10:39 - 11/07/2014

Δεν φοβόμαστε το άγνωστο: Φοβόμαστε αυτό που προβάλλουμε στο μέλλον!

Δεν φοβόμαστε το άγνωστο: Φοβόμαστε αυτό που προβάλλουμε στο μέλλον!

Το ακούτε συνεχώς, ξανά και ξανά: ο άνθρωπος φοβάται το άγνωστο. Ξέρετε κάτι όμως; Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αν πραγματικά το φοβόμασταν, τότε τα μωρά θα φοβούνταν τα πάντα, αλλά φυσικά αυτό δεν συμβαίνει. Αυτό που φοβόμαστε πραγματικά είναι εκείνο που προβάλλουμε στο άγνωστο με βάση τις προηγούμενες εμπειρίες μας.

Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το άγνωστο, το μυαλό μας αρχίζει να προβάλλει σε αυτό τους φόβους που ήδη έχουμε αποκτήσει στην προσπάθεια να προβλέψουμε τι κρύβει και στη συνέχεια προσπαθεί να καταλάβει πώς να αποφύγει αυτούς τους φόβους. Στην πραγματικότητα φοβόμαστε αυτή την προβολή. Για παράδειγμα, αν αφήσουμε μια δουλειά που κάναμε 10 χρόνια με σκοπό να ξεκινήσουμε κάτι ριζικά καινούριο και διαφορετικό στη ζωή μας, παίρνουμε ένα ρίσκο με άγνωστα αποτελέσματα. Δεν φοβόμαστε το άγνωστο αυτό καθαυτό, αλλά μια πιθανή αποτυχία καθώς και την απώλεια της κοινωνικής καταξίωσης που θα αποκτούσαμε από το εγχείρημά μας. Κι αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε ήδη βιώσει το συναίσθημα της αποτυχίας και θέλουμε να το αποφύγουμε πάση θυσία.

Φοβόμαστε τις πιθανές ανεπιθύμητες επιπτώσεις που προβλέπουμε ότι μπορεί να μας φέρει το άγνωστο. Αν μαθαίναμε να μην προβάλουμε τους φόβους μας σε αυτό, θα έπαυε πλέον να φαίνεται τόσο τρομακτικό.

Φυσικά, είναι πολύ σωστό και θεμιτό να προνοούμε για το μέλλον και να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο. Γνωρίζοντας όμως ότι η σκέψη και η στάση ζωής δημιουργεί την πραγματικότητα μας, εάν προβάλλουμε μόνο τους φόβους μας στο μέλλον, τότε το πιο πιθανό είναι ότι θα τους υλοποιήσουμε. Αντί να προβάλλετε λοιπόν μόνο τις αποτυχίες στο μέλλον σας, προβάλλετε επίσης και τις επιτυχίες σας και τους λόγους που σας κάνουν να αισθάνεστε σήμερα ευγνωμοσύνη. Αξιώστε το μέλλον που θέλετε και σας αξίζει και όχι αυτό που φοβάστε!

Εάν συνειδητοποιούσαμε πραγματικά τη δημιουργική δύναμη του νου μας, θα κατανοούσαμε γιατί η θετική σκέψη είναι ο δρόμος για την ευτυχία.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. 0
  0
  Φοβαμαι το παρον και οχι το μελλον
 2. 0
  0
  Τοτε εγω που το σκεφτομαι τοσο πολυ γιατι δε μπορω να παντρευτω εναν πλουσιο?
 3. 0
  0
  Υπάρχουν είδοι ανθρώπων, όπως και ανθρωπίδων.

  Υπάρχουν βασικές διαφορές στον άνθρωπο και στον ανθρωπίδα.

  Τα μωρά… μωρά, αρχικά δεν φέρουν Πνεύμα… κάπου εκεί κάτι "παίζει" με την βάπτιση στην χριστιανική θρησκεία… ακόμα και αργότερα όπου τα μωρά μεγαλώσουν και γίνουν παιδιά… κατά τον Αριστοτέλη ΔΕΝ φέρουν βουλευτικόν.

  Βασικός λόγως για να είναι κάποιος Έλληνας, απαιτείται να είναι πρώτα άνθρωπος.

  Από τον καιρό του Κυνικού… δύσκολα κάποιος βρίσκει ανθρώπους στην χώρα των Ελλήνων… δείγμα της αποτυχίας του Ηλιακού πειράματος.

  Υπάρχουν βασικές φιλοσοφικές έννοιες, όπως "Εν Δυνάμη", "Ενδελέχεια", "Ον και "Μη Ον", που όποιος πιστεύει ότι είναι άνθρωπος, και θέλει να μετουσιωθεί σε Έλληνα… απαιτείται να μεταλάβει σε αυτή την μέθεξη.

  Ο φόβος είναι για τους μη Έλληνες…

  Κάποιοι ΔΕΝ γνωρίζουν και την μυθολογία των Ελλήνων… και αν τους πεις ότι δεν είναι Έλληνες.. θα παρεξηγήσουν!!!… Μιας και ΑΥΤΟ (το ότι είναι Έλληνες) το θεωρούν ΔΕΔΟΜΕΝΟ.
  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CF%82_%28%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1%29

  Ο Φόβος ΔΕΝ είναι η αποτυχία… ήταν το ένα από τα δύο πολεμικά άλογα του θεού Άρη… όπου μαζί με τον Δείμο (Δεινά) έφεραν τον Τρόμο… όπου μαζί με τον Πάνα, έφερναν και τον Πανικό.

  ΔΕΝ υπάρχει άγνωστο… τα πάντα είναι γνωστά. Απλά δεν τα θυμόμαστε, λόγου κτηνώδους φύσεως.

  這些
  • 0
   0
   Αυτο που εχουν αναγαγει την ελλαδοσυνη σε δογμα με ξεπερνα. Αν ειχα πτυχια θα τα εσκιζα. Ψιτ ελληνιδα ειμαι αλλα το greece προερχεται απο το αγροικος που μας ονομασαν οι ρωμαιοι. Χωριατες δηλαδη. ΜΕ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙ που αντι να αναπτυξετε τα ΑΡΧΑΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ απλως τρομπαρετε τον νεοελληνα με ματαιοδοξια. Εσεις τον καταστρεψατε. Κι οπως ειπες Λουτσα μπαλα και καρατε.
 4. 0
  0
  Δεν φοβόμαστε το άγνωστο: Φοβόμαστε αυτό που προβάλλουμε στο μέλλον!…ΤΙΠΟΤΕ ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΣ- ΘΕΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ(ΟΥΤΕ ΛΙΟΝΤΑΡΙ)…ΟΤΑΝ ΣΤΑΣΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ(ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ Η ΓΑΤΑΚΙ)ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ._

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί