10:51 - 05/12/2014

ΗΠΑ: Καθηγήτρια σε φοιτητή: «Εάν δεν συμφωνείς με τον ‘γάμο’ των ομοφυλόφιλων φύγε από το μάθημά μου»

Οι φοιτητές που αντιτίθενται στον «γάμο» των ομοφυλοφίλων είναι «ομοφοβικοί», σύμφωνα με τα ηχογραφημένα λόγια μιας καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Marquette, σύμφωνα με την οποία τα θέματα των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων δεν μπορούν να συζητηθούν στην τάξη, διότι μπορεί να «προσβληθούν» οι ομοφυλόφιλους.


Πλησιάσαμε τον 20χρονο φοιτητή, του πρωταγωνιστή αυτής της εξωφρενικής ιστορίας που θα πρέπει να χρησιμεύσει ως προειδοποίηση για όποιον σκέφτεται ότι οι θρησκευτικές σχολές αποτελούν ένα ασφαλές καταφύγιο για ανοικτό διάλογο.

[Το Πανεπιστήμιο Marquette είναι ένα ιδιωτικό, Ιησουιτικό Ρωμαιοκαθολικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ. Ιδρύθηκε το 1881 από την «Κοινωνία του Ιησού», δηλ. τους Ιησουίτες].

Η ιστορία αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο blog ενός καθηγητή του Πανεπιστήμιο Marquette και πάρθηκε από τους φοιτητές του Κολεγίου Fix.

Ο νεαρός άνδρας, ο οποίος ζήτησε να μην αναφερθεί το όνομά του, εξήγησε τι συνέβη όταν η καθηγήτριά του στην ηθική, Cheryl Abbate, άρχισε μια συνομιλία στο μάθημα της «θεωρίας της ηθικής» για την εφαρμογή φιλοσοφικών θεωριών για τις σύγχρονες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Υπήρχε ένας κατάλογος θεμάτων στο Διοικητικό Συμβούλιο, «τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων», «τα δικαιώματα στα όπλα» και «η θανατική ποινή».

«Είχαμε μια συζήτηση σχετικά με όλα αυτά, εκτός από τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων,» είπε ο φοιτητής. «Διέγραψε αυτό το θέμα από τον πίνακα και είπε: «Όλοι συμφωνούμε σε αυτό»».

Αλλά… ο φοιτητής δεν συμφωνούσε με την καθηγήτρια Abbate.

Έτσι, μετά το μάθημα την πλησίασε και της είπε ότι σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να συζητηθεί το θέμα των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Ηχογράφησε επίσης συνομιλία-χωρίς την άδειά της.

«Μου λέτε ότι αν δεν συμφωνώ με το να επιτρέπεται στους ομοφυλόφιλοι να παντρεύονται, ότι είμαι ομοφοβικός;» ρώτησε ο φοιτητής.

«Λέω ότι θα βγει ως ομοφοβικό σχόλιο σε αυτή την κατηγορία,» απάντησε η καθηγήτρια.

«Ανεξάρτητα από το γιατί είμαι εναντίον του ‘γάμου’ των ομοφυλοφίλων, είναι λάθος για τον καθηγητή του μαθήματος να δυσφημεί εντελώς τη γνώμη ενός ατόμου, όταν αυτό μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις», είπε ο φοιτητής.

Η Abbate (φωτο) διαφώνησε.

«Υπάρχουν κάποιες απόψεις που δεν είναι αρμόζουσες, που είναι βλαβερές, όπως οι ρατσιστικές απόψεις, οι σεξιστικές απόψεις», είπε. «Και ειλικρινά, ξέρεις αν κάποιος στην τάξη είναι ομοφυλόφιλος;»

Ο φοιτητής είπε ότι δεν ήξερε την απάντηση στην ερώτησή της.

«Νομίζεις ότι θα ήταν προσβλητικό για αυτούς εάν επρόκειτο να σηκώσεις το χέρι σου και να το αμφισβητήσει αυτό», με ρώτησε.

Σε εκείνο το σημείο, ο φοιτητής είπε στην καθηγήτρια ότι είχε το δικαίωμα να το αμφισβητήσει – «αυτό είναι το δικαίωμά μου ως Αμερικανός πολίτης».

«Στην πραγματικότητα», απάντησε η καθηγήτρια, «Δεν έχετε το δικαίωμα σε αυτήν την κατηγορία, ειδικά [σε μάθημα ηθικής], να κάνετε ομοφοβικές παρατηρήσεις».

Ο φοιτητής απάντησε ότι τα σχόλια δεν ήταν «ομοφοβικά».

«Εδώ πρόκειται για περιορισμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του ατόμου», είπε. «Επειδή είσαι ομοφυλόφιλος, δεν μπορώ να έχω τις απόψεις μου;»

Και τότε έπεσε η βόμβα από την καθηγήτρια.

«Μπορείς να έχεις ό, τι γνώμες θέλεις, αλλά σου λέω τώρα, σε αυτό το μάθημα ομοφοβικά σχόλια, ρατσιστικά σχόλια, σεξιστικά σχόλια δεν θα γίνουν ανεκτά», είπε. «Αν δεν σου αρέσει, είσαι ελεύθερος να παρατήσεις το μάθημα.»

Έτσι ο μαθητής άφησε το μάθημα.

«Καταλαβαίνω ότι οι άλλοι άνθρωποι έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις από ό, τι εγώ και αυτό είναι κατανοητό,» μου είπε ο φοιτητής. «Αλλά όταν ένας φοιτητής δεν επιτρέπεται να έχει μια ανοικτή συζήτηση σε ένα μάθημα που γίνεται με συζήτηση στην τάξη για ένα συγκεκριμένο θέμα, διότι θεωρείται ομοφοβικός, αυτό με ενοχλεί πραγματικά.»

Ο καθηγητής John McAdams, του οποίου είναι το blog Marquette Warrior, κατηγόρησε την Abbate ότι χρησιμοποιεί μια τακτική που ακολουθούν όλοι οι φιλελεύθεροι τώρα.

Οι γνώμες με τις οποίες διαφωνούν δεν είναι απλώς λάθος, και δεν πρόκειται να τις αντικρούσουν με επιχειρήματα, αλλά θεωρούνται «επιθετικές» και πρέπει να αποκλειστούν, έγραψε.

Ο φοιτητής μου είπε ότι κατέθεσε καταγγελία, αλλά οι πανεπιστημιακές αρχές απέρριψαν τις ανησυχίες του.

Ο McAdams έγραψε ότι δεν του προκαλεί έκπληξη αυτό, διότι οι αρχές του πανεπιστημίου έχουν τις ίδιες μισαλλόδοξες απόψεις με την καθηγήτρια.

«Όπως ο υπόλοιπος ακαδημαϊκός κόσμος, το Marquette είναι όλο και λιγότερο ένα πραγματικό πανεπιστήμιο», έγραψε. «Και όταν δεν μπορεί να συζητηθεί ο ‘γάμος’ των ομοφυλοφίλων, σίγουρα δεν είναι ένα καθολικό πανεπιστήμιο.»

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. 0
  0
  Γραψτε εδω το σχολιο σας ..
 2. 0
  0
  Και με μια ωραια διαφωνια τα ελυσαν ολα; Οι ομοφυλοφιλοι ανθρωποι ειναι και αυτοι και οχι ζωα αλλα οπου υπαρχει λογος υπαρχει και αντιλογος. Δικαιωμα μας ειναι να τα βαζουμε με οποιον θελουμε γιατι ως οντα νοημονα εχουμε ελευθερια σκεψης και εκφρασης κανεις δεν θα μας την παρει.
  • 0
   0
   ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΒΡΕ ΦΙΛΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ?? ΤΟ ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΤΟΥΣ ΠΟΣΩΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ .ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΤΕ Η ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΕΗΤ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΤΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ?? ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΦΑΚΑ ΟΧΙ. ΑΠΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥΣ.
 3. 0
  0
  Εάν δεν αποδέχεσαι το "διαφορετικό" δεν μπορώ να αποδεχθώ να διαφέρεις, αυτό του είπε ουσιαστικά! Πολύ δημοκρατική επιβολή της διδασκαλίας! Και για να μεταφράσω σωστά, Εάν δεν αποδέχεσαι το "στρεβλό" δεν μπορώ να αποδεχθώ την εμμονή σου στην φυσιολογικότητά! Υπομονή! Επιστρέφει…!
 4. 0
  0
  O Iπποκράτης στο ΄'Εργο του ''Περί γονής '' αναφέρει ότι δεν πρέπει οι άνδρες να τρυπούν τα αυτιά τους .
  Το αποτέλεσμα αυτών που αναλύει είναι ότι γίνονται οι άνδρες σταδιακά χωρίς στύση και με ασθενές σπέρμα προς γονιμοποίηση.
  Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ομοφυλοφιλίας .
  Σας είπα και σε άλλο σχόλιο ,έχουν διαβάσει τα πάντα απο την αρχαία γνώση μας . Εμείς δεν τα γνωρίζουμε .
  Λέτε η μόδα έτσι απλά δημιουργείται για να δημιουργείται;
  Μας πολεμάνε με τις γνώσεις μας .
  Εγώ προσωπικά γνωρίζω τρείς περιπτώσεις που ενώ αυτοί οι άνδρες έκαναν παιδιά , κάποια στιγμή αποφάσισαν να βάλουν σκουλαρίκι και στο τέλος δεν είχαν ''επαφή'' με την γυναίκα τους ή με κάποια άλλη γυναίκα τέλος πάντων , αλλά με άνδρες.
  ΄Ολοι κατά κάποιο τρόπο έχουμε πέσει θύματα της γενοκτονίας που γίνεται.
  Και όσον αφορά εμάς δείτε πόσα παιδιά κάνουμε , πόσες εξωσωματικές , πόσα μωρά γεννιούνται με σοβαρά προβλήματα και πόσους όχι ομοφυλόφιλους μόνον, αλλά κίναιδους ( κίναιδος = ο παρά φύσιν άσελγος),τους οποίου δεν μπορείς να τους διακρίνεις εύκολα.
  Αυτό είναι μάστιγα , η λέξη ρατσισμός είναι λάθος .

  Αναστασία

  τώρα τρέχω να αποδείξω ,'οτι δεν είμαι ρομπότ 3,2,1,0

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί