Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

13:19 - 14/12/2014

Εγώ: Διαστροφή του Ασυνείδητου

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ασυνείδητο που παραμένει κολλημένο: Είναι αδύνατον να περιγράψω εδώ όλες εκείνες τις βαριές αιτίες που διαστρέφουν και στρέφουν το ασυνείδητο μας εναντίον μας, γιατί θα χρειάζονταν αρκετά βιβλία γραμμένα και προσαρμοσμένα στους τόπους, στις χώρες, στο τοπικό περιβάλλον, στο περιβάλλον της χώρας, στην κουλτούρα της κάθε εποχής. Τα παραδείγματα όμως που βάζο είναι αρκετά για όποιον επιθυμεί να εργαστεί σοβαρά με τον εαυτό του.

Εάν πούμε πώς κάποιοι έφτασαν το ασυνείδητο τους να ομοιάζει με άγγελο φωτός μέσα στο χώρο της λογικής τους σφαίρας και κάποιοι άλλοι το έριξαν στα κατώτατα επίπεδα, κάνοντας το να ομοιάζει με άγγελο σκότους, αυτή η παρομοίωση είναι καλή.

[Διάβασε πρωτα το [Α] και το [Β] μέρος]

Πολλοί άνθρωποι παραμένουν βυθισμένοι από πολλά αίτια στη φυσική γνώση και δεν προχωρούν στην πνευματική εμπειρία της γνώσης. Τότε το ασυνείδητο τους παραμένει κολλημένο στη φυσική γνώση και αναγκάζεται να βλέπει όλους του» κόσμους μέσα από τον υπάρχοντα χρωματισμό, μέσα από τη μεστότητα των αισθήσεων και έτσι δεν ανεβαίνει στις ουράνιες αλήθειες της ψυχής.

Σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που δύναται να βιώσει το άτομο είναι να είναι εξαρτημένο στον επίγειο παράδεισο, να υπάρχει όλος μέσα στο νου του σώματος, να χαίρεται στα του εαυτού του. να χαίρεται τη φύση και τον κόσμο της, ζώα, βουνά, φυσικές ομορφιές, αλλά να μη δύναται να ανέβει στον πνευματικό του παράδεισο. Ω, τι λύπη! Θα είναι άγνωστος γι΄ αυτόν τον άνθρωπο ο πνευματικός θησαυρός της δικής του ψυχής.

Μια άλλη φοβερή αιτία που διαστρέφει το ασυνείδητο των ανθρώπων και το φτάνει σε εκείνο το άθλιο αποτέλεσμα να ομοιάζει με δαιμονιώδη. διαβολική οντότητα, είναι το πλήθος εξερχόμενων λόγων της λογικής χωρίς νόημα, δηλαδή λόγοι ανούσιοι, λόγοι νεκροί, μωρολογία. Το ασυνείδητο σε αυτή την περίπτωση καταγράφει μεγάλη απώλεια.

Κατανόησε αυτό που ευθύς αμέσως θα σου πω. Η δύναμη της συνήθειας ανήκει εξ ολοκλήρου στο ασυνείδητο, είναι η καρδιά του, είναι ο αυτοματισμός του. Η δύναμη της συνήθειας δεν είναι στη λογική όπως ψέματα διδάσκουν κάποιοι.

Η λογική παραδέχεται και λέει πως πρέπει αυτή τη συνήθεια να την αποβάλλω, δεν είναι όμως εύκολο. Τώρα ποιος χρειάζεται να του διδάξουμε τη σπουδαιότητα για τη δύναμη της συνήθειας; Οι καλές συνήθειες στον άνθρωπο είναι δύναμη που σαν άγγελοι χαράς προπορεύονται και εργάζονται την ευτυχία του. Οι κακές συνήθειες στον άνθρωπο είναι δύναμη σαν πλήθος φίδια που κρύβονται στο περιβάλλον του, στον κήπο του και παραμονεύουν να τον γεμίσουν δηλητήριο, να ποτίσουν τον ίδιο τον άνθρωπο με δυστυχία.

Όταν ο άνθρωπος δεν τηρεί αυτά που λέει ή και αυτά που πιστεύει, μπερδεύει φοβερά το ασυνείδητο του. Γιατί ο δίγνωμος και διπολικός αηδιάζεται από την υψηλή ανθρώπινη δύναμη, την ψυχή. Η λογική ίσως το βρίσκει διασκεδαστικό ή και αναγκαίο ή επιχειρηματικό. Οι δυνάμεις όμως κάτω από τέτοιες συμπεριφορές τσακίζονται γιατί για να εκπληρώσουν σωστά το έργο τους αναγκάζονται να μπουν σε ατμόσφαιρες ψυχρότητας, αδιαφορίας, δηλαδή διώχνουν οι δυνάμεις την ευλογία της ευαισθησίας από τον εαυτό τους, χάνουν το ευμετάβλητο τους προς το καλό και δεν μπορούν μετά να διορθωθούν και να μπουν σε ατμόσφαιρες ενοποίησης.

Πολλές φορές το ασυνείδητο των ανθρώπων υπηρετώντας τους λάθους ορισμούς, τις λάθος αντιλήψεις, τις λάθος πίστεις, τους λάθους εξερχόμενους λόγους της λογικής, τις ακάθαρτες προθέσεις ή τις ανώριμες ή ασχημάτιστες προθέσεις που είναι οι χειρότερες στο είδος τους ή και τις ελπίδες εκείνες που στηρίζονται σε ίππους και πολεμικές άμαξες δηλαδή χρήματα, ομορφιά, δόξα, εμποδίζει τη θεϊκή χάρη άλλοτε τη διώχνει τελείως και ο άνθρωπος μένει γυμνός, χωρίς θεία προστασία.

Και εξυπακούεται ότι στην αντίθετη περίπτωση το ασυνείδητο έλκει τη θεία προστασία και ο άνθρωπος φωτίζεται μέσα στη θεία χάρη.

Η λογική μας συνείδηση λέει. Η λογική μας. Η λογική μας συνείδηση γράφει, το υποσυνείδητο μας. Η λογική μας συνείδηση, το ασυνείδητο μας, μεταφέρει το όφελος, την απώλεια ή το αδιάφορο στα βάθη της ψυχής. Και από την ψυχή παίρνει τη δύναμη και τη μεταφέρει σε όλες τις διαστάσεις του ανθρώπου, ρυθμίζοντας αναλόγως τις ενέργειες.

Πολλές θρησκείες έπαψαν να δίνουν συνειδητότητα και επίγνωση στους πιστούς τους και μέσα από τη ρυθμισμένη ελεγχόμενη αυτογνωσία που διδάσκουν έλκουν και κρατούν τον κόσμο κοντά τους μέσα από τους ειδικούς ορισμούς που εμφυτεύουν στη συνείδηση, κατ΄ επέκταση στο ασυνείδητο των ανθρώπων, μέσα από ενοχές, από αμφίβολες ηθικές, μέσα από σκόπιμη ασυνειδησία, μέσο από το δήθεν σεβασμό σε ιερά γράμματα που οι πιο πολλοί δεν τα καταλαβαίνουν και σε αρκετούς αρέσει να μην τα καταλαβαίνουν, κρατώντας τους έτσι μέσα στα στεγανά που αυτές θέλουν.

Για όσα γράφω)εδώ, δε θα ενοχληθεί κανείς και καμιά θρησκεία εάν αυτά που λέω δεν τα κάνει. Αναφέρθηκα στις θρησκείες γιατί είναι υπεύθυνες σφόδρα για πλήθος λανθασμένων ή και κακών αντιλήψεων που έσπειραν στα κεφάλια των ανθρώπων, ελέγχοντας έτσι μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ανθρώπου, το λάτρη της ψυχής του.

Βέβαια όλες οι δυνάμεις του ανθρώπου ωφελούνται από την ευλάβεια, την απλότητα, τη χρηστική πίστη, και όλα εκείνα που ανήκουν στο Δέντρο της αρετής, ιδιαίτερα όμως τρέφεται από τα πιο πάνω το ασυνείδητο του ανθρώπου. Αυτή όμως είναι και η αχίλλειος πτέρνα του ασυνείδητου, το αδύνατο σημείο του, γιατί εάν χάσει ή δεν έχει τις αρετές αυτές, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει σωστά.

Αυτή η δύναμη, το ασυνείδητο μας, είναι που μας βγάζει στην επιφάνεια κρυμμένες ενοχές, τύψεις, φόβους, παγιδευμένους θύμους, εσωτερικές πικρίες, μνήμες, θυμίζοντας μας τις οφειλές μας, κεντώντας μας ή κεντρίζοντας μας για πολλά πράγματα που σκόπιμα αφήσαμε πίσω μας και κάναμε πως τα ξεχάσαμε. Αυτή του η εργασία είναι για την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου μεγάλο δώρο ζωής. Και όταν το ασυνείδητο μας εργάζεται αντίθετα και δεν μας τα αποκαλύπτει, τότε λειτουργεί λάθος και αποβαίνει σε απώλεια της πνευματικής μας εξέλιξης.

Πολλές φορές το ασυνείδητο στρέφεται εναντίον του ανθρώπου και καταντά ο μεγαλύτερος προσωπικός του τύραννος, κρατώντας τον έτσι στη δυστυχία και στη θλίψη. Αυτό συμβαίνει όταν ο άνθρωπος έχει ζήσει πολλά χρόνια της ζωής του μέσα σε αγωνίες, μέσα σε ψυχικούς πόνους, μέσα στο φόβο της επιβίωσης, όταν έχει δεχθεί μέσα του απόρριψη πέρα από το κανονικό από το κοινωνικό του περιβάλλον, όταν έχει βιώσει την ανασφάλεια και το αίσθημα ότι δεν είναι ικανός και εντέλει όταν έχει ζήσει άσχημα και το βιωματικό του επίπεδο έχει μεγάλες απώλειες χαράς. αφού έχει ζήσει ζωή μουντή. Το ασυνείδητο τον όλα αυτά τα χρόνια ρυθμίστηκε μέσα σε αυτούς τους ορισμούς.

Έτσι για αυτόν τον άνθρωπο είναι πια δύσκολη η ευτυχία. Είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να πάρει καινούργια ζωή, ζωή χαράς. Είναι πολύ δύσκολο από τη φτώχεια, υλική και πνευματική, να κατορθώσει να ζήσει στον πλούτο του ευχάριστου και του άνετου. Μοιάζει με αυτούς που για χρόνιο, πέρασαν πολλά στη ζωή τους σε πολέμους. Αυτοί, στον καιρό της ειρήνης ζούνε μέσα σε μελαγχολία. Το κατανοούν ότι είναι λάθος, αλλά τους το επιβάλει το ασυνείδητο τους.

Αφού το ασυνείδητο τους σαν ολέθριος τύραννος, χρησιμοποιεί το μαστίγιο τον βιωμάτων, τον περιοριστικών πιστεύω, των λάθος αντιλήψεων, των λανθασμένων πίστεων και εν γένει όλης της βιωματικής ζωής, μέσα από τον αυτοματισμό των συνηθειών και φράζει το δρόμο για την καινούρια ζωή.

Άφησα εσκεμμένα για το τέλος του κεφαλαίου μας μία από τις σοβαρότερες και πιο επικίνδυνες αιτίες που διαστρέφει και κάνει το ασυνείδητο μας εχθρό μας και πολέμιο μας. Η σεξουαλικότητα μας. Ναι, και ποιος άνθρωπος δεν έχει πληγωθεί από τα σεξουαλικά του; Ευτυχισμένος εκείνος ο άνθρωπος που δεν πληγώθηκε. Αλλά, είτε λίγο είτε πολύ, όλοι μας έχουμε πληγωθεί

Πολλοί άνδρες εξαρτούν μεγάλο μέρος του εαυτού τους από τη σεξουαλική τους ικανότητα. Αλλά και πολλές γυναίκες ζουν όλη τους τη ζωή και μαραζώνουν μέσα σε ένα κοιμισμένο σεξουαλικό νου. Άλλοι πάλι αρρωσταίνουν από τη λαγνεία τους και μη δυνάμενοι να συγκρατήσουν ή και να θεραπεύσουν τον εαυτό τους, αφέθηκαν στις ορέξεις τους και μετά, για να μην αισθάνονται τον έλεγχο του ασυνειδήτου τους, φώναξαν πως αυτό είναι σεξουαλική απελευθέρωση. Άλλοι πάλι κέρδισαν τον τίτλο του άγιου γιατί είπαν πως δεν αγιάζει κανείς άμα αμαρτάνει με έρωτα.

Στα βάθη τους όμως, αν όχι όλοι αρκετοί από αυτούς, βίωναν σεξουαλική ψυχρότητα, απέχθεια ή και μίσος προς το αντίθετο φύλο, τα οποία έκρυψαν πίσω από ανώτερους λόγους των αγίων. Άλλοι, όταν τους απέρριψε το ταίρι τους και παρότι η ζωή με το ταίρι τους ήταν σκέτη ταλαιπωρία, έχασαν τον εαυτό τους μέσα στο σκοτάδι της απελπισίας και της απόγνωσης. Άλλοι επειδή κοιμήθηκε το κορίτσι τους με κάποιον άλλον, νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να φτάνουν σε απαράδεκτες συμπεριφορές. Άλλες πάλι επειδή το αγόρι τους κοίταξε κάποια άλλη, τρέχουν στους ειδικούς θεραπευτές.

Άνδρες και γυναίκες ενώ έχουν προβλήματα στο σεξουαλικό κομμάτι του εαυτού τους δεν το παραδέχονται, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν το πρόβλημα σε άλλα επίπεδα, πως φταίει τάχα ο σύντροφος τους, η μάνα τους, η οικονομική τους κατάσταση, τα πολλά ενδιαφέροντα τους, οι μεγάλες έγνοιες και ούτω καθεξής. Όταν πάλι δεν πάει κάτι καλά με τη σεξουαλικότητα, είτε τη δική μας είτε του συντρόφου μας, ο λογικός νους του ανθρώπου βλέπει με απογοήτευση αυτό το γεγονός που του συμβαίνει. Το υποσυνείδητο γράφει την απογοήτευση, ισχυροποιώντας την όπως έχουμε πει.

Το ασυνείδητο καταγράφει την απώλεια διακόπτοντας την παροχή ζωτικής δύναμης, ώστε οι δυνάμεις να φροντίσουν για τη διόρθωση της απώλειας. Η λύση όμως τέτοιον προβλημάτων είναι συχνά δύσκολη αν όχι και αδύνατη, με αποτέλεσμα το ασυνείδητο να βλέπει την απώλεια να παρατείνεται και έτσι να παρατείνει τη διακοπή της παροχής ζωτικής δύναμης. Έτσι ο άνθρωπος βρίσκεται παγιδευμένος κάτω από τη φοβερή δύναμη του ασυνειδήτου του και σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. με όλες τις συνέπειες που έχουμε πει πως ακολουθούν.

Τέλος, μια άλλη εξίσου σημαντική αιτία που διαστρέφει το ασυνείδητο των ανθρώπων, ιδιαίτερα στην εποχή μας, είναι να ακολουθούν το ρεύμα του κόσμου, εξαπατημένοι επειδή οι σημερινοί άνθρωποι συχνά το κακό το λένε και το παρουσιάζουν καλό και το καλό σαν κακό.

Έχει γίνει της μόδας κι αν κάποιος δεν ακολουθεί τα ρεύματα του κόσμου τον λένε καθυστερημένο, κουτό και του απευθύνουν διάφορα άλλα προσβλητικά λόγια. Το κακό το θεωρούν σαν πρόοδο και την ηθική σήψη σαν κατεστημένο. Γι΄ αυτό οι άνθρωποι σήμερα προτιμούν θρησκείες, ηθικές, λογικές, νόμους, διάφορες φιλοσοφίες που συνηγορούν και δικαιολογούν τα αρρωστημένα εσωτερικά τους πάθη και τις αρρωστημένες αδυναμίες τους, προσπαθώντας έτσι να μην ελέγχονται από τη φωνή της συνείδησης, της ψυχής, να μην ελέγχονται από τη συνειδησιακή κρίση την οποία το ασυνείδητο τους κατευθύνει σε όλη την ύπαρξη του ανθρώπου.

Λίγοι υψηλοί λόγοι περί του ασυνειδήτου: Οι λάθος ορισμοί πολλών ανθρώπων είναι φαντάσματα που τους απομυζούν τη ζωή και μεταβάλλουν τον άγγελο της ψυχής τους, το ασυνείδητο τους, σε εχθρό, κάνοντας το να μοιάζει με άγγελο του σκότους.

Δια μέσω των ειδικών ορισμών πολλές θρησκείες και πολλές φιλοσοφίες με εργαλείο το μέτρο της αυτογνωσίας που δίνουν στον κόσμο τους, ελέγχουν το λάτρη της ψυχής, άρα όλη την εξέλιξη του ανθρώπου εδώ και στην αιώνια θέση που πρόκειται να λάβει.

Ζώντας την καθημερινότητα, τη ρουτίνα, νομίζεις ότι ξέρεις τα γύρω σου. Τα συνηθίζεις έτσι όπως είναι και πολλά από αυτά γίνονται για εσένα δεδομένα. Κι όταν ο κόσμος των αντιλήψεων σου γεμίσει και υπάρξουν σαν δεδομένα πολλά από εκείνα τα γύρω της ζωής σου, ο άνδρας σου, τα παιδιά σου, η υγεία σου, τα δικαιώματα σου, το ασυνείδητο σου κάνει μια βουτιά μέσα στο αδιάφορο και στην απώλεια. Τότε χάνεις το μυστήριο, χάνεις την ομορφιά της κάθε στιγμής, χάνεις τον θαυμασμό για το θαύμα που συμβαίνει την κάθε στιγμή γύρω σου. Η ζωή σου χάνει το χρώμα, χάνει την ομορφιά της.

Η κατάρα του «δεν τα κατάφερα» μαστίζει πολλούς ανθρώπους, τυφλώνοντας το ασυνείδητο τους, με αποτέλεσμα να δέχονται τη διακοπή ζωτικής δύναμης και όλες τις επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται, πέφτοντας σε θλίψη, σε απελπισίες, σε πνευματικές, διανοητικές και συναισθηματικές ασθένειες από τη στροφή του ασυνειδήτου εναντίον τους.

Όποιος κυοφορεί μέσα του το «είμαι εντάξει» και «γνώρισα τον εαυτό μου», σπέρνει μέσα του και καλλιεργεί τη δυστυχία του και γεννά το πνεύμα της απογοήτευσης, το οποίο αργά ή γρήγορα θα τον κυριαρχήσει. Αφού τα πιο πανό. το «είμαι εντάξει», «γνώρισα τον εαυτό μου», οριοθετούν το ασυνείδητο του ανθρώπου σε στασιμότητα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επεκτείνεται σε καινούργιους ορίζοντες αλλά να βιώνει συνεχώς μέσα σε μία στάση χωρίς τη δυνατότητα πνευματικής εξέλιξης. Αυτό ονομάζεται και είναι για τις δυνάμεις θάνατος.

Θυμάμαι την προσευχή ενός ανθρώπου που γνώριζε τις δυνάμεις του ανθρώπου.

Έλεγε «Λάβε το παρελθόν μου στο έλεος σου Θεέ. Και σου ζητώ να μου το μεταβάλεις σε πηγή σοφίας και ζωής. Σε δάσκαλο δυνάμεως και ταπείνωσης. Σέ άγγελο προστασίας, χαράς και ευγνωμοσύνης. Αφήνω το παρόν μου στη θέληση σου. Θεέ, αφού σου ζητώ να εκφράζεται απ’ όλο μου το είναι η δική σου αγάπη. Προσφέρω το μέλλον μου στην πρόνοια σου. Θεέ άγιε. Αφού σου ζητώ να με αναδείξεις ευλογημένο ον και λάτρη σου και κάνε με σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν ζω, σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν συμβεί να υπάρχω, να εκφράζω με όλο μου το είναι, εσωτερικό κι εξωτερικό, αγάπη, ειρήνη και δύναμη. Να υπάρχω όλος μέσα στη σοφία».

Βλέπεις αυτός ο άνθρωπος πώς όριζε να συμπεριφέρονται όλες του οι δυνάμεις, άρα και το ασυνείδητο του; Κάτω από όλες τις περιστάσεις της ζωής να εκφράζουν αγάπη, ειρήνη, σοφία.

Όπως έχει η κατάσταση του κόσμου που σήμερα γνωρίζουμε και ζούμε φαίνεται πως η ανθρωπότητα στερείται τη δυνατότητα να αλλάξει παγκόσμια το ασυνείδητο της. Αυτό που μένει στον καθένα μας είναι να κάνει τον εαυτό του αληθινό και τότε θα έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα ένα θαυμάσιο διαμάντι, τον εαυτό του. Η ανθρωπότητα ίσως τον αναγνωρίσει, ίσως όχι, μα αυτό δεν έχει γι’ αυτόν καμία σημασία.

Πολλοί άνθρωποι παίρνουν πολύ σοβαρά τον εαυτό τους με αποτέλεσμα να αποκτούν τόσο και τέτοιο «εγώ» που καταντούν άρρωστοι. Οι άνθρωποι αυτοί θα έπρεπε να διδαχθούν ποιο είναι εκείνο το κριτήριο του πότε πρέπει να παίρνουμε σοβαρά τον εαυτό μας, πότε πρέπει να τον γελοιοποιούμε και πότε να υπάρχουμε σαν το αηδιαστικότερο σκουλήκι. Διαφορετικά το ασυνείδητο τους θα είναι αδύνατο να συγκρατηθεί σε περίπτωση που στραφεί εναντίον τους.

Κανείς δε θα γνωρίσει την ελευθερία του ασυνειδήτου του όταν με οποιοδήποτε τρόπο ή τέχνασμα ή δικαιολογία υποτάσσει άνθρωπο. Γι΄ αυτό το λόγο, στην περίπτωση που οποιοσδήποτε άνθρωπος υπόταξε με οποιονδήποτε τρόπο άνθρωπο, ο άνθρωπος που τόλμησε αυτό, θα στερείται τη θεία αγάπη και δεν θα γνωρίσει ποτέ τα ανώτερα του ανθρώπου, ούτε και τα πάνω από τον άνθρωπο. Σε αυτό τον κίνδυνο υπόκεινται ακόμα και οι μεγαλύτεροι πνευματικοί γίγαντες.

Υπάρχουν αμέτρητοι άνθρωποι με τυφλωμένο το ασυνείδητο από τους λάθος χειρισμούς και ενώ λένε πως ακολουθούν το Θεό έχουν μέσα τους έναν άστατο, θλιπτικό, νευρικό, θυμώδες, σκοτεινό νου. Έχουν ένα στόμα γεμάτο συκοφαντία και πικρόχολους εσωτερικούς ψιθύρους, άλλοτε και εξωτερικούς. Έχουν στο εσωτερικό τους τον Κάιν, δηλαδή τη φονική ικανότητα και δύνανται ακόμη και να φονεύσουν.

Έχουν μέσα τους την κρίση του διαβόλου. Περιφρονούν φανερά και κρυφά συνανθρώπους τους με αμέτρητες δικαιολογίες… Ψεύδονται νομίζοντας πως είναι εντάξει, έχουν παντελή άγνοια αυτογνωσίας. Καταντούν να μην μπορούν να συγχωρήσουν τον συνάνθρωπο τους ούτε για εκείνα που δεν έπραξε.

Πέφτουν στην έσχατη αθλιότητα να μελετούν όλα τα άσχημα στους άλλους και να αναπαύονται στην ιδέα ότι αυτοί είναι καλοί και μπορούν να συνεχίσουν έτσι, πεπεισμένοι μέσα στην ανοησία τους πως αυτοί ενεργούν σωστά.

Πιστεύουν πως μόνο αυτοί είναι μέσα στην αλήθεια και πως όλοι οι άλλοι πλανώνται. Και μέσα από το ιερό τους ενδιαφέρον το οποίο διαστρέβλωσαν και ασπάστηκαν σαν σωστό, ποτίζουν τους αγνούς νέους δηλητήρια, με αποτέλεσμα να διαστρέφεται το ασυνείδητο τους αλλά και όλο το σύνολο των δυνάμεων τους. Είναι άξιοι βαθιάς λύπης.

Υπενθυμίζω ότι όλες οι δυνάμεις ωφελούνται από την καλοσύνη, την ευγένεια, τη φρονιμάδα. την ανδρεία, την ειλικρίνεια, τους καλούς λόγους, την αρετή.

Ιδιαίτερα όμως όλων το ασυνείδητο ωφελείται από την αληθινή ευλάβεια.

@Παναγιώτης Ψαρρός / panagiotispsarros.blogspot.gr

Βιβλιογραφία: «ΑΕΝΑΟΝ» Παναγιώτης Παναγόπουλος

[Α] Ασυνείδητο

[Β] O Tυφλός Εαυτός

terrapapers.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Ανώνυμος 12/15/2014 @ 2:26 ΜΜ

    Μετά την πρώτη παράγραφο ήρθα εδώ κάτω για να σχολιάσω. Πραγματικά πιστεύεις πως όλο αυτό θα κάτσει κάποιος να το διαβάσει ή να του προκαλέσει το ενδιαφέρον. Το κατοχικά είναι για πιο καυτά πράγματα…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*