08:45 - 07/02/2014

Βούλγαρος ευρωβουλευτής κατηγορεί τα Σκόπια για πλαστογράφηση της ιστορίας

«Ανύπαρκτο το έθνος των Σκοπιανών»

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χθες αργά το βράδυ, έγινε συζήτηση για την έκθεση του Εισηγητή των Σκοπίων, Βρετανού ευρωβουλευτή Richard Howitt.

Ο Χόβιτ δήλωσε ότι με την έκθεση καλείται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ορίσει ημερομηνία για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την FYROM.

Ισχυρίσθηκε ότι το κύριο μέλημα του είναι η πρόοδος στη χώρα.

Η συζήτηση έγινε εν μέσω διαφορετικών απόψεων και θέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από τη μια πλευρά είναι εκείνοι που δεν κατανοούν την ελληνική θέση για το όνομα και από την άλλη πλευρά ήταν οι Έλληνες ευρωβουλευτές που υποστηρίζονταν από τους Βουλγάρους, σύμφωνα με τους οποίους ο αποκλεισμός των Σκοπίων δεν γίνεται εξαιτίας της ονομασίας, αλλά για μια σειρά εσωτερικών προβλημάτων της χώρας.

Έκπληξη προκάλεσε η παρέμβαση του Βούλγαρου Ευρωβουλευτή, Αντρέι Κοβάτσεφ [Андрей Ковачев], από Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου με οργισμένο ύφος κατηγόρησε τους ιθύνοντες των Σκοπίων για παραποίηση της Ιστορίας, για ανύπαρκτο έθνος των Σκοπιανών που εφευρέθηκε από την Κομιντέρν και τον Τίτο και ότι η χώρα αυτή απέχει πολύ από τη συζήτηση καλής γειτονίας, η οποία απαιτείται για συναίνεση στην πορεία της χώρας.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. 0
  0
  εμεις ευροβουλευτες δεν εχουμε?
 2. 0
  0
  Μπράβο στον άνθρωπο αν πράγματι έτσι συνέβη.
 3. 0
  0
  Ο Αxell Tsipra ο προεδρος του Συριζα τι λέει, για όλα αυτά, ΑΑΑχααχαχαχαχα???
 4. 0
  0
  ότι λένε και οι υπόλοιποι. Τίποτα, το απόλυτο μηδέν, γιατί τα "φιρμάνια" έχουν υπογραφεί και πάμε ολοταχώς σε εθνικό ακρωτηριασμό. Ξεκινάνε με την Κύπρο και μετά σειρά έχουν Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος, όχι απαραίτητα σε αυτή την σειρά.

  Εσύ ΈΛΛΗΝΑ τι θα κάνεις. Θα εξαντλήσεις την επανάσταση ψηφίζοντας κάποιον που δέν είχες ψηφίσει μέχρι τώρα και μετά θα κάθεσε μπροστά στο χαζοκούτι και θα τους λές, θα σας δείξω ρε την επόμενη τετραετία, ψήφο από εμένα δέν βλέπετε……

  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΣ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί