16:51 - 25/01/2014

ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗ (ΚΟΣΜΟ) ΓΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)

Εάν το κράτος σου σπάσει το πόδι και σου δώσει μια πατερίτσα για να μπορείς να περπατάς, τότε το κράτος αξιολογείται θετικά που σου παρείχε την πατερίτσα και ταυτόχρονα αρνείται φυσικά την οποιαδήποτε υπευθυνότητα του σπασίματος του ποδιού. Από την άλλη ο κουτσός κόσμος παραβλέπει γενικότερα το γεγονός ότι το κράτος ευθύνεται για το σπασμένο πόδι και το μόνο πράγμα που βλέπει είναι η πατερίτσα και το γεγονός ότι προήλθε μέσω κρατικής παροχής. Όσο και απλό να ακούγεται ο κόσμος δέν συνειδητοποιεί ότι, δέν θα έσπαζε ο κόσμος το πόδι του, ο κουτσός δέν θα γινόταν κουτσός και ο κουτσός δεν θα χρειαζόταν καν πατερίτσα άν δεν ήταν το κράτος στην μέση. Αντίθετα μάλιστα εύχεται από εδώ και πέρα να είναι το κράτος καλά ώστε να μπορεί να περπατάει και αυτός, σαν κουτσός που πλέον είναι. Μπορεί να ακούγεται παράλογο και χαζό αλλά ισχύει και το φαινόμενο αυτό προκάλεσε και θα ξαναπροκαλέσει δυστυχώς και την επόμενη καταστροφική κυβέρνηση της Ελλάδας. Ο στόχος του κράτους είναι να δημιουργεί και να διαιωνίζει φτώχεια ώστε να διαχωρίζει τελικά τον ευατό του σαν την λύση έναντι στην φτώχεια.

Δυστυχώς την αλλαγή που οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα αναζητούσαν δέν ήταν και η αλλαγή που πραγματικά χρειαζόμαστε. Οι αγανακτισμένοι ήθελαν την ανατροπή μιάς «κατοχικής» κρατικής μηχανής με μιά άλλη δημοκρατική, η οποία θα έκανε όλα τα ευνόητα, θα διόρθωνε τα πάντα και θα ξαναπροσέφερε στην μάζα την ευμάρεια, επιστρέφοντας στις παλιές καλές πρακτικές και νοοτροπίες.

Αναζητούσαν την ανατροπή ενός κακού υπερκράτους με ένα άλλο καλό υπερκράτος. Η απάντηση όμως σε ένα υπερδιγκωμένο κράτος δέν είναι ένα άλλο. Η απάντηση είναι ένα άλλο καλό ναι μέν αλλά κατά πάρα πολύ μικρότερο και όχι το αντίθετο. Εϊμαι πεποισμένος ότι μετά και τις επόμενες εκλογές, για ακόμα μια φορά θα έχουμε ένα ο ακόμα πιό υπερδιογκωμένο υπερκράτος και δή αριστερίζουσας αποχρωσης. Θα έχουμε ακόμα περισσότερο κράτος σαν αριστερίζων, ακόμα περισσότερα μέτρα και προγράμματα τα οποία πολύ απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν και θα δημιουργήσουν ακόμα περισσότερα προβλήματα. Γεγονός που ταυτόχρονα είναι και ο στόχος τους των ίδιων.

Ο στόχος τους είναι όσο περισσότερο κόσμος γίνεται να εξαρτάται από κάποιου είδους κρατική παροχή. Εάν συνυπολογίσεται τους συνταξιούχους, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους άνεργους, τους ανθρώπους που εξαρτώνται από επιδόματα τριτεκνίας, πολυτεκνίας, αναπηρίας και κτλ, το σφυροκόπημα στους ελεύθερους επαγγελματίες, την εξάρτηση τους από τους από τους συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους και τα διάφορα μίκροέσπα προγράμματα, θα βλέπατε πολύ καθαρά ότι πάνω από το 70% του πλυθησμού αυτή την στιγμή εξαρτάται από κάποιου είδους κρατικής παροχής. Δέν λέω ότι κακώς τα παίρνει ο κόσμος, λέω ότι κακώς εξαρτάται πλέον μόνο από αυτά. Στις τελευταίες εκλογές εάν θυμόσαστε καλά, ένα μήνα πρίν διεξαχθούν δημιούργησε το κράτος βραχυκύκλωμα στην παροχή φαρμάκων από τα φαρμακεία με αποτέλεσμα να εκμεταλλευτούν τον φόβο της επιβίωσής μας πρός όφελος τους. Και βγήκαν τελικά αυτοί που έπρεπε να βγούν.

Η ιστορία έχει επανηλλημένα δείξει ότι το κοινό δέν ανέχεται ένα μονάρχη, βασιλιά ή βασίλισσα που είναι πάρα πολύ καταπιεστικός. Εάν είχαμε βασιλιά σήμερα στην Ελλάδα και προσπαθούσαν να εφαρμόσουν όλα αυτά τα μέτρα που οι τελευταίες κυβερνήσεις έχουν εφαρμόσει, θα είχαμε σίγουρα επανάσταση. Κανένας θα αποδεχόταν τέτοια φορολογικά μέτρα! Ακόμα και στην τουρκοκρατία ο Αλή Πασάς τέτοιο χαράτσωμα δέν εφάρμοσε στον ελληνικό λαό στα Ιωάννινα γιατί ακόμα και αυτός ήθελε να διαιωνίσει την ηγεμονική πρώτοκαθεδρία με το να μήν υποδαυλίζει ο ίδιος επαναστατικές συμπεριφορές αντίδρασης λόγω της υπερφορολόγησης του κατακτημένου λαού. Ακόμα και αυτός ο πραγματικά περίεργος τύπος στην βόρεια Κορέα, που λέγεται ότι καταδίκασε τον θείο του σε θάνατο με το να τον φάνε 120 πεινασμένα σκυλιά σε ένα κλουβί, θα βλέπει τα μέτρα που παίρνουν εδώ στην Ελλάδα και σε όλο τον δυτικό κόσμο και θα μουτζώνεται. Οι νεοταξικοί αριστερό-δημοκράτες του δυτικού κόσμου τον κάνουν να φαίνεται σαν γατάκι εν συγκρίση.

Ακόμα και η αμερικανή επανάσταση προκλήθηκε λόγω της υπερφορολόγισης της Βρεταννίας στον αμερικανικό λαό. Οι φόροι τότε σε αναλογία με τους φόρους του σήμερα ήταν ελαχιστότατοι. Οι Έλληνες αυτή την στιγμή πληρώνουμε επίπεδα φορολόγησης τα οποία θα ήταν αδιανόητα είτε έιχαμε βασιλιά είτε είχαμε δικτατορία, είτε μοναρχία ή ακόμα και ξένη κυριαρχία. Παρόλα αυτά τα εφαρμόζουνε, τα πληρώνουμε, δέν επαναστατούμε και συνεχίσουν το όργιο «στεγνά» και «χωρίς σάλιο» πάνω στα κορμιά μας.

Το δυστύχημα όμως δέν είναι τα μέτρα, το δυστύχημα είναι είναι ότι εμείς οι ίδιοι τα προκαλούμε στον εαυτό μας μέσω μιάς αλαλάζουσας ψήφου βουτηγμένης μέσα στον φόβο και μαστουρωμένης αντίληψης και ελπίδας ότι ένα υπερδιογκωμένο κράτος θα μας παρέχει την μηνιαία μας οπιούχα δόση για να ικανοποιήσουμε την εξάρτηση μας στο πιό σκληρό ναρκωτικό που υπάρχει και ονομάζεται κράτος. Έτσι εν ολίγης για ακόμα μια φορά θα ψηφίσουμε υπέρ ενός νέου dealer, που υπόσχεται ότι θα παρέχει λίγο μεγαλύτερη δόση από την προηγούμενη.

Εγώ όμως δέν ψήφισα αυτούς και πολλοί άλλοι σαν και εμένα δεν ψήφισαν για όλα αυτά τα μέτρα. Από την άλλη όμως στην δημοκρατία δέν μπορείς να ανατρέψεις την πλειοψηφία. Ποιά πλειοψηφία τώρα θα πείτε; Έστω αυτήν την μειοψηφική ψευδο-πλειοψηφία που προκήθηκε δια μίας και μοναδικής λανθασμένης ατομικές ψήφου. Αυτό που βιώνουμε εμείς οι υπόλοιποι σαν αποτέλεσμα είναι μια είδους τυραννία μιάς φοβισμένης και μαστουρουμένης πλειοψηφίας. Μια τυρρανία η οποία δέν προέχεται από ένα συγκεκριμένο άτομο, αλλά από πολλούς. Και το πρόβλημα είναι ότι οι 4 δέν μπορούν να ανατρέψουν τους 6.

Το νομιμοποιημένο από τους 6 λοιπόν υπερκράτος κλείνει, βάζει λουκέτο στην ουσία και έχει κυρήξει στάση πληρωμών. Έχει σταματήσει την οποιαδήποτε παροχή και ροής ρευστού στην αγορά από την μία, από την άλλη όμως δέν έχει κλείσει καθόλου και δεν έχει κυρήξει καμία στάση πληρωμών όσον αναφορά την είσπραξη φόρων και χαρατσιών. Το μόνο που κάνει είναι να εφευρίσκει νέους τρόπους φορολόγησης και και να μήν παρέχει καμία από τις υπηρεσίες που έχουμε υπερπληρώσει. Υπερεισπράττει και υπέρ- υποπαρέχει.

Αυτό που η Ελλάδα χρειάζεται είναι λιγότερο κράτος. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η αλλαγή της σάπιας κρατικοδίαιτης νοοτροπίας των πολιτών που καλλιεργήθηκε από το ίδιο το κράτος τα τελευταία 40 έτη. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να πείστει ο κόσμος ότι η ελευθερία προυποθέτει δουλειά, μόχθο, ιδρώτα και όχι μια θέση πίσω από ένα γραφείο που δέν κάνω τίποτα και πληρώνομαι. Είναι δύσκολο να πείσεις τον κόσμο για ελευθερία. Η ελευθερία δυστυχώς φοβίζει πολλούς και δέν ξέρω εάν ο κόσμος πραγματικά θέλει ελευθερία, ανεξαρτητοποιήση και αυθυποστασία. Πώς να πείς σε ένα γεροντάκο και να του πείς ότι πρέπει παππού τώρα να πάρεις μιά μάπα στον ώμο π.χ. και να αρχίσεις να καθαρίζεις τζάμια όπως κάνουν οι Πακιστανοί γιατί η σύνταξή σου θα μειωθεί και άλλο. Πώς να πείς σε έναν νέο με 4 πτυχία να μήν φύγει στο εξωτερικό και να πάει στο χωράφι να μαζέψει πορτοκάλια και ελιές; Πώς να πείς σε έναν 30 χρόνια δημόσιο υπάλληλο ότι τόσα χρόνια η προσφορά σου μέσω της εργασίας σου δέν ανταποκριθηκε ποτέ στον μισθό που εισέπρατες; Πώς να πείς στον κόσμο ότι πρέπει να δουλέψει, να προσφέρει και να γίνει ουσιαστικά και πραγματικά χρήσιμος αλλιώς θα απολυθεί ή θα βάλει λουκέτο στην επιχείρησή, όπως πρέπει; Πώς πώς πώς… πολλά άλλα πώς.

Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο και να αποταχθεί πλήρως αυτή η τόσο καλά ριζομένη νοοτροπία του εαυτούλη, του έξω από το σπίτι μου και του τίποτα για πολλά, είναι πολύ δύσκολο. Λυπάμαι που το λέω αλλά για να γίνει πρέπει να υποφέρουμε και να πονέσουμε ώστε να αποτάξουμε και να εξορκίσουμε όλους εκείνους τους παλιούς κακούς δαίμονες. Ήδη σιγά σιγά ο κόσμος αρχίζει και αλλάζει μυαλά και αυτό λόγω του πόνου και της ανέχειας. Είναι όμως ακόμα αρκετό; Ή τον Μάιο θα ξαναπαρακολουθήσουμε μιά ακόμα μάχη που οι θεατές θα είναι ήδη χαμένοι, πρίν κάν διεξαχθεί η μάχη;

Είναι δύσκολο να απαντήσω πότε η μαθηματικά «λυτρωτική» κατάρρευση θα γίνει. Γιατί στο τέλος αυτό θα γίνει και αυτό πηγάζει από όλα αυτά που το κράτος έκανε, ακόμα κάνει και μάλλον και οι επόμενοι θα συνεχίσουν να κάνουν σαν αντίδραση στην οικονομική κρίση του 08’. Αυτό που κάνουν δέν ήταν να λύσουν τα δομικά και στατικά προβλήματα της κρατικής «οικοδομής» αλλά να τα κάνουν χειρότερα.

Αναβάλλουν τις επιπτώσεις του να αντιμετωπίσουν τα ουσιαστικά προβλήματα με το να κερδίζουν πολιτικό χρόνο. Άν θα καταρεύσουμε το 14, το 15 ή το 22 δέν ξέρω, αλλά αυτό που ξέρω είναι το συντομότερο το καλύτερο. Το συντομότερο που το αντιμετωπίσουμε το λιγότερο επώδυνο θα είναι. Διότι όσο το περισσότερο το αναβάλλουμε, τόσο μεγαλύτερα τα προβλήματα στην πραγματικότητα γίνονται. Το μόνο που το κράτος κάνει είναι να φυσάει και άλλο αέρα σε μία φούσκα που παέι να ξεφουσκώσει και τα θεμελιώδη προβλήματα που η Ελλάδα αντιμετώπιζε στο πρώτο μνημόνιο έχουν γίνει πολύ χειρότερα τώρα.

Είχαμε την φούσκα του χρηματιστηρίου που έσκασε που έφταιγε το κράτος, είχαμε την φούσκα της οικοδομής που έσκασε και που έφταιγε το κράτος και οι τράπεζες, είχαμε την φούσκα των ομολόγων που έσκασε και που έφταιγε το κράτος, είχαμε την φούσκα του υπερδανεισμού, που έφταιγε πάλι το κράτος και που έσκασε και τώρα έχουμε και την φούσκα του ύπερκρατισμού-υπέρκυβερνητισμού και των υπέρ-πολιτικών, του κράτους δηλαδή αυτού καθ’ αυτού, που σε λίγο τρυπάει και αυτή και σε λίγο σκάει. Το πρόβλημα φτάνει δηλαδή στην ρίζα του. Στους άχρηστους και διεφθαρμένους πολιτικούς ανεξαρτήτου παράταξης και ιδεολογίας. Όταν λοιπόν σκάσει και αυτή η φούσκα θα είναι και η τελευταία συνεπώς. Οι συνέπειές όμως αυτήν τη φορά θα είναι πολύ ποιο φαντασμαγορικές από όλες τις προηγούμενες με πολύ ποιό ισοπεδωτικές και καταστροφικές επιπτώσεις για όλους εμάς τους καθημερινούς ανθρώπους. Και όλα αυτά γιατί εμείς δέν βάλαμε έγκαιρα μυαλό. Γιατί όσο δύσκολο είναι να πείσεις ένα εθισμένο ναρκωμανή για να αποτοξινωθεί τόσο δύσκολο είναι να πείσεις τον κόσμο να ψηφίσει ελεύθερία.

Βασίλης Παπαδόπουλος

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

 1. 0
  0
  ΣΚΑΣΕ ΣΚΑΣΕ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ …[ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΕΙΣ ] ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΣΕΣ ΣΤΟ ΣΚΑΣΙΜΟ…ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΄ΧΕΙΣ….ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΖΑΝΗ
 2. 0
  0
  η καλυτερεψη του κοσμου ξεκιναη ΠΡΩΤΑ απο τον ευατο μας γιατι ο καθενας απο εμας και στο συνολο του ολοι μαζι ειναι = ο κοσμος
  ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ !!
  προσεχουμε πως σκεφτομαστε (παντα καλοπρωαιρετα) και οχι με συνφερον μονο της ικανοποιησης του εγω μας

  προσπαθουμε να μην βλεπουμε πραγματα και καταστασεις με παροπιδες αλλα να ειμαστε ανοιχτομυαλοι και ανοιχτοι σε διαλογο

  προσπαθουμε να ανατρεψουμε μια κατασταση και καποια μεριδα ανθρωπων (πιστευω μεγαλη) δεν κοιταει οτι ΙΣΩΣ και αυτοι τοσα χρονια εχουν βοηθησει να φτασει αυτη η χωρα σε αυτο το σημειο αθελα η σκοπιμα:

  ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΕΝΤΑΞΞΗΗ ΕΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΒΑΔΙΖΑΝ ΟΧΙ ΟΠΩς ΗΘΕΛΕ Ο ΛΑΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ Ι ΔΙΟΙ ΛΕΓΑΜΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
  ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ :
  ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!! ΟΣΟΙ ΨΑΧΝΟΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΘΕΙΣ

  ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΚΟΙΤΑΓΑΜΕ ΤΟ Α Τ Ο Μ Ι Κ Ο ΜΑΣ ΣΥΝΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΚΑΝ

  ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΛΑΖΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΥΦΟΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΕΙ Δ Ε Ν ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ

  ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΨΩΜΙΑ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ=ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ

  ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ=ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ

  ΕΧΩ ΔΗ ΣΤΟΝ ΥΨΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΛΙΣΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ=ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ

  ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΛΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ=το χρημα ειναι ενα μεσο επιβιωσης για τον ανθρωπο και οχι ενα μεσο που μπορει να αλοιωσει χαρακτηρες ανθρωπων λογω του χρηματος

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΑΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ!!

  ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟ (ΧΑΖΟΚΟΥΤΙ ) ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΑΓΑΜΕ

  ΔΥΣΤΙΧΩς ΤΟΣΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΦΩΜΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ "Μ Ο Ν Ο ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΦΕΡΟΝ"

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ Η ΣΚΕΨΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ 360 ΜΟΙΡΕς ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ

  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
  ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΕΣ

  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΚΟΥΣ ΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΙΣΩΣ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ Η ΚΑΡΔΙΑ

  ΚΑΙ ΙΣΩς ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

  ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ

  ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΕΝΟΙΕΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΛΕΙΠΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΜΑΣ


  Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ

  'ελληνες ενωμενοι
  ποτε νικημενοι'

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί