21:17 - 28/06/2014

Ενα χτύπημα «Like» στο Facebook έχει προσγειώσει στην πραγματικότητα έναν χριστιανό άνδρα στην Αίγυπτο σε φυλάκιση για έξι χρόνια

Ενα χτύπημα «Like» στο Facebook έχει προσγειώσει στην πραγματικότητα έναν χριστιανό άνδρα στην Αίγυπτο σε φυλάκιση για έξι χρόνια.

Ο Kerolos Shawky καταδικάστηκε την Τρίτη για έξι χρόνια φυλακή και πρόστιμο ισοδύναμο των 840 δολαρίων με την κατηγορία της βλασφημίας και της περιφρόνησης του Ισλάμ επειδή απλά «άρεσε» τη σελίδα των «Ιπποτών του Σταυρού» στο Facebook.

Ο Rafla Zekry Rafla, δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Kerolos, είπε ότι δεν είχε την πρόθεση ο Shawky να προσβάλλει το Ισλάμ. Ο Rafla λέει ότι ο Shawky δεν έχει μεγάλη εμπειρία με το Διαδίκτυο και, επίσης, υποφέρει από κακή όραση. Ποτέ δεν είχε καμία πρόθεση να περιφρονήσει, ή ακόμα και να βλασφημίσει .

Ο Kerolos καταδικάστηκε από το Αιγυπτιακό δικαστήριο για παραβίαση του άρθρου 98 (στ) του αιγυπτιακού Ποινικού Κώδικα, το οποίο απαγορεύει τη «γελοιοποίηση, ή την προσβολή σε ουράνιες θρησκείες ή υποκίνηση θρησκευτικής σύγκρουσης.»

Η ομάδα υπεράσπισης του σχεδιάζει να ασκήσει έφεση και ελπίζει ότι η καταδικαστική απόφαση θα επανεξεταστεί πριν από το τέλος αυτού του μήνα, είπε ένας από τους δικηγόρους του.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

 1. 0
  0
  Ας προσεχε που κανει like ο κρυπτοχριστιανος…..
  Ευτερπη
 2. 0
  0
  Αιρετικοί,βλάσφημοι,άθεοι ευγνωμονείτε το Ορθόδοξο δόγμα.

  Οι περισσότεροι,με τέτοια κριτήρια,είμαστε για ισόβια.

  …….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί