Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

17:14 - 30/10/2014

Ελέγχουν τα πάντα

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ελέγχουν τα πάντα

Ελέγχουν τα πάντα

H γαλλική εφημερίδα Le Monde, σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Glenn Greenwald, δημοσίευσαν χτες ένα άκρως απόρρητο έγγραφο της Special Source Operations, παράρτημα της National Security Agency, στο οποίο αναφέρεται με ποιους τρόπους οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παρακολουθούν τις τηλεπικοινωνίες στη Γαλλία όπως και στον υπόλοιπο κόσμο.

Πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της παρακολούθησης και καταγραφής όλων των δεδομένων με το PRISM και το UPSTREAM τα δυο «προγράμματα» με τα οποία γίνονται εφικτές οι παρακολουθήσεις, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν ορισμένα στοιχεία που αναφέρονται στο άκρως απόρρητο έγγραφο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στον πρόλογο, ο μεγαλύτερος όγκος των ψηφιακών τηλεπικοινωνιών διακινείται μέσω των ΗΠΑ. Η τηλεφωνική κλήση ενός στόχου, ή το email και το chat του θα «μεταφερθούν» προς τον παραλήπτη μέσω του πιο φθηνού τρόπου και όχι του πιο άμεσου, άρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι επικοινωνίες και τα δεδομένα του «στόχου» να διακινούνται στις ΗΠΑ.

Επιπρόσθετα και σύμφωνα με το έγγραφο, η NSA συλλέγει δεδομένα από εννέα μεγάλες εταιρίες στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά από Microsoft από το 2007,

Yahoo! από το 2008,

Google,

Facebook και PalTalk από το 2009,

Youtube από το 2010,

AOL και Skype από το 2011

και τελευταία από την Apple το 2012.

Τα δεδομένα που καταγράφονται από τις παραπάνω εταιρίες είναι τα email, όλα τα chatting -είτε γραπτά είτε video- φωτογραφίες, αποθηκευμένα αρχεία, τηλεφωνικές κλήσεις μέσω Internet, ανταλλαγές αρχείων μεταξύ χρηστών, video-κλήσεις και τα logins των στόχων στις αντίστοιχες σελίδες.

Για να αντιληφθεί κάποιος τον όγκο της καταγεγραμμένης πληροφορίας, μόνο κατά το διάστημα 8 Φεβρουαρίου – 8 Μαρτίου 2013, η NSA συγκέντρωσε σε ολόκληρο τον κόσμο 124,8 δισεκατομμύρια τηλεφωνικά δεδομένα και 97,1 δισεκατομμύρια δεδομένα από ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Στην Ευρώπη, μόνο η Γερμανία και η Βρετανία ξεπερνούν τη Γαλλία σε αριθμό υποκλαπεισών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Τέλος, ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το στοιχείο πως το ετήσιο κόστος αυτού του μαζικού συστήματος παρακολούθησης, ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Κάποτε το 1984 του George Orwell το διαβάζαμε ως μυθιστόρημα δυστοπικής επιστημονικής φαντασίας. Ο γνωστός συγγραφέας βασίστηκε σε χαρακτηριστικά της Σταλινικής Σοβιετικής Ένωσης και το έγραψε για να εκθέσει, την προπαγάνδα και τους φόβους του.

Προφανώς κάποιοι άλλοι το διάβαζαν ως ονειρικό μελλοντικό κόσμο.

Όπως έγραφε και ο G.O. “freedom is slavery”.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Ανώνυμος 10/30/2014 @ 10:43 ΜΜ

    Να πάρουν τα δεδομένα που υποκλέπτουν και να τα κάνουν τουρσί. Ελέγχουν κάποια πράγματα, αλλά όχι τα πάντα. Τον άνθρωπο που αποφάσισε ότι θα ζήσει και θα πεθάνει ελεύθερος δεν τον ελέγχουν. Μόνο ο Θεός ελέγχει τα πάντα, και αυτούς μαζί.

  2. Ανώνυμος 10/31/2014 @ 10:38 ΠΜ

    Συμφωνώ και επαυξάνω με τον 31 Οκτωβρίου 2014 – 12:43 π.μ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*