06:29 - 12/07/2014

Εντοπίστηκαν μυστηριώδεις ήχοι από το βαθύ διάστημα

Εντοπίστηκαν μυστηριώδεις ήχοι από το βαθύ διάστημα

Το ραδιοτηλεσκόπιο Αρεσίμπο στο Πόρτο Ρίκο έλαβε μια σειρά από σήματα που επιβεβαίωσε αυτό που γνωρίζουν εδώ και κάμποσο καιρό αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο: στον πλανήτη μας φθάνουν μυστηριώδεις ήχοι από το βαθύ διάστημα.


Το Ραδιοτηλεσκόπιο του Αρεσίμπο, ένα μεγάλο ραδιοτηλεσκόπιο εγκατεστημένο κοντά στην ομώνυμη πόλη του Πουέρτο Ρίκο, εντόπισε διακεκομμένες εκρήξεις ραδιοκυμάτων προερχόμενων πέρα από τον γαλαξία μας, τον Milky Way.

Το πρώτο ραδιοτηλεσκόπιο που ανακάλυψε αυτούς τους περίεργους παλμούς ήταν το Parkes στην κεντρική Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας. Τότε οι αστρονόμοι αγνόησαν τα διαστημικά “μηνύματα” καθώς ήταν η μόνη μονάδα που είχε κάνει σχετική αναφορά.

Τώρα όμως η διεθνής ομάδα των αστρονόμων που παρακολουθεί το διάσημο τηλεσκόπιο στο Πόρτο Ρίκο εντόπισε παρόμοιες διαγαλαξιακές εκρήξεις ραδιοκυμάτων.

«Το αποτέλεσμα της έρευνάς μας είναι σημαντικό διότι εξαλείφει κάθε αμφιβολία σχετικά με την κοσμική προέλευση των ραδιοκυμάτων» αναφέρει η επικεφαλής της ομάδας των αστρονόμων, Βικτόρια Κάσπι.

«Τα ραδιοκύματα φαίνεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ότι προέρχονται έξω από το γαλαξία μας, μια προοπτική οπωσδήποτε συναρπαστική» πρόσθεσε.

Από πού προέρχονται οι ήχοι;

Οι αστρονόμοι μπορεί να συμφώνησαν σχετικά με την ύπαρξη των ήχων ωστόσο διαφωνούν ως προς την προέλευσή τους.

Οι πιθανές απαντήσεις περιλαμβάνουν την εξάτμιση μαύρων τρυπών, τη συγχώνευση άστρων νετρονίων ή τις εκρήξεις που προκαλούνται στα μάγναστρα, τα οποία είναι άστρα νετρονίων με πολύ ισχυρά μαγνητικά πεδία.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση των μαύρων τρυπών που προέρχονται από την κατάρρευση γιγάντιων άστρων η διαδικασία της «εξάτμισης» είναι μια πάρα πολύ αργή διαδικασία η οποία απαιτεί τρισεκατομμύρια τρισεκατομμυρίων χρόνια.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι κοσμικές εκρήξεις διάρκειας λίγων χιλιοστών του δευτερολέπτου υπολογίζεται ότι συμβαίνουν περίπου 10.000 φορές κάθε μέρα.

«Η φωτεινότητα και η διάρκεια του γεγονότος, καθώς και ο ρυθμός των εκρήξεων συμφωνούν με τα χαρακτηριστικά των εκρήξεων που είχε καταγράψει το τηλεσκόπιο Parkes στην Αυστραλία» αναφέρει η Λώρα Σπίτλερ, πρώτη συγγραφέας της σχετικής μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση The Astrophysical Journal.

econews.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. 0
  0

  …ειναι οι κλανιες…πορδες..οπως τις λεει…των θεων…του πατερημα!!!!!!

  ωωωωω πατερημαααααααα ακουστηκες μεχρι το διαααααστημαααααα!!!!!

  φασιολους εφαγες σημερον τεκνο μου;;;;;;

  πες στην Σαρα και την Μαρα να σου βαζουν και ολιγην ρηγανι μεσα βοηθα στα εντερα!!!!

  και αμεσως μετα την βρωσην τους να συνουσιαζεσαι με την υπηρετρια ενωπιον της γυναικας σου, προσταζει ο Κυριος και Θεος σου, για βγουν δυνατα παιδια….

  …αν δεν βρεις καμμια ευκαιρη …εχουμε εμεις εδω στα ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ μια ευκαιρη που ψαχνεται για να ρθει στα μεσανατολικα ντουμπαγια σας….
  ψαξε για την neyeuieee1/8….

  καλη ορεξη!
 2. 0
  0
  KI SAS RO
 3. 0
  0
  EP IKOI NO NI AN

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί