Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

08:46 - 24/11/2014

Επιβιωση το χειμωνα. Τα πρεπει και τα μη

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ενας κακός χειμωνιάτικος καιρός είναι ένα από τα σκληρότερα σκηνικά που μπορείτε να έχετε για ένα σενάριο επιβίωσης . Κάθε απαραίτητη εργασία συντήρησης γίνεται ακόμη πιο δύσκολη στο κρύο .

Πολύ συχνά, μικρά λάθη ενισχύονται από αυτές τις συνθήκες . Μια κατάσταση επιβίωσης σε χειμώνα δεν είναι ώρα για περιττούς κινδύνους. Αυτή είναι περίπου τόσο προκλητική εμπειρία όσο παίρνει. Για να κρατήσουμε τα πράγματα απλά, εάν θα καταλήξετε να αγωνίζεστε για να μην παγώσετε, σκεφτείτε αυτή τη λίστα των πρέπει και μη για χειμώνες έκτακτης ανάγκης στην ύπαιθρο.

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Το καταφύγιο είναι η πιο κρίσιμη προτεραιότητα για την επιβίωσή σας. Χρησιμοποιείστε μόνωση και συμπληρωματικές πηγές θερμότητας όσο το δυνατόν . Αυτό μπορεί να σημαίνει από το να σκίσετε μέχρι την ταπετσαρία του αυτοκινήτου σας για να τη χρησιμοποιήσετε ως μόνωση, ή να τοποθετήσετε ζεστές πέτρες στο δάπεδο του αυτοκινήτου για να το ζεστάνει . Ό, τι κρίνετε απαραίτητο για να ζήσετε , να το κάνετε .

Μη χάσετε το καταφύγιο σας . Χιόνι, ομίχλη , σκοτάδι , και άλλοι παράγοντες μπορούν να σας δυσκολέψουν να βρείτε το καταφύγιο σας και πάλι, στην περίπτωση που το αφήσετε για αναζήτηση βοήθειας .

Μαρκάρετε το καταφύγιο , με μια αυτοσχέδια σημαία , κάτι που να αντανακλάει το φως ή οποιοδήποτε άλλο είδος σήματος έχετε διαθέσιμο . Όχι μόνο θα είστε σε θέση να ξαναβρείτε το καταφύγιο σας πιο εύκολα , αλλά και οι διασώστες σας θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να το βρουν αυτό, επίσης.

Μην κοιμάστε απευθείας στο χιόνι ή σε παγωμένο έδαφος . Ακόμη και σε μια σπηλιά από χιόνι , θα πρέπει να τοποθετήσετε κάτι από κάτω σας . Πιάστε κάποια αειθαλή κλαδιά , φλοιούς δέντρων , φύλλα , ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να εμποδίσει την παγωνιά των ψυχρών επιφανειών .

ΝΕΡΟ

Μείνετε ενυδατωμένοι . Ελέγξτε το χρώμα των ούρων σας κατά την έξοδό τους ως το πιο αποτελεσματικό μέτρο ενυδάτωσης . Αν δεν έχετε ουρήσει για πολλές ώρες , και το χρώμα τους είναι σκούρο κίτρινο ή πορτοκαλί , σημαίνει ότι γίνεστε επικίνδυνα αφυδατωμένοι .

Μην τρώτε πάγο ή χιόνι . Ενώ είναι μια βιώσιμη πηγή υγρών , δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται ως ένα παγωμένο στερεό . Αυτό θα καταψύξει τον πυρήνα του σώματός σας και θα φέρει γρήγορα υποθερμία. Αντ ‘αυτού , δοκιμάστε να τοποθετήσετε το χιόνι ή τον πάγο σε ένα μπουκάλι , και τοποθετήστε το κάτω από το μπουφάν σας, αλλά όχι δίπλα στο δέρμα σας . Η θερμότητα του σώματος κάτω από το μπουφάν σας θα υγροποιήσει το κατεψυγμένο πράγμα μέσα σε νερό για ασφαλέστερη κατανάλωση .

ΦΩΤΙΑ

Να έχετε πάντα μαζί σας διάφορες πηγές ανάφλεξης κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας σε κρύο καιρό . Αναπτήρες , σπίρτα , και ράβδοι σπινθήρα είναι εξαιρετική επιλογή και μάλιστα ” με αυτή τη σειρά . Επίσης, να έχετε μπάλες βαμβακιού εμποτισμένες με βαζελίνη ή πακέτα με ειδικά προσανάμματα για να μπορέσει ν πάρει φωτιά το κρύο, ποτισμένο υγρασία ξύλου .

Μην προσπαθήσετε να ανάψετε φωτιά σε μια ανοιχτή θυελλώδη περιοχή , ή απευθείας στο χιόνι . Αυτές είναι οι δύο συνταγές για την καταστροφή . Αν πρέπει να ανάψετε φωτιά σε ανοιχτή ύπαιθρο, φτιάξτε γύρω της προστατευτικά από τους ανέμους . Αν πάλι θέλετε να βάλετε φωτιά πάνω από το χιόνι , κόψτε λίγο πράσινο ξύλο για να δημιουργήσετε μια πλατφόρμα φωτιάς .

ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Να ελέγχετε συχνά τα χέρια, τα πόδια , το πρόσωπο και τα αυτιά σας για κρυοπαγήματα . Να φέρετε, επίσης, μαζί σας ένα μπαστούνι για να ελέγχετε το βάθος του χιονιού . Κατασκευάστε παπούτσια χιονιού για να περπατάτε πιο αποτελεσματικά, κυρίως σε βαθύ χιόνι .

Μην αφήνετε το όχημα σας , αν έχετε ένα στο σενάριό σας . Κρατήστε την οροφή και το καπό καθαρό από το χιόνι , και το όχημα θα λειτουργήσει ως δίοδος εκπομπής φωτός ( σε μικρότερο βαθμό με ένα λευκό αυτοκίνητο ) .

Μη ξεχνάτε να δίνετε σήμα για βοήθεια , συχνά και έντονα . Φωτιά, καπνός και καθρέφτες είναι καλά σήματα . Το να έχετε ένα ένα φορτισμένο κινητό τηλέφωνο είναι ακόμη καλύτερο. Ο χρόνος είναι πολύτιμος σε μια δοκιμασία επιβίωσης , οπότε πρέπει να το χρησιμοποιείται με σύνεση για να καλύψει τις βασικές ανάγκες σας και να ελέγχετε το σήμα σε κάθε ευκαιρία .

Εάν έχετε κάποια συμβουλή επιβίωσης σε ακραίες χειμερινές συνθήκες, μοιραστείτε τη μαζί μας στα σχόλια .

Απόδοση στα Ελληνικά ihunt.gr – Πηγή : survival – outdoorlife

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*