Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

06:08 - 08/06/2014

Επιστήμονες ανέπτυξαν αόρατο barcode ικανό να συνοδεύει εκρηκτικές ύλες, φάρμακα και χαρτονομίσματα

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Επιστήμονες ανέπτυξαν αόρατο barcode ικανό να συνοδεύει εκρηκτικές ύλες, φάρμακα και χαρτονομίσματα

Θερμική, αόρατη «υπογραφή» προϊόντων θα μπορούσε να προσφέρει το νέο barcode νανοσωματιδίων, αποδεικνύοντας παράλληλα τη γνησιότητά τους

Ειρήνη Βενιού

Ομάδα αμερικανών ερευνητών από το Πολυτεχνείο του Γουόρσεστερ, στη Μασαχουσέτη, διαπίστωσε ότι τα νανοσωματίδια διαθέτουν μοναδικά χαρακτηριστικά, τα οποία θα μπορούσαν να ταυτοποιήσουν συγκεκριμένα αντικείμενα.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η δημιουργία γραμμωτών κωδίκων (barcodes) από νανοσωματίδια θα μπορούσε να συνδέει καταναλωτικά προϊόντα π.χ. με τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή, ή ακόμα και τον αγοραστή τους.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Scientific Reports» του ομίλου Nature, «τα νανοσωματίδια είναι τόσο μικροσκοπικά ώστε μπορούν να συνοδεύσουν οποιοδήποτε αντικείμενο».

Τα barcodes χρησιμοποιούνται ευρέως ως κώδικες αναφοράς, τόσο για τον εντοπισμό όσο και για την καταγραφή προϊόντων. Τα νέα barcodes νανοσωματιδίων, ακριβώς λόγω της «αόρατης» φύσης τους, θα μπορούσαν να καταπολεμήσουν την εγκληματικότητα και να περιορίσουν φαινόμενα απάτης.
Θερμική «υπογραφή»

Τα συγκεκριμένα νανοσωματίδια, κατά τους επιστήμονες, ανιχνεύονται με ειδικούς σαρωτές προσφέροντας έναν «θερμικό» γραμμωτό κώδικα.

«Τα νανοσωματίδια δεν προκαλούν κάποια χημική αντίδραση, οπότε η ύπαρξή τους δεν επηρεάζει το προϊόν που τα φιλοξενεί» υπογραμμίζει ο επικεφαλής της μελέτης, δρ Μινγκ Σου. «Του προσφέρει όμως μια θερμική υπογραφή».

Με στόχο να αποδείξουν τις «αντιτρομοκρατικές» ιδιότητες της νέας μορφής barcode, οι ερευνητές προσέθεσαν τη νανο-σήμανση σε δινιτροτολουόλιο (ΤΝΤ). Ανακάλυψαν λοιπόν, ότι ο μοναδικός αυτός γραμμωτός κώδικας ήταν ανιχνεύσιμος ακόμα και μετά την έκρηξη της εκρηκτικής ύλης.

«Ο συγκεκριμένος γραμμοκώδικας θα μπορούσε να προστεθεί ακόμα και σε χαρτονομίσματα, προς αποφυγή της παραχάραξης, ενώ κάτι παρόμοιο με τη βοήθεια οργανικών νανοσωματιδίων θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην περίπτωση των φαρμάκων για την πιστοποίηση της αυθεντικότητάς τους» προσθέτει ο δρ Σου.

Δημοσιεύτηκε στο “ΤΟ ΒΗΜΑ science” την Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*