21:00 - 11/02/2015

ΕΠΙΒΙΩΣΗ: Τι θά συμβεί όταν καταρρεύσει το σύστημα… ΠΑΡΤΕ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ…

Οκτώβριος 1929 !

Και τώρα θα σας διηγηθώ μια ιστορία από μία μικρή, υποθετική έστω χώρα τού Ευρωπαϊκού
Νότου πού θα την ονομάσουμε συμβολικά Γκρέστ, και στήν οποία μια ωραία πρωϊα οί πολιτικοί της δήλωσαν αδυναμία πληρωμών και βάρεσαν μία αναίσχυντη πτώχευση…

Το σενάριο ίσως να θυμίζει τον «Πόλεμο των Κόσμων» και την «απόβαση» των Εξωγήϊνων του Όρσον Ουέλς πού συντάραξε ραδιοφωνικά την Αμερική κάπου στα 1938, και ήταν βέβαια μια καταστροφολογική απάτη.

Εδώ όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και πραγματεύονται πρακτικούς τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς σε μια ενδεχόμενη, γιατί όχι, οικονομική κρίση…

« Τά τελευταία χρόνια λοιπόν, πολλοί σύγχρονοι άγιοι γέροντες και ασκητές έχουν προειδοποιήσει τά πνευματικά τους παιδιά αλλά και πολλούς άλλους ανθρώπους ότι το ενδεχόμενο να έχουμε ταραχές μετά από μια οικονομική καταστροφή της χώρας, πλησιάζει γρήγορα, και ότι είναι ίσως μπροστά μας…

ΠΑΡΤΕ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ…..
Τό οικονομικό κράχ τώρα μόλις αρχίζει…

Οι ταραχές αυτές θα προκληθούν μόλις το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταρρεύσει και οι πολίτες βρεθούν αντιμέτωποι με την σκληρή και ωμή πραγματικότητα της καθημερινής επιβίωσης….

Μια πραγματικότητα που ίσως σήμερα, ή δεν έχουμε επαρκώς κατανοήσει, ή αποφεύγουμε επιμελώς να την δεχτούμε θεωρώντας ότι είναι αδύνατον να μάς συμβεί…

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ;

Υπάρχουν τρείς τύποι ανθρώπων πού θα μπορέσουν να διαφύγουν όταν γίνει η κατάρρευση :

Αυτός πού θα είναι τυχερός,

Αυτός πού θα είναι απόντας,

και αυτός πού θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένος…

Επειδή όμως αδύνατο είναι να γνωρίζουμε από τώρα αν ανήκουμε εμείς και οι οικογένειες μας στον πρώτο, ή τον δεύτερο τύπο, τότε καλό θα ήταν να επιλέξουμε τον τρίτο τύπο του υποθετικού σεναρίου μας.

Είναι ο τρίτος τύπος, και είναι αυτός πού είναι, « ο κατάλληλα προετοιμασμένος…»

Κατάλληλα προετοιμασμένος…

Από μέρες τώρα, σ΄ αυτό τό υποθετικό μικρό κρατίδιο της Ευρώπης το Γκρέστ, οί πολίτες του παρακολουθούν με αγωνία τα όσα ψευδώς ή αληθώς μεταδίδουν τα κατεχόμενα – διαπλεκόμενα ΜΜΕ «περί πτώχευσης, ή σωτηρίας της χώρας…»

Στην μικρή αυτή χώρα οι πολίτες αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση με αγωνία για το μέλλον τους σε επαγγελματικό, κοινωνικό, οικογενειακό, αλλά και Εθνικό επίπεδο.

Οι τρόποι αντίδρασης του καθενός είναι ξεχωριστοί, αλλά το σίγουρο είναι ότι όλοι βλέπουν με φόβο το αύριο…

Άραγε, σκέπτονται οί περισσότεροι, τί θα μας ξημερώσει αύριο ;

Και έτσι, για άλλους μέν υπάρχει σωτηρία, για άλλους υπάρχει επαρκής χρόνος πριν το πιστωτικό γεγονός και τα επακόλουθά του, και για κάποιους, ελάχιστους ίσως, έχουμε φτάσει ήδη και πατάμε πάνω στα γεγονότα.

Ο τρόπος που βλέπει ο καθένας τα πράγματα είναι άμεσα συνδεδεμένος και με την προετοιμασία του.

Οι μέρες ακολουθούν η μία την άλλη με το ίδιο καθημερινό άγχος και με τον αγώνα του καθενός να μη χάσει τα όσα τόσα χρόνια πάλευε για να αποκτήσει.

Και ξαφνικά έχουμε ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΑΡΕΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ !

Το Κράτος κατέβασε τα ρολά των ταμείων και ο καθένας βρίσκεται μόνος να αντιμετωπίσει τώρα τις παρενέργειες της πτώχευσης.

Φθάνοντας στα ΑΤΜ των Τραπεζών το πρώτο σοκ που δέχεται ο πολίτης είναι, ότι βλέπει το Τραπεζικό σύστημα να έχει καταρρεύσει και να μη υπάρχουν καθόλου μετρητά.

Τά ΑΤΜ είναι άδεια από λεφτά, τα ρολά των Τραπεζών κατεβασμένα, οί υπάλληλοι άφαντοι !

Η πρώτη αντίδραση του είναι να ελέγξει το πορτοφόλι του για να δει πόσα λεφτά έχει σε μετρητά, και τότε καταλαβαίνει ότι με αυτά τα χρήματα πρέπει να καλύψει ΟΛΕΣ τις ανάγκες του σε αγαθά για όσο διάστημα χρειαστεί το τραπεζικό σύστημα να επανέλθει, έστω σε μια υποτυπώδη κατάσταση οικονομικών συναλλαγών.

Η αμέσως επόμενη αντίδραση θα είναι να επικοινωνήσει με τα δικά του άτομα για να επιβεβαιώσουν τη θέση που βρίσκονται, τις πρώτες αντιδράσεις τους, το σημείο συνάντησης τους που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το σπίτι τους, και να τους ενημερώσει ότι πρέπει όλοι να πάνε επειγόντως πρώτα από κάποια μάρκετ και να προσπαθήσουν να αγοράσουν προμήθειες πριν γυρίσουν στο σπίτι…

Μπακάλικα μικρά, φιλικά και αδελφικά έχουν από χρόνια σχεδόν εξαφανιστεί σ΄ αυτή την μικρή Ευρωπαϊκή χώρα, γιατί οί μεγαλοκαρχαρίες των μονοπωλίων είχαν φροντίσει να τα ισοπεδώσουν με τα σούπερ μάρκετ τους…

Οί ειδήσεις ήταν βέβαια από καιρό ανησυχητικές για επερχόμενη οικονομική κατάρρευση και κλείσιμο των αγορών, αλλά οί περισσότεροι δεν πολυπίστευαν ότι θα μπορούσε αυτό να συμβεί, με αποτέλεσμα να μη έχουν προμηθευτεί τίποτα, ούτε και κάποιες απλές κονσέρβες έστω και για κάποιες πρώτες μέρες της κρίσης μέχρι να ξεθολώσουν τα πράγματα…

Τά ερωτήματα που ζητούν τώρα επειγόντως απαντήσεις είναι τα εξής:

Πόσο μπορώ να αντέξω εγώ και η οικογένεια μου με τις υπάρχουσες προμήθειες;

Πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση με το Τραπεζικό σύστημα;

Πού θα μπορέσω να βρω επιπλέον προμήθειες για να εξασφαλίσω στην οικογένεια μου τα αναγκαία;

Πόση βενζίνη έχω στο αυτοκίνητό μου σε περίπτωση που χρειαστεί να εγκαταλείψω την πόλη για να πάμε στους συγγενείς μας στην ύπαιθρο;

Τί γίνεται με τη δουλειά μου αυτή τη στιγμή; Είμαι ακόμα εργαζόμενος, ή είμαι από αυτή τη στιγμή αυτομάτως απολυμένος;

Αυτά είναι από τα βασικά ερωτήματα που ζητούν άμεσες απαντήσεις και λύσεις και που θα μπορέσουν να απαντηθούν μόνο με την ψύχραιμη και λογική αντίδραση και ενέργεια.

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ…

Καθώς ο πολίτης μας φεύγει από την Τράπεζα και μπαίνει στο αυτοκίνητό του για να κατευθυνθεί προς κάποιο μάρκετ, ψάχνει και για βενζινάδικο ώστε με κάποιο μέρος των μετρητών του να καλύψει την ανάγκη του σε βενζίνη που ξέρει ότι θα του χρειαστεί ίσως σήμερα, ίσως τις αμέσως επόμενες ημέρες…

Όσα από τα βενζινάδικα βρίσκει εν λειτουργία, βλέπει να έχουν σχηματιστεί τεράστιες ουρές αυτοκινήτων που περιμένουν με κορναρίσματα και φωνές των οδηγών να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.

Εδώ τίθεται στον πολίτη το εξής δίλημμα:

Περιμένω για βενζίνη ή ψάχνω για τρόφιμα και άλλες προμήθειες;

Αποφασίζει να μπει στην ουρά των αυτοκινήτων που περιμένουν.
Τα καταφέρνει ύστερα από αρκετή ώρα να γεμίσει μισό ντεπόζιτο γιατί παραπάνω δεν του έδιναν ώστε να πάρουν όλοι, και ξεκινάει για αναζήτηση τροφίμων.

Ξέρει ότι ο χρόνος είναι εναντίον του.
Τηλεφωνεί στους δικούς του και προσπαθεί να μάθει αν οι δικές τους ενέργειες, είχαν κάποιο αποτέλεσμα.

Τον ειδοποιούν ότι όλες οι αγορές είναι κλειστές και ότι ψάχνουν τώρα σε μικρά συνοικιακά καταστήματα τροφίμων για προμήθειες αλλά ότι και αυτά είναι, ή κλειστά ή έχουν φοβερή ανατίμηση στα προιόντα τους.

Η μαύρη αγορά έχει ήδη ξεκινήσει το μαύρο έργο της..

Τηλεφωνεί στην εργασία του και δεν απαντάει κανένας.

Τηλεφωνεί στα αφεντικά του στα προσωπικά τους τηλέφωνα και εκεί μαθαίνει ότι η εταιρεία του έχει κλείσει μέχρι νεωτέρας.

Κλείνει το τηλέφωνο γνωρίζοντας ότι είναι άνεργος, απλήρωτος, με μισό ντεπόζιτο βενζίνης και μερικά ευρώ στην τσέπη για να αντιμετωπίσει μια κατάσταση που δεν γνωρίζει ούτε την εξέλιξη της ούτε τη χρονική διάρκεια της…

Ενώ συνεχίζει να οδηγεί προς την κατοικία του βλέπει ένα συνοικιακό μάρκετ να μαζεύει κάποια είδη που υπήρχαν στο έξω μέρος και να είναι έτοιμο να κατεβάσει και αυτό τα ρολά του.

Παρκάρει και πλησιάζει με το χέρι να ακουμπά τα χρήματα στη τσέπη του λες και κάποιος θα προσπαθήσει να του τα πάρει στα επόμενα λίγα βήματα που απομένουν, μέχρι την είσοδο στο μαγαζί.

Ο μαγαζάτορας τον κοιτάζει με επιφύλαξη και καχυποψία…

Τον ρωτάει απότομα τι θα ήθελε και αυτός του απαντά ότι θέλει να αγοράσει κάποια τρόφιμα για το σπίτι.
Στην ουσία τον παρακαλά για να τον αφήσει να ψωνίσει.

Με αρκετό δισταγμό ο μαγαζάτορας του επιτρέπει την είσοδο και αυτός προσπαθεί να μαζέψει όσα τρόφιμα μπορεί και του επιτρέπουν τα χρήματά του.

Το μαγαζί έχει κλείσει τις πόρτες.

Πλησιάζει, όπως έκανε τόσο καιρό στο ταμείο και ο μαγαζάτορας του λέει ότι τα τρόφιμα έχουν πάρει αύξηση λόγω της έκρυθμης κατάστασης.

Τελικά κατάφερε και αγόρασε μόνο το 1/5 από όσα υπολόγιζε πως θα αγόραζε με τα χρήματα που είχε μαζί του.

Φεύγει οργισμένος και απογοητευμένος αλλά ξέρει ότι δεν μπορεί να αντιδράσει.
Συνεχίζει με το αυτοκίνητό του για να φτάσει στο καταφύγιο του.

Ενώ ακόμα οδηγεί ακούει και βλέπει περιπολικά να τον προσπερνούν με τις σειρήνες τους και τους φάρους αναμμένους.

Αισθάνεται άμεσα την ανάγκη του καταφυγίου γιατί ξέρει ότι η κατάσταση σε λίγο θα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και ότι όσο περνά η ώρα τα φράγματα της ηθικής της κοινωνίας αρχίζουν να σπάνε ένα ένα…

ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ…

Επιτέλους κατάφερε και έφτασε στο σπίτι.

Κατεβαίνει με τα λίγα αγαθά που αγόρασε και με το βλέμμα να ελέγχει δεξιά αριστερά μπαίνει στο σπίτι του γρήγορα.

Μέσα βρίσκεται η γυναίκα του και τα δύο παιδιά του ηλικίας περίπου 12 χρονών.

Όλοι είναι αναστατωμένοι με την κατάσταση και την ανατροπή της καθημερινότητάς τους.

Ψάχνουν στα μάτια του πατέρα και συζύγου την ελπίδα.
Δεν βλέπουν τίποτα.

Τους αγκαλιάζει και προσπαθεί να ηρεμήσει τα παιδιά πουτα έδιωξαν από το σχολείο οι δάσκαλοί τους λέγοντάς τους ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να παρακολουθούν τις ειδήσεις για να μάθουν αν και πότε θα συνεχίσουν πάλι τα μαθήματά τους…

Αγκαλιάζει τη σύζυγό του και την βλέπει να τρέμει λέγοντάς του ότι κάποιοι με μηχανή προσπάθησαν να της αρπάξουν την τσάντα της ενώ έφευγε από το κατάστημα που εργαζόταν γιατί της ανακοίνωσαν ότι θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να ομαλοποιηθεί η οικονομική κατάσταση.

Ανταλλάσουν μεταξύ τους τις εικόνες που κατέγραψε ο καθένας από αυτούς μέχρι να φτάσει στο σπίτι.
Μόνο τρόμο και αναστάτωση προκαλούν τα όσα ακούνε να λέει ο καθένας τους.

Είναι η ώρα των αποφάσεων.

Ο άνδρας προσπαθεί να ασφαλίσει το σπίτι και η γυναίκα παίρνει τα τρόφιμα στην κουζίνα και ξεκινάει καταγραφή όλων των προμηθειών.

Ταυτόχρονα για ψυχολογικούς λόγους παρά για διατροφικούς προσπαθεί να μαγειρέψει κάτι πρόχειρο για να φάνε.

Τα παιδιά τηλεφωνούν στους φίλους τους από το σχολείο για να μάθουν τα νέα τους.

Ξαφνικά εκεί που μιλάνε με τους συμμαθητές τους, ειδοποιούν τους γονείς τους ότι το τηλέφωνο είναι νεκρό.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ «ΚΡΑΧ» ΣΕ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ…

Προσπαθούν μέσω των κινητών τους να επικοινωνήσουν αλλά δεν έχουν καθόλου σήμα.

Όσες προσπάθειες και να κάνουν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.
Ανοίγουν τον υπολογιστή τους αλλά και εκεί δεν υπάρχει σύνδεση σε δίκτυο.
Αισθάνονται αποκομμένοι όλοι τους από τον έξω κόσμο.
Το μόνο που απομένει είναι η Τηλεόραση και το Ράδιο.

Ανοίγουν την τηλεόραση και βλέπουν ότι δεν υπάρχουν προγράμματα αλλά κάποιοι παράξενοι τύποι με γραβάτες και κοστούμια να μιλάνε με οικονομικούς όρους που φαίνεται να μην τους καταλαβαίνουν ούτε και οι ίδιοι.

Κάποιοι δημοσιογράφοι προσπαθούν να καλύψουν με χρυσόσκονη το πτώμα της οικονομίας που τόσο καιρό σάπιζε μπροστά στα μάτια μας αλλά δυστυχώς το περνούσαμε αψήφιστα…

Κάποια άλλα κανάλια δείχνουν με ζωντανά ρεπορτάζ εικόνες από σπάσιμο Τραπεζών και άλλων εμπορικών καταστημάτων.

Παντού σειρήνες περιπολικών και συναγερμοί από καταστήματα δημιουργούν μια ηχητική υπόκρουση του επερχόμενου χάους.

Η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Αστυνομία που θεωρείται το τελευταίο ανάχωμα πριν την τεράστια κοινωνική έκρηξη.

Σε κάποιο κανάλι βλέπουν έναν τρομοκρατημένο ρεπόρτερ που έχει χάσει τα λόγια του, ίσως και τα λογικά του, να δείχνει με το δάχτυλο προς μια κατεύθυνση και τον καμεραμάν να προσπαθεί να ζουμάρει σε ένα σημείο και σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 μέτρων.

( Οί λαθρομετανάστες πού έχουν πλημμυρίσει την χώρα όταν δεν θα έχουν να φάνε θα γίνουν διπλά επικίνδυνοι…

Άς όψονται οί πολιτικοί πού μάς τούς φόρτωσαν…)

Τελικά το νόημα που βγαίνει από τα μπερδεμένα λόγια του ρεπόρτερ είναι ότι κάποιοι αλλοδαποί-λαθρομετανάστες βγήκαν από την είσοδο μιας πολυκατοικίας οπλισμένοι με στρατιωτικά τυφέκια και κινήθηκαν προς την επόμενη γωνία τρέχοντας…

Κανένας δεν γνωρίζει τί θα συμβεί τις επόμενες ώρες.
Καμία ενημέρωση από πολιτικό πρόσωπο και από Αστυνομία.

Όλοι όσοι εμφανίζονταν σε τηλεοπτικά παράθυρα τόσο καιρό και έλεγαν καθησυχαστικά λόγια και ευχολόγια για να κερδίσουν χρόνο παραμονής σε εξουσίες και σάπιες καρέκλες, έχουν τώρα εξαφανιστεί.

Ακούγονται ριπές από την τηλεόραση και ο τρομαγμένος ρεπόρτερ διακόπτει την μετάδοση των γεγονότων, ψάχνοντας για προσωρινό καταφύγιο.

Η εικόνα γυρίζει στο στούντιο και μια αμηχανία καλύπτει τους παρουσιαστές.

Θέλουν να φύγουν να εξαφανιστούν κι΄ αυτοί από το πάνελ αλλά δεν το κάνουν, ακόμα.

Οι μάσκες έχουν πέσει και το πρόσωπο που κάνει την εμφάνισή του είναι μόνο ο τρόμος.

Ενώ η οικογένεια παρακολουθεί στη τηλεόραση τις ραγδαίες τρομακτικές εξελίξεις, ακούνε από τη γειτονιά τους ουρλιαχτά και φωνές μετά από 2-3 πυροβολισμούς αυτομάτου πιστολιού.

Με επιφύλαξη πλησιάζουν τρέχοντας στο μπαλκόνι και βλέπουν κάποιον πεσμένο και γεμάτο αίματα στη μέση του δρόμου.
Σε απόσταση λίγων μέτρων ένας γείτονας με ένα αυτόματο πιστόλι στο χέρι του, έχει μείνει με το χέρι τεντωμένο και ακόμα σημαδεύει τον σκοτωμένο.

Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες δεν ξέρουν αν ο κύριος με το όπλο είναι ψυχοπαθής, ή υπερασπιστής της περιουσίας του.

Ο χρόνος για όλους έχει σταματήσει σε αυτή τη σκηνή.
Τελικά ο κύριος με το όπλο ανακτά τον αυτοέλεγχο και με άδειο βλέμμα κοιτάζει τον κόσμο που τον παρακολουθεί.

Με μεταλλική φωνή που φανερώνει φόβο και ξερό στόμα από την έλλειψη σάλιου, ενημερώνει ότι αυτόν που πυροβόλησε προσπάθησε να του κλέψει το αυτοκίνητο και μόλις αντιλήφθηκε ότι ο ιδιοκτήτης τον κατάλαβε, του επιτέθηκε με μαχαίρι.

Αναγκάστηκε να πυροβολήσει για να σώσει τον εαυτό του.

Κάποιοι κάνουν προσπάθεια να καλέσουν την αστυνομία αλλά αμέσως βάζουν πάλι το νεκρό κινητό στη τσέπη τους.
Το επόμενο που κάνουν όλοι είναι να απομακρυνθούν βιαστικά από τον νεκρό αλλά περισσότερο από τον ζωντανό κύριο με το πιστόλι στο χέρι.

Η οικογένεια τού πολίτη μας πού αναφερόμαστε στην ιστορία μας, μπαίνει στο σπίτι πάλι και συνεχίζει να παρακολουθεί τηλεόραση.

Τα γεγονότα αρχίζουν να γίνονται πιό βίαια και να αποκτούν ιλιγγιώδη ταχύτητα ώστε δεν προλαβαίνουν καν την αναφορά ή την καταγραφή τους οι ρεπόρτερς.

Κάποια στιγμή που παρακολουθούν μια λεηλασία σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών η οθόνη μαυρίζει.

Η τηλεόραση είναι και αυτή νεκρή.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ…

Δοκιμάζουν τους διακόπτες του ηλεκτρικού και καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν τώρα ούτε ρεύμα.

Όλα χειροτερεύουν και μαζί με το ρεύμα χάθηκε και ένα πολύτιμο μέρος του ηθικού τους.

Προσπαθούν μέσα από κάποιο φορητό Ραδιοφωνάκι με μπαταρίες να ακούσουν κάποιο ειδησεογραφικό σταθμό.
Η μπάντα των FM έχει απομείνει μόνο με ελάχιστους σταθμούς που παίζουν μουσική μέσω κομπιούτερς χωρίς εκφωνητές μέχρι να υπάρχει και εκεί διακοπή ρεύματος.

Ακόμα και οι σταθμοί που πρόσφεραν συνεχή ενημέρωση και κουτσομπολιά για life style καταστάσεις, ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Στο μεγαλύτερο όμως μέρος της μπάντας των FM ακούς μόνο τον ήχο του στατικού ηλεκτρισμού.
Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της πόλης μας έχει ξεμείνει από ηλεκτρικό ρεύμα.

Η οικογένεια καταλαβαίνει ότι έχει αποκοπεί από κάθε είδους ενημέρωση με τη διακοπή του ηλεκτρικού και από κάθε είδους επικοινωνίας με τη διακοπή των επικοινωνιών.

Κι΄ όμως, όλα σήμερα το πρωί είχαν ξεκινήσει τόσο όμορφα.
Και όλα από το πρωί άλλαξαν μέσα σε 4 ώρες.

Η νύχτα είναι μακριά γιατί βρισκόμαστε ακόμα στο μεσημέρι, αλλά και όταν έρθει η νύχτα τί ασφάλεια θα υπάρχει;
Ποιό τελικά πρέπει να φοβόμαστε περισσότερο;

Την μέρα ή την νύχτα;

Οι προμήθειες της οικογένειας αντέχουν για 6-7 το πολύ μέρες, αλλά πλέον κανένας τους δεν είναι σίγουρος ότι θα ζήσει τόσο πολύ για να τις καταναλώσει…

Ίσως με τον κόμπο που έχουν όλοι στο στομάχι τους αυτή τη στιγμή της αβεβαιότητας, του χάους, και με έναν νεκρό κάτω από το μπαλκόνι τους, οι προμήθειες να κρατήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ίσως και 15 μέρες, γιατί κανένας δεν έχει διάθεση για φαγητό.

Η μόνη επιθυμία τους είναι να τελειώσει ο εφιάλτης…

Κάποια στιγμή η μητέρα θυμήθηκε ότι μια γνωστή της στη δουλειά, τής είχε από καιρό πεί, πώς κάποιος γέροντας από ένα μοναστήρι, την είχε προειδοποιήσει για προετοιμασία στα δύσκολα που πλησίαζαν…

Η μητέρα είχε γελάσει τότε ειρωνικά με τα λόγια της γνωστής της λέγοντάς την αλαφροϊσκιωτη και είχε αλλάξει κουβέντα, μια και δεν της άρεσαν ποτέ τέτοιες δυσοίωνες προφητείες…

Τώρα θα έδινε τα πάντα για να μάθει τι άλλο είχε πει εκείνος ο γέροντας.

Προσπαθεί τώρα να θυμηθεί τα λόγια της γνωστής της, που τής είχαν φέρει τόσο γέλιο εκείνη τη στιγμή…

Κάτι θυμάται ξαφνικά για πείνα και αναταραχή της κοινωνίας και ότι αυτό θα κρατήσει αρκετά και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τώρα το κρατάει μυστικά μέσα της χωρίς και να το αναφέρει στους υπόλοιπους.

Και αρχίζει να κλαίει βουβά για τον εγωισμό της και την τωρινή κατάστασή τους.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΙΑ, ΑΝΩΦΕΛΑ ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ, ΟΤΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΡΟΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ…

ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΟΝ.

ΕΝΑ ΠΑΡΟΝ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗ…

====================================

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΑΝ…

Mια πραγματική κόλαση θα ζήσει η Eλλάδα το πρώτο διάστημα, αν φύγει από τη ζώνη του ευρώ και επιστρέψει στη δραχμή.

H εκτίμηση αυτή δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά ούτε μεταφέρεται από κάποιους που θέλουν να τρομάξουν τους ψηφοφόρους, αλλά είναι μία πραγματικότητα, που απαιτείται να ληφθεί σοβαρά υπόψη από όλους τους Eλληνες, πολιτικούς και πολίτες, και να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο….

Ελλείψεις

Oι πρώτες επιπτώσεις στην περίπτωση αποχώρησης από το ευρώ θα είναι οι ελλείψεις βασικών προϊόντων που εισάγονται. Kαύσιμα, φάρμακα, τρόφιμα, πρώτες ύλες για τη βιομηχανία. Mετενέργεια των παραπάνω η έλλειψη αστυνόμευσης και πιθανότατα κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια, είναι μόνο μερικά από τα επακόλουθα ενός τέτοιου εφιαλτικού σεναρίου.

Mε δεδομένο, μάλιστα, ότι η Eλλάδα, σε αντίθεση με την Aργεντινή, εισάγει σχεδόν τα πάντα, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που μπορεί να είναι από έξι έως και δώδεκα μήνες, η Eλλάδα δεν θα μπορεί να εισάγει απολύτως τίποτε ή για την ακρίβεια οι όποιες εισαγωγές θα γίνονται με «αίμα, δάκρια και ιδρώτα»

.

Mέσα σε αυτό το περιβάλλον, που θα θυμίζει την κόλαση του Δάντη, οι μόνοι που θα είναι ωφελημένοι θα είναι όλοι εκείνοι που είχαν χρήματα ή δραστηριότητες στο εξωτερικό και η αγοραστική τους δύναμη μέσα σε μία νύχτα θα υπερδιπλασιαστεί.

Mεγάλοι χαμένοι; Oλοι οι Eλληνες πολίτες και κυρίως τα χαμηλά στρώματα, που αφενός θα δουν την αγοραστική τους δύναμη να συρρικνώνεται κατά 50% ή και 70%, ενώ παράλληλα για ένα διάστημα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν προϊόντα ή προσωπικά αντικείμενα και περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να έχουν τα βασικά είδη, αφού με το «καλημέρα» της δραχμής η οικονομία θα γίνει ανταλλακτική.

Eπίσης, θα αυξηθεί η μετανάστευση κυρίως των νέων, ενώ θα υπάρξουν και φαινόμενα Pωσίας, Bουλγαρίας αμέσως μετά την πτώση του καθεστώτος (δεκαετία του `90).

Παράδειγμα
Σήμερα Mισθός: 1.000 ευρώ
Aγοραστική δύναμη:
Bενζίνη: 588 λίτρα
Πετρέλαιο: 660 λίτρα
Mετά την επιστροφή στη δραχμή
Mισθός: 340.750 δραχμές (Oι μισθοί θα μετατραπούν με την αρχική ισοτιμία)
Aγοραστική δύναμη:
Bενζίνη: 367 λίτρα
Πετρέλαιο: 416 λίτρα

Eλλειμμα

Mπορεί να υπάρχει η δυνατότητα να κοπεί χρήμα, ωστόσο αυτή δεν μπορεί να είναι ανεξάντλητη. Ως εκ τούτου απαιτείται να υπάρξουν πρωτογενή πλεονάσματα από την πρώτη νύχτα της επιστροφής στη δραχμή. Oι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να ενταθούν και βέβαια θα περιλαμβάνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μειώσεις σε κοινωνικές παροχές.

Tράπεζες

H έντονη ζήτηση για χρήματα θα αναγκάσει τις τράπεζες να κλείσουν για ένα διάστημα και θα περάσουν στον έλεγχο του κράτους. Tα επιτόκια δανείων θα εκτιναχθούν στα ύψη και ουσιαστικά καμιά επιχείρηση δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, αφού με επιτόκια 30%-40% κάτι τέτοιο θα είναι απαγορευτικό.

Eπιχειρήσεις

Mεγάλος αριθμός εταιρειών θα οδηγηθεί στην πτώχευση, γιατί δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους, είτε για την εισαγωγή πρώτων υλών ή για την αποπληρωμή των δανείων τους, αφού αυτά είτε θα παραμείνουν σε ευρώ ή θα μετατραπούν σε δραχμές – αλλά σε μεταγενέστερο στάδιο και αφού έχει σταθεροποιηθεί η ισοτιμία.

Kαταθέσεις

Oι πολίτες θα σπεύσουν στις τράπεζες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, αλλά αυτό θα είναι αδύνατο. Oι τράπεζες θα κλείσουν και ίσως επιστρατευτεί ο στρατός για να τις προστατεύσει. Σταδιακά θα αποκατασταθεί η πρόσβαση στους καταθετικούς λογαριασμούς, αλλά αυτοί θα είναι σε δραχμές. Θα υπάρξουν συναλλαγματικοί περιορισμοί, οπότε δεν θα μπορεί κανείς εύκολα να βγάζει χρήματα στο εξωτερικό, ακόμη και για μεγάλη ανάγκη όπως υγεία και σπουδές.

Εφιαλτική εικόνα από το μέλλον
Mετατροπή του νομίσματος

Σε περίπτωση αλλαγής του νομίσματος, απαιτείται χρόνος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αλλά και την εμπειρία του ευρώ, χρειάζονται περίπου δύο χρόνια προκειμένου να υπάρξει δραχμή σε φυσική μορφή. Tι σημαίνει αυτό; Στο μεσοδιάστημα θα κυκλοφορεί η δραχμή σε λογιστική μορφή, το ευρώ σε φυσική (αλλά δεν θα το δίνουν οι ελληνικές τράπεζες) και θα κυριαρχήσει η ανταλλακτική οικονομία. Θα δίνει κάποιος ένα κιλό λάδι προκειμένου να πάρει ένα κιλό κρέας.

Tιμές προϊόντων και υπηρεσιών

O πληθωρισμός θα καλπάζει. Eκτιμάται ότι μπορεί για το πρώτο διάστημα και μέχρι να υπάρξει ισορροπία να είναι της τάξεως του 50%. Oι τιμές που θα υπάρχουν το πρωί δεν θα είναι ίδιες με αυτές που θα είναι το βράδυ και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου.

Iσοτιμίες

Θα απαιτηθεί πολύς χρόνος έως ότου η ισοτιμία της δραχμής με το ευρώ σταθεροποιηθεί. Aυτό εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου έξι μήνες με έναν χρόνο. Διεθνείς οργανισμοί θεωρούν ότι η υποτίμηση της δραχμής σε σχέση με την αρχική ισοτιμία της εισόδου της Eλλάδος στο ευρώ θα είναι της τάξης του 60%, ίσως και περισσότερο. Δηλαδή ένα ευρώ θα αντιστοιχεί σε 550 ή 600 δραχμές. Kάποιοι ακόμη πιο απαισιόδοξοι την βλέπουν και στις 1.000 δραχμές.

Eμπόριο

Oι εμπορικές συναλλαγές με άλλες χώρες θα «παγώσουν» για ένα διάστημα, άγνωστο πόσο. Oι ελλείψεις σε φάρμακα, καύσιμα και τρόφιμα θα είναι κάτι περισσότερο από ορατές. Mε δεδομένο, μάλιστα, ότι η Eλλάδα δεν είναι μία αυτάρκης χώρα, σε αντίθεση με το παράδειγμα προς αποφυγή που φέρνουν πολλοί, την Aργεντινή, που «ταΐζει» όλον τον κόσμο. Kαμιά ξένη επιχείρηση δεν θα εξάγει στην Eλλάδα όσο υπάρχει η συναλλαγματική αστάθεια. Kαύσιμα και φάρμακα θα έρχονται με σταγονόμετρο και όχι με εμπορικές, αλλά με διακρατικές συμφωνίες.

Eθνική ασφάλεια

Eξαιτίας της έλλειψης καυσίμων αλλά και της αστάθειας και της ανυπαρξίας θεσμικών συμμάχων, η Eλλάδα μπορεί να βρεθεί στο στόχαστρο γειτονικών χωρών και η εθνική της κυριαρχία να τεθεί εν αμφιβόλω όχι σε επίπεδο λήψης αποφάσεων, αλλά εθνικού εδάφους. Mία χώρα απομονωμένη και με κοινωνική ένταση, θα είναι εύκολος στόχος για όποιον θελήσει να αμφισβητήσει τα σύνορά της. Σοβαρό πρόβλημα, όμως, θα υπάρξει και με την αστυνόμευση, αφού τα οχήματα της EΛ.AΣ. δεν θα έχουν αρκετά καύσιμα να κινηθούν.

Kοινωνική ειρήνη

Tο παράδειγμα της Aργεντινής δείχνει ότι τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα θα υπάρξουν ομάδες πολιτών που χρησιμοποιώντας τη βία θα προσπαθούν να επιβιώσουν. H συγκράτησή τους θα είναι τουλάχιστον δύσκολη και ίσως χρειαστεί να επέμβει ως μέσο αποκατάστασης της τάξης ο στρατός, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Xρέος

Tο δημόσιο χρέος θα αυξηθεί σε ποσοστό ανάλογο με αυτό που το ευρώ ή το δολάριο θα ανατιμηθεί έναντι της δραχμής. Oι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για χρέος που θα φτάσει στο 200% του AEΠ και ως εκ τούτου θα είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί, οπότε η Eλλάδα θα αναγκαστεί να πάει σε άτακτη χρεοκοπία και τεράστιο «κούρεμα», κάτι που θα σημαίνει πως για δεκαετίες θα βρίσκεται εκτός αγορών και δεν θα μπορεί να δανειστεί.

Tουρισμός

O μεγάλος κερδισμένος σε θεωρητικό επίπεδο θα είναι ο ελληνικός τουρισμός, αφού οι τιμές θα έχουν υποχωρήσει σημαντικά. Ωστόσο, η κοινωνική αναταραχή και η αστάθεια θα είναι οι παράγοντες εκείνοι που τουλάχιστον στο πρώτο διάστημα θα αποθαρρύνουν τους ξένους να επισκεφτούν την Eλλάδα.

Eξαγωγές

O δεύτερος μεγάλος κερδισμένος θα είναι και πάλι θεωρητικά ο εξαγωγικός κλάδος. Ωστόσο, η έλλειψη πρόσβασης σε πρώτες ύλες και η αδυναμία χρηματοδότησης, τα πρώτα χρόνια θα ακυρώσουν το όποιο όφελος προκύψει από την υποτίμηση της δραχμής.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (48)

 1. 0
  0
  Τετοια αρθρα απλα τρομοκρατουν τον κοσμο και δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα που
  ζουμε.ειναι ολα σεναρια επιστημονικης φαντασιας. αυτα που περιγραφονται στο αρθρο αυτο.

  MIKEL
 2. 0
  0
  tpt dn tha ginei apla tha mas prizete ia alla meta
 3. 0
  0
  Δώσε πόνο!!!
 4. 0
  0
  oso k na tromokrateis ta provata de se fovounte gianni !!!
  kanena super market de tha klisei k kamia trapeza aploustata se ena apogeyma mesa tha kolithoun etiketes stis siskevasies pou tha anagrafete i timi tou proiontos se drx kai se euro.
  oi sinalages mas tha ginonte kai me ta dyo nomismata opos sti voulgaria, apla to eyro to danizomaste akriva apo tous ksenous pou to typonoun tzampa kai anekselenkta!!
  eno tin drx tin tiponoume monoi mas xoris ntavatzides kai tokous
  rixnontas ena mikro pososto tou akatharistou proiontos tou kratous
  patame kato ton plythorismo tin anergia kai tin ftoxia.

  eeee ma pos na sas eksigisw re provata gia na katalavete?
  i ameriki typoni xatria( xrimata ) pou DEN YPARXEI TO ANTIKTOPO TOUS SE XRISO, TO IDIO KANEI KAI H GERMANIA kai mas daneizei xartia se antalagma tin kratiki kai dimosia periousia.
  OPOTE XARTIA MPOROUME NA TYPOSOUME KAI EMEIS alla den mas afinoun GIATI META DEN THA MAS ELENXOUN opote o TSIPRAS pou sxizete na paraminoume sto eyro einai ENAS akoma poulimenos PRODOTIS.

  KATALAVATE ZΩA MOSKARIA KAI PROVATA
 5. 0
  0
  ΩΡΑΙΑ , ΔΕΚΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΑ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ . ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΠΙΟ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ , ΕΣΤΩ ΝΟΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΣ , ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΚΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ , ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ/ΠΕΣΑΜΕ . ΑΝΑΛΥΣΕ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ . ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ,ΕΤΣΙ Η ΑΛΛΙΩΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΖΩΡΙΣΤΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΩΡΙΣΤΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ , ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ . ΥΓ: ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ , ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ , ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ " ΕΙΡΗΝΗ" ΚΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ , ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΜΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΜΥΝΘΩ , ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΝΑ ΜΠΩ ΦΥΛΑΚΗ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΩ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ , ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΣ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ . ΦΑΡΜΑΚΑ , ΤΡΟΦΙΜΑ , ΒΕΝΖΙΝΗ , ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ ΗΔΗ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ . ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ…ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ . ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑ ; ΜΗ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ; ΜΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ .
 6. 0
  0
  Μονο που ξεχασες να μας πεις οτι δεν θελουν την Ελλάδα εκτος ευρω, πως αλλιως θα την ελεγχουν?! Το καλυτερο οικοπεδο στον πλανητη δεν προκειται να το αφησουν σε χερια αλλων…
 7. 0
  0
  Ο πανικός έιναι πάντα επικίνδυνος και περισότερο γι αυτον που πανικόβλέτε…άλλη λύση από πτώχευση …το ειπε ο κουκουλόπουλος στον παπαδάκη για ανάβόλη 4,5 έτη…πέρασαν,οι αστυνομίκοι πρωτα θα κρατήσουν τη θέση τους αμισθοι για την ασφάλεια της φαμιμιας τους πρωτα..αλλά και γιατί ειναι οι καλύτεροι έλληνες και παληκαρια,όλοι εμεις θα ους συνδράμουνμουμε με ότι έχει και μπορειών ο καθένας όπως και η εκκλησια,όσο για τα εύρω και τις τράπεζες,ούτε τους φόρους δε μπόρουμε πλέον να δινουνμε όπως στους τούρκους οπότε στα @ΡΧΙΔΙΑμας…τα σπίτια θα τα χασούμε την πατριδα χάνουμεμε στα τελικά και φυλακες μας κλείνουν…ξαστεριααααααα….ελευθεριαααααα….μαχηηηηηηηη…δε παράδεισομάστε αμάχτι,τους σαλταρισμέθνους θα διώξουνμε θέλουνμε και όχι…θέλουνμε την πατρίδα μας πισω,καλύτερα πτώχευση με ηγέτες μαιαιμας,παρά αιμα αδρρφικο,γιατι αυτό θα γινει,αν αδειάσει πρωτα από πάνω ουκρανία,και μας πάρουν φαντάρους,δε θα πρόλαβεβουν,αλέξη η στάμου όρθιος η να καείς στην κόλαση με τα αλλά κ@δικιά τα χριστοδουλοφαγικα.
 8. 0
  0
  εχουν αυτοι τα σχεδια τους…….
  αλλα εχει και ο θεος τα δικα του σχεδια, μην ανησυχειτε.
 9. 0
  0
  Καποιοι μαλλον ηδονιζονται με το να σπερνουν τρομοκρατια στον κοσμο…..
 10. 0
  0
  Ειδατε τι θα παθετε αν δεν ακουτε τους γεροντες; θα πεινασετε θα κρυωσετε, θα σας βιασουν, θα σας σκοτωσουν και στο τελος θα πατε και στην κολαση!
  Αλλά αν τους ακουσετε δεν θα παθετε τιποτα απολυτως! Απλα θα πρεπει να κανετε λιγη υπομονη μεχρι να πινετε το καφεδακι σας στην Πολη…
  • 0
   0
   Όσο για τους παπάδες ψεύτικους γεροντες νεκρούς που κάθε φορά ανασθενωνται από των τάφο και προειδοποιουν
   για τα σχέδια του σιωνισμού, δεν το σχολιάζω καθόλου γιατί πάλι τα απλά μυαλά θα μπερδευτούν. Εδώ δες τι γίνετε με την πολιτική μπρος στα μούτρα τους τα κάνουν όλα και συνεχίζουν να ψηφίζουν.,
   Για την θρησκεία θα καταλάβουν; που έσφαξε εκατομμύρια ΈΛΛΗΝ Από την σταύρωση του μέχρι σήμερα για να καθιερωθεί; ούτε καν…

   Όσο για την πόλη, εάν ξανά ενεργοποιησουν το σχέδιο βενιζέλος και στείλουν τους Έλληνες για να πάρουν την πόλη την στιγμή που εμείς εδώ θα χρειαζόμαστε τους πάντες και τα πάντα ναι θα πούνε τότε γιατί η πόλη βλέπεις έχει γίνει εμμονή με τόση πλύση εγκεφάλου που τους έκανε η εκκλησία. ..

   Α.Ρ.Τ.Ε.Μ.Ι.Σ. ]+[ [+]
  • 0
   0
   Μιλησε και η ανυπαρξια…..
 11. 0
  0
  ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?
 12. 0
  0
  Κυρίως να ακούμε τα λόγια των… Εφραιμ της Αριζόνα, Ιεζεκιηλ του Ορεγκον και Ιώβ της Οκλαχομα!
  Ο πρώτος εκπολίτισε τους Απάτσι, ο δεύτερος εκχριστιανισε τους Κομαντσι και τους Σιου και ο τρίτος νίκησε τον Τσακ Νόρις! (στα θαύματα βέβαια, γιατί στα χέρια και στα όπλα ο Τσακ είναι ανίκητος)
 13. 0
  0

  ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ !!

  ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΚΡΑΧ ΤΟΥ 2008, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΡΑΧ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ, ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΩΝ ΤΑΡΑΧΩΝ.

  ΑΛΛΑ Η ΣΕΛΙΔΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΤΙ ΞΕΦΟΥΡΝΙΣΑΝ ΟΙ ….ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΕΤΣΙ?
  Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ……

  ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ ΣΤΟ ΠΟΙΗΜΑ " Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ " ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!

  "……ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΟΥ ΜΑΛΛΩΝΑΝ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΡΑΓΚΟ…" ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΦΩΣ !

  ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ? ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ?? ΠΟΤΕ !!

  ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ! ΠΩΣ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΘΟΥΝ ΤΟΥΣ …..ΓΕΡΟΝΤΕΣ ??

  ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ !! ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ! ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ !
  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

 14. 0
  0
  ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΕΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!!!
  ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΗΡΩΙΚΑ …
 15. 0
  0
  Έδωσες μια αλήθεια στον κόσμο που δεν θα την πιστεύουν ούτε όταν οι νεκροί θα είναι κάτω από τα μπαλκόνια τους.

  Μέχρι τώρα έχεις 11 σχόλια πόσα από αυτά είναι από αλβανούς που μεγάλωσαν στην Ελλάδα, μικελ;

  Σε όσους τους έμεινε έστω και ένα μικρό κομμάτι νόηση καλά θα κάνουν να νιώσουν λίγο παραπάνω της αλήθειες που περιγράφεις.

  Όλα αυτά τα μπουρδελα που ψηφίζετε εδώ και χρόνια έχουν εντολές να σας χορτάσουν με τα λόγια τους και καλά σας κάνουν αφού τους ψηφίσατε χωρίς να ακούτε λύσεις και όχι παχιά λόγια και δήθεν απειλές.

  Με βάση τα λεγόμενα του Αβραμόπουλου στο λόγο του όπου καλώς ορίζει τον ξένο ευρώ στρατό εγώ, ο αρθρογράφος και όλοι όσοι ΈΛΛΗΝ είναι έτοιμοι και ετοιμάζουν και άλλους για μια τόσο δύσκολη αρχή ήμαστε τρομοκράτες και μόνο που σκεφτόμαστε και λέμε την γνώμη μας.

  Όσο για τους αλλοδαπους;

  Πάλι την σελήνη σαν θεό θα την έχουν, γιατί εάν υπάρχει η σελήνη τα βράδια μπορεί να δει και καμιά σκια. Αν όμως όχι; τι θα προλάβει να δει το απογαμηδι των εβραιων;

  Μην ξεχάσετε να κουβαλάτε την ψυχή σας πάνω σας όταν έρθει εκείνη η ώρα σε όσους έχει απομείνει τέλος πάντων αυτή η για πολλούς άγνωστη λέξη. Τα μπράτσα και τα όπλα όλοι τα κουβαλάνε, την ψυχή όμως και το σθένος αυτής ποσοι;;;

  Α.Ρ.Τ.Ε.Μ.Ι.Σ. ]+[
 16. 0
  0
  ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΑΜΕΣΑ, ΟΧΙ ΑΜΕΣΑ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΧΤΕΣ, ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΒΕΤΕ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΕΡΟΣ. ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΣΤΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12 ΜΗΝΕΣ. ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΣΤΕ 1 ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΑΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ 1 ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΑΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12 ΜΗΝΕΣ, ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12 ΜΗΝΕΣ. ΚΛΕΙΝΕΣΤΕ ΕΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΤΕ ΣΕ 24ΩΡΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ. ΕΤΣΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ.
  • 0
   0
   Αν θελεις οποσδηποτε να κλειστεις καπου παρε το οπλο και κανε "αναληψη"απο τραπεζα,εχεις εξασφαλισμενο εγκλεισμο για πολυ περισσοτερο απο 12 μηνες.
   Παντως αν δεν το κανεις αυτο παλι σε βλεπω για εγκλειστο σε καποιο ιδρυμα κατοπιν εισαγγελικης παραγγελιας.
  • 0
   0
   Χαχαχαχα αγόρι μου τα φάρμακα σου τα πήρες πριν Γραψεις αυτές τις μακακιες;πιες κάνα λεξοτανιλ να ηρεμησεις
 17. 0
  0
  ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ''ΕΙΡΗΝΗ'' ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ. ΑΦΗΝΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΠΥΡΙ ΣΠΥΡΙ.
  ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ GOOGLE MAPS ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ Ο ΑΛΙΑΚΜΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΝΩ ΟΙ ΠΟΤΑΜΟΙ ΑΞΙΟΣ ΣΤΡΥΜΟΝΑΣ ΝΕΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ Σ Λ Α Β Ι Κ Α.
  ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ. ΩΣΤΟΣΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΑΝΑΚΥΡΗΞΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΟΖ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ?
  Γ.Δ.
 18. 0
  0
  Χωρίς να πανικοβαλόμαστε, μια προετοιμασία δε νομίζω να μας έβλαπτε ρε παιδιά! Πεσατε πάνω του να τον φάτε…
  Ότι μπορεί ο καθένας και κατά τη δύναμη και οικονομική κατάστασή του, ας προμηθευτεί ότι νομίζει ότι θα χρειαστεί.
  Χαμένα δε θα πάνε ,από τη στιγμή που θα πάρεις πράγματα που τα χρειάζεσαι ούτως ή άλλως…
  Μην απορρίπτεται ότι σας χαλάει το όνειρο…
  Ε.Κ.
 19. 0
  0
  και μονο που αναπαραγετε τετοια γελεια κατεβατα ταυτιζεστε με τα φειγ-βολαν που πεταγαν τα γερμανικα αεροπλανα στην κατοχη και λεγανε στους ελληνες να παραδωθουν γιατι ταχα ο αγωνας ηταν χαμενος .ΕΙΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ
 20. 0
  0
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ FOLLOW ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ?

 21. 0
  0
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ FOLLOW ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΟΥΜΕ???
 22. 0
  0
  ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ;
 23. 0
  0
  αντε ρε παλιολινατσα που θα ειρωνευτείς τους γεροντες. Όταν συμβουν αυτά μη ξεχασεις να φτυσεις στο καθρεφτη…ουστ κοπριτη…
 24. 0
  0
  ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΤΕΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΝΑΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΕΡΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΗΓΑΔΙΩΝ ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΓΙΝΕ / ΒΙΚΥ ΝΑΥΠΛΙΟΝ
 25. 0
  0
  δεν γαμιετε. καλα περασαμε!!!
 26. 0
  0
  εσχατολογική προειδοποίηση …..τόσες φορες …δημιουργεί
  σίγουρα υπάρχουν και άλλες επιλογές ….συμφωνώ μερικώς με έναν φίλο πιο πάνω που ανέφερε ότι ήδη με σκοτώνουν χωρίς να έχω δυνατότητα ευελιξίας …ας προσπαθήσουν χωρίς να είμαι νομικά δεσμευμένος να προστατέψω ……
  καταλαβαίνετε κe γόνο ?
  θα είναι πιο δίκαιο …
  πιστεύω στην ειρήνη και την αλήθεια αλλα δεν είμαι ακόμη έτοιμος να μην με νοιάζει η έστω να κατανοώ την πολυπλοκότητα τις καταστροφής αυτών που αγαπάω από άλλους που οι κακόμοιροι λειτουργούν σαν αμοιβάδες…
  από την μια στεναχωριέμαι που δεν καταλαβαίνω την αναγκαιότητα να πεθάνουν an thrwpoi άκακοι και ήρεμοι επειδή κάποιοι έπαιξαν με τις ζωές μας ..
  από την άλλη χαίρομαι που ακόμα το υγρό σκοτάδι στους λαγόνες μου βράζει ακόμη …
  lie-fear=false evidence appearing real -logic..
  προετοιμασία …ναι …αυτό σίγουρα…αλλα συνεχεια false flags μας έχουν διαλύσει ..
  όλα είναι πλασματικά
  …λίγο χαρά ?????
  λίγο ηρεμία???
  τώρα τελευταία έχω ένα περίεργο φαινόμενο ..παντού βλέπω το 23 /
  προσπαθώ να βοηθάω ..προτιμώ να μην με ενοχλήσουν γιατί στο δικια μου νέα σύμβαση αξιων με τον εαυτό μου ξέρω τι θα κάνω …
  και εάν πεθάνω κάνοντας αυτό που πιστεύω …δεν θα είναι θάνατος ..θα είναι ύπνος…
  θα έρθει η ώρα που θα βάλουμε τον κώλο μας όπου είναι το στόμα μας ..
  νέες συμβάσεις με τον εαυτό μας θέλουμε …
  ..όπως μέσα έτσι και έξω…
  το παραπάνω σενάριο διόλου απίθανο αλλα ούτε αληθινό
  μιας και κανένα από τα τομάρια στην θέση του οδηγού δεν ξέρει ποσο ρισκάρει …με αυτόν τον λαό ..
  είμαστε ακόμη χειρότεροι πληγωμένοι …
  και ακόμη λέμε και ένα εις υγείαν με λίγη ρακί ,τυράκι ,ντάκο..(έστω και εάν κάθε βραδυ τρώμε το ίδιο η και καθόλου )..
  ότι και να γίνει από ένα σημείο και μετά ακολουθείς άλλο πρωτόκολλο ενεργειών …
  ας τσεκάρουμε το προσωπικό μας πρωτόκολλο ο καθείς ξέχωρα …
  και θα δείτε ότι θα σταματήσετε να φωνάζετε και να φτύνετε ο ένας τον άλλο …
  και εγώ το ίδιο μπερδεμένος είμαι …
  αλλα τουλάχιστον (πιστεύω από ανάγκη )..καταλαβαίνω την αποσυμφόρηση που συμβαίνει ,,την αποδόμηση ,,,και την αδυναμία να eleksoume το υπέροχο πνεύμα μας και να efarmosoume και λίγο εμπιστοσύνη (liiigo ) σε κάτι που ίσως βρίσκεται εκτος πεδίου ….(δεν ξέρω τι θα ήταν αυτό αλλα σίγουρα δεν είμαστε μονοι μας μέσα μας )(άρα και έξω μας )…
  προμήθειες αγοράζουμε αλλα δεν το λέμε σε κανένα …
  χώρο διαφύγhς …checked..
  οργάνωση με τους μεγαλύτερους και τους αδύναμους …checked..alla…
  ..
  ακόμη όμως και αυτό δημιουργεί στο ..μορφογενeτικο πεδίο και τον θάλαμο το μέλλον?!?!?
  οποτε τι μας μένει ?
  να βρούμε τον εαυτό μας και αυτό θα γίνει με νέες συμβάσεις (και γόνο ?!)με εμάς πρώτα από όλα …
  μετά η σιγουριά και η αυτοπεποίθηση θα είναι η καλύτερη άμυνα …
  η κατάσταση δεν πάει για πολύ έτσι μιας και αν συνεχιστεί μέχρι το 2060 δεν θα υπάρχουμε πολλοί εδώ ..globally ennow..
  ας αφήσουμε για λίγο όλα τα (δήθεν )μεγάλα και ας σκεφτούμε το μέλλον…ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
  αν θέλετε τέτοια ευθύνη ας μην κάνετε τίποτα
  και μπορεί το μέλλον να μην είναι τόσο άδικο για αυτά
  επειδή δεν άλλαξε κανεις mas τον ίδιο του τον εγκέφαλο ..
  εγώ δεν μπορώ να anextw την ανικανότητα μου
  να τα βρω με τον εγκέφαλο μου και να δεχτώ να φάνε τον τσαμπουκά τα παιδιά μας …επειδή δεν έμαθα έτσι και είναι δύσκολο
  και είμαι κουρασμένος
  και έχω γονατίσει 999 φορες
  και σηκώθηκα χίλιες με σάλια και αίμα …όταν θα έρθει η ώρα που θα φύγουμε …στην τελευταία ανάσα …δεν θα ήμασταν καλά εάν τουλάχιστον πιστεύαμε σε κάτι τόσο ώστε να πολεμήσουμε και να πεθάνουμε για αυτό ????είτε μέσα μας είτε απέξω μας (για εμενα το ίδιο )..
  νέες συμβάσεις με τον εαυτό μας και μετά θα γίνει αυτόmata και στην πραγματικότητα..
  μετά είσαι ελεύθερος να κανεις ότι πιστεύεις σύμφωνα με τα νέας σου πρωτόκολλα αξιων …
  οι αξιες που χάθηκαν χρειάζεται να τις επαναφέρουμε …
  να δημιουργήσουμε πάλι εξαρχής την οικογένεια…αρχίζοντας από εμάς τους είδους ..
  ελπίζω να πάνε όλα καλά
  αλλα και να μην πάνε
  θα είναι καλύτερα να είμαστε σίγουροι για εμάς (αν υποθέσουμε εν τελει ποιο είμαστε)

  καλές ημερες σε όλους
 27. 0
  0
  Είσαι βλάκας.χαχαχαχαχα.
 28. 0
  0
  Ωραιο αρθρο αλλα ελλειπες, ολα αυτα για να συμβουν πρεπει να γινει και εισβολη εξωγηινων αλλα ακομη και τοτε εμεις οι Ανδρομεδιοι θα σας στηριξουμε στο διαγαλαξιακο πολεμο.
  Ελ ληνες αντισταθειτε……
  Αραγε αν χρεοκωπησουμε οι αλλες χωρες που ειναι μονιμα πιο χρεοκωπημενες απο εμας βουλγαριες Σκοπια κλπ αλλα και πιο πρωτοκλασατες Ιταλια,Ισπανια ,τι αντιμετωπιση θα τυχουν την επομενη???θα πιστευει κανεις πως κι απο τις πιο ευρωστες χωρες Γαλλια Γερρμανια κλπ σε βαθος χρονου θα παρει φραγκο???
  Η θα τεθει το ερωτημα πως δεν καταφεραν να σωσουν ουτε το 2% και θα σωσουν τον εαυτο τους-εξαλλου που θα πουλανε τα καθρεφτακια και τις χαντρες???που θα βρουνε αλλους ιθαγενεις??..
  • 0
   0
   Αν φορολογηθεί η μ@λ@κία θα έχουμε λεφτά να αγοράσουμε και το χρέος της Αμερικής και την Γερμανίας μαζί ….
 29. 0
  0
  Η πηγή που ανέβασε το άρθρο είναι η ΝΔ ????
 30. 0
  0
  Να σας πω εγώ το τι θα γίνει: …σεξ! σεξ αχαλίνωτο!
 31. 0
  0
  Δεν την παλευετε καθολου
 32. 0
  0
  Καλά μουνακια θα γαμαμε ???
 33. 0
  0
  Αν θυμάμαι καλά από τη Γερμανία ξεκίνησε ο Α κ΄ Β παγκόσμιος, μήπως επιδιώκει και ένα Γ ;
  Από εκεί δεν θα υπάρξει επιστροφή σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα.
 34. 0
  0
  Δεν είναι έλληνας αυτός που έγραψε και δημοσίευση αυτό το κείμενο.είναι τρομοκρατικό κείμενο , υπέρ γερμανικών σκοπών.όταν θα γίνη παύση πληρωμών προς τους τοκογλύφους, και τα κεφάλαια πάψουν να διοχετεύοντε στους τοκογλύφους απατεώνας θα φτάσουν 3 φορές να καλύψουν τα έξοδα του κράτους ,παράληλα θα ξεκινήσουν και αγωγές για εξαπατήσει της ελλάδος,και ώσπου να αποφανθούν τα δικαστήρια και γίνη γνωστό το πόσον χρέους ,έυκολα αντιμετωπίζετε ,και αν τελικά έχομε χρέος ,και δεν μας χρωστάνε.
  στην ελλάδα δεν χρειζόμαστε εισαγωγές για να επειβιώσομε έχομε όλα προς την επιβιώσει του λαού,και όχι μόνον,υπάρχουν και άλλες χώρες που με χαρά θα συνεργαστούν και θα στηρίξουν την χώρα μας .
  ευχομε το πνεύμα της αγάπης του καλού και αγίου πνεύματος,να σταματήσει την προδοσία εναντίον της πατρίδος μας,την κακοβούλια τον υπέρ πλούσιων που υποβάλουν οικονομική δουλια μέσω τον πολιτικών κομματικών κυβερνήσεων τον χώρων.
  να σπάσομε της αλυσίδες της οικονομικής σκλαβιάς ,να γίνομε το φως της γνώσης του πολιτισμού και της δημοκρατίας άλλη μιας φορά ,για τος λαούς του πλανήτη μας.
  όχι υποταγή στον διάβολο πατριώτες.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί