Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

07:36 - 12/08/2014

Για όλα είναι υπεύθυνα τα συναισθήματα και οι σκέψεις…οι σκέψεις και τα συναισθήματα… και αν παρατηρήσουμε, οι άνθρωποι έτσι ζούμε

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Για όλα είναι υπεύθυνα τα συναισθήματα και οι σκέψεις…οι σκέψεις και τα συναισθήματα… και αν παρατηρήσουμε, οι άνθρωποι έτσι ζούμε
O άνθρωπος από την αληθινή του Φύση, είναι δοτικός, συμπονετικός, γενναιόδωρος…

Δεν είναι θέμα χαρακτήρα οι Αρετές τούτες, είναι μέσα σε κάθε άνθρωπο που γεννιέται στον Φυσικό Κόσμο.


Δεν χρειάζεται να θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος…

Χρειάζεται όμως να θέλω να ερευνήσω πόσο καλοσυνάτος είμαι

Η εκπαίδευση μας εδώ, έφερε ανατροπή στην αληθινή μας Φύση και αυτό είναι το χρέος του καθενός μας για να ερευνήσει.

Ο κάθε άνθρωπος αναγκάστηκε να χτίσει τα τείχη της αβεβαιότητας και της ιδιοτέλειας…Πίσω από κάθε Αρετή έκρυψε ένα προσωπικό όφελος, μια προσδοκία, συναισθηματικής φύσης και η Καρδιά σταμάτησε να είναι το κέντρο της Ύπαρξής του, μετακινήθηκε το κέντρο τούτο στο στομάχι…

Στο στομάχι όμως, εκτός από το προσωπικό όφελος, κρύβεται και ο διαχωρισμός του καλού και του κακού, για κάθε Αρετή…

Η καλοσύνη, δεν θα ξεπληρωθεί ποτέ, χρειάζεται να την καλύψεις με σκληρότητα, για να μην σε πιάσουν κορόιδο.

Έτσι η κάθε Αρετή πήρε μέσα στον άνθρωπο, τον δρόμο του δυαδισμού…
Είναι καλή, αλλά είναι και κακή…

Η Πίστη πχ. μπορεί να σε κάνει οπαδό και να σε φανατίσει, ή μπορεί να σε κάνει δυνατό μέσα στον Εαυτό σου.
Το Θάρρος μπορεί να σε γκρεμίσει, ή να σε κάνει να τολμάς

Όταν εργάζομαι με την θετικότητα, το σίγουρο είναι ότι θα ανακαλύψω την αρνητικότητα που έχει επιδράσει στον Εαυτό μου και στην αληθινή μου Φύση…

Αν δεν τα καταφέρω να εργαστώ με την θετικότητα, τότε όλοι οι άλλοι (κυρίως ο Εαυτός μου) δεν θα είναι άξιοι της Αγάπης μου και της Εμπιστοσύνης μου.

Θα αλλάζω συνεχώς “στρατόπεδα”, στον κάθε άνθρωπο θα βλέπω ή αυτό που μου λείπει εμένα και θα προσπαθώ να το πάρω, ή αυτό που νομίζω ότι έχω σε πλεόνασμα για να του δώσω (έστω και με το ζόρι) και τούτο είναι ομολογουμένως μια πολύ κουραστική διαδικασία εξέλιξης…Παρ’ όλα αυτά είναι κι αυτό μέρος της προσωπικής εξέλιξης του καθενός μας…Καμία κριτική δεν είναι άξια λόγου, όταν πρόκειται να ερευνήσουμε μέσα και έξω την εξελικτική μας πορεία.

Για όλα είναι υπεύθυνα τα συναισθήματα και οι σκέψεις…οι σκέψεις και τα συναισθήματα… και αν παρατηρήσουμε, οι άνθρωποι έτσι ζούμε.
Όταν ανοίγουμε την Καρδιά μας και βιώνουμε την συμπονετική μας Φύση, έρχεται το στομάχι και την κλείνει, χωρίς να το πάρουμε είδηση.
Και τότε νομίζουμε ότι οι άλλοι δεν είναι άξιοι της Αγάπης και της Εμπιστοσύνης μας, γιατί ήδη έχουμε διαχωριστεί μέσα μας από τον αληθινό μας Εαυτό και δεν έχουμε εμπιστοσύνη πουθενά και σε κανέναν.

Το δύστροπο πεδίο των συναισθημάτων δεν μας εγκαταλείπει…το εγκαταλείπουμε! Τα συναισθήματα είναι το μέσον της εμπειρίας μας, ο τρόπος που μπορούμε να βιώνουμε την Ζωή μας, απόλυτα δεκτικοί και ανοιχτοί στην Καρδιά μας, τούτος είναι ο σκοπός τους.
Να μας διευκολύνουν στην αντίληψη της θετικότητας, της δεκτικότητας και της ειρηνικής Αγάπης.

Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά

Ένας άνθρωπος χρειάζεται πνευματική Έμπνευση για να υψωθεί πάνω από το αστρικό του πεδίο και να γίνει Συνειδητός στον Εαυτό του, θεραπεύοντας τον νου και την καρδιά του, που είναι οι αιώνιοι εχθροί.

Ίσως επικρατεί μέσα στον κάθε άνθρωπο, η άποψη ότι ο Πνευματικός Άνθρωπος είναι πολύ λίγο αποτελεσματικός στην ζωή του, βασισμένη θεωρία στην ζωή του Ανθρώπου. Κανείς τελικά δεν θέλει να του μοιάσει!

Τούτος ο Ανθρωπος προδόθηκε, ξεφτιλίστηκε, βασανίστηκε…

Το Έργο του και η Διδασκαλία του χάθηκε μέσα στον πόνο…

Ποιός θέλει να έχει την δική του μοίρα?

Καλός σαν θεός, σαν Άνθρωπος όμως είχε μια εμπειρία που δεν θα την επέλεγε κανείς στον κόσμο τούτον, θεωρώ…εκτός από εκείνους τους λίγους που έχουν αποφασίσει να μην πολεμούν τους «ασθενείς», αλλά την «ασθένεια»…

Καλύτερα λίγο περισσότερο αμαρτωλός, παρά Άνθρωπος και αυτό είναι ένα μεγάλο εμπόδιο σε κάθε άνθρωπο να αντιληφθεί την Ανθρώπινη Φύση και να την ερευνήσει μέσα του.

Νομίζω ότι είναι και η βαθύτερη αιτία, που η Διδασκαλία της Αγάπης δεν πέτυχε στον σκοπό της, ενώ όλοι την μνημονεύουν…
Της λείπει η βαθύτερη ερμηνεία γιατί πρόλαβε και έγινε νόμος, πριν γίνει Αλήθεια…

Στον Φυσικό Κόσμο το αντίθετο της Αγάπης είναι το μίσος…Έτσι ζουν οι άνθρωποι…ό,τι δεν αγαπούν, το μισούν…
Πολλοί λίγοι ξέρουν ότι το αντίθετο της είναι ο φόβος και ότι τούτος είναι που μας δένει σε μια συνεχιζόμενη συμπάθεια-αντιπάθεια, συναισθηματικής φύσης.

Δεν είναι αποτελεσματικό στην Ζωή μας, να είσαι καλοσυνάτος…

Η Καλοσύνη όμως περιέχει Σοφία τόση, ώστε να μην επιδρούν μέσα της αρνητικά στοιχεία…Περισσότερο θα έλεγα ότι η Καλοσύνη σηματοδοτεί το τέλος της μνησικακίας, παρά έχει σχέση με τούτην την καλοσύνη που μάθαμε, που δεν δηλώνει την παραμικρή ακεραιότητα.

Ερευνούμε τώρα έναν άλλον Κόσμο, που πριν δεν είχαμε αντίληψη ότι υπάρχει…

Και την κάθε έλλειψή μας, δεν την βρίσκουμε για να κρίνουμε τον Εαυτό μας, αλλά για να την μεταλλάξουμε σε πληρότητα.
Είναι το ίδιο εύκολο, όπως κρίνουμε τους άλλους, να κρίνουμε και τον Εαυτό μας…Και τι νόημα έχει όλο τούτο?

Μπορούμε πολύ εύκολα να βρούμε την μιζέρια μας, την ολιγωρία μας, τους φόβους μας και τους θυμούς μας, την λιγοστή μας εμπιστοσύνη…
Ωραία, τα βρήκαμε…και?

Κάποιοι ίσως δεν μπορούν να θέσουν βαθύτερους Στόχους στην Ζωή τους. Η εξέλιξη συνεχίζει να είναι μια επίπονη διαδικασία γνώσης του καλού και του κακού, συναισθηματικά κατευθυνόμενη…

Μα όλο τούτο είναι εν μέρει φυσιολογικό, αφού για χρόνια τα συναισθήματα ήταν τομέας ανεξερεύνητος. Απλά υπήρχαν, αλλά χωρίς εσωτερική αντίληψη, δεν έχουμε καμία επαφή μαζί τους, παρά μέσω των άλλων…Εκείνοι οι άλλοι τα υποκινούν συνειδητά και ασυνείδητα…

Πλησιάζει ο καιρός που η επαφή με τα συναισθήματά μας θα ορίζει και το τέλος των άλλων, σαν ουσιώδης αντίληψη του Εαυτού μας. Τούτο λέγεται πνευματική ακεραιότητα, μέρος της ουσιώδους Αγάπης. Και η Εποχή τούτη, την ευνοεί σαν ευκαιρία!

Η συμπονετική Φύση, όταν καλείσαι να την ανακαλύψεις, όταν τούτος είναι ο Σκοπός σου, θα περάσει ίσως αρχικά από την συνηθισμένη αντίληψη του “εγώ”…

Παρ’ όλα αυτά αρκεί μια στιγμή που θα ρίξεις στον άλλον την ίδια καλοσυνάτη ματιά, που μπορείς να ρίξεις και στον Εαυτό σου, για να έχεις μια στιγμή που νιώθεις το Θείο μέσα σου, με άλλον τρόπο…

Ο κόσμος μας μπορεί να φαίνεται (και να είναι) διαφορετικός, μα η Αγάπη τον κάνει να Είναι ίδιος. Ο καθένας μπορεί να διατηρήσει ήθη και έθιμα του τόπου του, της φυλής του και της θρησκείας του, μα τούτη η ανομοιότητα, δεν είναι αρνητική προς την βαθιά Αγάπη που ενώνει τα ανόμοια, σε ένα ίδιο Νόημα και ίδια Ουσία και έτσι δίνει υπόσταση στον Θείο Σκοπό όλων των Όντων.

Ο διαχωρισμός στο Είναι μας δεν αφορά σε τίποτα το φυσικό μας πεδίο, γιατί προκύπτει σαν φανατισμός πρώτα μέσα μας για κάθε τι που νιώθουμε διαφορετικό και χρειάζεται να το πολεμήσουμε…ας είναι και ένα σαλιγκάρι!

Βάσω Νικολοπούλου

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

  1. Ανώνυμος 08/12/2014 @ 10:37 ΠΜ

    ''Ο κόσμος μας μπορεί να φαίνεται (και να είναι) διαφορετικός, μα η Αγάπη τον κάνει να Είναι ίδιος. Ο καθένας μπορεί να διατηρήσει ήθη και έθιμα του τόπου του, της φυλής του και της θρησκείας του, μα τούτη η ανομοιότητα, δεν είναι αρνητική προς την βαθιά Αγάπη που ενώνει τα ανόμοια, σε ένα ίδιο Νόημα και ίδια Ουσία και έτσι δίνει υπόσταση στον Θείο Σκοπό όλων των Όντων.''

    έτσι είναι…

    η Αγάπη ειναι η λύση σε όλα τα προβλήματα.

    η Αγάπη είναι η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα.

    ερευνητές ορμάτε και ερευνήστε την Αγάπη…ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ;;;

    δεν υπάρχει σημαντικότερη έρευνα για τον 'Ανθρωπο !!!

    μέσω αυτής της έρευνας αυτής,

    θ'απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις σας..

    θα ανακαλύψετε που είναι η λύση για όλα τα προβλήματα της Ανθρωπότητας.

    η κατανόηση της Αγάπης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατανόηση

    όλης της δημιουργίας.

    δεν είναι απλό πράγμα,αυτή η κατανόηση.δεν είναι όμως και δύσκολο,αν θές να μάθεις και ασχοληθείς.
    για αρχή παρατήρησε σε οτιδήποτε διαβάζεις ή ακούς,τον ρόλο της Αγάπης….θα διαπιστώσεις οτι σε οτιδήποτε ουσιαστικό λέγεται η γράφεται..η Αγάπη πάντα έχει
    πρωταγωνιστικό ρόλο !! και αυτό δεν είναι τυχαίο.

    sketo or

  2. Ανώνυμος 08/12/2014 @ 11:09 ΠΜ

    ''Για όλα είναι υπεύθυνα τα συναισθήματα και οι σκέψεις…οι σκέψεις και τα συναισθήματα… και αν παρατηρήσουμε, οι άνθρωποι έτσι ζούμε''

    είναι η αλήθεια.
    πέρα απ'οτι αναφέρεται στο άρθρο,τ'οποία είναι στην σωστή κατέυθυνση….το θέμα αυτό όσο αφορά τις σκέψεις και τα συν-αισθήματα έχει πολύ 'ψωμι' και χρειάζεται έρευνα με υπομονή για ν'αντιληφθεί κάποιος ξεκάθαρα,την σημασία-λειτουργία αυτών,στον ανθρώπινο οργανισμό.
    η κατανόηση της λειτουργίας αυτής σε συνδυασμό με την κατανόηση της Αγάπης….
    σημαίνει το ανέβασμα πολλών σκαλοπατιών στην κλίμακα της εξέλιξης του ανθρώπου !!

    ανεξαρτήτως θρησκευτικών και λοιπόν πεποιθήσεων.

    ''Στον Φυσικό Κόσμο το αντίθετο της Αγάπης είναι το μίσος…Έτσι ζουν οι άνθρωποι…ό,τι δεν αγαπούν, το μισούν… ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ και ότι τούτος είναι που μας δένει σε μια συνεχιζόμενη συμπάθεια-αντιπάθεια, συναισθηματικής φύσης.''

    το αντίθετο της Αγάπης είναι ο φόβος.
    το χουμε πεί πολλές φορές αυτό.
    αυτοί που κάνουν κουμάντο το γνωρίζουν καλά.
    όλο το παιχνίδι της ''υποδούλωσης'' εκεί στηρίζετε.

    δεν λογάριασαν όμως οτι και μείς,δεν γεννηθήκαμε χθές..
    το νού σας μάγκες, γιατί ερχόμαστε με Αγάπη πολλή και δεν
    ξέρω που θα κρυφτείτε να μην σας βλέπει το ΦΩΣ !!!

    http://www.youtube.com/watch?v=LomKn6tHQS8

    sketo or

  3. Ανώνυμος 08/12/2014 @ 7:57 ΜΜ

    ΤΟ '' ΕΓΩ '' ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ…ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..

    ΤΟ 'ΕΓΩ '' ΕΙΝΑΙ Ο ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΚΝΕΙΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ …

    ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΑΣΧΗΜΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΑΣΧΗΜΗ ΖΩΗ…

    ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΞΕΧΝΑΣ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ…

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ…

    ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΕΧΕΙΣ ΦΤΑΣΕΙ…

    ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΥΤΧΙΣΜΕΝΟ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΠΡΩΤΑ…

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  4. Ανώνυμος 08/12/2014 @ 8:05 ΜΜ

    τι,βγηκαν τα σαλιγκαρια??

  5. Ανώνυμος 08/12/2014 @ 8:13 ΜΜ

    σκετο ορ
    και το πρωτο ψευδωνυμο καλο ηταν
    δειχνει προσγειωμενο ανθρωπο με χιουμορ
    μονο που δεν βγαζεις γκομενα,εδω που τα λεμε

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*