21:16 - 17/02/2015

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΚΑΙΓΕΤΑΙ η Αμυγδαλέζα; Βγήκαν λεφούσια οι λαθραίοι στους δρόμους! Κλειδαμπαρωθείτε στα σπίτια σας! Κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ…

Αναστάτωση σε σημείο εξέγερσης επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Καίγεται η Αμυγδαλέζα; Αντιεξουσιαστικά sites κάνουν λόγο για μεγάλη εξέγερση στην Αμυγδαλέζα αυτή την ώρα.

Στο σημείο επιχειρεί η πυροσβεστική υπηρεσία ενώ στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις. Από τον χώρο κράτησης ακούγονται σειρήνες ενώ περιμετρικά κινούνται οχήματα της Αστυνομίας για τον φόβο απόδρασης.

ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:

Διαδικασίες, με τον χαρακτήρα του επείγοντος, για άμεση απόλυση αλλοδαπών, οι οποίοι κρατούνται στα Κέντρα Κράτησης, καθώς και το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας, καθώς δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ανοιχτή δομή φιλοξενίας λόγω του ότι είναι αστυνομική υπηρεσία, την αποκατάσταση της νομιμότητας και την εφαρμογή των νόμων για το άσυλο και τη διαχείριση των παράτυπων μεταναστών, ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, με κοινή δήλωση τους.

Η απόφαση ελήφθη με αφορμή τους δύο θανάτους αλλοδαπών οι οποίοι κρατούνταν στην Αμυγδαλέζα, (μία αυτοκτονία και έναν θάνατο από παθολογικά αίτια), οι οποίες σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες, και τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, που διαπιστώθηκαν από τα κυβερνητικά στελέχη.

Στην κοινή δήλωση τους, ο κ. Πανούσης και η κ. Χριστοδουλοπούλου χαρακτηρίζουν τις συνθήκες κράτησης αλλοδαπών απάνθρωπες και εξευτελιστικές, που «ευτελίζουν τους θεσμούς και διασύρουν τη χώρα διεθνώς, και προσβάλλουν κατάφωρα κάθε έννοια κράτους δικαίου».

Η κοινή απόφαση προβλέπει:

α) Την άμεση κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης με την οποία έγινε δεκτή γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έδινε το δικαίωμα κράτησης πέραν του 18μήνου και την άμεση απόλυση όσων τυχόν κρατούνται για χρονικό διάστημα πέραν των 18 μηνών.

β) Την άμεση απόλυση των ευάλωτων ατόμων (οικογένειες, παιδιά, ασυνόδευτοι ανήλικοι, έγκυες, θύματα βασανιστηρίων, ασθενείς, υπερήλικες) με την αναγκαία παραπομπή τους σε δομές φιλοξενίας, καθώς και την άμεση απόλυση των αιτούντων άσυλο.

γ) Την απόλυση των κρατουμένων στις περιπτώσεις που η κράτηση έχει διαρκέσει πέραν των 6 μηνών, με ταυτόχρονη έκδοση απόφασης για απομάκρυνσή του από τη χώρα, εντός έξι μηνών, σύμφωνα πάντα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο.

Σημειώνεται ότι ο νόμος προβλέπει ότι όταν έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την απομάκρυνση ενός αλλοδαπού, μπορεί να κρατηθεί έως έξι μήνες και αν δεν θέλει ο ίδιος να επιστρέψει, ή δεν τον δέχεται η χώρα του, μπορεί να παραταθεί η κράτηση άλλους έξι μήνες.

Σύμφωνα με τη απόφαση, όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα υπάρχει παράταση κράτησης, και απλώς θα δίνεται ο χρόνος μέχρι να βρεθεί λύση, με τον αλλοδαπό ενδεχομένως να φιλοξενείται σε ανοιχτά κέντρα, ή να επιβάλλονται περιοριστικοί όροι)

δ) Την εξέταση, σε κάθε περίπτωση, της εφαρμογής των εναλλακτικών τής κράτησης περιοριστικών μέτρων, (υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας, δήλωση του τόπου κατοικίας κ.ά.). Η ίδια ρύθμιση μπορεί να εφαρμοστεί και για όσους διαπιστώνεται στο εξής ότι βρίσκονται στη χώρα χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

Στην κοινή δήλωση αναφέρεται:

«Στην παρούσα χρονική στιγμή, εκατοντάδες άνθρωποι κρατούνται, υπό άθλιες συνθήκες, στα Κέντρα Κράτησης της χώρας, πολλοί δε εξ αυτών, παρά την παρέλευση του ανώτατου ορίου των δεκαοκτώ μηνών κράτησής τους.

Η επ’ αόριστον διοικητική κράτηση και η στέρηση της ελευθερίας χιλιάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και πρόσωπα που χρήζουν διεθνούς ή ειδικής προστασίας και μέριμνας (αιτούντες άσυλο, οικογένειες, παιδιά, ασυνόδευτοι ανήλικοι, έγκυοι, θύματα βασανιστηρίων, ασθενείς, υπερήλικες), η κράτησή τους κάτω από αυτές τις συνθήκες, η επί πολλά έτη προβληματική λειτουργία του συστήματος ασύλου, η απουσία μηχανισμού προστασίας και δομών πρώτης υποδοχής προσφύγων στα σύνορα, ευτελίζουν τους θεσμούς και διασύρουν τη χώρα διεθνώς και προσβάλλουν κατάφωρα κάθε έννοια κράτους δικαίου».

Ο κ. Πανούσης και η κ. Χριστοδουλοπούλου τονίζουν ότι «επιβάλλεται η λήψη άμεσων μέτρων και η δρομολόγηση διαδικασιών για την άμεση άρση της στέρησης της ελευθερίας ανθρώπων και την αποκατάσταση της νομιμότητας, καθώς και για τη διασφάλιση της τήρησης της νομιμότητας εφεξής, και την επιβολή της διοικητικής κράτησης, ως εξαίρεσης και για διάστημα και υπό συνθήκες που δεν θα την παραβιάζουν».

Στην κοινή δήλωση επισημαίνεται, επίσης, ότι υπάρχει επιπλέον άμεση ανάγκη ριζικών αλλαγών σε όσους χώρους κράτησης τυχόν διατηρηθούν για ένα μικρό χρονικό διάστημα, και βέβαια η λειτουργία ανοιχτών δομών φιλοξενίας.

Διευκρινίζεται, ακόμη, ότι «στην κατεύθυνση αυτή, θα έχουμε αρωγό την Ευρώπη, τόσο σε επίπεδο Συμβουλίου της Ευρώπης, όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο δε των θεσμικών οργάνων της θα διεκδικήσουμε τον επιμερισμό των ευθυνών με βάση την αρχή της αλληλεγγύης».

Όσον αφορά στο Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα, προετοιμάζεται το κλείσιμο της δομής με σταδιακή εκκένωση των χώρων και τονίζεται ότι «ενδιαμέσως λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα (υλικοτεχνική υποδομή, φάρμακα, ρουχισμός, διατροφή κ.λπ.) ώστε να μην αισθάνονται οι κρατούμενοι, όσο παραμένουν υπό κράτηση, ότι η Πολιτεία μόνο λόγια λέει».

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (14)

 1. 0
  0
  πηγη: ελευσις μαλακισμενων
 2. 0
  0
  Το τραγουδι που λεει΄΄ αρχισαν τα οργανα….. το ξερετε;
 3. 0
  0
  ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ . ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΗΘΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ . ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ , ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΡΑΣΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ . ΧΑ ΧΑ ΧΑ . ΠΕΡΑΣΤΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΥΓ: ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ , ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ , ΜΕΘΑΥΡΙΟ…ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑ ΣΤΕ ΒΡΕ ……..ΑΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.
 4. 0
  0
  ΕΚΤΑΚΤΟ – ΚΑΙΓΕΤΑΙ η Αμυγδαλέζα; Βγήκαν λεφούσια οι λαθραίοι στους δρόμους! Κλειδαμπαρωθείτε στα σπίτια σας! Κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ… xaxaxaxaaaaaaaaxaxxaxaaaaaa
  ένας από το λεφουσι
 5. 0
  0
  Αφιερωμένο σέ όλους τούς λαθρολάγνους όλων τών χρωμάτων τού ουράνιου τόξου. Αυτούς θέλετε ρέ ζώα……………αυτούς έχετε. Εάν πέσει καποιος ''σύντροφος'' υπέρ τού αγώνα γιά τήν ''ελευθερία'' τών λαθροεποίκων, μήν κλάψει καμμιά πουτάνα. Τό ίδιο εάν ό ''δύστυχος παράτυπος μετανάστης'' μπουκάρει στό σπίτι τών ''συντρόφων'' γιά νά φάει ένα κομμάτι ψωμί επειδή τό κέτερινγκ ήταν χάλια καί γίνει κανά ''ατύχημα''.
 6. 0
  0
  Και όχι μόνον, να ξεσηκωθούν και τα 7.500.000 εκτ. κάι να αρχίζουν να καίνε και της στενές. Υπάρχου οχυρά που άλλοι θα θέλαν να μπούνε μέσα σε αυτά και οχυρά που άλλοι θα ήθελαν να βγουν έξω από αυτά. Το τελευταίο οχθρο.
  Η ελευθερία δεν χαρίζεται παρά μονάχα κατακτιέται!
 7. 0
  0
  Είμαστε χαμένοι από χέρι γιατί αφήνουμε να μας πάνε εκεί που θέλουν .Ποιός ΣΥΡΙΖΑ, ποια ΝΔ, ποιό ΠΑΣΟΚ κλπ όλοι τους από την ίδια ΣΤΟΑ είναι. Ξυπνήστε !!!!!!Ολα τα έχουν προγραμματίσει να γίνουν έτσι όπως τους διέταξαν τα "αφεντικά" τους.
 8. 0
  0
  οπου να ναι θα μπουκαρουν στα βορεια προαστια στους'' πονοψυχους'' εκει να δεις γλεντια ,δεν τους σωζει κανεις σεκιουριτας κοροιδο ειναι; να χασει τη ζωη του για τα κνοδαλα ; παιδια θα γελασουμε πολυυυυυυυυυυυυυυ περιμενω να τους δω στην τηλεοραση να απαιτουν και να παρακαλανε να διωξουν τους λαθρο ,ειδικα τυπου τατιανας, κοσιωνη, τρεμη ,και ολων αυτων των μπουμπουκιων που μας το παιζουν ευαισθητοι απο μακρια.
 9. 0
  0
  Η υπάρχουσα τρικέρατη ανθελληνική κυβέρνηση θα καταρρεύσει [ σαμαράας και σια] καθώς αυτό επιθυμούν οι Τέκτων «G». Αυτό που είχαν να προσφέρουν για την επίτευξη των στόχων βάσει του πρώτου σχεδίου επέτυχε. Τώρα χρειάζονται μια διαφορετική κομματική κυβέρνηση για την επίτευξη του δεύτερου σχεδίου. Η κυβέρνηση αυτή θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ «ο Μουσουλμάνος Αλβανός Τσίπρας» [Οπως και εγινε μετα απο 2 χρονια αφου γραφηκαν]. Αυτό το πολιτικό κόμμα θα επιφέρει την συρροή αλλοδαπούς προς αποικισμό εις την Ελλάδα [ ανοιχτα κεντρα αλλοδαπων], το κτίσιμο κατοικιών και εργατικών θέσεων προς αυτούς, θα κτυπήσει τους ανατολικούς μασονικούς οίκους όπως και την εκκλησία Α.Ε., κ.α. Όταν οι στόχοι επιτευχθούν οι άρχων Τέκτων «G» θα καταργήσουν αυτή την κυβέρνηση, περνώντας στο τρίτο σχέδιο, όπου θα θέσουν ως κυβερνών κόμμα την Χρυσή Αυγή (Ναζιστές)[αρχη του πλεον εμφανες κακου ακομα και για τους τυφλους]. Αυτό το σιωναζιστικό πολιτικό κόμμα θα επιτελέσει και το τέλος της Ελλάς και των Έλλην, καθώς ο σκοπός και ο στόχος αυτών θα είναι ο διαμελισμός της Ελλάδος «Μ. Αλβανία, Σκόπια ως Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο ως Τουρκία, κ.α.»[ολα εχουν ειδη παραδοθη σε χαρτια με υπογραφες]. Όταν υλοποιηθεί και το τρίτο σχέδιο, οι Τέκτων «G» (Σιωνιστές ή Εβραίοι) θα επιφέρουν το σχέδιο «σωτηρία»[αφου εχουν προκαλεση πανικο χαος και μεγαλητερο φοβο] μέσω μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, όπου εις τα Βαλκάνια και ιδίως εις την Ελλάδα θα πάψουν πλέον να υπάρχουν πολιτικά κόμματα, σύνταγμα, στρατός, κ.α. Θα τοποθετηθούν επιτηρητές και κυβερνήτες άνευ εκλογικού συστήματος εκ της παγκόσμιας κυβέρνησης (Τέκτων «G»), ενώ η Ελλάδα και τα υπόλοιπα βαλκανικά κράτη θα φέρονται ως «ηνωμένες πολιτείες» κάτω από ένα παγκόσμιο σύνταγμα. Φυσικά οι ελεγκτές και οι επιτηρητές θα είναι από Αμερική, Βρετανία, Ισραήλ, Γερμανία. [ κακογεωργιου παλμο και λοιπα μασονικα υποχειρια τι εχετε να πειτε γι αυτα τα λιγα; η μηπως θελετε να πραξεται;;; καντε νιαου κι ερχομαι γαμημενοι απο κουνια. μπηνεδες σιωνιστες φασιστες απογαμηδια εβραικα.

  Α.Ρ.Τ.Ε.Μ.Ι.Σ.
 10. 0
  0
  είναι 10 έξω απ το σπίτι μου και χτυπάνε την πόρτα, τι να κάνω? χαχαχαχαχαχαχαχα πόσο νούμερα είστε!!!!!! μια σοβαρή κουβέντα δεν μπορούμε να κάνουμε, θα την πετάξετε τη μαλακία……..να συζητήσουμε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης αλλά όχι έτσι.
  • 0
   0
   όταν θα ερθουν θα το καταλαβεις και δεν λυπαμαι καθολου για εσενα [που σημερα χλευαζεις κατι τοσο σοβαρο] οσο ελληνας και να εισαι δεν θα λυπηθω που δεν θα εχεις τον μικρο αυτον χρονο για να προειδοποιησεις καν καποιον δικο σου ανθρωπο που θα ειναι στην διπλανη σου πορτα.

   καληνυχτα μικρα και να ελπιζεις σε κατι τυπου ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ .
  • 0
   0
   Ν ανοιξεις την πορτα και να τους πεις ολα αυτα τα ωραια που ξερετε …ΠΑΝΤΑ ΘΕΩΡΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΒΕΒΑΙΑ . Πρακτικα ομως ειναι γνωστο πως απλως τους χρησιμοποιειτε . Ποτε για τζερτζελο , ποτε για φτηνα μεροκαματα , ποτε για να σκορπατε φοβο , ποτε για να κανετε τους ανθρωπιστες και ποτε για να κονοματε απο τις ΜΚΟ κλπ . Οταν θα ρθει η ωρα ομως να ναι εξω απο την πορτα σας , εσεις θα ειστε οι πρωτοι που θα τους φατε και μετα θα λετε το γειτονα φασιστα , γιατι θα κανει το ιδιο . ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ .ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ .

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί