Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

22:54 - 17/07/2014

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:Μέσα στη νύχτα οι Ρώσοι μετέφεραν τέσσερις συστοιχίες S-300 στην Λευκορωσία!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

OΛΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙ, ΑΡΑΓΕ;
Πριν λίγη ώρα τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία RIA Novosti και Itar Tass μετώδωσαν δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Αμυνας Σεργκεί Σοϊγκού ότι “Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέταξε τη μεταφορά τεσσάρων συστοιχιών του αντιαεροπορικού – αντιβαλλιστικού πυραυλικού συστήματος S-300 PMU1, στη Λευκορωσία”!

Πρόκειται για εξέλιξη μείζονος σημασίας που πρακτικά σημαίνει την ενοποίηση στις αεράμυνες των δύο χωρών, την απόκτηση μιας “ασπίδας” εκτός των ρωσικών συνόρων, η οποία φτάνει μέχρι την Πολωνία και οπωσδήποτε μία απάντηση στις συνεχείς μεταφορές ΝΑΤΟϊκών μαχητικών στην ρωσική περίμετρο από την Φινλανδία και τις τρεις βαλτικές χώρες, Εσθονία, Λεττονία, Λιθουανία, μέχρι την Πολωνία.

Ο λευκορωσικός “διάδρομος” ουσιαστικά “κλειδώνεται” από δυσμάς προς ανατολάς για τα ΝΑΤΟϊκά μαχητικά με τις τέσσερις συστοιχίες S-300PMU1 και τα περίπου 20 μαχητικά Su-27 που εστάλησαν στην χώρα όταν το ΝΑΤΟ άρχισε να περισφίγγει την Ρωσία.

Το σύστημα έχει βεληνεκές σε ότι αφορά το ραντάρ εντοπισμού ιπτάμεων ιχνών άνω των 300 χιλιομέτρων και τα βλήματα του καταρρίπτουν οτιδήποτε κινείται σε μία απόσταση 150 χλμ από το σημείο της εκτόξευσης.

Είναι αερομεταφερόμενο και αυτοκινούμενο που σημαίνει ότι μπορεί να αναπτυχθεί και να καλύψει μεγάλους τομείς αφού τα στοιχεία από το ραντάρ εντοπισμού και το ραντάρ ελέγχου πυρός μεταβιβάζονται ασύρματα στις πυροβολαρχίες που μπορούν να βρίσκονται σε απόστάσεις πολλών χιλιομέτρων μεταξύ τους.

Η Λευκορωσία έχει ενισχύσει και αυτή την άμυνά της με αγορές SHORADS Tor-M1, ενώ έχει σε χρήση S-300V, δηλαδή S-300 παλαιότερων εκδόσεων με έμφαση στον αντιβλαλλιστικό αγώνα.

Η βασική διαφορά του S-300P από τη μεταγενέστερη έκδοση S-300PM επικεντρώνεται στην αντικατάσταση του βλήματος 5V55K που αξιοποιούσε η πρώτη έκδοση με το 5V55R.
Στο νέο βλήμα εφαρμόστηκε η καθοδήγηση ραντάρ τύπου Ιχνηλάτησης Διαμέσου του Βλήματος (TVM) αντί της καθοδήγησης διεύθυνσης στον προηγούμενο τύπο.

Η τεχνική TVM, ή SChR (Soprovozhdenie Cherez Raketu) στα ρωσικά, είναι ανάλογη της εφαρμοζόμενης στο Patriot. Ο ερευνητής του 5V55R λαμβάνει τα σήματα αντανάκλασης ραντάρ του στόχου, τα οποία όμως δεν υφίστανται επεξεργασία στο βλήμα, αλλά μεταβιβάζονται στο επίγειο σύστημα ελέγχου βολής, διαμέσου ζεύξης δεδομένων.

Ο τοπικός ταλαντωτής του ερευνητή είναι λυχνία κλύστρον ανακλαστήρα Κ-199 με συχνότητα λειτουργίας 10GHz, φάσμα ιδιοσυντονισμού 1Hz και ισχύ εξόδου 20-30mW. Η ζεύξη δεδομένων χρησιμοποιεί λυχνία μάγνετρον παλμικού κώδικα ΜΙ-199, συχνότητας 15GHz και παλμικής ισχύος εξόδου 5kW.

Η συγκεκριμένη τεχνική TVM υπερέχει σε επεξεργασία δεδομένων, περιορίζοντας ταυτόχρονα την πολυπλοκότητα και το κόστος του συστήματος καθοδήγησης του βλήματος.

Το σύστημα TVM είναι το πλέον πολύπλοκο σε σύγκριση με οποιοδήποτε προηγούμενο βλήμα των PVO Strany, αλλά προτιμήθηκε για να εξασφαλίζει εναλλακτικές επιλογές καθοδήγησης απέναντι σε ECM.

Η επόμενη έκδοση S-300PMU1, την οποία αξιοποιούν επιχειρησιακά και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τέθηκε σε υπηρεσία το 1993.Το σύστημα S-300 PMU1 εντάχθηκε στην Πολεμική Αεροπορία το 2000 και αφορά ένα πολυκάναλο, παντός καιρού σύστημα, που περιλαμβάνει υποσυστήματα αποκάλυψης και προσδιορισμού στόχων, καθώς και συμπλέγματα πυραύλων αεράμυνας.

Η έκδοση αυτή εισήγαγε το σημαντικά βελτιωμένο βλήμα 48Ν6. Τα χαρακτηριστικά του βλήματος επιτρέπουν επίσης την εμπλοκή βαλλιστικών βλημάτων σε μέγιστη ακτίνα 40 χιλιομέτρων.

Το S-300PMU1 εισήγαγε επίσης την προηγμένη έκδοση 36Ν85 του ραντάρ εμπλοκής 30Ν6, η οποία αναφέρεται συχνά με τον εξαγωγικό κωδικό 30Ν6Ε1.

Στις εκτεταμένες βελτιώσεις περιλαμβάνεται η εγκατάσταση ενός σύγχρονου υπολογιστή ελέγχου βολής. Το ραντάρ διαθέτει τρεις διαμορφώσεις σάρωσης, για χαμηλά ιπτάμενους στόχους, για στόχους μέσου και μεγάλου ύψους καθώς και για τον εντοπισμό βαλλιστικών βλημάτων.

Μετά την πρόσκτηση στόχου, το ραντάρ περνά σε λειτουργία σάρωσης τομέα για αυτόματη ιχνηλάτηση και καθοδήγηση βλημάτων.

Το σύστημα επιτρέπει την εμπλοκή 6 στόχων ταυτόχρονα με δύο βλήματα ανά στόχο.

Επίσης, στο S-300PMU1 αντικαταστάθηκε και ο εξοπλισμός επιτήρησης και Διοίκησης, Ελέγχου, Επικοινωνιών και Πληροφοριών (C3I) των προηγούμενων εκδόσεων, σε επίπεδο ταξιαρχίας.

Στο σύστημα C3I, περιλαμβάνεται το τρισδιάστατο ραντάρ επιτήρησης με κεραία φασικής διάταξης και ο σταθμός διοίκησης 54Κ6. Ο τελευταίος είναι εγκατεστημένος σε φορτηγό όχημα ΜΑΖ-543.

Η κύρια λειτουργία του 54Κ6 είναι η εσωτερική διασύνδεση των πυροβολαρχιών βολής της ταξιαρχίας S-300PMU1. Το ραντάρ 64Ν6 επιτρέπει στο σύστημα την ιχνηλάτηση και εμπλοκή τακτικών βαλλιστικών βλημάτων, σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις του συστήματος.

Η σήμανση από το σύστημα διοίκησης 83Μ6 επιτρέπει στο S-300PMU1 την εμπλοκή στόχων πολύ υψηλότερης ταχύτητας, μέχρι και 2.800m/sec, όπως βαλλιστικά βλήματα.

Οι προηγούμενες εκδόσεις μπορούσαν να εμπλέξουν στόχους μέγιστης ταχύτητας 1.300m/sec, η οποία είναι τυπική για αεροσκάφη. Με το σύστημα 83Μ6, εκτελείται αυτόματα η σήμανση και μεταβίβαση στόχων στις πυροβολαρχίες βολής.

Τα κύρια συγκροτήματα μιας μονάδας πυρός είναι τα εξής:

>Όχημα Διοίκησης και Ελέγχου (Command Post / CP)

>Ραντάρ Επιτήρησης (All-Round Surveillance Radar / RSR)

>Ραντάρ Ανίχνευσης Τομέα (Sector Scanning Radar / SSR)

>Σταθμός Καθοδήγησης Πυραύλων (Multi-channel Missile Guidance Station / MMGS)

>Εκτοξευτές Πυραύλων (Launchers)

>Φορτωτές Εκτοξευτών (Transporter Loader-Launchers / TTL)

>Κατευθυνόμενοι Πύραυλοι Α/Ε τύπου 9M82 (Heavy) και 9M83 (Light).

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Ανώνυμος 07/17/2014 @ 10:58 ΜΜ

    Όχι και τόσο έκτακτο. Το "ανέβασες" με 22 ώρες καθυστέρηση…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*