10:11 - 22/03/2015

Βόμβα Βενιζέλου για κούρεμα ομολόγων και καταθέσεων

Τι είπε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Την εκτίμηση πως σύντομα θα υπάρξει ανάγκη για νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η οποία όμως δεν θα γίνει μέσω ΤΧΣ αλλά μέσω του νέου κανόνα ο οποίος προβλέπει ακόμα και κούρεμα καταθέσεων εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Αναφερόμενος στο θέμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για άνευ όρων παράδοση των 11 δισεκατομμυρίων του αποθεματικού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πίσω στο EFSF.

«Αποτέλεσμα είναι τώρα που θα χρειαστούν οι τράπεζες νέα ανακεφαλαιοποίηση αυτή να γίνει με τους όρους της νέας οδηγίας δυστυχώς. Δηλαδή πρώτα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τους παρόντες μετόχους, μετά bail in (κατά σειρά σε ομόλογα, μετόχους, καταθέσεις) όπως προσδιορίζει η οδηγία και μετά συμμετοχή του δημοσίου μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Πάρτε τα αυτά και διαβάστε τα, γιατί εξ ονόματός σας αλλά ερήμην σας τα υπέγραψε ο κ. Βαρουφάκης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. 0
  0
  Η μόνη βόμβα που μπορεί να ρίξει ο χοντροπολντο Βενιζέλος είναι η κλανια του. Ρε ας τα ανάθεμα βρωμοπασοκονεοδημοκρατες προδότες.
 2. 0
  0
  Πότε θα το βουλώσει η όρθια κουράδα;;;;
 3. 0
  0
  και τι κουραδα κουραδαρα ο τουρκογλου η …… βρομοσκατουλα

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί