Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

19:52 - 25/12/2014

Βρετανίδα αποφάσισε να ζήσει στην Καλαμάτα: «Οι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει πόσο τυχεροί είναι»

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Για τις εμπειρίες της στην Ελλάδα, τις ομορφιές της Μεσσηνίας, τα πανηγύρια, αλλά και τους θεότρελους οδηγούς μιλάει η Mal Fidler, μια 65χρονη Βρετανίδα η οποία αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα με τον σύζυγό της στα Βουνάρια Μεσσηνίας. Η 65χρονη συνταξιούχος, που τα τελευταία χρόνια ζει στην Ελλάδα, μίλησε στην ιστοσελίδα kalamatain.gr και εξήγησε τους λόγους που την έκαναν να λατρέψει τη χώρα μας, ενώ, παράλληλα, «προειδοποιεί» τους Ελληνες.

«Είναι πολύ άσχημο το ότι οι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει σε πόσο όμορφη χώρα ζουν και πόσο τυχεροί πρέπει να αισθάνονται» λέει η Μέριλυν και αναφέρει ότι ερχόταν στην Ελλάδα για πολλά χρόνια με τον σύζυγό της Αντριου για διακοπές μέχρι να πάρουν την απόφαση να μείνουν μόνιμα εδώ.

Σε μια απολαυστική συνέντευξη η 65χρονη Βρετανίδα μιλάει για την περίοδο προσαρμογής τους στη Μεσσηνία, για την γειτόνισσα την οποία αγαπάει, αλλά και για τα… γίδια τα οποία βάπτισε και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη σφαγή για το ελληνικό Πάσχα.

Επισημαίνει ότι εκείνη και ο σύζυγός της μέχρι πρότινος ζούσαν σχετικά άνετα ως μικροπαραγωγοί λαδιού, ωστόσο, αισθάνονται, πλέον και οι ίδιοι τις συνέπειες της κρίσης, ενώ, αναφέρει ότι τρομάζει με την αφέλεια των Ελλήνων πολιτικών.

Επισημαίνει πως «Οι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει πόσο τυχεροί είναι…», δηλώνει λάτρης της ελληνικής παράδοσης και των ελληνικών χορών, αλλά απορεί πως στη χώρα ολοκληρώνεται κάτι.

Για μία απλή ερώτηση “πώς να κάνεις κάτι” παίρνεις πέντε εντελώς διαφορετικές απαντήσεις» αναφέρει με ύφος αφοπλιστικό.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη της Μέριλιν στο kalamatain.gr:

Πώς λέγεστε; πού μεγαλώσατε; Γενικότερα πείτε μας μερικά βασικά πράγματα για σας.

Oνομάζομαι Μέριλυν. Είμαι 65 ετών κι έχω επισήμως συνταξιοδοτηθεί. Γεννήθηκα και μεγάλωσα Βοριοδυτικά της Αγγλίας, σε μία πόλη το Rochdale, 25 χμ. από το Μαντσεστερ. Έχω πραγματοποιήσει πολλές σπουδές κι έχω εργαστεί για πολλά χρόνια για την τηλεόραση της Γρανάδας στο Μάντσεστερ, ενώ το βασικό μου χόμπυ είναι το θέατρο. Ήμουν μέλος σε μία ερασιτεχνική ομάδα θέατρου και μουσικής για πάνω από 40 χρόνια, κι όχι μόνο ως συμμετέχουσα αλλά και ως σκηνοθέτης και χορογράφος!

Πότε αποφασίσατε να μετακομίσετε; Γιατί στην Ελλάδα; Γιατί στην Μεσσηνία;

Για πολλά χρόνια ο σύζυγός μου Andrew κι εγώ πηγαίναμε διακοπές στην Ελλάδα: Πόρο, Ζάκυνθο, Παξούς, Σπέτσες και διάφορα σημεία της Πελοποννήσου. Κάποια χρονιά που θέλαμε ένα πιο ήσυχο μέρος και μας προτάθηκαν οι “Χράνοι”. Ήρθαμε για διακοπές και ερωτευτήκαμε το μέρος. Την επίμνη χρονιά επιστρέψαμε και ψάχναμε “εξοχικό”, στο οποίο θα ερχόμασταν μόνο για διακοπές. Έπεσε στην αντίληψή μας ότι πωλείτο ένα μικρό κομμάτι γης στα Βουνάρια. Αυτό το κομμάτι γης είχε θέα που σου έκοβε την ανάσα. Τα βουνάρια δε, ένα πανέμορφο γραφικό και χαρακτηριστικά ελληνικό χωριό. Κι όλα αυτά πολύ πριν ανακαλύψουμε την παραλία “Περούλια”. Αυτό ήταν. Αγοράσαμε σχεδόν αμέσως το οικόπεδο κι αποφασίσαμε να χτίσουμε το δικό μας σπίτι διακοπών. Μετά από λίγους μήνες μας ανακοινώθηκε ότι το διπλανό οικόπεδο από το δικό μας- στο οποίο είχε κτιστεί ήδη το σπίτι μας- πωλείτο. Τότε αποφασίσαμε να πουλήσαμε όλη μας την περιουσία στην Αγγλία, να το αγοράσουμε κι αυτό και να έρθουμε να ζήσουμε μόνιμα εδώ. Κι έτσι κι έγινε.

Τι το θετικό πρωτοσυναντήσατε στον νέο τόπο διαμονής σας;

Την εγκαρδιότητα των ανθρώπων, τον καταπληκτικό καιρό και φυσικά τη θέα που είναι αναντίρρητα από τις πιο όμορφες που μπορεί να δει κανείς. Για μας ήταν ακριβώς αυτό που είχαμε φανταστεί ως παραδοσιακό ελληνικό τρόπο ζωής και φυσικά η τοποθεσία του ήταν ιδανική.

Ήταν δύσκολη η περίοδος προσαρμογής; Πώς ήταν η διάδραση με τους ντόπιους; Πώς σας υποδέχτηκαν;

Ήταν πολύ παράξενα στην αρχή. Η ελληνική γλώσσα πολύ δύσκολη. Κάναμε μαθήματα από όταν πρωτοήρθαμε. Και τώρα σιγά σιγά βελτιώνονται τα ελληνικά μας. Μπορώ να καταλάβω περισσότερα από όσα μπορώ να πω. Ήμουν ενθουσιασμένη, αλλά ταυτόχρονα είχα την αίσθηση ότι δεν ανήκα πουθενά. Δεν γνωρίζαμε καθόλου ελληνικά και χτίζαμε όχι ένα αλλά δύο σπίτια. Όλοι ήταν φιλικοί και εξυπηρετικοί μαζί μας, μαζί τους συνεννοούμασταν με ένα σωρό χειρονομίες και παντομίμα!
Κι εμείς προσαρμοστήκαμε σιγά σιγά στην λέξη “αύριο” που δεν σημαίνει απαραίτητα αύριο, αλλά “σύντομα” κι ακόμα στο ότι κανείς δεν έβγαζε πρόγραμμα, όχι περισσότερο από μία εβδομάδα μετά. Αυτό πολλές φορές μας απογοήτευε.

Ειδική μνεία έχω να κάνω σαφώς σε έναν υπέροχο άνθρωπο που αγάπησα από την πρώτη στιγμή που είδα, στην πιο κοντινή μας γειτόνισσα. Κρατούσε κότες και γίδες κοντά στο οικόπεδό μας. Δεν γνωρίζαμε καθόλου ελληνικά και μετά από αρκετές συζητήσεις αναρωτιόμασταν κι εγώ κι ο άντρας μου τί λέγαμε τόσην ώρα και σε τί φάνηκε εν τέλει να συμφωνούμε. Επίσης, είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι δώσαμε ονόματα σε δύο από τα μωράκια που έκαναν οι γίδες της! Δυστυχώς όμως τα έσφαξαν και τα έφαγαν το Πάσχα, κάτι που στην αρχή ήρθε σαν σοκ για μένα… Όταν την ρώτησα έκανε μία δραματική χειρονομία περικοπής κατά μήκος του λαιμού και απλώς είπε “Paska”!

Τι σας λείπει περισσότερο;

Τα παιδιά μου, τα εγγόνια και κάποιους αγαπημένους μου φίλους. Επίσης αγαπώ το θέατρο, και μου έχει λείψει το καλό θέατρο, παρότι έχω πάει και επίδαυρο και στα φεστιβάλ χορού της Καλαμάτας.

Τί θα θέλατε να αλλάξετε;

Είμαστε 9 χρόνια εδώ, και ήδη πολλά πράγματα αλλάζουν για μας. Έχουμε ζήσει μία πολύ καλή ζωή ως μικροί παραγωγοί ελιάς και λαδιού αλλά τώρα θα θέλαμε να αποκτήσουμε έναν πιο εύκολο τρόπο ζωής. Όταν ήρθαμε να εγκατασταθούμε στην Μεσσηνία μπορώ να πω ότι ήμασταν πολύ καλά οικονομικά αλλά τα τελευταία χρόνια τα έξοδα είναι πολλά. Η φορολογία, η ακρίβεια μας έχουν κάνει να διστάζουμε να ξοδέψουμε. Θέλουμε να επισκεφθούμε την πατρίδα μας, αλλά το κόστος πια μας κάνει διστακτικούς. Δεν έχουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα όπως κάποιοι άλλοι Έλληνες, αλλά σίγουρα δεν είμαστε όσο άνετοι ήμασταν κάποτε. Μάλιστα, σκεφτόμαστε πια να πουλήσουμε το ένα μας σπίτι.

ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

  1. Ανώνυμος 12/26/2014 @ 12:30 ΠΜ

    Όταν κάνει – αν κάνει – τη φορολογική της δήλωση στην Ελλάδα θα καταλάβει πόσο τυχερή είναι…

  2. Ανώνυμος 12/26/2014 @ 12:56 ΠΜ

    Nα 'σαι καλά, μαντάμ.

  3. Ανώνυμος 12/26/2014 @ 8:32 ΠΜ

    Μάλιστα… με τα λεφτά που πέρνουνε οι εγγλέζοι κι εγώ περνάω καλά στην επαρχία… Αλήθεια μανδάμ, τι έχεις να πεις για τον πρωθυπουργό σου που θέλει να απελάσει τους Έλληνες από το νησάκι σας και να τους κλείσει και τα σύνoρα; Έρχεται και σας η ώρα σας, θα σας τα κάνει οικόπεδο τα παλιοχώρια σας ο Βλαδίμηρος.

  4. Ανώνυμος 12/26/2014 @ 12:37 ΜΜ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ-ΠΟΥ ΑΘΕΛΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΙΣΑ ΜΟΥ-ΠΩΣ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ . ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ , ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ -ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ . ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΩΡΑ ΜΑΣ . ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΓΙ ΑΥΡΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΑ , ΑΥΤΟΣ ΓΕΛΑΕΙ . ΟΠΩΣ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΝ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΟ , Η ΡΑΤΣΑ ΜΑΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΚΡΟΠΝΟΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ . Α ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ , ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ . ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΚΕΣ ΛΑΔΟΣΟΔΙΕΣ .

    • Ανώνυμος 12/27/2014 @ 8:17 ΠΜ

      ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

      μπορει σημερα η ΠΕΛΑΣΓΙΑ ΝΗΣΟΣ να κατοικητε απο απογαμηδια βλαχους σιωνηστες και αλλου ειδους πιθικια να κατεχουν ολους τους καμπους και γενικα το ιδιο πραγμα να επικρατη σε ολην την ΕΛΛΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ αλλα μια θερμη παρακληση… ας μην ξεχνανε ολα αυτα τα γατακια [οπου ψωμολυσαν για να χαθουν διαπαντως οι ΕΛΛΗΝ] ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΟΤΑΝ Ο ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΗ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ…

      και οτι το ρητο τους οπου λεει η ιστορια επαναλαμβανεται

      καληστα θα μπορουσε να επαναλυφθη και αυτη μονο που αυτην την φορα

      στα επομενα βιβλια θα γραφτει και η πραγματικη Ιστορια μας και οχι σε 2 μονο φυλλα χαρτιου αλλα ατελειωτα μεσα στο μυαλο μας.

      αντε στα γαμηδια απογαμηδι που θα μας πεις και οτι δεν εχουμε καταλαβει ποσο τυχαιροι ημαστε.

      και κατι αλλο πορνη και λογικα εβραικο εκτρωμα :
      Οι πραγματικοι ΕΛΛΗΝ δεν πιστευουν σε καμια τυχη
      αυτην την λεξη την φτιαξανε οι αφενταδες σου για να ελεγχουν και με την ελπιδα να σταματησουν να πιστευουν οι ΕΛΛΗΝ στην ψυχη τους και στον ΕΛΛΑΝΙΟ ΘΕΟ ΑΥΤΩΝ.

      μαντεψε ομως.

      ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ
      ΑΣΕ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ.

      ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΑΠΟ
      ΠΙΘΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

      ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΙΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

      ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΩΦΙΣΕΙΣ ΠΟΡΝΗ.

      Υ.Γ. ΨΟΦΟΣ ΣΤΑ ΑΠΟΓΑΜΗΔΙΑ

  5. Ανώνυμος 12/27/2014 @ 11:49 ΜΜ

    Καλά κάνουν οι άνθρωποι και ήρθαν στην ελλάδα να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους. Συνταξιούχοι είναι. Τι να κάνουν στην βρετανία; Γιατί όμως διάλεξαν την ελλάδα και όχι την ιταλία ας πούμε ή την ισπανία ή γαλλία ή πορτογαλλία; Οι βρετανοί είναι πολύ καχύποτποι και δεν πηγαίνουν να ζήσουν σε χώρες που δεν είναι απόλυτα σίγουροι ότι είναι φιλικές και με τις οποίες η βρετανία να έχει κάποιου είδους ισχυρό δεσμό. Η ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που πληρούν αυτές τις προυποθέσεις. Η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη μή αγγλόφωνη χώρα η οποία συνδέεται με ισχυρότατους ιστορικούς,πολιτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με την βρετανία, πιό ισχυρούς ακόμα και από αγγλόφωνες χώρες. Γι αυτό και πολλοί βρετανοί συνταξιούχοι έρχονται στην ελλάδα και πολύ καλά κάνουν.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*