07:08 - 11/12/2014

Επιστρέφει στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ βυζαντινό χειρόγραφο

Επιστρέφει στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ βυζαντινό χειρόγραφο του 10ου αιώνα και το οποίο προέρχεται από την Ιερά Μονή Διονυσίου Αγίου Όρους.


Το χειρόγραφο έχει στην κατοχή του το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Duke, και όπως έγινε γνωστό, με αφορμή την επίσκεψη στην Ουάσιγκτον της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, πρόκειται να το παραδώσει άμεσα στην αμερικανική κυβέρνηση και αυτή με τη σειρά της στην ελληνική.

Το συγκεκριμένο χειρόγραφο ανήκει στους βυζαντινούς θησαυρούς που κλάπηκαν από τη Μονή Διονυσίου του Αγίου Όρους τη δεκαετία του 1960.
tribune.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

 1. 0
  0
  Επιτρέψτε μου μόνο μια διόρθωση στην έκφραση. "ΡΩΜΑΪΚΌ ΧΕΙΡΌΓΡΑΦΟ" "ΡΩΜΑΪΚΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΊ", όλα αυτά δηλαδή που προέρχονται απο το ανατολικό τμήμα της Ρωμαϊκής ομοσπονδίας, με τις δύο πρωτεύουσες (Ρώμη – Κωνσταντινούπολη), τους δύο αυτοκράτορες (οι πρώτοι ήταν οι Αρκαδιος και Ονώριος).
  ΑΥΤΌΣ ήταν και ο λόγος των ΔΎΟ ΚΕΦΑΛΙΩΝ του αετού, σύμβολο της Αυτοκρατορίας. Τη λέξη Βυζάντιο δεν την χρησιμοποιούσαν ποτέ (τουλάχιστον επίσημα). Είναι μελλοντικό εφεύρημα της εκκλησίας, ώστε να καταδυκνείει την ψευδοελληνικότητα του Ανατολικού Ρωμαϊκού κράτους, με σκοπό την απόκρυψη της αλήθειας και την αμνησια, γιατί ο μεγαλύτερος εχθρός που αντίμετωπισε ποτέ ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΣ και ΚΛΑΣΙΚΌΣ ελληνισμός ήταν η ΑΝΑΤΟΛΙΚΉ ΡΩΜΑΪΚΉ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΊΑ, η οποία για τον Έλληνα ήταν τρομεροτερος μεσαίωνας απο ότι μετα η Οθωμανία!!!
  Κανένας κατακτητής ποτέ, δεν μας τιμωρουσε για τα πιστεύω μας, είτε ιστορικά, είτε θρησκευτικά, είτε εθνικά, είτε κληρονομικά!
  Ειδικά οι πρώτοι Ρωμαίοι όχι μόνο δεν επέβαλαν τα δικά τους στοιχεία αλλα υιοθέτησαν πλήρως τον ελληνικό πολιτισμό, τον όποιο και ανέδειξαν στα πέρατα της οικουμένης, μέσω της επέκτασης τους!
  Μπήκα στη διαδικασία να κάνω αυτο το σχόλιο, δράττοντας την ευκαιρία απο την θεματολογία του συγκεκριμενου άρθρου, και θέλοντας να επισημάνω συγκεκριμένα ιστορικά δεδομένα.
  Η ανάγκη αυτή μου δημιουργήθηκε απο σχόλια αναγνωστών τον τελευταίο καιρό, που επαναλαμβανόμενα υποστήριζαν λανθασμένες απόψεις για το ποτε άρχισε η δίωξη του Ελληνισμού!
  Ελπίζω να βοήθησα έστω και στο ελάχιστο, στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.
  • 0
   0
   ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΌΠΙΜΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΦΑΊΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΆΤΙ ΆΛΛΟ. ΕΝΩ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΊΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΆΖΟΥΝ ΛΑΝΘΑΣΜΈΝΑ ΒΥΖΆΝΤΙΟ, ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΌΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ ΤΗΣ, ΔΗΛΑΔΉ ΕΜΆΣ, ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ… "ΠΝΕΎΜΑΤΟΣ" ΤΗΣ ΠΑΤΡΊΔΑΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΆΖΟΥΝ "ΡΩΜΙΟΥΣ" ΔΗΛΑΔΉ ΡΩΜΑΊΟΥΣ!!!
   ΞΥΠΝΑΜΕ ΤΏΡΑ!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί