18:16 - 21/04/2015

Εκλογές με λίστα στις 7 Ιουνίου…

Την λύση των πρόωρων εκλογών με λίστα ως ύστατη έξοδο από το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων φαίνεται πως επιλέγουν τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διέξοδο μέσω πρόωρων εκλογών φαίνεται να έχει αποφασίσει ο Α.Τσιπρας συμφώνα με καλά πληροφορημένες πηγές πολύ κοντά στον ίδιο. Το πλήρες αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές σε συνδυασμό με την εκρηκτική κατάσταση που έχει οδηγηθεί η ελληνική οικονομία αλλά και τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες που περνούν οι ελληνικές τράπεζες οδήγησαν τον Αλέξη Τσιπρα να πάρει συμφώνα με όλες τις ενδείξεις την μεγάλη απόφαση.

Από την μια πλευρά η λίστα θα του δώσει την δυνατότητα να απαλλαγεί από τα «αριστερά βαρίδια» που καθιστούν αδύνατη την εφαρμογή οποιασδήποτε φιλοευρωπαϊκής πολιτικής άρα και την συνέχιση της ροής του ευρωπαϊκού χρήματος στην ελληνική οικονομία.

«Εάν συνεχίσουν να ζητούν “όλο το Μνημόνιο για όλα τα λεφτά”, δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι. Προσφυγή στον λαό με αίτημα εντολή για ρήξη» λέει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από την αριστερή πτέρυγα, που δείχνει «ρήξη εντός ευρώ». Εύγλωττος, άλλωστε, ήταν και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News. «Συμφωνία δεν μπορεί να κλειστεί με τα νεοφιλελεύθερα νεοαποικιακά κέντρα, που κυριαρχούν στην ΕΕ και το ΔΝΤ», είπε, τονίζοντας ότι οι πιστωτές «επιθυμούν την υποταγή και την παράδοση» της χώρας.

Από την άλλη πλευρά οι διαπραγματεύσεις έχουν ουσιαστικά ανασταλεί . Ο Γερμανός επίτροπος εμφανίστηκε ενοχλημένος και για το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν και οι μεταρρυθμίσεις δεν παίρνουν σάρκα και οστά. «Δυστυχώς, κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τα θεσμικά όργανα της Τρόικας. Η ελληνική πλευρά δεν συνεργάζεται, ενώ οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της είναι χαμηλές».

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ενόψει του Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας: «Με τέτοια έλλειψη προόδου, είναι πολύ πιθανό στο επόμενο Eurogroup να μην έχουμε καμία συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Χωρίς μεταρρυθμίσεις και χωρίς δημοσιοποίηση των ελληνικών οικονομικών στοιχείων, δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία, άρα και περαιτέρω βοήθεια από τα κράτη-μέλη. Ο χρόνος για την Ελλάδα τρέχει».

Ταυτόχρονα οι εκλογές θα δώσουν και την ευκαιρία στο ελληνικό λαό να αποφασίσει μια και καλή τι τελικά θέλει σε σχέση με την Ευρώπη αλλά και ποιον θέλει στο τιμόνι της χώρας για τα επόμενα 4 χρόνια. Στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν ήδη τα πρώτα σημάδια φθοράς και θέλουν να τα προλάβουν με μια νέα καθαρή ανανεωμένη λαϊκή εντολή που θα ορίζει σαφώς την πολιτική της επομένης μέρας. Με όλη την αριστερή πλατφόρμα εκτός όσοι θέλουν τελικά την ρήξη και την έξοδο από το Ε δεν θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ αλλά το νέο πολιτικό σχηματισμό που προφανώς θα φτιάξουν όσοι μείνουν εκτός νυμφωνος από τις λίστες υποψήφιων που θα καταρτίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Αυτή η λύση είναι ιδιαίτερα έξυπνη καθώς θέτει όλους, από το ίδιο τον Α.Τσιπρα μέχρι τον τελευταίο Έλληνα πολίτη προ των ιστορικών εύθηνων τους για την πορεία της χώρας από εδώ και στο εξής.

Τέλος καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η λύση αυτή μετά τα συνεχή αδιέξοδα των διαπραγματεύσεων έχει την έγκριση των ξένων πιστωτών μας καθώς και αυτοί θέλουν να ξεκαθαρίσουν ποιον θα έχουν απέναντι τους και σε ποια βάση θα διαπραγματεύονται.

Έχει επίσης και την σιωπηρή αποδοχή της Μερκελ η οποία επιθυμεί να μπει ένα τέλος στην συνεχιζόμενη επί μήνες νέα ελληνική κρίση η οποία επισκευάζει τις θετικές επιπτώσεις του QEστην ευρωπαϊκή οικονομία. Όλες οι χώρες της Ευρωζώνης δανείζονται με μηδενικά σχεδόν επιτόκια πλην του μαύρου προβάτου που είναι εκτός αγορών και αποτελεί το μόνο αγκάθι στο «ευρωπαϊκό όνειρο». Η Ευρώπη είναι επαρκώς προετοιμασμένη μέσω QEαλλά και συνέχων ασκήσεων προσομοίωσης για το κακό σενάριο μετά τις κάλπες…

Φαίνεται πως η Αγκελα Μερκελ έδωσε τελικά το πράσινο φως για να βγει το τελευταίο αυτό αγκάθι….

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. 0
  0
  ΚΑΤΟΧΙΚΆ ΝΈΑ. Επειδή είθισται να μη κάνουμε ‘’ποδαρικό’’ σε Καινούργιο Σπίτι με άδεια χέρια, αντί γλυκά -δε ξέρω τις προτιμήσεις σας- φέρνω Ποίηση του Κ.Π.ΚΑΒΆΦΗ και Άριες των G.VERDI και G.BIZET.
  Εν Σπάρτη
  Δεν ήξερεν ο βασιλεύς Κλεομένης, δεν τολμούσε —
  δεν ήξερε έναν τέτοιον λόγο πώς να πει
  προς την μητέρα του: ότι απαιτούσε ο Πτολεμαίος
  για εγγύησιν της συμφωνίας των ν’ αποσταλεί κι αυτή
  εις Aίγυπτον και να φυλάττεται·
  λίαν ταπεινωτικόν, ανοίκειον πράγμα.
  Κι όλο ήρχονταν για να μιλήσει· κι όλο δίσταζε.
  Κι όλο άρχιζε να λέγει· κι όλο σταματούσε.
  Μα η υπέροχη γυναίκα τον κατάλαβε
  (είχεν ακούσει κιόλα κάτι διαδόσεις σχετικές),
  και τον ενθάρρυνε να εξηγηθεί.
  Και γέλασε· κ’ είπε βεβαίως πηαίνει.
  Και μάλιστα χαίρονταν που μπορούσε νάναι
  στο γήρας της ωφέλιμη στην Σπάρτη ακόμη.
  Όσο για την ταπείνωσι — μα αδιαφορούσε.
  Το φρόνημα της Σπάρτης ασφαλώς δεν ήταν ικανός
  να νοιώσει ένας Λαγίδης χθεσινός·
  όθεν κ’ η απαίτησίς του δεν μπορούσε
  πραγματικώς να ταπεινώσει Δέσποιναν
  Επιφανή ως αυτήν· Σπαρτιάτου βασιλέως μητέρα.


  https://youtu.be/6nxJgfRNOiI?t=10

  https://www.youtube.com/watch?v=3rjOrOt6wFw#t=86
 2. 0
  0
  1) -ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙ ΠΟ ΤΑ!!!! ΤΙΠΟΤΑ!!
  2) -ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ (ΤΥΠΟΥ ΔΙΝΩ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ).
  3) -ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΤΑΣΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΜΠΟΥΡΔΑΡΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ 15χρονα ΘΑ ΛΕΓΑΝΕ.
  4) – ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗ (ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ).
  5) -ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 16'
  ΚΛΠ,ΚΛΠ,ΚΛΠ.
  ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ……ΑΜΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20-25% ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΕ ΓΡΑΨΕΤΕ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ
  ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
  ΒΛΕΠΩ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ" ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ ΟΛΟΥΣ.
  "Τhe best name"
 3. 0
  0
  ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ; ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΛΛΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ…ΑΛΛΟΙ ΑΠ ΑΛΛΟΥ ΦΑΙΡΜΕΝΟΙ
 4. 0
  0
  "Τhe best name", to xeirotero myalo (an yparxei)
 5. 0
  0
  ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ—–ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ—

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί