Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:43 - 07/11/2014

Διατροφή «αρνητικών θερμίδων»

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Διατροφή «αρνητικών θερμίδων»

Θρέφονται δι’ αλφίτων, αλεύρων, όψου, ελαιών, τυρού, βολβών, λαχάνων και τραγημάτων, σύκων,
ερεβύνθων και κυάμων και ούτω διάγοντες βίον εν ειρήνη μετά υγείας, ως εικός, γηραιοί τελευτώντες άλλον
τοιούτον βίον τοις εγγονείς παραδόσουσι.


Γαλληνός

Χάστε κιλά, με την βοήθεια της Σωστής Διατροφής: Η διατροφή των «αρνητικών θερμίδων» (Νegative Calories Diet) βασίζεται στη θεωρία ότι ορισμένες τροφές κατά τη διαδικασία επεξεργασίας και αφομοίωσης τους από τον οργανισμό προκαλούν μεγαλύτερη δαπάνη ενέργειας απ’ ό,τι η ονομαστική ενεργειακή τους αξία. Δηλαδή σε τελικό απολογισμό, οι θερμίδες που μας παρέχουν είναι λιγότερες από αυτές που καταναλώνουμε για να τις πέψουμε. Οι συγκεκριμένες τροφές χαρακτηρίζονται ως «υψηλής ειδικής δυναμικής ενέργειας» και αποκαλούνται απλουστευμένα «τροφές με αρνητικές θερμίδες».

Το χάσιμο των περιττών κιλών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα προϊόντα που υπόσχονται θαύματα έχουν προ πολλού κριθεί και κατακριθεί και όλοι οι δρόμοι δείχνουν προς την έντονη άσκηση και φυσικά την ισορροπημένη και προσεγμένη διατροφή.

Αντί να ξοδέψετε τα χρήματά σας στις δεκάδες λιποδιαλυτικές κρέμες που κυκλοφορούν στα φαρμακεία και υπόσχονται φύκια και μεταξωτές κορδέλες, πάρτε μιά γεύση -κυριολεκτικά και μεταφορικά- από τις τροφές εκείνες που σας βοηθούν να χάσετε, περιττά κιλά, ανέξοδα και χωρίς παρενέργειες. Επίσης αντί να ξεκινήσεις μια καταστροφική δίαιτα Δυνάμωσε το Ανοσοποιητικό σου, με Φυσικά Συμπληρώματα Διατροφής και απλώς διαλέξτε τροφές που αδυνατίζουν και ζήστε χωρίς καταναγκασμούς.

ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΠΟΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ – ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ!

Γκρέιπφρουτ: Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες στην κλινική Scripps στην Καλιφόρνια, τρώγοντας μισό γκρέιπφρουτ, μιά ώρα, πριν από κάθε γεύμα, σας βοηθάει να χάσετε μέχρι και μισό κιλό τη βδομάδα. Το «παραδοσιακό» αυτό διαιτητικό φρούτο βοηθάει πραγματικά στην μείωση του λίπους και της χοληστερίνης, κυρίως χάρη στην πηκτίνη μιας ειδικής ίνας που συνδέεται με την λιποδιάλυση. Η ουσία ναρινγενίνη που περιέχεται στο πικρό εσπεριδοειδές έχει θαυματουργή δράση ενάντια στο λίπος. Η ουσία που ανήκει στα φλαβονοειδή επιδρά με έναν επαναστατικό τρόπο στο ήπαρ κάνοντάς το να καίει λίπος αντί να το αποθηκεύει σε μια διατροφή μα χαμηλά λιπαρά.

Αυτό σημαίνει ότι χωρίς μεγάλες αλλαγές στη διατροφή, αλλά σε λογικά πλαίσια, μια δόση ναρινγενίνης μπορεί να είναι αρκετή ώστε να αποτρέψει την περαιτέρω συσσώρευση περιττών κιλών ή ακόμη και να οδηγήσει σε μείωση του βάρους. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C και κάλιο και δεν περιέχει καθόλου λίπος ή νάτριο. Τέλος, είναι περιέχει φυσικούς γαλακτοματοποιητές που καταπολεμούν το λίπος και τη χοληστερίνη. Μπορείτε να το δοκιμάσετε με κανέλλα που μειώνει την πικρή γεύση του, χωρίς να προσθέσετε λευκή ζάχαρη, αλλά αν θέλετε βάλτε λίγη στέβια.

Δύο και τρία μήλα την ημέρα, ωμά κι όχι μηλόπιτα: έρευνα του Πανεπιστημίου Πεν (Penn State University at University Park) έδειξε πως ένα μήλο την ημέρα είναι αρκετό για να κάνει πέρα, όχι μόνο το γιατρό, αλλά και τον διατροφολόγο. Άτομα που κατανάλωσαν ένα μήλο πριν το γεύμα τους (που περιλάμβανε ζυμαρικά) κατανάλωσαν λιγότερες θερμίδες σε σχέση με εκείνους που προτίμησαν κάποιο άλλο σνακ. Όπως φαίνεται, ο έξτρα σίδηρος που περιέχουν τα μήλα (και φτάνει τα 4 με 5 γραμμάρια στο καθένα) είναι αρκετό για να σε χορτάσει. Ταυτόχρονα, τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχουν τα μήλα, βοηθούν το μεταβολισμό να δουλέψει καλύτερα και να κάψει περισσότερο λίπος.

Η συζήτηση γύρω από το μήλο είναι τόσο παλιά, όσο και το προπατορικό αμάρτημα! Επιπλέον, η μυθολογία έχει αναγάγει το εύγευστο αυτό φρούτο σε βασική αιτία για το ξέσπασμα του Τρωικού πολέμου, όταν ο Πάρις προσφέροντας το «μήλον της έριδος» στην Αφροδίτη ως αναγνώριση του κάλλους της, προξένησε το φθόνο της Ήρας. Θυμηθείτε επίσης και τα χρυσά μήλα που ο Ηρακλής κλήθηκε να κλέψει από τη χώρα των Εσπερίδων, ως μέρος των περίφημων άθλων του. Η ιστορία του μήλου συνεχίζεται και στη σφαίρα του πραγματικού, o Νεύτωνας συνέλαβε έναν από τους βασικότερους νόμους της φυσικής, αυτόν της βαρύτητας, όταν ένα μήλο έπεσε στο κεφάλι του την ώρα που στοχαζόταν στη σκιά μιας μηλιάς!

Το μήλο, ενώ παρέχει στον οργανισμό ενέργεια, έχει από μόνο του πολύ λίγες θερμίδες. Παράλληλα, έχοντας καθαρτικές ιδιότητες, συντελεί αποτελεσματικά στην εξισορρόπηση του μεταβολισμού, στην αποβολή των περιττών ουσιών από τον οργανισμό και στη σωστή λειτουργία του εντέρου, βοηθώντας το στομάχι να ελαφρύνει. Είναι πολύτιμες οι ίνες που περιέχονται στην φλούδα του γι αυτό τρώγεται ολόκληρο ή ελαφρά ψημένο με στέβια. λεμόνι και κανέλα.

Ένα ρόδι την ημέρα: Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος. ­Είναι πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού.

Σε πρόσφατη μελέτη, φάνηκε ότι το ρόδι και οι διάφορες ποι­κιλίες μούρων έχουν την ισχυρότερη αντιοξειδω­τική δράση σε κυτταρικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλα 25 φρούτα που εξετάστηκαν. Τα οφέλη του και τις πολύτιμες ίνες του, τα παίρνεις αν το τρως ωμό και όχι σε χυμό.

Κανέλα και γαρύφαλλο: Όλα κάνουν καλό σε αυτά τα μπαχαρικά. Μόλις με μισό κουταλάκι κανέλας στον καφέ ή τα φαγητό, ελέγχεις τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, περιορίζεις την έκκριση ινσουλίνης και καις λίπος αντί να το αποθηκεύεις. Ταυτόχρονα, με τη χρήση κανέλας αντικαθιστάς την ζάχαρη αφού αποτελεί ένα φυσικό γλυκαντικό, κόβεις θερμίδες και κερδίζεις σε γεύση. Πρόσθεσε μισό κουταλάκι κανέλα στο γάλα από μύγδαλα ή στα δημητριακά για να βοηθήσεις τον μεταβολισμό σου να επεξεργαστεί τα σάκχαρα στις τροφές.

Φασόλια: Τα φασόλια είναι γεμάτα από ένα ειδικό άμυλο, το λεγόμενο resistant starch (περίπου 10γρ. το φλιτζάνι), το οποίο έχει ισχυρή λιποδιαλυτική δράση, ειδικά τα μαυρομάτικα. Αν τα προσθέσετε στην διατροφή σας σε ένα γεύμα την μέρα, θα κάψετε μέχρι και 25% περισσότερο λίπος από το συνηθισμένο. Αυτό έδειξε σχετική έρευνα στο πανεπιστήμιο του Κολοράντο. Τα φασόλια είναι σούπερ διασπαστές του λίπους αφού περιέχουν τον απόλυτο συνδυασμό συστατικών που μάχονται το λίπος: διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, σίδηρος, πρωτεΐνη αλλά και ένα είδος υδατάνθρακα που διασπά το λίπος και ονομάζεται ανθεκτικό άμυλο. Σοτάρετε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και στην συνέχεια προσθέστε δύο κούπες βρασμένα φασόλια. Χτυπήστε τα στο μπλέντερ, κάντε τα πουρέ και σερβίρετε με λεμόνι, κουρκουμά και καγιέν.

Αμύγδαλα: Τρώγοντας μία χούφτα αμύγδαλα την ημέρα, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε λίπος στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής, λένε σύγχρονες έρευνες. Άτομα που έτρωγαν καθημερινά για έξι μήνες αμύγδαλα, έχασαν ένα 18% του σωματικού τους λίπους. Αυτοί που ακολούθησαν μία δίαιτα με την ίδια ακριβώς ποσότητα θερμίδων και πρωτεϊνών, αλλά αντικατέστησαν τα αμύγδαλα με υδατάνθρακες ίδιας θερμιδικής αξίας, έχασαν μόνο το 11%. Μπορείτε άνετα να τα πάρετε στο γραφείο ή στον δρόμο σαν σνακ ή ακόμα να τα συνδυάσετε με γιαούρτι από αμυγδαλόγαλα ή μούσλι.

Σοκολάτα: Η «απαγορευμένη» για πολλούς γλυκιά απόλαυση, μπορεί να αποτρέψει την συσσώρευση των λιποκυττάρων στο σώμα μας. Μην βιαστείτε όμως να τρέξετε περιχαρείς στο περίπτερο και αν αγοράσετε τις κάθε λογής σοκολάτες. Αναφερόμαστε στην μαύρη σοκολάτα, μιας και αυτή μόνο έχει ευεργετικές ιδιότητες στην απώλεια λίπους, σύμφωνα πάντα με έρευνες από το πανεπιστήμιο της Ταϊβάν. Προσθέστε την με φειδώ στην διατροφή σας (χωρίς υπερβολές) και επωφεληθείτε από την δράση των αντιοξειδωτικών της ουσιών και την γλύκα της. Λιώστε 30γρ. μαύρης σοκολάτας, για 30 δευτερόλεπτα και αλείψτε την πάνω σε ένα παξιμάδι ολικής άλεσης (σχεδόν 98 θερμίδες).

Αχλάδια: Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου του Ρίο Ντε Ζανέϊρο η προσθήκη του γλυκού αυτού φρούτου στην διατροφή μας κόβει την όρεξη, περιορίζοντας τον συνολικό αριθμό θερμίδων που καταναλώνουμε ημερησίως. Σε σχετική έρευνα που έγινε, γυναίκες που κατανάλωναν 3 αχλάδια την ημέρα, λάμβαναν λιγότερο αριθμό θερμίδων καθημερινά, χάνοντας περισσότερα κιλά από αυτές που δεν κατανάλωναν.

Είναι επίσης πλούσια σε διαιτητικές ίνες (15% της ΣΗΠ), «γεμίζουν» το στομάχι και μας αποτρέπουν από το να φάμε παραπάνω απ’ ότι πρέπει. Καταναλώστε ένα αχλάδι μιά πριν από κάθε γεύμα για να περιορίσετε την πείνα, αφού πρώτα το πλύνετε καλά. Έχετε στο νου σας ότι η μεγαλύτερη ποσότητα των πολύτιμων ινών του, βρίσκεται στον φλοιό το τρώμε λοιπόν μαζί με την φλούδα του.

Πράσινο Τσάι: Το πράσινο τσάι περιέχει συστατικά που ωφελούν την υγεία και καταπολεμούν την παχυσαρκία. Σύγχρονες έρευνες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο ρόφημα έχει αντιφλεγμονώδεις και διουρητικές ιδιότητες, οι οποίες οφείλονται κυρίως στα υψηλά ποσοστά φλαβονοειδών που περιέχει. Είναι ιδανικό βοήθημα για τη δίαιτα, αφού βοηθά στην απώλεια βάρους και όταν καταναλώνεται τακτικά, μειώνει το αίσθημα της πείνας.

Η συστηματική κατανάλωση τσαγιού αυξάνει τις ενεργειακές δαπάνες του οργανισμού, «καίει» τα αποθηκευμένα λίπη, ενεργοποιώντας την καύση τους κατά τον μεταβολισμό τους. Μεταβάλλει, επίσης, την κατανομή του λίπους και μειώνει τον λιπώδη ιστό που εντοπίζεται στην περιοχή της κοιλιάς. Προτιμήστε το υγρό απόσταγμα πράσινου τσαγιού, το οποίο περιέχει συμπυκνωμένες τις ωφέλιμες ουσίες του πράσινου τσαγιού και απορροφάται έως 400% ταχύτερα από τον οργανισμό.

Καρπούζι: Το καρπούζι περιέχει τις απαραίτητες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων βιταμίνη C, Α, Β1, Β6, το μαγνήσιο, β-καροτένιο, κάλιο και διαλυτές φυτικές ίνες. Το 90% αποτελείται από νερό και 5% σε φρουκτόζη. Περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο και γλουταθειόνη, ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ουσίες. Είναι φυσικό διουρητικό, το οποίο προάγει την απώλεια βάρους και συμβάλλει στη νεφρική λειτουργία. Τρώγεται μόνο του χωρίς να ανακατεύεται με τίποτε άλλο 2 ώρες πριν από το φαγητό και μάλιστα είναι φαγητό από μόνο του. Μια κούρα μόνο με καρπούζι, μια ημέρα την εβδομάδα, θα το αγαπήσει το σώμα σου.

Μπρόκολο και Κουνουπίδι: Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C: μόλις μισό φλιτζάνι κουνουπιδιού, ή μπρόκοπου εξασφαλίζει το 36% των ημερήσιων αναγκών σου σε βιταμίνη C. Επιπλέον, αυτό το πολυτάλαντο λαχανικό που καταπολεμά και τον καρκίνο, έχει λίγες θερμίδες και πολύ σίδηρο! Αρκετές μελέτες έχουν συνδέσει την πρόσληψη ασβεστίου με την απώλεια βάρους. Το μπρόκολο δεν είναι μόνο πλούσια σε ασβέστιο αλλά και σε βιταμίνη C που βοηθά την απορροφήσει του ασβεστίου.

Επιπλέον είναι ένα λαχανικό εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες A, B1, C και η β-καροτίνη, καθώς και σε φυλλικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο. Επίσης, περιέχει, σε μικρότερη ποσότητα, σχεδόν όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες!. Το μπρόκολο που παράγεται το χειμώνα περιέχει διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C σε σύγκριση με το μπρόκολο του καλοκαιριού, ίσως επειδή το φυτό παράγει περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες για να αμυνθεί απέναντι στο κρύο.

Ποια βότανα και μπαχαρικά αδυνατίζουν

Βασιλικός

Φύλλα δάφνης

Μαύρο πιπέρι

Πιπέρι καγιέν

Κανέλα

Κύμινο

Μάραθος

Λιναρόσπορος

Σκόρδο

Τζίντζερ

Δεντρολίβανο

Σησαμέλαιο

Κουρκουμάς

Τροφές με «αρνητικές θερμίδες»

Λαχανικά και χόρτα που είναι πολύ χαμηλά σε θερμίδες, πλούσια σε φυτικές ίνες και προάγουν το αίσθημα του κορεσμού. Αυτά είναι το αγγούρι, αγκινάρες, βλίτα, γλιστρίδα, κάρδαμο, καρότα, κολοκυθάκια, κουνουπίδι, κρεμμυδάκια φρέσκα, κρεμμύδια ξερά, λάχανο, λαχανάκια, μανιτάρια, μαρούλι, μπρόκολο, ντοματίνια, παντζάρια (του πάθους), πικραλίδα, πιπεριές όλων των χρωμάτων, πράσα, ραδίκια, ραπανάκια, ρέβα, σέλινο, σπανάκι, σπαράγγια, φασολάκια.

Φρούτα σχετικά φτωχά σε σάκχαρα, αλλά πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, φυτοθρεπτικά και ένζυμα που μειώνουν τις χρόνιες φλεγμονές και εξασφαλίζουν καλύτερη αποτοξίνωση. Τα ακτινίδια, ανανάς, βατόμουρα, βερίκοκα, γκρέιπφρουτ, κεράσια, κορόμηλα, κράνα (κράνμπερι), λεμόνι, μάνγκο, μήλα, παπάγια, πεπόνι, πορτοκάλια, φράουλες, ρόδια.

Μυρωδικά, βότανα και αρτύματα που διεγείρουν τη θερμογένεση, αναγκάζοντας τον οργανισμό να αποβάλλει θερμίδες με τη μορφή θερμότητας. Είναι ο άνηθος, βασιλικός, γαρίφαλο, δεντρολίβανο, δυόσμος, εστραγκόν, θυμάρι, κανέλα, κάρι, κουρκουμάς, κύμινο, μαϊντανός, μαντζουράνα, μουστάρδα, πάπρικα καυτερή, πιπεριά, πιπερόριζα τριμμένη (τζίντζερ), ρίγανη, σινάπι, σκόρδο, ταμπάσκο, τσίλι.

Ροφήματα φυτικής προέλευσης με τονωτικές ουσίες που αυξάνουν την ταχύτητα του βασικού μεταβολισμού. Είναι ο καφές, λουίζα, μέντα, τσάι, φασκόμηλο, χυμοί και ζωμοί λαχανικών.

Σε γενικές γραμμές, οι τροφές με «αρνητικές» θερμίδες …

* Είναι πλούσιες σε φυτοθρεπτικά και αντιοξειδωτικές ουσίες, ενισχύουν γενικότερα την υγεία.

* Παρέχουν ελάχιστες θερμίδες, μπορούν να καταναλωθούν σε μεγαλύτερη ποσότητα από τις υπόλοιπες.

* Δημιουργούν εντονότερο στομαχικό κορεσμό, ελαττώνουν την όρεξη.

* Προκαλούν θερμογένεση και αυξάνουν τη θερμόλυση, δηλαδή την αποβολή θερμίδων.

* Έχουν ήπια διουρητική δράση, βοηθούν στην απομάκρυνση των περιττών υγρών, μειώνουν πρηξίματα και κατακρατήσεις.

* Συμβάλλουν στο αδυνάτισμα και στη διατήρηση του επιθυμητού βάρους.

Πώς βοηθούν στο αδυνάτισμα; Αυτό που έχει καθοριστική σημασία για το σωματικό μας βάρος είναι το ποσό των θερμίδων που τελικά αφομοιώνουμε στο σύνολο της ημέρας και όχι το πλασματικό, ονομαστικό ποσό των θερμίδων που προσλαμβάνουμε. Επομένως, η τακτική κατανάλωση τροφών με «αρνητικές θερμίδες» και ειδικά όταν αντικαθιστά μέρος των πιο πολυθερμιδούχων τροφών, πάντα στα πλαίσια μιας γενικά προσεκτικής δια-τροφής, συμβάλει στην ευκολότερη επίτευξη ενός ελλειμματικού ισολογισμού ενέργειας και οδηγεί έτσι σε απώλεια σωματικού βάρους.

Πόσες θερμίδες καίνε; Μερικά παραδείγματα, κατά μέσο όρο.

– 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι καίει 25 θερμίδες.

– 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά καίει 20 θερμίδες.

– 2 μικρά κομμάτια παπάγια καίνε 18 θερμίδες.

– 1 φλιτζάνι καφές φίλτρου καίει 15 θερμίδες.

– 1/2 φλιτζάνι σπανάκι καίει 12 θερμίδες.

– 1 ακτινίδιο καίει 10 θερμίδες.

– 1 φλιτζάνι σέλινο καίει 6 θερμίδες.

– 1/2 κουταλάκι πιπερόριζα καίει 3 θερμίδες.

– 1/2 κουταλάκι κανέλα καίει 2,5 θερμίδες.

– 1 σκελίδα σκόρδο καίει 2 θερμίδες.

– 1 ποτήρι κρύο νερό καίει 1,5-3 θερμίδες.

Καίμε πιο πολλές θερμίδες όταν καταναλώνουμε τις τροφές μας ωμές και σε στερεή μορφή και σημαντικά λιγότερες όταν τις καταναλώνουμε μαγειρεμένες, σε ημίρρευστη, πολτοποιημένη ή υγρή μορφή. Όταν τρώμε, για παράδειγμα, ένα φρούτο αυτούσιο καίμε 25-30 θερμίδες, ενώ όταν το πίνουμε ως χυμό, λιγότερες από 5. Ο διαφορετικός λοιπόν τρόπος κατανάλωσης των ίδιων τροφίμων μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στις θερμίδες που τελικά αφομοιώνουμε και συνεπακόλουθα στα κιλά μας!

Το παράδειγμα του σέλινου: Το σέλινο αποτελεί μια τροφή με «αρνητικές θερμίδες», που συστήνεται σε όλες σχεδόν τις δίαιτες αδυνατίσματος, καθώς σε ποσότητα ενός φλιτζανιού μας δίνει μόλις 19 θερμίδες, αλλά για να αφομοιωθεί χρειάζεται τουλάχιστον 25. Βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι προσθέτοντας σέλινο στη διατροφή μας ή οποιαδήποτε άλλη τροφή με «αρνητικές θερμίδες» θα χάσουμε αυτομάτως κιλά καμία απολύτως τροφή δεν έχει την ιδιότητα να μας αδυνατίζει από μόνη της.

Ακόμη βοηθούν στο χάσιμο βάρους.

– Το μέλι, μια μικρή κουταλιά, το πρωί μαζί με ένα ποτήρι χλιαρό νερό με μισό λεμόνι και μια μικρή κουταλιά καλό μέλι, μισή ώρα πριν τον βραδινό ύπνο, βοηθάει το σώμα να κάψει λίπος και μάλιστα ενώ κοιμόμαστε. Θα επανέλθω σε αυτό. Καλό είναι αντί για νερό να χρησιμοποιήσετε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι.

– Ο συνδυασμός ξυδιού και λεμονιού αποτελεί τον πιο δυνατό λιποδιαλύτη. Αν μάλιστα τα συνδυάσετε μαζί με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και προσθέσετε και μια κουταλιά της σούπας λάδι (πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα) τότε έχετε ένα πλήρες λιποδιαλυτικό γεύμα!

– Το μηλόξυδο επίσης σύμφωνα με έρευνες βοηθά στην καταπολέμηση του λίπους.

– Η καφεΐνη έχει διουρητικές και θερμογενετικές ιδιότητες, σε μεγαλύτερο βαθμό από το πράσινο τσάϊ, βοηθώντας στην γρηγορότερη καύση του λίπους. Παρ όλα αυτά πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο και προσοχή μιας και σε μεγάλες δόσεις έχει αρκετές παρενέργειες (ταχυκαρδίες, αύξηση πίεσης, πονοκέφαλοι κτλ.). Προτιμήστε καφέ οργανικό και μισό μισό με κριθάρι.

– Τέλος, το Μαγικό Υγρό, που διώχνει το λίπος χωρίς καμία προσπάθεια είναι –προσωρινά- δωρεάν και ανεξάντλητο. Το νερό, είναι από τους πιο σημαντικούς καταλύτες στην απώλεια βάρους και τη διατήρησή του. Το σώμα δεν λειτουργεί σωστά χωρίς αρκετό νερό και δεν μπορεί να μεταβολίσει αποτελεσματικά το αποθηκευμένο λίπος. Πίνοντας άφθονο νερό κατά την διάρκεια της μέρας, αποφεύγουμε την κατακράτηση υγρών στο σώμα και βοηθάμε την λειτουργία των νεφρών και του συκωτιού.

Κατά μέσο όρο, ένα άτομο πρέπει να πίνει όσα ποτήρια νερό την ημέρα θέλει. Η ποσότητα ποικίλλει ανάλογα με το βάρος του ατόμου, την άσκηση που κάνει και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες (ζέστη, υγρασία κλ.π.) Το ιδανικό είναι το αποσταγμένο νερό, όχι αυτό που βάζουμε στα σίδερα. Πολύ-πολύ καλό είναι το οργονομένο νερό

Όλα αυτά φυσικά εντάσσονται σε μια ισορροπημένη διατροφή και χωρίς τροφές αίματος, διότι ως γνωστόν Ο άνθρωπος που είναι κρεατοφάγος είναι νεκρός, σαν το νεκρό κρέας που τρώει.

Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου-Γρίβα ειδική παθολόγος, η οποία ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, που υπογράφει να μην κάνει εμβόλιο το παιδί και το αποδέχονται όλοι, ενώ οι ιατρικοί σύλλογοι δεν μπορούν να της κάνουν τίποτα εξ αιτίας του ορθού σκεπτικού της !

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*