούς με τον ιό Εμπολα στο Ντάλας έχει αυξήσει την επαγρύπνηση στα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, κυρίως όσον αφορά τον έλεγχο των ασθενών που εισάγονται, ιδιαίτερα εκείνων που πρόσφατα ταξίδεψαν στις χώρες όπου ξέσπασε η επιδημία στη δυτική Αφρική και επέστρεψαν στις ΗΠΑ.

Τα CDC έχουν εντοπίσει μέχρι τώρα εννέα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή του Ντάλας, τα οποία είναι μέλη της οικογένειάς του και νοσηλευτικό προσωπικό. Τα άτομα αυτά ίσως έχουν εκτεθεί στον ιό. Εκτός από την αυτή την ομάδα υψηλού κινδύνου, έχουν εντοπιστεί επίσης 46 άτομα για τα οποία δεν μπορεί να αποκλειστεί με βεβαιότητα η περίπτωση να ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή. Ωστόσο, επί του παρόντος, κανένα μεταξύ των 45 από τα 46 πρόσωπα που έχουν ήδη εξετασθεί, ούτε τα εννέα πρόσωπα υψηλού κινδύνου έχουν παρουσιάσει συμπτώματα του ιού Εμπολα, όπως πυρετό. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι τελούν και θα τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση μέχρι το τέλος της περιόδου επώασης του ιού που εκτιμάται σε 21 ημέρες.

«Τις προσεχείς ημέρες θα παρακολουθούμε από πολύ κοντά, κυρίως τα εννέα πρόσωπα που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να έχουν προσβληθεί, δεδομένου ότι η κορύφωση του χρόνου επώασης διαρκεί από οκτώ έως 10 ημέρες», πρόσθεσε.

Και τα άλλα 46 άτομα θα τελούν υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, μεταξύ τους ορισμένα που βρίσκονταν μαζί με τον ασθενή στον ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο στις 28 Σεπτεμβρίου.

Ο Ντάνκαν είχε μεταβεί πρώτη φορά στο νοσοκομείο στις 26 Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες μετά τα πρώτα συμπτώματα που είχε αισθανθεί αλλά στη συνέχεια είχε σταλεί στο σπίτι του.

Δέκα ασθενείς σε καραντίνα
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες δέκα πολίτες που θεωρείται ότι διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο εξ αιτίας της έκθεσης ή επαφής τους με τον ασθενή που πάσχει από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα έχουν τεθεί σε απομόνωση και βρίσκονται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές στο Ντάλας του Τέξας.

Οι άνθρωποι αυτοί ο αριθμός των οποίων αντιστοιχεί στο 10% των συνολικά 100 προσώπων για τους οποίους εκφράζονται φόβοι ότι είχαν άμεση ή έμμεση επαφή με τον εξακριβωμένα μολυσμένο με τον ιό Έμπολα ασθενή, συνεργάζονται με τις αρχές δημόσιας υγείας και έχουν θέσει εαυτούς σε καραντίνα, ανέφεραν οι αξιωματούχοι της πόλης του Ντάλας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου .

geopolitics

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. 0
    0
    ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΟΣ; ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΟΠΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ, ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΕΦΟΣΟΝ ΓΙΝΕΙ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί