Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:04 - 13/02/2014

Εγχειρίδια για τη Σαρία στα ελληνικά ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Με απόφαση του ελληνικού υπουργείου Παιδείας, η σαρία από άγραφος μουσουλμανικός νόμος, κωδικοποιείται και γίνεται γραπτός, όχι μόνο στην αραβική αλλά και στην ελληνική γλώσσα.

Ικανοποιώντας τα αιτήματα των μουφτήδων Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμοτείχου, ο υπουργείο Παιδείας αποφάσισε τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής για τη σύνταξη εγχειριδίου που θα κωδικοποιεί τη σαρία.

Σύμφωνα με το «Έθνος», το εγχειρίδιο θα αφορά σε πρώτη φάση αποκλειστικά τους μουσουλμάνους της Θράκης και θα κυκλοφορήσει στην ελληνική και την αραβική γλώσσα.

Η επιτροπή για τη σύνταξη του βιβλίου θα αποτελείται από τους τρεις μουφτήδες, με πρόεδρο τον μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζαμαλή.

Η σαρία είναι θρησκευτικός κώδικας διαβίωσης εμπνευσμένος από το Κοράνι και χρησιμοποιείται ως αναφορά στο ισλαμικό δίκαιο και τον ισλαμικό τρόπο ζωής γενικότερα. Πρόκειται για τη φωνή του προφήτη Μωάμεθ, την οποία ερμηνεύουν τέσσερις βασικές σχολές στον μουσουλμανικό κόσμο. Το εγχειρίδιο του υπουργείου Παιδείας θα ακολουθήσει τη σημαντικότερη από αυτές, τη σχολή Χάναφι (ιεροδικαϊκό σύστημα Χάναφι).

Στη μουσουλμανική κοινωνία της Θράκης η σαρία ισχύει μόνο ως προς το οικογενειακό δίκαιο καθώς και ως προς τις υποθέσεις που σχετίζονται με ζητήματα κληρονομιάς και διαθηκών. Ο θρησκευτικός ηγέτης, ο μουφτής, λειτουργεί ως ιεροδικαστής απονέμοντας το ισλαμικό δίκαιο. Με νόμο του ελληνικού κράτους, το 1990, εκχωρήθηκε και επισήμως το δικαίωμα άσκησης δικαστικών αρμοδιοτήτων στους μουφτήδες.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

  1. Ανώνυμος 02/13/2014 @ 2:20 ΜΜ

    Aνθελληνες βρωμιαρηδες! Συνιχστε ετσι κ θα σας βρει το κακο!

  2. Ανώνυμος 02/13/2014 @ 3:35 ΜΜ

    Αντε με το "καλο" μηπως και ξυπνησει κανα ζωντοβολο και καταλαβει τι κανει . Αν και ειναι πια αργα .

  3. Ανώνυμος 02/13/2014 @ 4:46 ΜΜ

    Γιατί δεν εφαρμόζουν τον νόμο και για τις εγκληματικές πράξεις;;Αν θέλουν Σαρία, Σαρία σε όλα!!! Κι εδώ στην Ελλάδα.που ήρθαν και κάνουν ότι θέλουν χωρίς να λογοδοτούν !!! Εκλεψες ''κύριε''; κόψιμο το χέρι,βίασες; κόψιμο το πουλί κλπ.Οχι ότι τους συμφέρει…Γιατί στη χώρα τους ο νόμος δεν αστειέυεται.

  4. Ανώνυμος 02/13/2014 @ 6:06 ΜΜ

    Ετσι-ετσι , χωρις σαλιο …κι οταν εφαρμοστει επισημα-γιατι ανεπισημα ισχυει ακομα και στο κεντρο της Αθηνας-θελω να βλεπω τα μουτρα των αλληλεγγυων…εκει να δεις γλεντια ! Να κανω πισω ντρεπομαι να παω μπρος φοβουμε…τοτε ομως θα ναι αργα .

  5. Ανώνυμος 02/14/2014 @ 8:06 ΜΜ

    Φυσικά οι παντογνώστες εδώ μέσα γνωρίζουν ακριβώς τι γράφει η σαρία ή ο οποιοσδήποτε θρησκευτικός κώδικας ή ιερό βιβλίο όλων των θρησκειών του σύμπαντος και κατέχουν την μια και μοναδική αλήθεια οπότε και δικαιούνται να γράφουν ό,τι μπούρδα θέλουν.

  6. Ανώνυμος 02/21/2014 @ 1:46 ΜΜ

    ΕΣΥ,ΒΡΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ 10.06,ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΑΡΙΑ ¨Κ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ 5000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ; TOTE ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔ. ΑΡΑΒΙΑ ΝΑ ΑΓΑΛΛΙΑΣΕΙ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΣΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ Κ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ.. ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ,ΒΡΕ ΣΤΑΛΙΝΙΚΕ ΣΑΝΟΦΑΓΕ…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*