09:06 - 21/11/2014

Εγκυμονεί κίνδυνος απο την ασφάλεια επικοινωνιών μετά απο κατήργηση του Tetra

Παρεμβολή αγνώστου με υβρεολόγιο στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ.

Πρωτοφανές περιστατικό με παρεμβολή «υβρεολόγιου» στο νέο αναλογικό σύστημα επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ. σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Άγνωστος που φέρεται να απέκτησε πρόσβαση στις συχνότητες της ομάδας ΔΙΑΣ άρχισε να καθυβρίζει όλους τους αστυνομικούς.

Στην αρχή το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. πίστεψε ότι επρόκειτο για στιχομυθία που γινόταν από άλλα πρόσωπα στον χώρο όπου βρίσκονταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ. Όμως σε λίγο, και ενώ οι χυδαίες εκφράσεις συνέχιζαν να ακούγονται σε… όλη την ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε ότι προέρχονταν από κάποιον ασύρματο άλλου προσώπου που είχε μπει στις συχνότητες της ΔΙΑΣ. Κάτι που οδήγησε σε εντολή προς όλη την αστυνομική δύναμη να αλλάξει συχνότητα και να μείνει… μόνος ο «οργισμένος» πολίτης.

Το συμβάν αυτό, σύμφωνα με στελέχη της Αστυνομίας, αποδεικνύει τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από το νέο «μη κωδικοποιημένο» σύστημα επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ. που αντικατέστησε το ολυμπιακό σύστημα επικοινωνίας Tetra, η δεκαετής σύμβαση του οποίου έληξε και η ανανέωσή της δεν θεωρήθηκε συμφέρουσα.

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

tovima.gr

ΠΗΓΗ

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί