16:16 - 23/12/2014

Εκτός ελέγχου η ευθανασία των ηλικιωμένων

Νέο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του Αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου PBS αναδεικνύει τον «άρρωστο» συντονισμό των υπόγειων κέντρων προώθησης και πραγματοποίησης τηςυποβοηθούμενης αυτοκτονίας.

Το φαινόμενο είναι πλέον πολύ έντονο και στις Η.Π.Α, και τα δίκτυα τόσο απάνθρωπα που εκμεταλλεύονται την ίδια την ανθρώπινη ασθένεια και πόνο για το οικονομικό κέρδος. H σκηνοθέτης και σεναριογράφος του ντοκιμαντέρ Miri Navasky δήλωσε προς το blog του PBS:

“Ανακαλύψαμε, προς πλήρη έκπληξή μας, ότι υπάρχουν ομάδες σε αυτή τη χώρα (Η.Π.Α) που βοηθούν τους ανθρώπους να πεθάνουν – ακόμη και σε πολιτείες όπου η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι παράνομη. Γνωρίζαμε ήδη για τη δράση της ομάδος Compassion & Choices, την ομάδα που προωθεί δηλαδή »το δικαίωμα στον θάνατο» οδηγώντας τις ενέργειες νομιμοποίησης της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στη χώρα. Όμως δεν είχαμε κανένα στοιχείο για την έκταση των προγραμμάτων συμβουλευτικής ‘τερματισμού της ζωής’ που εκτείνονται σε ολόκληρη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια των πρωταρχικών ερευνητικών συναντήσεών μας,… βρήκαμε έναν εκπληκτικό όγκο λεπτομερών πληροφοριών τις οποίες η Compassion and Choices μας προσέφερε »απλόχερα»… »

Το ντοκιμαντέρ του PBS εστιάζει κυρίως στο δίκτυο Final Exit. Το συγκεκριμένο δίκτυο αποτελεί ουσιαστικά μία ομάδα ηλικιωμένων εθελοντών οι οποίοι παραβρίσκονται στα περιστατικά θανάτων μέσω υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.

Ένα από τα μέλη του Δικτύου Final Exit δήλωσε προς το δίκτυο PBS ότι ήταν μάρτυρας εκατοντάδων »υποβοηθούμενων» αυτοκτονιών σε ολόκληρη την Αμερική.. .

Η Navasky τονίζει ως μεγαλύτερο πρόβλημα την μικρή συνοχή της στάσης της Αμερικανικής κοινής γνώμης στο ζήτημα της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.

Η νομική πραγματικότητα έγκειται στο γεγονός ότι η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι νόμιμη μόνο στις πολιτείες του Oregon και της Washington.

Όμως, η ρευστότητα των νόμων και της εφαρμογής τους – ίσως και εκ του »πονηρού» – δημιουργεί δυσκολίες στην δίωξη και καταδίκη των ατόμων που συμμετέχουν σε μία αυτοκτονία, πόσο μάλλον απέναντι στα «κέντρα συμβουλευτικής και προώθησης του δικαιώματος στον θάνατο»…

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα του εν λόγω αποκαλυπτικού ντοκιμαντέρ:

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. 0
  0
  παλληκάρια, με τα αντίγραφα φαρμάκων (γεννόσημα) στέλνουν κόσμο και κοσμάκη άψαλτον. Συνολικά μείωση πληθυσμού και πλεονασματικά ασφαλιστικά ταμεία, τα αποθεματικά στο κεφάλαιο για "επενδύσεις". ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ. – Σωτήρας-
 2. 0
  0
  Χα, χα & στην χώρα μας λειτουργεί το ίδιο plan, αλλά με το όνομα …μνημόνιο.

  Μου θυμίζει ένα βιβλίο του Άρθουρ Κλαρκ, ενός από τους πρωτοπόρους της …σκληρής επιστημονικής φαντασίας.
  Δεν θυμάμαι τον τίτλο, αλλά μιλούσε για μια μελλοντική εποχή, όπου το κράτος είχε νόμο για την …«ευθανασία« των υπερηλίκων & κάποιοι «αντιστασιακοί« κρύβαν τους γονείς & παππούδες, για να μην τους εξοντώσουν οι Αρχές, πριν την ώρα τους.

  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CF%81%CE%B8%CE%BF%CF%85%CF%81_%CE%9A%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%BA
 3. 0
  0
  Στο Μπουρδελιστάν μας είναι το ίδιο το κράτος. Μόνο που "υποβοηθάει" ανεξαρτήτως ηλικίας . ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ!!!!!!!
 4. 0
  0
  Καλές οι παραπάνω δημοσιεύσεις, αλλά δεν αφορούν το άρθρο παραπάνω.

  Δυστυχώς, η ενημέρωση ότι στις ΗΠΑ γίνεται προσπάθεια να καθιερωθούν οι υποβοηθούμενες αυτοκτονίες, την ευθανασία, είναι ελλιπής. ΠΟΛΥ ελλιπής.

  Απλά διότι σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Ομοσπονδιακή Αμερική, ΗΠΑ δηλαδή, ισχύει χρόνια τώρα ότι

  ο κάθε ασθενής έχει το δικαίωμα να δηλώνει ενυπόγραφα την αντίθεσή του σε προσπάθεια ανάνηψής του.

  Δηλαδή, ο κάθε ασθενής, ή οι υπεύθυνοι για αυτόν – προσέξατε τούτο, οι υπεύθυνοι για αυτόν, π.χ. όταν κρίνεται από άλλους, όχι από τον ίδιο, από άλλους, όπως οι θεράποντες ιατροί του ότι δεν έχει πλέον ορθή κρίση, ή – προσέξατε τούτο, δεν έχει ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΗ κρίση,

  έχει το δικαίωμα ___να απαγορεύσει___ στους ιατρούς να κάνουν τα πάντα για να σώσουν την ζωή του, εάν υπάρξει κάποια επιπλοκή, συγκεκριμένη ή ΜΗ συγκεκριμένη σε κάθε περίπτωση. Καλείται ‘no resuscitation claim and right”. Δικαίωμα!!!

  Α, ρε Ιπποκράτη… «και να μην φέρω βλάβη από πράξη Ή ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ μου…»

  Άργος, πανάθεμα με, oofia@yahoo.com

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί