15:19 - 04/12/2014

Δεν αξίζει να θυσιάζετε τον εαυτό σας για χάρη της γνώμης των άλλων

Δεν αξίζει τον κόπο να θυσιάζουμε αυτό που είμαστε για χάρη της γνώμης των άλλων.

Ναι, οι άλλοι γύρω μας μπορεί να νιώσουν “πόνους ανάπτυξης” όταν έρθουν αντιμέτωποι με την αυθεντικότητα μας, αλλά τελικά, το να είμαστε πιστοί στον εαυτό μας είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε σ’ εκείνους που αγαπάμε.

Όταν παύω να προσπαθώ να είμαι τα πάντα για τους πάντες, έχω πολύ περισσότερο χρόνο, προσοχή, αγάπη και σύνδεση να προσφέρω στους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μου.

Δώσ’ τα ΟΛΑ!

Γίνε συνειδητός: Όταν αντιμετωπίζω μια ευάλωτη κατάσταση, γίνομαι συνειδητή σχετικά με τις προθέσεις μου επαναλαμβάνοντας στον εαυτό μου ξανά και ξανά: “Μη συρρικνώνεσαι. Μη χάνεις την εστίαση σου. Υπερασπίσου τον ιερό σου εαυτό”. Πιστεύω ότι το να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου είναι βαθιά πνευματικό. Η επανάληψη αυτών των φράσεων μου υπενθυμίζει να μη στριμώχνομαι εγώ στη γωνία για να νιώθουν άνετα οι άλλοι, αλλά και να μη φοράω την πανοπλία μου για να προστατέψω τον εαυτό μου.

Εμπνεύσου: Εγώ εμπνέομαι από όλους εκείνους που μοιράζονται με τον κόσμο το έργο και τις απόψεις τους. Το θάρρος είναι μεταδοτικό. Η φίλη μου η Catherine Center λέει: “Όταν είσαι εσύ γενναίος στη ζωή σου, τότε μπορούν και άλλοι να γίνουν γενναίοι στη δική τους ζωή”.

Προχώρα: Όταν βρεθώ σε μια κατάσταση όπου νιώθω ευάλωτη, προσπαθώ να κάνω την αυθεντικότητα πρωταρχικό μου στόχο. Όταν ο στόχος μου είναι η αυθεντικότητα και παραμένω εστιασμένη σ’ αυτόν, δεν το μετανιώνω ποτέ. Μπορεί να πληγωθώ, αλλά ντροπή δεν θα νιώσω. Αν όμως ο στόχος μου είναι η αποδοχή και η έγκριση των άλλων, και το πράγμα δεν πάει καλά, τότε ντρέπομαι. Αμέσως περνάω στο “Δεν είμαι αρκετά καλή. Δεν αξίζω”. Αν ο στόχος μου είναι η αυθεντικότητα και δεν γίνω αρεστή στους άλλους, δεν με πειράζει. Αν όμως ο στόχος μου είναι να γίνω αρεστή και δεν γίνω, τότε την έχω άσχημα. Έτσι λοιπόν, προχωρώ κάνοντας προτεραιότητα την αυθεντικότητα μου.

Εσύ, πώς τα δίνεις ΟΛΑ;

Απόσπασμα από το βιβλίου της Brene Brown “Ευτυχώς που Δεν Είμαι Τέλειος” από τις Εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. 0
    0
    Γραψτε εδω το σχολιο σας ..
  2. 0
    0
    ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ ; ΕΣΥ ΠΩΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΟΛΑ ΜΑΙΜΟΥΔΙΖΟΝΤΑΣ , ΘΑΒΟΝΤΑΣ ΤΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΑ , ΥΠΟΤΑΣΕΣΑΙ ΣΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΠΑΔΙ , ΧΑΡΑΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ; ΛΕΣ ΠΩΣ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΣΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ . ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ , ΓΟΝΕΙΣ , ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΠΟΥΔΟΓΙΑΓΙΑΔΕΣ , ΣΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ , ΜΕΤΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ , ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΜΑΘΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΗ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΕΣΥ ΞΑΜΟΛΙΕΣΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΞΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ . ΓΙΑΤΙ " ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟ-ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ " … ΚΙ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ . Α , ΝΑΙ , ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΟΟΟΛΗ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΗ ΖΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΕΣΥ …ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΙ ΑΣ ΣΥΧΑΙΝΕΣΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ , ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΙ ΑΣ ΑΡΩΣΤΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ , ΘΑ ΣΥΝΗΘΕΙΣΕΙΣ . ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ …ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΧΑΡΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ……………………………ΝΑ ΤΡΕΛΕΝΕΣΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ . ΝΑ ΤΡΕΛΕΝΕΣΑΙ .

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί