19:10 - 04/12/2014

Γιατί αυτή η ανακοίνωση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης;

Έκκληση προς όλα τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς και «πάνω από όλα τους πολίτες, ανεξαρτήτως διαφορετικών πολιτικών θέσεων και απόψεων» να κατανοήσουν την κρισιμότητα και τη σπουδαιότητα των στιγμών και να λειτουργήσουν «με μοναδικό οδηγό το ουσιαστικό συμφέρον του τόπου και το τί προστάζουν οι νόμοι και το Σύνταγμα για μια ευνομούμενη Δημοκρατία» απηύθυνε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Με αφορμή την επικείμενη ψηφοφορία για τον νέο προϋπολογισμό (την Κυριακή), την επέτειο μνήμης (το Σάββατο) της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τις καταστροφές που ακολούθησαν στην Αθήνα, αλλά και την επίσκεψη του πρωθυπουργού και υπουργών της Τουρκίας (από την Παρασκευή) στην Αθήνα, ο Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε ότι «η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που απαιτεί διαρκή και συνεχή εγρήγορση, ώστε η ελευθερία να διασφαλίζεται και τα δικαιώματα των πολιτών να προστατεύονται ενάντια σε κάθε μορφή δράσης, που επιχειρεί να επιβληθεί με βία και καταστροφές».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, «τα τελευταία πέντε χρόνια η πατρίδα μας αγωνίζεται ενάντια σε μία πολλαπλή κρίση με μοναδικό της όπλο τους κόπους και τις θυσίες των ελλήνων πολιτών. Αγωνίζεται κυρίως για την αλλαγή μίας νοοτροπίας και γι’ αυτό προβαίνει σε μεταρρυθμίσεις, στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας, αλλά κυρίως προοπτικής σε όλη τη διεθνή κοινότητα. Κυρίως όμως αγωνίζεται να οικοδομήσει μία νέα Ελλάδα, αντάξια των ονείρων όλων μας.

Η μακρόχρονη Ιστορία μάς διδάσκει ότι όταν συνειδητοποιούμε τα μεγάλα και τα σημαντικά και παραμερίζουμε τις μικροδιαφορές και τα μικροσυμφέροντά μας, πραγματοποιούμε, ως λαός, θαύματα.

Η Δημοκρατία διαθέτει ευτυχώς τους μηχανισμούς εκείνους που είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την ευταξία και το δικαίωμα των πολιτών στην ποιότητα ζωής.

Αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω ότι η Δημοκρατία δεν επιτρέπει σε κανέναν να επιβουλεύεται την κοινωνική ειρήνη, τη σταθερότητα, το δικαίωμα στην ιδιωτική και δημόσια περιουσία, δεν επιτρέπει καμία ανοχή απέναντι στον οποιαδήποτε επιχειρήσει να την αμαυρώσει.

Αυτό απαιτεί η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αυτό επιτάσσει το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα και αυτό θα διασφαλίσουμε με απόλυτη σοβαρότητα και αποφασιστικότητα» σημειώνει στη δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. 0
  0
  Αφηστε το σχολιο σας εδω ..
 2. 0
  0
  ΚΙΚΙΛΙΑ

  ΑΝΤΕ ΡΕ Γ@ΜΗΣΟΥ

  ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  Μ@Λ@Κ@
 3. 0
  0
  Πλακα μας κανουν ρεεεεεεεεεεεεε

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί