08:25 - 05/03/2014

Ζω στο τώρα;

Ζω στο ΤΩΡΑ σημαίνει πως ότι μα ότι και αν κάνω το κάνω επειδή πράγματι μου αρέσει και όχι για να ξεφύγω ή να νιώσω κάποια εφήμερη επαναλαμβανόμενη δυνατή συγκίνηση. Πχ στο τώρα δεν μπορεί να είναι κάποιος που είναι συνέχεια χαρούμενος όταν η ζωή του και ο γύρω κόσμος του καταρρέει, με άλλα λόγια στο ΤΩΡΑ αντιμετωπίζεις την κατάσταση με απόλυτη συγκέντρωση και προσοχή και δρας χωρίς άγχος, και όχι παθητικά αποσύρεσαι στον κόσμο σου.

Τίποτα δεν είναι μεμπτό ή ανήθικο εάν δεν αποκτάς μια σχέση εξάρτησης με αυτό ή αν δεν σε περιορίζει με οποιοδήποτε τρόπο, γι` αυτό οφείλεις να διερευνήσεις στο έπακρο τον εαυτό σου. Τίποτα δεν είναι κακό αν το κάνεις με αγνή καρδιά, και τότε είσαι στο ΤΩΡΑ.

Επίσης ζω στο ΤΩΡΑ σημαίνει ότι δεν καταπιέζω τα αρνητικά συναισθήματα αλλά τα συνειδητοποιώ απόλυτα, φτάνω στην ασυνείδητη ρίζα τους σιγά σιγά και τα εξαφανίζω.
Οφείλω όμως διαρκώς να βουτάω στο ασυνείδητο για να καθαρίζω όλους τους σπόρους του «κακού». Τότε και μόνο τότε μπορώ να αρχίσω να φυτεύω σπόρους πραγματικής δημιουργικής αυτογνωσίας.

Ζω στο ΤΩΡΑ σημαίνει ότι ζω μέσα σε μια δημιουργική κίνηση, μέσα και έξω από τον χρόνο, δεν διακατέχομαι από διαδοχικές και επαναλαμβανόμενες σκέψεις, δεν ονειροπολώ, είμαι ήρεμος αλλά ταυτόχρονα οι αισθήσεις μου είναι οξυμένες.
Αντίθετα όταν μερικές νευρωτικές σκέψεις επανέρχονται ξανά και ξανά στο προσκήνιο, χωρίς να υπάρχει λόγος , ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει είναι ότι μετατοπίζουμε το ενδιαφέρον από την ουσία και το υποκείμενο σε ένα οποιοδήποτε αντικείμενο ερεθίσματος, και αυτό είναι που προκαλεί την διαταραχή. Ακόμα και όταν έχει λυθεί ή γειωθεί το αντικείμενο της σκέψης που δεν είναι πραγματικό αλλά ιδεαλιστικό ή νεύρωση πάλι μπορεί να επανέλθει – είναι το ίδιο πράγμα με το να απωθούμε καταναγκαστικά κάτι.

Είναι διαφορετικό κάποιος να ζει στο ΤΩΡΑ, και διαφορετικό κάποιος να εκπέμπει ιδιαίτερα μεγάλη θετική ενέργεια. Ο ολοκληρωμένος άνθρωπος είναι συνδυασμός των 2.

Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο αλλά δεν θέλουν να αλλάξουν τον εαυτό τους. Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να αλλάξουν τον εαυτό τους αλλά δεν θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο.
Υπάρχουν αυτοί που νομίζουν ότι αλλάζουν τον εαυτό τους και τον κόσμο.

Όταν θα πάψουμε να αναρωτιόμαστε τότε θα έχουμε κατανοήσει την απλότητα του να ζεις. Επίσης μπορεί να υποτιμάς τον εαυτό σου και να νομίζεις ότι είσαι λιγότερο συνειδητός από ότι πραγματικά είσαι. Βρες ποιο είναι το αδύνατο σημείο σου.
Αντίστοιχα υπάρχει ο κίνδυνος να νομίζεις ότι είσαι περισσότερο συνειδητός από ότι είσαι στην πραγματικότητα, και να επαναπαύεσαι. Να είσαι σε εγρήγορση!

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (7)

 1. 0
  0
  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ
 2. 0
  0
  Baz Luhrmann – "Everybody's free (to wear sunscreen)"
  (όλοι είναι ελεύθεροι …( να φοράνε αντηλιακό).

  Αν και ο τίτλος φαίνεται περίεργος, ξόδεψε… 7 λεπτά … αξίζει…

  http://www.youtube.com/watch?v=5giWfpANMac
  (βίντεο στα αγγλικά)

  http://www.amra.gr/forum/index.php?topic=1099.0;wap2
  (το κείμενο μόνο -στα ελληνικά)

  "Ο αγώνας θα είναι μεγάλος αλλά στο τέλος θα καταλάβετε πως ανταγωνίζεστε μόνον τον εαυτό σας"…

  "Να είσαστε προσεκτικοί στο ποια συμβουλή θα ακολουθήσετε …
  και να είσαστε υπομονετικοί με αυτούς που σας δίνουν τη συμβουλή τους"…
  η "Ψυχαγωγός"


  Υ.Γ. "..τι είναι το Τώρα.. παρά το Αύριο .. του Χθες…"
 3. 0
  0
  ΤΩΡΑ… [ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ ΣΕ ΣΕ ΤΩΡΙΝΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ …ΠΟΛΕΜΟΙ..ΠΕΙΝΑ ..ΦΤΩΧΕΙΑ …ΕΞΑΘΛΕΙΩΣΗ…ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ..ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ …ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ….ΜΟΛΥΝΣΗ…ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΕΝΟΣ ΤΕΛΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΕΓΛΗΜΑΤΙΑ…'''ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΓΙ' ΑΥΡΙΟ …ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ''ΤΩΡΑ '' ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟ '''ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ '' ……ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
 4. 0
  0
  H μνήμη, η προφητεία, και η φαντασία – το παρελθόν,
  το μέλλον και η ονειρική στιγμή που
  μεσολαβεί – είναι όλα μία χώρα, που ζει μία
  και μοναδική αθάνατη μέρα.
  Nα το ξέρεις αυτό είναι Σοφία.
  Nα το χρησιμοποιείς είναι η Τέχνη.
  αείπολη
 5. 0
  0
  …..ΤΑΙΝΙΑ <> ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ
  ΟΙ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ (ΟΠΟΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ Η ΔΟΓΜΑΤΟΣ) ΑΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΔΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΛΙΓΟ …ΠΙΟ ΠΕΡΑ
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ…

  https://docs.google.com/file/d/0B8jUL-w09YgZb3JDM2dBcmhNekU/preview?pli=1
 6. 0
  0
  XOLYGOYNT GIA DASKALO ELEOS TI THA AKOYSOYME ALLO

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί