20:57 - 08/11/2014

ΖΗΤΗΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ… ΔΕΙΤΕ: ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΕΙ Ο «ΣΤΟΧΟΣ» ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΩΜΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΑΣΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ONALERT! «Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ»


ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ -ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΗΝ ΚΟΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ- ΟΝΑΛΕΡΤ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Τι σημαίνουν οι ανακοινώσεις του Καϊρου για την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου; Πρώτα απ΄ όλα ότι η Ελλάδα θα ανακηρύξει ΑΟΖ και στην συνέχεια θα προχωρήσει στην οριοθέτησή της με Κύπρο και Αίγυπτο. Με την Τουρκία είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Αυτό που κανείς δεν πρέπει να ξεχνά είναι ότι η Ελλάδα κινείται με βάση όσα το Διεθνές Δίκαιο όχι απλά προβλεπει αλλά προστάζει. Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι γίνεται με το Καστελόριζο. Με βάση τα όσα συμφωνήθηκαν στο Κάϊρο δεν μπορεί να υπάρξει θέμα …εξαίρεσής του όπως απαιτεί η Τουρκία.

Η ΑΟΖ είναι το δικαίωμα παράκτιου κράτους να εκμεταλλεύεται κατ’ αποκλειστικότητα μία θαλάσσια ζώνη πλάτους μέχρι και 200 μιλίων. Πιο συγκεκριμένα, να εκμεταλλεύεται το υπέδαφος του βυθού, τον βυθό, τα ύδατα (αλιεία) και την επιφάνεια της θάλασσας (ακόμα και με τη δημιουργία τεχνητών νησιών).

Η υφαλοκρηπίδα είναι υποσύνολο της ΑΟΖ.

Η τάση που έχει επικρατήσει διεθνώς είναι οι δύο αυτές θαλάσσιες ζώνες να οριοθετούνται ταυτοχρόνως και τα όριά τους να ταυτίζονται.

Το Δίκαιο της Θάλασσας προβλέπει ξεκάθαρα ότι νησιά με οικονομική δραστηριότητα έχουν δικαίωμα ΑΟΖ, όπως και οι ηπειρωτικές περιοχές.

140 παράκτιες χώρες έχουν ήδη ανακηρύξει ΑΟΖ.

Τι συμβαίνει με το Καστελόριζο που η Τουρκία θέλει να “σβήσει” από το χάρτη.

Οι Τούρκοι θέλουν να “σβήσουν” το Καστελόριζο από τον χάρτη. Όχι τυχαία.

Με βάση την αρχή της μέσης γραμμής, το σύμπλεγμα του Καστελλόριζου εξασφαλίζει την επαφή της ελληνικής με την κυπριακή ΑΟΖ. Οι δύο αυτές παρεμβάλλονται μεταξύ τουρκικής και αιγυπτιακής, γεγονός που περιορίζει σημαντικά την τουρκική ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα πρέπει να ανακηρύξει την ΑΟΖ της και αυτό μπορεί να το κάνει μονομερώς. Μετά από την σημερινή συμφωνία στο Κάϊρο γίνεται σαφές ότι τα όποια προβλήματα υπήρχαν με την Αίγυπτο δεν υπάρχουν πια.

Τι θα συμβεί σε περίπτωση αντίδρασης της Τουρκίας;

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ένα παράκτιο κράτος αποκτάει ΑΟΖ με μονομερή δήλωση ανακήρυξης. Στη συνέχεια, συνάπτει συμφωνίες οριοθέτησης με τα γειτονικά κράτη. Εάν δεν καταστεί δυνατή η συμφωνία οριοθέτησης, ο τρόπος με τον οποίο οι γειτονικές χώρες λύνουν τη διαφορά τους είναι με παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο.

Θεωρείται βέβαιο οτι η Άγκυρα θα αντιδράσει κι όχι με προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο. Αλλά αυτό είναι το αναμενόμενο.

Η Αγκυρα αμφισβητεί ότι τα ελληνικά νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα με τον γεωλογικού τύπου ισχυρισμό ότι επικάθονται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα. Ο ισχυρισμός αυτός δεν μπορεί να προβληθεί εάν η Ελλάδα ανακηρύξει ΑΟΖ και η διαπραγμάτευση διεξαχθεί σ’ αυτό το πεδίο. ΗΑΟΖ είναι οικονομική και όχι γεωλογική έννοια, όπως η υφαλοκρηπίδα. Αυτός είναι ο λόγος που η τουρκική διπλωματία επιμένει να μιλάει για υφαλοκρηπίδα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΣΤΟΧΟ» ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΩΡΑ:

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (16)

 1. 0
  0
  turpentine το απολυτο φαρμακο
 2. 0
  0
  είναι έτοιμα τα φύλλα πορείας!ήρθε η ώρα
  portoleone
 3. 0
  0
  Όχι Στόχος, ΣΤΟΚΟΣ!
 4. 0
  0
  Ρε, οχι μαλλον δεν ξερετε τι τους χρειαζετε!!!τους χρειαζετε ενας μεγαλος ανθρωπως!!μεγαλος ηγετης!!!ενας πανω απο ολα ανθρωπιστις στους τσετες!!! Ενας βλαντ τσετες!!!τωρα μπωρω να συνεχεισω με τους σκορπιονς!!!χα!χα!
 5. 0
  0
  Ναι ειμαστε ετοιμοι, εδω και καιρο. Λοιπον παμε!!!
 6. 0
  0
  Συμφωνώ κι εγώ, η Τουρκία δεν διακρίνεται για την διπλωματία της. Ο Some Are Ass, έκανε τη γύρα του, του είπαν τι να κάνει, έτσι ώστε και καλά να προκληθεί η Τουρκία, να κάνει επίθεση, να γίνει ένας πόλεμος, 6 ημερών με στόχο να πάρει κανένα νησί να έχει δικαιώματα για να είναι και εκείνοι μέσα στο παιχνίδι των κοιτασμάτων. Οπότε είναι περισσότερο από σίγουρο πως, θα γίνει τουλάχιστον ένα θερμό επεισόδιο, θα απελαθούν εκατέρωθεν οι πρεσβευτές, θα λάβουν ενεργό ρόλο οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί, πράγμα που θα προετοιμάσει κλίμα στην Κύπρο, και εν τέλη ωθήσει τους Κύπριους να πάρουν πίσω όλο το νησί, δυστυχώς όχι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επιστρέφοντας όλα όσα νοιώθουν για τα τόσα χρόνια που υπάρχει αυτή η κατοχή με παγκόσμια ανοχή!
 7. 0
  0
  ΟΙ ΨΥΧΟΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ" (ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ…….
  • 0
   0
   ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΑΛΛΟΙ ΨΥΧΟΠΑΡΑΝΟΙΚΟΙ , ΧΑΣΙΣΟΠΟΤΕΣ , ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΔΕΣ , ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΕΙΡΑΧΤΟ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ; ΜΟΝΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ . ΓΙΑΤΙ ΤΑΡΑΖΕΣΑΙ ; ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Η ΑΠΛΑ ΕΧΕΙΣ ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ;
 8. 0
  0
  Ειναι τοσο προδοτες οι πολιτικοι μας, που αναρωτιεμαι αν αυτη η κινηση ειναι προμελετημενη ετσι ωστε να αποτελεσει μια καλη αιτια, για θερμο συντομο επισοδιο,καθοριστικο ομως για την εξελιξη της "συνεκμεταλευσης"των ενεργειακων αποθεματων.

  Μαριος /
 9. 0
  0
  ΜΗΝΥΜΑ στους οσους ξενοδουλους κυβερνουν την χωρα. ΠΟΤΕ ΠΑΛΙ ΚΥΠΡΟ και ΙΜΙΑ !!!!. Αυτη την φορα θα γ@@θητε μαζι, με ολο το συναφι και το σοι σας (ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΚΡΥΦΤΗΤΕ), στο Συνταγμα μπροστα στους ευζωνους!!!! Οσα δωσατε,δωσατε στα αφεντικα και τις στοες σας!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! Ο Ελληνικος λαος (στριγμωχτηκε) ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ,ΟΥΤΕ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙΣ!!! Δεν αντεχει αλλο την δυστυχια,να βλεπει τα παιδια του μεταναστες,να αυτοκτονουν νεοι γεροι παιδια!!! Δεν αντεχει να βλεπει ντοπια και ξενα "καθικια στα κασμιρια τους ντυμενα", με το ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑ!!! Θελει να ζει ειρηνικα και με αξιοπρεπεια!! Ξεπουλησατε τα παντα,(αλουμινια,χρυσο,ΔΕΗ,τηλ/νιες,λιμανια,τουρισμο,ΥΓΕΙΑ…) εκτος…απο τα πετρελαια-αεριο που ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ (πριν τον οριστικο αφανισμο) ΕΥΚΑΙΡΙΑ ,για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ!!!! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΖΕΙ!!!! και θα το υπερασπιστει. Βαλτε το καλα-πολυ καλα στο βρομερο μυαλο σας! Θα ατιμετωπησετε 10εκατομμυρια και οχι μονο οργισμενες ψυχες Ελληνων, που θα σας κυνηγησουν μεχρι το σπιτι σας..την κολαση!! ΞΕΡΟΥΝ οτι εχουν ΔΙΚΙΟ ! ΞΕΡΟΥΝ και αν χρειαστει ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ μαχες μεγαλυτερες του 1821 για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ!!! ΞΕΡΟΥΝ να ξαναφωναξουν "μολων λαβε", "ελευθερια 'η θανατος", το "ΟΧΙ",και το τωρινο "αει…απο 'κει που ηρθατε" !! ΞΕΡΟΥΝ οτι ο ΧΡΙΣΤΟΣ δεν πηρε (ακομα) την υπογραφη Του πισω ,και οτι η ΠΑΝΑΓΙΑ ειναι παντα διπλα του οσο και να την πολεματε αντιχριστοι με τους ξεφτιλισμενους σας νομους!!! ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, γιατι ειναι γραμμενο με αιμα, στο….αιμα τους το ονομα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!!! ""Σε γνωριζω απο την οψη του σπαθιου….χαιρε ω χαιρε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"". ΞΕΡΟΥΝ (οσο και να το πολεμανε οι στοες σας) οτι οι ΕΛΛΗΝΕΣ ειναι ο ευλογημενος λαος του ΘΕΟΥ !!! Λοιπον οι Ελληνες ΞΕΡΟΥΝ!!! ΕΣΕΙΣ λαμογια ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ??? Αν οχι…ΚΟΠΙΑΣΤΕ!!!!
  Θανασης Πυργος.
 10. 0
  0
  Θανασης Πυργος.ΥΠΕΡΟΧΑ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΙΧΩΣ Ο ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΦΙΛΕ ΤΣΑΜΠΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΑΥΤΟ.
 11. 0
  0
  ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΡΗ Τ ΑΦΤΙΑ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ,ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΑ ΣΚΥΛΟΙ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ…
 12. 0
  0
  Ρε στρατοκαβλι ολα τσ εχουμε ο πολεμος μας μενει…οσοι εχουν πολεμιση αποφευγουμε τον πολεμο γιατι ξερουμε πως ειναι…μονο εαν ειναι υστατη αναγκη ο πολεμος…..βεβαια τοτε θα δουνε πως πολεμαει ο Ελλην………
 13. 0
  0
  Μπορώ να βρω σήμερα την Εφημερίδα αυτή στα περίπτερα;; Πόσο κοστίζει;;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί