19:09 - 31/01/2014

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΚ Εφ’ άπαξ φόρος 10% σε καταθέσεις, μετοχές, ακίνητα, ειδικά στην Νότια Ευρώπη.

Η γερμανική κεντρική τράπεζα υποστηρίζει ότι ένας φόρος επί του πλούτου (καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές, ακίνητα και γενικώς όλη την περιουσία) σε κράτη που αδυνατούν να αναχρηματοδοτήσουν το χρέος τους, «ευθυγραμμίζεται με την αρχή της εθνικής ευθύνης, σύμφωνα με την οποία οι φορολογούμενοι είναι υπεύθυνοι για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησής τους πριν απαιτηθεί η αλληλεγγύη άλλων κρατών».

Η γερμανική πρόταση δεν προέκυψε από το… πουθενά, καθώς αντίστοιχες ιδέες έχουν καταθέσει στο παρελθόν επιφανείς Γερμανοί οικονομολόγοι καθώς και το ΔΝΤ. Ο Πίτερ Μπόφινγκερ, οικονομικός σύμβουλος της Καγκελαρίας, σε συνέντευξή του στο Spiegel υποστήριξε ότι ένας φόρος επί των περιουσιών θα μπορούσε να είναι υποκατάστατο του «κουρέματος καταθέσεων». Αντί, δηλαδή, να «κουρευτούν» οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, θα μπορούσαν να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες.

Τον Οκτώβριο το ΔΝΤ είχε μελετήσει μια παρόμοια πρόταση, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι για τη μείωση του χρέους για 15 χώρες της Ευρωζώνης στα επίπεδα του 2007 θα απαιτούνταν μια έκτακτη φορολόγηση 10% στα νοικοκυριά με θετικό καθαρό πλούτο. Το Ινστιτούτο Οικονομικών Αναλύσεων της Γερμανίας υπολόγιζε το 2012 ότι ένας έκτακτος φόρος ύψους 10% θα απέφερε στα γερμανικά δημόσια ταμεία περί τα 230 δισ. ευρώ.

ΕΚΤ
Τον Απρίλιο, έρευνα της ΕΚΤ υποστήριζε ότι σε κράτη του Νότου ο πλούτος των νοικοκυριών είναι υψηλότερος του αντίστοιχου στη Γερμανία. Ένα επιχείρημα που προφανώς λειτουργεί υποστηρικτικά στην πρόταση για επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης επί των «πλούσιων Νότιων», προτού αυτοί δεχθούν όποια «βοήθεια». Ο φόρος επί του πλούτου θα μπορούσε, όμως, να αποτελέσει μέρος μιας ευρύτερης λύσης. Σύμφωνα με μελέτη του αμερικανικού ερευνητικού ινστιτούτου BCG, σε ΗΠΑ, Ευρωζώνη και Βρετανία απαιτείται διαγραφή χρέους νοικοκυριών, επιχειρήσεων και κρατών, ύψους 21,25 τρισ. δολ. (15,5 τρισ. ευρώ).

Μεσαία και ανώτερη τάξη εκτιμάται ότι κατέχουν πλούτο 73,94 τρισ. δολ. (54 τρισ. ευρώ), οπότε θα απαιτούσε συντελεστή φορολόγησης 28,7% για να χρηματοδοτήσει το απαιτούμενο διεθνές «κούρεμα». Αν κάτι αντίστοιχο γινόταν μόνο στην Ευρωζώνη, θα χρειαζόταν «κούρεμα» άνω των 6 τρισ. ευρώ, που θα μπορούσε να προκύψει με φορολόγηση του πλούτου («αγγίζει» τα 18 τρισ. ευρώ) κατά 34%.

Η ίδια η BuBa προειδοποιεί, πάντως, ότι ένας τέτοιος φόρος εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους και θα πρέπει να επιβληθεί αιφνιδιαστικά και εφάπαξ. Τονίζει, δε, ότι δεν θα υποστήριζε εφαρμογή ενός επαναλαμβανόμενου κεφαλαιακού φόρου στη Γερμανία, καθώς αυτό θα έπληττε την ανάπτυξη.

Το καλοκαίρι οι αποφάσεις για Ελλάδα
Στα μέσα του χρόνου εκτιμά ότι θα ενταθεί η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ. Σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal υποστήριξε ότι «ακόμα δεν έχουν γίνει σοβαρές συζητήσεις» αλλά αυτό θα ενταθεί «περί τα μέσα του χρόνου». Ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις θα εξαρτηθούν από την επόμενη έκθεση της τρόικας, που θα αξιολογηθεί «τον Μάιο, τον Ιούνιο ή κάτι τέτοιο». Εκτίμησε πως «πιθανότατα χρειάζεται κι άλλη βοήθεια για την Ελλάδα», που όμως θα είναι «ένα κλάσμα εκείνης που έχει ήδη δοθεί». Το θέμα της αναδιάρθρωσης χρέους απασχολεί και το χθεσινό φύλλο των Financial Times, όπου υπάρχει ολοσέλιδο άρθρο με τίτλο «Αναζητώντας καλύτερους τρόπους διάσωσης».

Ο αρθρογράφος χρησιμοποιεί το παράδειγμα του «κουρέματος» στο ελληνικό χρέος το 2012, για να αναδείξει τον αναποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο αυτό έγινε. Επικαλούμενος μελέτες του ΔΝΤ, υποστηρίζει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η αναδιάρθρωση γίνεται «πολύ αργά» και απλώς «σώζει ιδιώτες επενδυτές». Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο το ΔΝΤ παρουσίασε σχετικές προτάσεις για την αλλαγή του πλαισίου αναδιάρθρωσης χρέους, με το «εθελοντικό κούρεμα» να προηγείται πάντα της παρέμβασης του ΔΝΤ. Ακολούθησε νέα μελέτη, τον Οκτώβριο, ειδικά για την Ευρωζώνη, όπου προτάθηκε να υιοθετηθεί σαφές πλαίσιο αναδιάρθρωσης χρέους, που θα χρηματοδοτείται και από τη φορολόγηση του πλούτου. Τον Ιούνιο αναμένεται να κατατεθούν τα συμπεράσματα στη Διοίκηση του ΔΝΤ, για να ληφθούν αποφάσεις.

Κλ. Ρέγκλινγκ
«Δεν νομίζω πως θα χρειαστούν επιπλέον περικοπές εισοδημάτων. Η πορεία της εσωτερικής υποτίμησης έχει ολοκληρωθεί. Τα χειρότερα από το βάρος της προσαρμο-γής έχουν περάσει».

Π. Χριστοδούλου
Ο πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ και νυν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Πέτρος Χριστοδούλου, υποστηρίζει ότι «το σύστημα αναδιάρθρωσης χρέους πρέπει να διορθωθεί», δημιουργώντας ένα «προβλέψιμο πλαίσιο που θα διασφαλίζει ότι δεν θα υποστούν άλλες χώρες αυτά που έπαθε η Ελλάδα».

Από την «Ημερησία»
http://www.imerisia.gr

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. 0
  0
  Mesa sto flevari tharthei gia na parei oti exei afisi ma tha tin patisei !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!115
 2. 0
  0
  μερκελ πες αλευρι η USA ΣΕ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ
 3. 0
  0
  E ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!

  ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ… ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ… ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ… ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΘΕΙ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ!

  ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΣΤΟ… ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ! ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!!!

  Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ Α.Ε. ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ… ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ… ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.

  ΩΣΤΟΣΟ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ… ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ… ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ… ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΑΣ… ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ.

  ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ ΣΤΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ… Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ… ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ.

  ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ… ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ… ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ ΘΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΕΙ… ΕΞ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ!

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΟΙ!

  ΟΥΔΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ! ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΜΕΛΕΤΗ… Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΤΙ Ο Γ.Α.Π. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.

  ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΣΟ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΑΝ ΚΑΙ MADE IN U.S.A.)… https://www.youtube.com/watch?v=_R9xwXcyXok

  ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΝΝΑ Ψ. ΜΠΕΝΑΚΗ…
  https://www.youtube.com/watch?v=1f74pJTqoNQ

  ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ… ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟ ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ… ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΩΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ;

  ΟΥΔΕΙΣ.

  ΟΙ Η.Π.Α.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ… ΕΑΝ.

  Α) Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ, ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.. ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΝΔΙΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕΥΣΤΑ.

  Β) ΜΕ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ… ΝΑ ΜΠΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ Η.Π.Α.

  Γ) ΕΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΩΝ ΩΡΩΝ) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ.

  ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΛΟΓΟΙ.. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΩ, Η ΑΙΤΙΑ.

  ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ Η ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΟΥ… ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΟΙ Η.Π.Α.!!! ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ… ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΡΦΟΣ… Η ΕΣΤΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ D.N.A. ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ!… ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΟΙ Η.Π.Α. ΥΠΕΡ ΜΑΣ.

  ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ… ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ" ΘΑ ΣΤΟ ΔΗΜΕΥΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΟΛΕΚΤΙΒΟΠΟΙΗΣΗ!

  ΟΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΕΛΑΔΙΝΩΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΓΙΑ ΦΤΗΝΑ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ… ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΛΛΗΝΩΝ… ΟΠΟΥ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΩΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ… ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ!!! ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΣΑ… ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΩΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ, ΑΙΟΛΩΝ ΕΝΟΧΩΝ, ΠΛΑΣΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΑΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΚΟΥ.

  ΤΟ "ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΛΛΑΣ" ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΔΕΝ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΟΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 4ο ΡΑΙΧ… ΑΛΛΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΑΨΥΧΟΥ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΨΥΧΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ (ΤΗΣ ΧΕΣΤΡΑΣ), ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΔΕΡΜΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  ΑΥΤΑ.
 4. 0
  0
  ΟΚ, ακομα μια προφητεια παει για επιβεβαιωση ?

  "ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΟΡΟ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ, ΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ"
  Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος
 5. 0
  0
  Ας το κανει η Μερκελ στους Γερμανους ΜΟΝΟ !
 6. 0
  0
  Μερκελ,
  αυτο με τη λεκανη ειτανε η Νεμεσις που προσπαθει κατι να σου πει…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί