18:41 - 16/10/2014

Δείτε πως ”χτυπά” ο Έμπολα τον άνθρωπο!

Πριν από 38 χρονια είχε εμφανισθεί θανατηφόρος ιός του Έμπολα στην σημερινή Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Κατά κύματα άρχισαν να αρρωσταίνουν άνθρωποι και να και να πεθαίνουν από μία μυστηριώδη ασθένεια, που τους προκαλούσε εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία.

Πως ο Έμπολα εισβάλλει στον άνθρωπο; Τι προκαλεί;

Aπαντήσεις σε αυτά και σε άλλα στο επιστημονικό άρθρο του SecretProduction

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

 1. 0
  0
  http://www.iatropedia.gr/articles/read/3145
  Δεν χρειάζεται η επαφή, αρκεί μόνο ο αέρας και η πιο θανατηφόρα μορφή του ιού Έμπολα, μεταδίδεται μεταξύ των ειδών και εξαπλώνεται. Καναδοί επιστήμονες κατέληξαν σε αυτή την άκρως ανησυχητική διαπίστωση αφού σε πειράματα που έκαναν είδαν ότι ο αιμορραγικός πυρετός (που προκαλεί ο ιός) μεταδόθηκε από χοίρους σε μαϊμούδες, που δεν είχαν επαφή μεταξύ τους, ήταν σε διαφορετικά κλουβιά και μακρυά το ένα από το άλλο.
  Οι ερευνητές από το Εθνικό εργαστήριο Μικροβιολογίας του Καναδά, διαπίστωσαν επίσης ότι η μετάδοση του ιού μέσω του αέρα γίνεται –ευτυχώς- μόνο σε μικρές αποστάσεις. Οι επιστήμονες έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό "Scientific Reports", και αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι ο ιός Έμπολα έστω και περιορισμένα, εξαπλώνεται στην Αφρική μέσω του αέρα.

  Μέχρι πρότινος οι επιστήμονες θεωρούσαν ως υπέυθυνες για την εξάπλωση του Έμπολα τις νυχτερίδες, όμως με τη νέα έρευνα οι Καναδοί επιστήμονες θεωρούν και τους χοίρους σαν ξενιστές του ιού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην οδηγία που έχει εκδώσει αναφέρει ότι “οι άνθρωποι μολύνονται όταν έρθουν σε επαφή με το αίμα, τις εκκρίσεις, τα όργανα και άλλα σωματικά υγρά από μολυσμένα είδη όπως οι γορίλες, οι χιμπατζήδες και οι αντιλόπες του δάσους.”

  Ο επικεφαλής της έρευνας που κατέδειξε ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και μέσω του αέρα, δρ Γκάρι Κόμπινγκερ δήλωσε: “ Υποπτευόμαστε τα μεγάλα σταγονίδια, που μένουν στον αέρα όχι για πολύ, ούτε πάνε πολύ μακριά. Μπορούν όμως να απορροφηθούν από τους πνεύμονες και έτσι ξεκινάει η λοίμωξη. Έχουμε αρκετές ενδείξεις από τους πνεύμονες των μαϊμούδων ότι έτσι εισήλθε ο ιός στον οργανισμό τους”

  Πάντως καθησυχάζουν τον κόσμο και λένε ότι ο Έμπολα δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα όσο η γρίπη και εάν συνέβαινε αυτό όλη η γη θα είχε μολυνθεί. Μεταδίδεται μόνο σε μικρές αποστάσεις.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί